1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 24, 2021 at 1:24 PM

Ja ocekujem da ce Kina u 2021 uvesti vise zitarica i hrane. To je dobro za male brodove kakve ima Atpl. Da li je to dovoljno za nekakve rakete? Ne bih rekla.

Nije to problem Atpla. Problem je ako udju u problem sa likvidnosti.

Ovo je trenutno jako rizicna dionica.

Quote from migra
    Quote from Marielena

Joj, joj, nije to win win. Nikada vise dokup padajucih nozeva.

prije nego je sa 20 narasla na 3600

je pala s 100 na 20

dali je to tada bio padajući nož?

kako su prošli oni koji su ostali čekati na 15 kn do danas?

^^

Display More

A kako su prosli oni koji su kupili na 3000 ili 700 ili 400?

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (January 24, 2021 at 1:25 PM).

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 24, 2021 at 1:51 PM
    Quote from Marielena

Ja ocekujem da ce Kina u 2021 uvesti vise zitarica i hrane. To je dobro za male brodove kakve ima Atpl. Da li je to dovoljno za nekakve rakete? Ne bih rekla.

Quote from migra

prije nego je sa 20 narasla na 3600

je pala s 100 na 20

dali je to tada bio padajući nož?

kako su prošli oni koji su ostali čekati na 15 kn do danas?

^^

Display More

prošli su pozitivno ako su prodali na 3200,720,420 :)

šalu na stranu svi sve znamo kako je bilo i kako može biti.

sada smo ovdje u ovom broju (očekujem i povečanje) jer je jedan scenarij bitno izgledniji od drugog

i spremni smo na tu izglednost u kombinaciji sa potenc rizicima uložiti neki dio svog portfelja?

svatko će sam odučiti koji dio portfelja.

nemudrim izborom smatram neprihvačanja ovakvog risk reward ratioa barem sa najminimalnije mogući dijelom.

iako razmjerno rijetko,griješio sam i nebi stavio ruku u vatru ali jedan dio portfelja sam stavio a ako će biti prilike

moguće je i dokrcavanje s moje strane.

život pruža samo potencijalne prilike,nema garancija osim u banci realno negativan prinos,zakapači još gore,kladinica jo gore....

na veći broj dobro izabranih najpovoljnih risk reward ratioa dobar ili još bolji rezultat gotovo nikad ne izostaje.

ima nas malo više koji smo to dokazali.

p.s.

naravno da nema na dnevnoj bazi apsolutno nikakva garancije ali po investitorski 6mj i više garancije se povečavaju

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 24, 2021 at 1:59 PM
    Quote from migra
    Quote from Marielena

sada smo ovdje u ovom broju (očekujem i povečanje) jer je jedan scenarij bitno izgledniji od drugog

i spremni smo na tu izglednost u kombinaciji sa potenc rizicima uložiti neki dio svog portfelja?

nemudrim izborom smatram neprihvačanja ovakvog risk reward ratioa barem sa najminimalnije mogući dijelom.

iako razmjerno rijetko,griješio sam i nebi stavio ruku u vatru ali jedan dio portfelja sam stavio a ako će biti prilike

život pruža samo potencijalne prilike,nema garancija osim u banci realno negativan prinos,zakapači još gore,kladinica jo gore....

na veći broj dobro izabranih najpovoljnih risk reward ratioa dobar ili još bolji rezultat gotovo nikad ne izostaje.

p.s.

naravno da nema na dnevnoj bazi apsolutno nikakva garancije ali po investitorski 6mj i više garancije se povečavaju

Display More

A da li je bolje uci po 180 ili po 120 kuna?

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 24, 2021 at 2:11 PM
    Quote from Marielena

u covid godini je rizik bio povečan pa se je to reflektiralo i na cijenu,sa novonastalim outlockom koji se svakim danom sve više materijalizira

,sa trendom materijalizacije koji je zabrinjavajući za one koji čekaju pravi trenutak za pozicioniranje i percepcija rizičnosti se mijenja na dnevnoj bazi.

možda to uskoro uspori radi CNY ali to će izgledno biti kako bi kolega alias@ rekao "jednokratan događaj" koji se nebi smio (trebao) propustiti?

ali živimo u dinamičnom svijetu gdje se stvari događaju brzo i prenose po cijelom svijetu nikad brže,još u petak je bila panika n capeu jer je trebao ciklon

a nije ili nije još,port hedland je pun,

Files

image_2021-01-24_141042.png 421.5 kB – 0 Downloads

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 24, 2021 at 2:54 PM
    Quote from jasko

Baltic Dry Index Falls 1.47% to 1,810
    Capesize -3.46% to $24,631
    Panamax +1.38% to $13,598
    Supramax 58k tons +0.82% to $12,566
    Handysize +0.64% to $10,090

znači i u petak nastavak rasta laganog,zdravog,održivog?na nove rekordne visine za siječanj?

svemu dođe kraj ali ovo je stvarno u kategoriji "nebi smjelo"?

a tu smo da muški podnosimo posljedice vl izbora?

živimo,participiramo u interesantnim vremenima?

nakon 10 g mraka zar će nam se uzeti za zlo malo radosti?

nije li to ovaj sektor napokon zaslužio?

činjenica da je godinama pokušavao glavom kroz zid,platio je i visoku cijenu?

ali sad je orderbook pred zidom zahvaljujući sam sebi sektor se izborio za svoj red.

još ako demand iznenadi a ako neće ove 2022 će 99,9%

hmm....

2022 kada će i supply doći do zida da nemože niže

hmm....

stockpilesi pri višegodišnjem dnu

hmm...

a demolition će radi rastuće cijene čelika isto doprinjeti

hmm.....

perfect storm?

hmm....

tako to obično biva u životu kad nešto jako dugo čekaš na

kraju i ne vjeruješ da ti se to događa?

pomalo,step by step,i najduži put počinje prvim korakom...

često malim za čovječanstvo ali velikim za čovjeka?

:/

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 24, 2021 at 3:14 PM

Baltic Dry Index Falls 1.47% to 1,810
    Capesize -3.46% to $24,631
    Panamax +1.38% to $13,598
    Supramax 58k tons +0.82% to $12,566
    Handysize +0.64% to $10,090

neki dan sam pomislio znam stvarno nebi smjelo ali da capevi još malo povuku pa da počne preljevanje na niže ali čini se da pnmxi svojim rastom to

žele spriječiti pod svaku cijenu :)

hmm..

možda je ipak vrijeme da podijelim nešto što stvarno u siječnju nebi smjelo i za sada se može do ptvrde smatrati jednom teorijom

iako se već je materijalizirala ali to može i biti plod slučajnosti ili objektivno novonastalih okolnosti . pa usprkos CnB nebi za sada to uzimao

zdravo za gotovo.

naime radi se o relativno malom statističkom uzorku od 18.01. do danas a koji obrađuje broj i strukturu utovarenih brodova po klasama.

u sao luis brazil ukupno je utovareno 11 brodova od čega 5xvloc,2xcapea i 4xpnmx??

pokušat ću to što kvalitetnije ispratiti u sljedećih tjedan dva pa ćemo biti bliže odgovorima.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 24, 2021 at 4:21 PM
    Quote from Marielena
    Quote from migra

p.s.

Display More

A da li je bolje uci po 180 ili po 120 kuna?

Display More

apsolutno 120 ali to postaje relavantno tek kad se uđe,jednog dana slatke će muke biti nadmudrivanje tko je po niže ušao.ključna riječ ušao a moje investitorsko iskustvo koje daleko seže kaže:

večina neće uopće ući u čekanju svog targeta,sretniji spretniji će ući ali sa manjom količinom od željene,a malobrojni će ući i sa količinom.

kada se podvuće crta neizbježno jaki temelji za snažne i pomiješane emocije u budućnosti :)

ovdje ćemo rezimirati nekad.

nismo mi u drugoj galaksiji kada su strana tržišta u pitanju,zaostajemo,nekad sustižemo,prestižemo ali izostanak nije realna opcija.

tamo su obale prekrcane (a brodovi otplovili) onima koji čekaju svoje targete,izgledno za neki novi bull superciklus tko zna kada sljedeći put.

brodari će se sada potkožiti i mogu opet godinama....

i sebe vidim u nedovoljno ukrcanima koji će imati za čim žaliti u budućnosti ali to je cijena moje pohlepe koje se ne bojim

jer jedan dio WINa sam si osigurao tako da mokri snovi više za mene nisu opcija.

naravno govorim samo o najizglednijem scenariju, da je 100% stavio bi sve na to i ranije,svi bi...

sreća nas koji smo ovdje je što smo među povlašteno malobrojnima upućenih u materiju.

što ima veliki broj onih koji uvijek imaju pametnijeg posla od vl fin opismenjavanja.

oni će i platiti,a tko nije?pri oportunim gubitcima kakvim smo svjedočili?

ovo je sad već bitno širenje teme ali zašto ne?

postoji industrija vrlo moćna koja ima mrežu i znanje kako će žedne dovesti do pojila.

a kada je i gdje izostalo?

ok neće uspjeti sve,niti večinu a dali je potrebno?

zar nama na marketu nije dovoljno i i da samo 10% štednje u nekom bullu se preseli na market?

ajde 5%?

pa to je >10 mlrd kn?

posljedice?

došlo je vrijeme naplate,nebi bio mudar izbor da na kraju štediše uđu prije i naplate onima koji su bitno potkovaniji znanjem?

čestitam onima koji već zadnjih 6mj naplačuju.

idemo dalje i držimo sad te svoje papiriće čvršće jer nema se potrebe siliti btii preplašen kada se tek

kreće u oporavak koji će izgledno godinama trajati. prvu se tek moraju tisuće mlrd usd upumpati u ekonomije svijeta

pa će tek nakon toga biti mogući pad.

rezimirat ćemo do kuda će to dry bulk pogurati ovaj put.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 24, 2021 at 6:25 PM

Freight Investor Services

@freightinvestor

·
    Jan 22

#Ironore futures retreated as investors weighed on higher port inventories and declining #steel output, while keeping an eye on cyclone development in Oz. Iron ore stockpiles across 45 major ports in China were up by 263,300t from week ago to 124.38 mil t, MySteel showed #markets

neš ti povečanje nečeg od 0,2% što je i dalje na višegodišnjem minimumu?

za sada niti od ciklona ništa?

steel output mora usporiti ako je zima sve zaledila?

nakon odleđivanja će trebati nadoknađivati?

ne možeš i coal i ore,i ovce i novce,i novce i dionice ili tako nekako....

:)

Files

image_2021-01-24_171520.png 24.36 kB – 0 Downloads image_2021-01-24_182421.png 62.17 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 24, 2021 at 6:46 PM

kina će bude li htjela,a morat će težiti spuštanju cijene commoditiesa jer si time radi bitno veću štetu od troškova

suludo bi bilo barem ne pokušati,morat će raditi na značajnom povečanju stockpilesa.

sada nije pravi trenutak,nikad nije ali mora se,nema alternative i odgađanje će ispostaviti velike

dodatne fakture,igra je na dnevnoj bazi velikih brojeva pa neka oni samo gledaju.

imat će jednog dana šta za računat koliko ih je to koštalo.

prosut će jako puno mlrd u more,već je račun impresivan,očekujem od njih

u godinama pred nama taj potez,dry bulkeri im to neće nikad zaboraviti,a ni svi oni koji će

dočekati na palubi taj scenarij koji nema alternativu,odnosno nema prihvatljivu alternativu.

kinezi su poznati po svojem planiranju stvarno navjerojtno veliki kiks,nevjerojatno skup.

nećemo plakati jer nam je to voda na mlin po principu što se katapult duže špana....

sav rast cijena u zadnjih godinu dana je mogao biti spriječen,amortiziran sa dovoljno velikim stockpilesima.

a živo me zanima kako će amortizirati kada se stimulusi ostatka svijeta sinergiziraju,najkasnije u 2022.?

moglo bi biti vatrometa koji će se vidjeti iz svemira?

izgledno vrlo zanimljiva vremena na obzoru.....

hmmm.

potencijalno nezaboravna?

već godinama me nisu dlanovi tako svrbili :)

iako ispostavilo se da su me morali :/

radi kukurikača ^^

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 24, 2021 at 7:30 PM

još malo dokaza na dokaze na dokaze na....

supercycle ispada iz paštete,da neće poslije biti izgovora tipa:"ma nismo znali.....

"nije smjelo tako biti....

"profesor je napisao da neće biti ništa posebno....

DA "Down" je puno mudriji izbor od "DAST ",rezimirat ćemo nekad...

Column: Goldman proclaims the dawn of a new commodity supercycle

...Speaking in 2016, former head of BHP Billiton Andrew Mackenzie conceded that the world’s miners didn’t see the 2000s supercycle coming. “Many (including BHP Billiton) were unprepared for what has been the greatest commodities boom of our time.”

Are we about to experience a new one? Has it already started? The jury is very much out and, this being a multi-year supercycle we’re talking about, it could be out for some time....

https://www.reuters.com/article/uk-met…e-idUKKBN29A1PZ

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 12:07 AM

Simandou in Guinea is home to the world’s richest untapped deposits of iron ore

https://www.mining.com/web/timeline-the-battle-for-simandou/

https://en.wikipedia.org/wiki/Guinea

ovo će više nego blagonaklono utjecati na tonmilje,utilizaciju ;)

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 12:23 AM

MMi Daily Iron Ore Report (January 22)

http://static-metal.smm.cn/production/sub…10122192649.pdf

Files

ScreenShot108.jpg 51.82 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 9:37 AM

još malo CnB na temu "coal is dead long live a coal" ;)

nije mi sad pri ruci ali bilo je redukcije struje u nekim kineskim gradovima kao posljedica nedostatka coala

to je sigurno puno skuplja i neugodnija posljedica od cijene povečanja stockpilesa na veću razinu.

da podvučem nedavnu tezu o velikom promašaju kineza u planiranju stockpilesa.

uskoro ćemo svjedočiti neizbježnim promjena tih politika jer bi u protivnom to

bili dokazi sadomazohizma :)

isto vrijedi i za ostale commoditiese.

a posebice što je svijet pred novom gladi za istima i to sinergijskom gladi što će implicirati

pojačane efekte.

dry bulk će to sa velikim odobravanjem dočekati,nebi bio u koži onih koji se klade na suprotno.

možda i griješim,nebi bilo....

Files

image_2021-01-25_093650.png 55.41 kB – 0 Downloads ScreenShot109.jpg 50.08 kB – 0 Downloads

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • January 25, 2021 at 10:25 AM

druga vrsta brodova ali svejedno

https://www.cnbc.com/2021/01/22/shi…ts-to-rise.html

bez ocjena molim

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 10:26 AM
    Quote from migra

možda je ipak vrijeme da podijelim nešto što stvarno u siječnju nebi smjelo i za sada se može do ptvrde smatrati jednom teorijom

iako se već je materijalizirala ali to može i biti plod slučajnosti ili objektivno novonastalih okolnosti . pa usprkos CnB nebi za sada to uzimao

zdravo za gotovo.

naime radi se o relativno malom statističkom uzorku od 18.01. do danas a koji obrađuje broj i strukturu utovarenih brodova po klasama.

u sao luis brazil ukupno je utovareno 11 brodova od čega 5xvloc,2xcapea i 4xpnmx??

pokušat ću to što kvalitetnije ispratiti u sljedećih tjedan dva pa ćemo biti bliže odgovorima.

Display More

port hedland 16 capeova na utovaru(4 nova od jučer)

port sao luis još 3 vloca otplovila,trenutno 2 vloca na vezu

Files

image_2021-01-25_102239.png 378 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 10:46 AM

daleki istok BDI

cape pod pritiskom

pmax + smax kombinirano mali plus

dali je mudro tražiti više od toga s obzirom na trenutne razine i siječanj :/

najbolje bi bilo bez ikakvih promjena,uključujući i očekivanja pesimista,da se ne navuče neki maler? :)

dali je stvarno moguće da neće popustiti pred CNY pritiskom?

nebi smjelo tako biti,držim da je teško ostvarivo ali

nebi bilo prvi ni zadnji put da griješim :)

Files

image_2021-01-25_103939.png 92.63 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 11:28 AM

ono što kratkoročno vidim kao potencijalni rizik koji bi utjecao na vozarine su opterečujuće cijena sirovina,prije svega iron ore koje su značajno istopile

profitability steel millsa,jer tržište sporije prihvaća nove višlje cijene njihovih proizvoda,treba neko vrijeme da ispražnjela skladišta potisnu reakciju usporavanja nabave u očekivanju pada cijena.

apstinencija od nabave ne može trajati duže vrijeme jer su posljedice bitno štetnije.zima usporava građevinske radove pa je ta apstinencija lakše provediva.

coal i ore su u nekom dijelu suprostavljeni,zima donosi jednom oduzima drugom i obrnuto.

popuštanjem zime građevina će potražnjom podići proizvodju steela.

opet će biti ona samo daj cijena nije bitna.

kinezi su se u prošlosti znali igrati sa svojim stockpilesima kako bi rušili cijene commoditiesa,čak bi rekao do zadnjih nekoliko godina uspješno.

sada su tim igrama prosuli više nego su na tome profitirali,skupa škola i ne očekujem da će više bilo bi im štetno za novčanik ALI

primjer sa austalskim ugljenom pokazuje da su iz inata u stanju pržiti pare,na dobrobit dry bulka u ovom slučaju.

ako bi kina pokušala apstinencijom rušiti cijene commoditisa to će im se opet kasnije u godini vratiti sa debelim kamatama.

nije dobro za njih ali svaki pokušaj manipulacije u ovakvom marketu će rezultirati još većim rastom nakon toga.

nemamo kristalnu kuglu ali vrlo izgledno da su oba scenarija za bulkere dobra,možda i ovaj sa pokušajem manipulacije usprkos odgodi

u nekoj mjeri još bolji za bulkere,jer će u kraćem roku stvoriti veći pritisak a to može vozarine katapultirati.

poučak više nego prikladan smo svjedočili 2020.

Files

image_2021-01-25_112346.png 197.15 kB – 0 Downloads image_2021-01-25_112630.png 103.05 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 11:49 AM

za održivost i rast vozarina potrebna je potražnja za sirovinama ali i dostupnost,nije teško za izvući da dostupnost šteka po rastu cijena commoditiesa.

te će(već jesu u nekim slučajevima) povišene(visoke) cijene podići i podizati proizvodnju,otvarat će se novi ali i napušteni rudnici koji opet ulaze u zonu profitabilnosti ili i bolje od toga.

taj će proces u početnoj fazi zaostajati za potražnjom i na štetu dry bulka ali glad neće nestati ona će se ako ne prije tada kasnije utažiti.

čini mi se da zadnjih dana primječujem u sao luis da na vezu nema brodova koliko bi moglo biti?

ili kinezi apstiniraju ili radi poremečenih operacija rudarenja uvjetovanim vremenskim prilikama sladišta su "prazna"?

stockpiles u kini su vrlo nisko a kišna sezona ometa operacije pa se nameće koji je izgledniji odgovor?

pogled na sao luis pokazuje da se ne koriste svi vezovi iako tu postoji i još jedna pozadina a to je da vale daje prednost

svojim bulkerima na utovaru pa i tu može ležati dio odgovra.

Files

image_2021-01-25_114758.png 29.05 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 12:09 PM

orderbook je ono što je dry bulk opet dovelo na svijetla pozornice, u prvom redu samodisciplina,DA dugo je trebalo,nismo ovdje radi prošlosti već radi budućnosti.

a budućnost izgleda vrlo obećavajuće za min sljedeće 2. u tih min 2g izgledno će biti izrazito pozitivnih stvari za dry bulk a nebi bila senzacija da se

dogodi ono što se nitko za sada ne usudi ni naznačiti kao mogućnost.

jednostavno jer takav je ovaj sektor,ili ga voliš ili ga ne voliš.

s obzirom da je sada nakon dugo godina čekanja jedan scenarij bitno izgledniji,ima nas svakim danom više koji bi voljeli participirati

ako će biti kako puno toga upučuje da će biti.

iako ima značajnih naznaka optimizma i za očekivati je da će porast zarada bulkera otvoriti apetiti za novogradnjama za sad je i dalje

trend smanjivanja istog,što duže izdrži to će katapult dalje dobaciti.

svjedočimo i iznadprosječnom interesom za SH marketom,što ima blagonaklono djelovanje na bilance bulkera te je vrlo izgledan nastavak tog trenda

na skali mjerenoj u godinama.

i po tom pitanju tek očekujem ubrzanje tog trenda jer ovo je tek predigra.

sve se više odmičemo od cijene brodova mjerenoj u kg/željeza a sve više idemo u smjeru vrednovanja brodova kao cash mashine.

oni koji će to ignorirati biti će vrlo izgledno po vl izboru neugodno iznenađeni.

Files

image_2021-01-25_115405.png 66.74 kB – 0 Downloads

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 25, 2021 at 12:36 PM

a ako bi htjeli dodatno podcrtati trend i kakvim tektonskim promjenama svjedočimo

uzeli bi u obzir još unazad.

Files

image_2021-01-25_123412.png 98.15 kB – 0 Downloads

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt