07.05.2021.
BDI -0.9% to 3,183
Capesize -3.1% to $41,514
Panamax +1.7% to $25,261
Supramax 58k tons +1.7% to $24,158
Handysize +1.1% to $19,433
07.05.2021.
BDI -0.9% to 3,183
Capesize -3.1% to $41,514
Panamax +1.7% to $25,261
Supramax 58k tons +1.7% to $24,158
Handysize +1.1% to $19,433
China's Iron Ore Imports in April Drop Due to Bad Weather
China's iron ore imports fell 3.5% in April from a month earlier, official customs data showed
ovdje se nameće pitanje za mil$:
ako već ova razina uvoza rezultira ovakvim posljedicama što će biti u mjesecima pred nama kada sljedi pojačanje trenda?
držim da bih imao razloga za mokre snove da nisam na palubi.
možda i griješim,nebi bilo....
za koji mjesec odgovor,lete ti mjeseci kao....
Dakle, zadnja dva dana korekcija bdi-a uz rast vozarina indeksa brodova atlantske plovidbe. Ni korekcije nisu kakve su bile.
onako naglas razmišljam pa pitam da li je realno do kraja mjeseca očekivati napad i proboj 30000 za panamaxe i supre ili je to traženje kruha povrh pogače?......
Dakle, zadnja dva dana korekcija bdi-a uz rast vozarina indeksa brodova atlantske plovidbe. Ni korekcije nisu kakve su bile.
može se napisati i da smo u i dalje u dugogodišnjoj korekciji cijene donice u odnosu na BDI,samo smo sada izašli iz izrazito jake korekcije u maaalo manje izrazitu.
prostor je tu a o afinitetima "investitora" će ovisiti....
neki vole da što manje,neki vole da što više...
sloboda izbora je zakon
šalu na stranu ali čini se da od ponedjeljka okrećemo još jedan novi list?
Freight futures am update
Capesize up ~8%
Panamax up ~6%
ATHENS, Greece, May 07, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing in the ownership of dry bulk vessels, today announced that, through a separate wholly-owned subsidiary, it has entered into a time charter contract with Bocimar International N.V., for one of its Kamsarmax dry bulk vessels, the m/v Myrsini. The gross charter rate is US$27,750 per day, minus a 5% commission paid to third parties, for a time charter period until minimum October 15, 2021 up to maximum November 30, 2021. The charter is expected to commence on May 10, 2021. The m/v Myrsini is currently chartered, as previously announced, to Ausca Shipping Limited, Hong Kong, at a gross charter rate of US$11,500 per day, minus a 5% commission paid to third parties.
The “Myrsini” is a 82,117 dwt Kamsarmax dry bulk vessel built in 2010. https://finance.yahoo.com/news/diana-shi…-132800269.html
Adjusted 1Q2021 EBITDA of $21.0 million was in line with expectations. TCE rates averaged $12.2k/day down from $13.2k/day in 4Q2021, with Capes at $13.6k/day, Ultra/Supras at $11.7k/day and Handys at $7.9k/day. Costs were also in line with lower opex more than offsetting higher G&A expenses.
Post call fine tuning 2021 EBITDA estimate to $179.3 million on TCE rate assumptions of $19.1k/day. Forward cover is higher versus 1Q2021 and TCE rates are much higher with 74% of 2Q2021 days booked at $20.7k/day. By sector, forward cover is 72% booked at $24.9k/day for Capes and 76% booked at $17.8k/day for Ultra/Supramaxes. Also, three time charters were recently signed, which indicates that the ... https://www.channelchek.com/news-channel/G…Target_Increase
ATHENS, Greece, May 07, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing in the ownership of dry bulk vessels, today announced that, through a separate wholly-owned subsidiary, it has entered into a time charter contract with Bocimar International N.V., for one of its Kamsarmax dry bulk vessels, the m/v Myrsini. The gross charter rate is US$27,750 per day, minus a 5% commission paid to third parties, for a time charter period until minimum October 15, 2021 up to maximum November 30, 2021. The charter is expected to commence on May 10, 2021. The m/v Myrsini is currently chartered, as previously announced, to Ausca Shipping Limited, Hong Kong, at a gross charter rate of US$11,500 per day, minus a 5% commission paid to third parties.
The “Myrsini” is a 82,117 dwt Kamsarmax dry bulk vessel built in 2010. https://finance.yahoo.com/news/diana-shi…-132800269.html
sa 11 na 27k $ ako ovo nije teška tektonika....
ima li tko procjenu kada krajem ove godine istekne ovaj TC koja će biti nova cifra?
35k,45k,>50k
nije ni nama na palubi lako odoljeti graškićima znoja i noćnom roštiljanju pri razmišljanju 1-2 g unaprijed a kako je tek kopnenim mornarima?
a mislim da znam,sjećam se testiranja tog filinga na vl koži u prošlom bullu.
definitivno nije positive priceless experience
Display MoreATHENS, Greece, May 07, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing in the ownership of dry bulk vessels, today announced that, through a separate wholly-owned subsidiary, it has entered into a time charter contract with Bocimar International N.V., for one of its Kamsarmax dry bulk vessels, the m/v Myrsini. The gross charter rate is US$27,750 per day, minus a 5% commission paid to third parties, for a time charter period until minimum October 15, 2021 up to maximum November 30, 2021. The charter is expected to commence on May 10, 2021. The m/v Myrsini is currently chartered, as previously announced, to Ausca Shipping Limited, Hong Kong, at a gross charter rate of US$11,500 per day, minus a 5% commission paid to third parties.
sa 11 na 27k $ ako ovo nije teška tektonika....
ima li tko procjenu kada krajem ove godine istekne ovaj TC koja će biti nova cifra?
35k,45k,>50k
nije ni nama na palubi lako odoljeti graškićima znoja i noćnom roštiljanju pri razmišljanju 1-2 g unaprijed a kako je tek kopnenim mornarima?
a mislim da znam,sjećam se testiranja tog filinga na vl koži u prošlom bullu.
definitivno nije positive priceless experience
$DSX (BUY/$5.3) reports 1y TC for a 2010-built (non-eco, non-scrubber) Kamsarmax at $27,750/d, up from current charter at $11,500/d
Just an example of how incredible strong this market is at the moment
Jako zanimljiv ce biti FI Q2.
Jako zanimljiv ce biti FI Q2.
DA,non-eco i non-scrubber,pa koliko bi bilo da je...?
život kratko traje i malo je ovakvih prilika u njemu,evo meni druga "prava"(velika) ali prva koju koristim
OK vrlo solidno sam iskoristio i onu manju 2017 ali sada je potencijal iz više razloga bitno veći,stvari su se dodatno posložile u korist sinergije za bull market na dry bulku neviđen >10g.
sretno svima koji neće ovaj puta iskoristiti da usvoje znanje,iskustvo....koje se i ovdje nesebićno dijeli kako bi u nekoj budućoj prilici naplatili znanje.
nema bolje uloženog vremena od podizanja razine vl fin pismenosti.
i nikad nije kasno za početi učiti ono što bi da smo uređena država se učilo od osnovne škole kao praktično najvažniji predmet u životu svakog pojedinca,
a to je kako uspješnije raspolagati sa imovinom,kapitalom,zarađenim novcem.....
China's Sixth Largest Ever One-Day Purchase of US Corn
ovo su kontejneri a u zadnje vrijeme i dry bulk ide njihovim stopama,znači za koji mjesec
"koji mjesec" bi i za nestrpljive investitore trebalo biti prihvatljivo
a strpljivi će.....
ovo su kontejneri a u zadnje vrijeme i dry bulk ide njihovim stopama,znači za koji mjesec
a strpljivi će.....
Generale, dobro došli nazad...bilo je i vrijeme
Display Moreovo su kontejneri a u zadnje vrijeme i dry bulk ide njihovim stopama,znači za koji mjesec
a strpljivi će.....
Generale, dobro došli nazad...bilo je i vrijeme
bio sam sa vama kroz čitanje ,samo vas je moja tipkovnica sabotirala,moram ju promijeniti,ALI ne mogu "investirati" prije nego kapitaliziram na atpl,a to neće biti tako skoro pa....
p.s.
ma vidio sam da radite odličan posao ali ipak da se i moja beznačajna malenkost osjeti barem malo od koristi...
ako nekad odem i za stalno vi ćete to još i bolje,jer ja imam onaj gen najdužeg komentiranja pa se esencija razvodni ponekad
evo da nije bezveze potrošen komentar mali doprinos temi ali veliki doprinos tonmiljama
With the latest escalation in the China-Australia trade spat, an easing of the coal import ban remains unlikely in the medium term. China continues to source their coal from further afield as they look for alternatives to high quality Australian coal.
onako naglas razmišljam pa pitam da li je realno do kraja mjeseca očekivati napad i proboj 30000 za panamaxe i supre ili je to traženje kruha povrh pogače?......
definitivno traženje kolača povrh kruha što ne znači da nije realno
po meni a pokazao sam se kao konzervativan "general budućnosti" pa treba uzeti sa rezevom moj stav da bi najveći brat morao
izvući asa iz rukava za takav scenarij
držim da ga ima ali da će ga izvući tamo negdje kraj kol -poč. rujna?
volio bi da griješim pa da se opet pokažem kao "konzerva"
time will tel
rezime podcasta vani: infation, inflation, commodities, gold, silver, nafta, ugljen, zemni plin, uranium, value/growth rotation.
i tako vam trenutno fondovi trguju 🤷
shippere nitko ni ne spominje u kontekstu ulaganja, osim šta ih nervira šta vozarine konstantno rastu.
to bi značilo da smo ovdi svi još uvik early investitori.
brodari su toliko ogađeni da se nitko od jačih igrača nije nikad ni pomislio uključiti u igru da to promovira i tuče postotak na neki svoj proizvod.
zanimljivo
Znaci nesto kao Bitkojin. Nitko ga nije htio kad je bio cent, dolar, a kad je dosao na 3000 dolara onda je do 20000 trebalo svega par mjeseci. Svi hoce, milijarde prometa.
Znaci nesto kao Bitkojin. Nitko ga nije htio kad je bio cent, dolar, a kad je dosao na 3000 dolara onda je do 20000 trebalo svega par mjeseci. Svi hoce, milijarde prometa.
a baš tako.
Joakim, Cleaves, Alibra i ekipa ko da su ispali iz Teorije velikog praska
Container shipping boom is bleeding over into dry bulk https://www.freightwaves.com/news/container…r-into-dry-bulk