DRY BULK
-
-
-
Zar nisu ugovori na 5 g?
Ili sam nesto propustio?
-
Jesu, ali se revidiraju svakih 6 mjeseci.
-
To bi me više razveselio nego rast vozarina za Panamaxe iznad 30.000$. I to će doći vjerojatno, ali ovo bi tako utjecalo na povećanje kvartalne dobiti ATPL da bismo se vjerojatno i mi najoptimističniji iščuđavali. Što bi tek rekli promatrači...
Ufff
-
Jesu, ali se revidiraju svakih 6 mjeseci.
Da li se to zna za te ugovore? Ili je to uobicajeno? Ili samo pretpostavljate?
Pitam zato jer ne znam skoro nista o mehanizmima tih ugovora. Vjerujem da ima nekih adjustmenta, ali kako to radi nije mi poznato.
-
Detaljnije molit cu. Ovi panamaxi su kljuc. Odakle info da ide revizija svako 6mj, koji je izvor itd...?
Unaprijed hvala!
-
Kolega jasko,
Takve stvari se ne pisu u eksplicitnoj formi, ako nisi potpuno siguran, znaci ako nemas insajdersku informaciju koju si spreman javno podijeliti, tj. ako nisi spreman otkriti izvor.
Znaci, which is it?
-
ekipa, kakvo je stanje s ostalim brodarima (tankeri, LNG)?
ima vanka finih pickova šta su podcijenjeni do bola, pa čisto neko razmišljanje šta možemo i tamo očekivati?
-
Čovjek bacio udicu, a vi zagrizli ko pirane... 😁
A opet, s druge strane, kolega jasko je relevantan i pouzdan izvor informacija. E, sad... ak ide revizija ugovora već sad u Q2, netko tu info ima, ne da će ATPL letit, nego će i ovi natankani Red Bull-om biti male bebe za našu perjanicu. To bi toliko utjecalo na povećanje kvartalne dobiti da bi sve perje letilo naokolo. U tom slučaju nismo ni svjesni kakav je kratkoročno potencijal rasta ATPL. Naglasak na kratkoročno...
-
ima vanka finih pickova šta su podcijenjeni do bola, pa čisto neko razmišljanje šta možemo i tamo očekivati?
Brajo i ja bi mezio ali dok joakim ne da zeleno ne diran nista. Sniman oet
-
-
Brajo i ja bi mezio ali dok joakim ne da zeleno ne diran nista. Sniman oet
same here, čeka se dok Sheldon i ekipa amenuju, mada mi grafovi izgledaju vrhunski
-
Čovjek bacio udicu, a vi zagrizli ko pirane... 😁
A opet, s druge strane, kolega jasko je relevantan i pouzdan izvor informacija. E, sad... ak ide revizija ugovora već sad u Q2, netko tu info ima, ne da će ATPL letit, nego će i ovi natankani Red Bull-om biti male bebe za našu perjanicu. To bi toliko utjecalo na povećanje kvartalne dobiti da bi sve perje letilo naokolo. U tom slučaju nismo ni svjesni kakav je kratkoročno potencijal rasta ATPL. Naglasak na kratkoročno...
Tocno. Sve sto kazete.
I upravo zato apostrofiram koliko je vazno takve stvari komunicirati odgovorno, s rezervom, ako nisi spreman podijeliti izvor ili ako samo spekuliras, a ne asertivno kao da si siguran, a neces reci.
Jer ovdje se doslovce radi o vise stotina miliona, mozda i milijardi do dvije kuna razlike u TK, samo po osnovi toga.
Jako opasno...
-
rezime podcasta vani: infation, inflation, commodities, gold, silver, nafta, ugljen, zemni plin, uranium, value/growth rotation.
i tako vam trenutno fondovi trguju 🤷
shippere nitko ni ne spominje u kontekstu ulaganja, osim šta ih nervira šta vozarine konstantno rastu.
to bi značilo da smo ovdi svi još uvik early investitori.
brodari su toliko ogađeni da se nitko od jačih igrača nije nikad ni pomislio uključiti u igru da to promovira i tuče postotak na neki svoj proizvod.
zanimljivo
mjesecima se je ovdje toleriralo paljenje na kremen a u zadnje vrijeme i elektronsko paljenje pokazuje svoje tehnološke nedostatke.
kod nas apsolutno nerazumjevanje "institucija" a vani i nije baš tako ali daleko od potencijala.
naše "institucije" su iskoristile priliku da pobjegnu od zarađivanja xx,uskoro vrlo izgledno i xxx mil kn.
nominacija za kategeriju promašaj godine već u đepu a ona za promašaj desetljeća na dohvat ruke
neznam detalje ali logika mi govori ako znamo da postoje takve stvari (usklađivanje,revidiranje)na stranim bulkerima da je izgledno da su i TC ugovori ATPL sličnih varijacija,naravno da kvaka nekad može biti u jednoj riječi koja čini veliku razliku.
osobno ne vidim razlog da bih bez dokaza išao pod pretpostsvkom da su TC ugovori atpl najnepovoljniji ili nepovoljniji od avg bulkera?
desetljećima su u tom poslu i prošli su svakavke kombinacije,znaju i vrlo približno kako to rade drugi pa....
tendenciozno negativističko insinuiranje kakvom smo u prošlosti svjedočili izgledno nije utemeljeno,iako ga večina očekuje.
je očekivala?
realno je za očekivati promjenu očekivanja kako će dolaziti sve više pozitivnih vijesti u godinama pred nama.
i u zadnjih mjesec dana nemale promjene očekivanja investitorske zajednice.
očito da su u tome imali ulogu i dio vodećih dioničara što dodatno daje na težini,jer ako insajderi koji su najbliže izvoru informacija....?
teško da je mudro ići kontra njihovih "informacija",ignorirati ih?
doći će i dan za rezime,međurezime je hmmm...
joj,joj,joj.....
nekad bi bilo lakše(bolje) da nema,da nije bilo slobode izbora
-
Ja mislim, osobno, da je kolega jasko na dobrom tragu, barem u nekom dijelu.
Samo apostrofiram da je jako vazno takve stvari pravilno komunicirati.
Mene recimo to nece pomaknuti, ja sam svoje odluke donio na projekciji 4 znamenke u 2023, ali mnoge druge hoce.
Sve jasno, nadam se...
-
Evo malo kontejnerske priče i kako se stvari u vrijednosti imovine mogu promjeniti i u kojem roku. U kojoj mjeri i da li se to može preslikati na dry bulk neka svatko sam razmisli. Ovaj time frame je 8 months.
Možda da Migra izracuna anualizirano
-
Evo malo kontejnerske priče i kako se stvari u vrijednosti imovine mogu promjeniti i u kojem roku. U kojoj mjeri i da li se to može preslikati na dry bulk neka svatko sam razmisli. Ovaj time frame je 8 months.
Evo tablice
-
Evo tablice
I za dry bulkere
-
Zar nisu ugovori na 5 g?
Ili sam nesto propustio?
ne mislite valjda za ozbiljno da su ugovori na 5 g vezani za nekakvu fixnu vozarinu!!?? tko bi sklapao takve ugovore u tako dinamičnom sektoru da nema nekakve klizne skale?
-
Zar nisu ugovori na 5 g?
Ili sam nesto propustio?
ne mislite valjda za ozbiljno da su ugovori na 5 g vezani za nekakvu fixnu vozarinu!!?? tko bi sklapao takve ugovore u tako dinamičnom sektoru da nema nekakve klizne skale?
Kolega, ja ne mislim da je tako. Samo pitam otkud ta info.
Inace, imam toliku hrpu dionica da kad bi to bilo istina mogu u penziju iduce godine.
-
nakon q2, a pogotovo nakon q3 (samo ako vozarine budu na ovom nivou), možete početi prikupljati papire! sretno vam bilo! ja ću biti sretan i sa malim jer nisam više sakupio!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun