1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

DRY BULK

• migra
  • January 16, 2021 at 10:18 AM
  • brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 27, 2021 at 3:38 PM
    • #5,441
    Quote from tin

Često se spominje strah od slabog Q1...ne znam da li će biti tako...ali svakako treba uzeti u obzir da će sljedeće godine dobar dio flote morati na ugradnju filtera...drugo je važno pitanje kakva će biti zima....spoje li se te dvije komponente u korist brodara...mogli bi imati povećanje demanda i smanjenje suplaya....treba vidjeti i što će biti s koronom naravno....zasada čitam različita mišljenja o razvoju situacije.

Slabog? Slab ili slabiji? Igra rijeci ;) :)

Q1 2022 ce biti (nije sigurno) slabiji od Q4 ali ce istovremeno Q1 2021 biti puno slabiji od Q1 2022.

Nekima dovoljni razlozi za rasprodaju a ja mislim da su puno mudriji oni koji kupuju na rasprodaji i da cemo svi znati za 3 mjeseca sve ono sto i znamo danas ali tada ce dionica biti vrijedna kupovanja a ne prodaje. Dokaz za to lezi u razlici izmedu TC Q12021 i TC Q12022.

Posto ce kupovati ovi sta sada prodaju zadrzat su za sebe, biti ce skuplje za veliku vecinu shortera sa vlastitim dionicama ako ne misle sljedece dvije godine bulla na dry bulku provesti cekajuci na bidu.

za 3-4mj prva provjera mojih ocekivanja kada ce se znati koje vozarine ce biti u 1Q.

Krece sezona, graina, soya i sezona ugljena.

Stizi prvi valovi hladnoce sa arktika pa da vidimo kako ce se to rjesiti u Peppa pig worldu.😉

mislim sa ce prije kraja zime moliti da im netko proda ugljen po 250 koji nisu htjeli po 150 kupovati.

Zivi bili...

SNOW will batter the UK over the coming days as an Arctic Blast sends temperatures plunging as low as -7C.

Up to 20 inches of snow are predicted to fall in Scotland starting from Sunday, with the icy weather moving further down the country over the following days.

By Tuesday London and the rest of southern England will see snow meaning the entire UK should have experienced some snow by the middle of next week.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 27, 2021 at 8:08 PM
    • #5,442
    Quote from StatusQuo
    Quote from mitkko

Planiram napraviti graf P/E pokazatelja nasih brodara, od prapovijesti do danas, da vidimo kako korelira sa cijenom dionice, koliki su povijesni ekstremi, prosjek, trendovi, to bi bilo zanimljivo za vidjeti. Problem je samo sto je kod nas jako tesko doci do bilo kakvih povijesnih podataka, sve moras rucno (ako i tako), a za to nemam vremena pa mi onda to sve prisjedne.

Ja iman podatke od 2003 ali ne mogu garantirat da mozda nema koja greska iako ne bit trebala bit.

Na ZSE imaju objavljene FI-e samo od 2010. Sve sam ih preuzeo i napravio graf, ali kako je u tom periodu firma više zbrajala gubitke nego nešto zarađivala, P/E graf ne pokazuje neke zanimljive trendove i korelacije.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kakvo je bilo stanje u vrijeme zadnjeg ciklusa od 2003 do 2008. Kolega StatusQuo, kako bih mogao doći do tih starijih podataka o EPS? Povijest cijene dionice imam.

Evo ga i graf. Ovo je trailing P/E - dakle, cijena dionice na zadnji dan svakog kvartala je podijeljena sa EPS od zadnja 4 kvartala.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 27, 2021 at 8:29 PM
    • #5,443

Možda bi bilo zanimljivo tijek novca (duga) ubaciti?

Ako ima mista na dolnjem dijelu ekrana 😁

• Roman
    Student
    Reakcija primljeno
    139
    • November 27, 2021 at 9:27 PM
    • #5,444
    Quote from mitkko
    Quote from StatusQuo

Ja iman podatke od 2003 ali ne mogu garantirat da mozda nema koja greska iako ne bit trebala bit.

Na ZSE imaju objavljene FI-e samo od 2010. Sve sam ih preuzeo i napravio graf, ali kako je u tom periodu firma više zbrajala gubitke nego nešto zarađivala, P/E graf ne pokazuje neke zanimljive trendove i korelacije.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kakvo je bilo stanje u vrijeme zadnjeg ciklusa od 2003 do 2008. Kolega StatusQuo, kako bih mogao doći do tih starijih podataka o EPS? Povijest cijene dionice imam.

Evo ga i graf. Ovo je trailing P/E - dakle, cijena dionice na zadnji dan svakog kvartala je podijeljena sa EPS od zadnja 4 kvartala.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ne znam sto bi P/E Graf trebao pokazati? Ako se ima na umu da su brodarske firme mijenjale računovodstveni princip iskazivanja amortizacije i da su radile u vise navrata revalorizaciju imovine koja je značajno utjecala na neto rezultat. Da ne spominjem razlike u načinu evidentiranja prihoda od prodaje imovine (kroz ostale prihode i sl.) i da je prodano dosta non-core imovine koja nije brodarskog porijekla.

Bolje bi bilo napraviti Ebitda ili Ebit graf (ili graf bruto dobiti = poslovni prihodi - poslovni rashodi) iz njega bi se mogao vidjeti stvarni operativni rezultat poslovanja (od vozarina), bez utjecaja ostalih varijabli koje je nemoguce pojednostavljeno obuhvatiti i uspoređivati samo kroz neto dobit.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 27, 2021 at 11:00 PM
    • #5,445
    Quote from Roman
    Quote from mitkko

Ne znam sto bi P/E Graf trebao pokazati? Ako se ima na umu da su brodarske firme mijenjale računovodstveni princip iskazivanja amortizacije i da su radile u vise navrata revalorizaciju imovine koja je značajno utjecala na neto rezultat. Da ne spominjem razlike u načinu evidentiranja prihoda od prodaje imovine (kroz ostale prihode i sl.) i da je prodano dosta non-core imovine koja nije brodarskog porijekla.

Bolje bi bilo napraviti Ebitda ili Ebit graf (ili graf bruto dobiti = poslovni prihodi - poslovni rashodi) iz njega bi se mogao vidjeti stvarni operativni rezultat poslovanja (od vozarina), bez utjecaja ostalih varijabli koje je nemoguce pojednostavljeno obuhvatiti i uspoređivati samo kroz neto dobit.

Display More

Pročitaj par stranica prije, komentirali smo inverznost P/E pokazatelja kod cikličkih dionica.

Slažem se s tobom po pitanju ovih izvanrednih prihoda od prodaje imovine i revalorizacije imovine, to bi trebalo eliminirati da bi se dobila prava slika dobiti iz core poslovanja. Ali kvaka je da to nećeš postići tako što ćeš gledati EBITDA-u umjesto neto dobiti jer sve te stvari utječu i na EBITDU. Također, mijenjanje računovodstvenih principa amortizacije ne utječe na neto dobit, utječe samo na EBITDA. Budući da su svi brodari tih zadnjih 10 godina prolazili sličnu kalvariju (i oni su prodavali imovinu, radili revalorizacije...), a mi se uspoređujemo s njima - uspoređujemo istu industriju, mislim da je za ovako grubi pregled dovoljno dobar i takav P/E. Ali nije čak bitno ni to jer je cilj ovog pregleda bio vidjeti kako se P/E kod ATPL povijesno ponašao u bull i bear ciklusima.

Ja sam se igrao malo s tim, brisao sam iz FI ostale prihode i revalorizacije, upravo zato da pokušam dobiti nekakav čisti pregled core poslovanja, ali nisam taj graf mislio tu objavljivati jer nisam siguran jesam li sve dobro "isčistio". Morao bih pregledati zadnjih 10 godina revizorskih izvješća da vidim gdje je šta knjiženo od tih izvanrednih stvari, a to mi se ne da, rezultati su mi dovoljno točni za grubi pregled i bez toga.

Inače, ovi veliki crveni stupci, minus vrijednosti P/E su zapravo dobra stvar, oni pokazuju da je gubitak po dionici zapravo bio jako mali (npr. cijena dionice 300 kn, EPS -2 kn, onda je P/E -150). Ove male negativne vrijednosti P/E pokazatelja zapravo odaju katastrofa stanje (gubitak po dionici jako blizu cijeni dionice), a tako je bilo tamo 2014. do 2016. godine.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 27, 2021 at 11:14 PM
    • #5,446

Evo ipak i taj modificirani graf.

Vidi kako to izgleda kada iz FI jednostavno maknem stavku "ostali prihodi" i revalorizacijska usklađenja. Ispada da u zadnjih 10 godina je samo 5 kvartala bilo uvjerljivo pozitivno (1H/2011 i onda tek ova godina). Ovdje naravno radim grubu grešku jer bih iz FI trebao isčistiti i rashode koji se odnose na te ostale prihode, a to mi je praktički nemoguće, ali ajde, i ovo daje dovoljno jasnu sliku koliko su brodari bili "ubijeni" zadnjih 10 godina.

Ti redovni ostali prihodi su relativno mali ako gledamo koliki su prihodi od brodova, pa je za očekivati da su takvi i ostali rashodi. Najveći dio tih izvanrednih ostalih prihoda je činila prodaja imovine. Hoću reći da sam svjestan da ovaj graf nije točan, rekli bi - "for educational purposes only". Ideja je bila nešto drugo.

• Roman
    Student
    Reakcija primljeno
    139
    • November 28, 2021 at 11:02 AM
    • #5,447
    Quote from mitkko

Vidi kako to izgleda kada iz FI jednostavno maknem stavku "ostali prihodi" i revalorizacijska usklađenja. Ispada da u zadnjih 10 godina je samo 5 kvartala bilo uvjerljivo pozitivno (1H/2011 i onda tek ova godina). Ovdje naravno radim grubu grešku jer bih iz FI trebao isčistiti i rashode koji se odnose na te ostale prihode, a to mi je praktički nemoguće, ali ajde, i ovo daje dovoljno jasnu sliku koliko su brodari bili "ubijeni" zadnjih 10 godina.

Ti redovni ostali prihodi su relativno mali ako gledamo koliki su prihodi od brodova, pa je za očekivati da su takvi i ostali rashodi. Najveći dio tih izvanrednih ostalih prihoda je činila prodaja imovine. Hoću reći da sam svjestan da ovaj graf nije točan, rekli bi - "for educational purposes only". Ideja je bila nešto drugo.

Potpuno očekivano vaša analiza nije urodila nikakvim suvislim rezultatom. Pogrešne premise nisu rezultirale ispravnom konkluzijom što je bilo i za očekivati obzirom da postoji tek teoretska vjerojatnost da se to dogodi.

Ulazne varijable treba mnogo pažljivije dizajnirati za precizniji rezultat. A čak ni tada model neće dati pouzdanijih rezultata. Sjetimo se samo napada na kontrolni paket od strane jednog dionicara koji u stvarnosti nisu imali mnogo veze sa poslovanjem firme i njezinim rezultatima.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 28, 2021 at 11:13 AM
    • #5,448
    Quote from Roman
    Quote from mitkko

Potpuno očekivano vaša analiza nije urodila nikakvim suvislim rezultatom. Pogrešne premise nisu rezultirale ispravnom konkluzijom što je bilo i za očekivati obzirom da postoji tek teoretska vjerojatnost da se to dogodi.

Ulazne varijable treba mnogo pažljivije dizajnirati za precizniji rezultat. A čak ni tada model neće dati pouzdanijih rezultata. Sjetimo se samo napada na kontrolni paket od strane jednog dionicara koji u stvarnosti nisu imali mnogo veze sa poslovanjem firme i njezinim rezultatima.

Display More

Ja znam sto sam ovime htio postici, meni je jasna i premisa i konkluzija, taj graf pokazuje cinjenice, brojeve iz FI, a na tebi je da to interpretiras kako god mislis da trebas, pa cak i da ovo odbacis kao nesto skroz nevazno.

Nije mi samo jasno sta si ti sada ovdje htio reci? Daj ti nama napravi nekakvu analizu, kakvu god smatras da je ispravna, daj i premisu i konkluziju, da vidimo kako se to radi.

• Roman
    Student
    Reakcija primljeno
    139
    • November 28, 2021 at 11:40 AM
    • #5,449

Rekao sam ono sto se iz analize i grafova vidi. Cijena relativno slabo korelira sa rezultatima zbog događaja koji utječu na cijenu, a nemaju čvrstu korelaciju sa rezultatima.

Nemojte se ljutiti al ja radim analize za sebe i ne objavljujem ih javno. Mišljenja iznosim javno. Vaše je želja da objavljujete svoje analize javno, al onda budite spremni i na javne komentare pa i kritike.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 28, 2021 at 11:43 AM
    • #5,450
    Quote from Roman

Rekao sam ono sto se iz analize i grafova vidi. Cijena relativno slabo korelira sa rezultatima zbog događaja koji utječu na cijenu, a nemaju čvrstu korelaciju sa rezultatima.

Nemojte se ljutiti al ja radim analize za sebe i ne objavljujem ih javno. Mišljenja iznosim javno. Vaše je želja da objavljujete svoje analize javno, al onda budite spremni i na javne komentare pa i kritike.

Nemam ja problem sa javnom kritikom, dapace, da imam ne bih nista objavljivao. Stvar je samo da ne cijenim kriticare koji znaju samo lajat, a nista nemaju za podastrijet kao kontra argument.

Mozemo o cijeni i raznim korelacijama jos puno razglabati, pa i o teoriji ucinkovitog trzista i slicnome, ali nemam volje to raditi s tobom jer mi nista ne nudis zauzvrat. Ne mogu od tebe nista nauciti jer ti - da kazem kolokvijalno - "znas da nista ne znas", odnosno znas da se nista ne moze skroz 100% tocno modelirati pa onda valjda nema smisla ni pokusavati. U tome se ti i ja bitno razlikujemo.

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • November 28, 2021 at 12:31 PM
    • #5,451

Čini mi se da se u zadnjim postovima nedvojbeno može isčitati razlika onih forumaša koji svojim talentom, intuicijom, proaktivnošću i velikom željom za znanjem izuzetno napreduju, pri tome sve to testiraju osobnim kapitalom Sa druge strane imamo visoko educirane profesionalce, koji najcešće upravljaju tuđim kapitalom i risek/reward upravljanje provode i shvaćaju by the book.

Vrlo je interesantno čitati i proučiti obje strane, a "ljepota i vrijednost" je uvijek u oku promatrača.

:) :thumbup: <3 :saint:

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • November 28, 2021 at 3:18 PM
    • #5,452

https://www.axios.com/supply-chain-christmas-holidays-problems-ports-shipping-broken-02a7843f-5841-477e-8a4f-651f7937a7c9.html

Normalizacija opskrbe bi mogla potrajati...

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 28, 2021 at 11:10 PM
    • #5,453
    Quote from brajakica

Tu su na osnovnoj matematici pali oni koji su ovdje dizali paniku pardon sirili "oprez" da kina moze proizvesti ugljena 12 mil mjesecno i da se nece dogodito ono sto se dogada.

A bilo je i onih koji su pisali suprotno ;) 8)

"Ugljen je najbolje sto se dry bulku desava a ne nesto cime treba izazivati "oprez"(paniku)

Promjenu tog trenda cemo jos dosta cekati.

Mozemo za koji mjesec ili vise analizirati tko je bio bolji prognosticar.😁

Trenutno su poplave, prije su bile nesrece u rudnicima, pa ce biti nesto novo.

Kina nemoze sa zalihama koje ima vjecito povecacati proizvodnju ni kada to CCP naredi. "RE: DRY BULK bez cenzure

Display More

Evo Kine na 12,05m tona dnevne proizvodnja ugljena, cak su i prebacili normu koju su si zacrtali, i stalno ju povecavaju.

So far, Beijing's cajoling has worked, with daily coal output scaling a record high of 12.05 million tonnes on Nov. 10, the country's state planner said.

"It truly shows the power of Chinese authorities over the domestic coal market and the economy in general."

China's coal output is on track to hit a new all-time record in October if the latest output pace is maintained.

China wields political might to cool coal prices, but winter looms
    In just 10 days after a blizzard of meetings and official notices, Chinese regulators last month nearly halved soaring domestic prices for thermal coal, the…
    www.reuters.com

• Roman
    Student
    Reakcija primljeno
    139
    • November 29, 2021 at 8:45 AM
    • #5,454
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

Tu su na osnovnoj matematici pali oni koji su ovdje dizali paniku pardon sirili "oprez" da kina moze proizvesti ugljena 12 mil mjesecno i da se nece dogodito ono sto se dogada.

"Ugljen je najbolje sto se dry bulku desava a ne nesto cime treba izazivati "oprez"(paniku)

Kina nemoze sa zalihama koje ima vjecito povecacati proizvodnju ni kada to CCP naredi. "RE: DRY BULK bez cenzure

Display More

Evo Kine na 12,05m tona dnevne proizvodnja ugljena, cak su i prebacili normu koju su si zacrtali, i stalno ju povecavaju.

So far, Beijing's cajoling has worked, with daily coal output scaling a record high of 12.05 million tonnes on Nov. 10, the country's state planner said.

"It truly shows the power of Chinese authorities over the domestic coal market and the economy in general."

China's coal output is on track to hit a new all-time record in October if the latest output pace is maintained.

https://www.reuters.com/business/energ…oms-2021-11-12/

Display More

Možda su srusili privremeno cijenu, al nisu ubili potražnju. A takva situacija je uvijek u duljem roku pogubna unatoč želji za kontrolom i utjecajem na cijene. A to piše i u drugom dijelu članka kao misljenje analitičara:

Rystad Energy analysts expect prices to continue to retreat in the short to medium term but warned "the thermal coal market is still currently very tight so any supply disruptions or extreme winter weather events could easily send prices shooting back up again."

"We expect price volatility to be high," they added.

What is clearer is Beijing's commitment to steering the market, said Yu Aiqun, a researcher at U.S.-based Global Energy Monitor think tank.

"The government can put its hand in the market as deep as it wants," she said.

…. a ja bih u nastavku posljednje rečenice dodao, sve dok ne zakrvavi ruke od boli i vrućine. Vrč ide na izvor dok se ne razbije.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • November 29, 2021 at 9:04 AM
    • #5,455

| live

Vikinzi +5% na otvaranju...vidjet će mo kako će završiti

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 29, 2021 at 9:06 AM
    • #5,456
    Quote from Roman
    Quote from mitkko

Display More

Možda su srusili privremeno cijenu, al nisu ubili potražnju. A takva situacija je uvijek u duljem roku pogubna unatoč želji za kontrolom i utjecajem na cijene. A to piše i u drugom dijelu članka kao misljenje analitičara:

Rystad Energy analysts expect prices to continue to retreat in the short to medium term but warned "the thermal coal market is still currently very tight so any supply disruptions or extreme winter weather events could easily send prices shooting back up again."

"We expect price volatility to be high," they added.

What is clearer is Beijing's commitment to steering the market, said Yu Aiqun, a researcher at U.S.-based Global Energy Monitor think tank.

"The government can put its hand in the market as deep as it wants," she said.

…. a ja bih u nastavku posljednje rečenice dodao, sve dok ne zakrvavi ruke od boli i vrućine. Vrč ide na izvor dok se ne razbije.

Display More

Jesam li ja ikada igdje tvrdio da ce ubiti potraznju? Potraznja je naravno velika, zato je cijena rasla, zato su i krenuli u povecanje proizvodnje.

Teza je bila da Kina blefira sa najavama povecanja proizvodnje, da uopce nema tu mogucnost i kapacitete, a sve sa ciljem manipuliranja cijenom. Pokazalo se da to ipak nije tocno.

Naravno da je supply/demand balans osjetljiv i da se planovi uvijek mogu iz nekog razloga izjaloviti, ali ne moze se tvrditi da Kina nema pojma i da ne rade ono sto su rekli da ce uciniti, koliko god se to nekima tada cinilo nemogucim. Kina ima ogroman utjecaj na trziste ugljena, najveci su svjetski uvoznik, ali istovremeno i najveci svjetski proizvodjac, sto se cesto previdi.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 29, 2021 at 9:11 AM
    • #5,457
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

Display More

Display More

Prvo skok pa hop.

🇨🇳CCP moze u svojim promo slikovnicama i bajkama sto zeli prezentirati.

Zasto ih stvarnost opet demantira uvodenjem bonova za ugljen?

Oko 15 prosinca dolazi jako veliki val polarne hladnoce sa arktika.

To ce biti test 🇨🇳CCP politike spustanja cijene i praznih skladista prije zima.

Ljeto i jesen su proveli kao cvrcci pjevajuci borbene,dosla zima pa da vidimo.

Mravi produ puno bolje po zimi😉

Meni se svida taj scenarij koji su rezirali jer ce sada biti veca potraznja za naftom, tankerasi ce profitirati.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • November 29, 2021 at 9:14 AM
    • #5,458
    Quote from brajakica
    Quote from mitkko

Display More

Prvo skok pa hop.

Meni se svida taj scenarij koji su rezirali jer ce sada biti veca potraznja za naftom, tankerasi ce profitirati.

Display More

Zanimljivo je da kada kazu da im zalihe i proizvodnja rastu, onda za to kazes da su slikovnice i bajke, a kada ti isti izvori govore o padu zaliha i proizvodnje, onda je to relevantan izvor!?! Jel nije to malo kontradiktorno?

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 29, 2021 at 9:27 AM
    • #5,459
    Quote from mitkko
    Quote from brajakica

Prvo skok pa hop.

Display More

Zanimljivo je da kada kazu da im zalihe i proizvodnja rastu, onda za to kazes da su slikovnice i bajke, a kada ti isti izvori govore o padu zaliha i proizvodnje, onda je to relevantan izvor!?! Jel nije to malo kontradiktorno?

Display More

Svoje sam potkrijepila sa cinjenicom da su uveli bonove za ugljen,cime prakticno priznaju da nemaju ugljena.

Treba samo malo iskrene namjere i zdrave logike da se to zakljuci kao najtocniju pretpostavku. :/

Pratimo pa cemo vidjeti tko je bio u pravu :)

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-25/return-of-mao-era-coal-coupons-show-china-s-crisis-isn-t-over

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • November 29, 2021 at 10:25 AM
    • #5,460

Vikinzi +5%

Imaju najvise capeova i ne boje sa kao oni koji imaju smaxe na kojima su vozarine i za Q1 bolje od capea.

Ali samo 10k po danu iznad BE

Sto ce dati dobit samo 30 mil kn iznad Q1 2021

Atpl 400 skupo,puno skupo :( :S 🤭 ;( :D

Files

IMG_20211129_102029.jpg 94.64 kB – 0 Downloads IMG_20211129_101712.jpg 65.01 kB – 0 Downloads

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 9:53 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

June 2, 2025 at 9:53 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 2, 2025 at 9:53 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt