1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Forumska kuhinja - recepti

  • Moller
  • October 16, 2020 at 10:16 AM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    Postova
    6,798
    Member since
    February 14, 2020
    • October 16, 2020 at 10:16 AM
    • #1

    ima li netko prijedlog, gdje naručiti dobar burek ?

    eeee, a nekada se sprdalo s njim, neka, neka, biti će i gore :)

  • fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    Postova
    653
    Member since
    February 12, 2020
    • October 16, 2020 at 10:33 AM
    • #2

    Nije više ni burek što je nekada bio izgleda. Sve je tanji i teško do njega doći. :)

  • buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    Postova
    621
    Member since
    February 13, 2020
    • October 16, 2020 at 10:45 AM
    • #3
    Quote from Moller

    ima li netko prijedlog, gdje naručiti dobar burek ?

    eeee, a nekada se sprdalo s njim, neka, neka, biti će i gore :)

    Mostovi, Zagreb, Radnička 1a

    Provjereno, Izvrsno!

    http://www.mostovi.hr/hr/en/jelovnik

    .

    Reklamu ću naplatiti prilikom prve slijedeće posjete!

    :)

    .

    buMBum

  • autor
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    190
    Postova
    183
    Member since
    February 14, 2020
    • October 16, 2020 at 11:15 AM
    • #4

    ZG - burek Dolac

    burekdjinica od istog gazde od 1966., na Dolac se preseli 1987....stari ljudi kazu da je burek oduvijek isti, ja ne bi znao, ali sad je odlican

    necu ni pokusavati naplatiti reklamu - jer im ni ne treba :D

  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    Postova
    6,798
    Member since
    February 14, 2020
    • October 16, 2020 at 11:17 AM
    • #5
    Quote from buMBum
    Quote from Moller

    ima li netko prijedlog, gdje naručiti dobar burek ?

    eeee, a nekada se sprdalo s njim, neka, neka, biti će i gore :)

    Mostovi, Zagreb, Radnička 1a

    Provjereno, Izvrsno!

    http://www.mostovi.hr/hr/en/jelovnik

    .

    Reklamu ću naplatiti prilikom prve slijedeće posjete!

    :)

    .

    Display More

    super, samo me sada vuče da sakupim bar za ćevape, a to ću morat još sačekati, možda nešto uleti do ručka ;)

  • barbosa
    Guest
    • October 16, 2020 at 11:31 AM
    • #6

    ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni

  • autor
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    190
    Postova
    183
    Member since
    February 14, 2020
    • October 16, 2020 at 11:36 AM
    • #7
    Quote from barbosa

    ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni

    zvuci da bi moglo biti dobro, iako nisam ljubitelj bureka od mesa, vise od sira... ali kazu da sve drugo osim mesa niti nije burek..eh..ko bi sad znao

    po prometima danas nece biti ni za espresso

  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    Postova
    6,798
    Member since
    February 14, 2020
    • October 16, 2020 at 11:39 AM
    • #8
    Quote from barbosa

    ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni

    e hvala kolega, treba ovo dijeliti dalje, trebati će nam uskoro :)

  • barbosa
    Guest
    • October 16, 2020 at 12:04 PM
    • #9

    kol. autor, od sira je još jenostavnije, 500gr. punomasni svj. sir, malo posoliti, ulje i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja i slažeš 2 po dve kore(može se jeda pa drugu nagužvaš) koje škropiš sa uljem i tekućinom samo paziti da nema previše sira jer pušta dosta vode, 500gr najviše

    inaće kol. Moller, znaš da ima smisla ovaj tvoj komentar...ovaj burek koji spremim doma sam poklopam i sit sam ali ovaj koji držim na zse ne znaš što je gorje, držati ga u škrinji pa da isuši ili se pak pokvari ili izvaditi ga pa ga drugi poklopaju ?(

    kol. buMBum, probo jednom kore iz konzuma, katastrofa, zasro cijeli burek...

  • crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    Postova
    112
    Member since
    February 17, 2020
    • October 16, 2020 at 12:10 PM
    • #10
    Quote from barbosa

    ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni

    Nejde vam svinjetina u burek ;)

  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    Postova
    6,798
    Member since
    February 14, 2020
    • October 16, 2020 at 12:19 PM
    • #11
    Quote from crveni
    Quote from barbosa

    ja ga sam napravim od kora iz lidla, oko 70dkg mljevene sv. vratine ili lopatice, 40dkg luka 1mrkva, sol biber i oko 2dcl vode u koji je umućena 1 žlica kis vrhnja...ispadne ko bog, bolje nego u 80% pekarni

    Nejde vam svinjetina u burek ;)

    nije to sarajevski, to je zagrebački ^^

  • crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    Postova
    112
    Member since
    February 17, 2020
    • October 16, 2020 at 1:38 PM
    • #12
    Quote from Moller
    Quote from crveni

    Nejde vam svinjetina u burek ;)

    nije to sarajevski, to je zagrebački ^^

    Onda nije burek :D

  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    Postova
    6,798
    Member since
    February 14, 2020
    • October 16, 2020 at 1:52 PM
    • #13

    https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…a-roba-15025656

    treba sve prodati i krenuti uživati

    https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/pro…regija-15025218

    a ne čekati BB (burzovni burek)

  • barbosa
    Guest
    • October 16, 2020 at 3:33 PM
    • #14

    buMBum davno sam prožvakao Kostolanija i Psihologiju burze a ovaj vikend planiram malo u vrganje i to preporućam svima, konstruktivna šetnja kroz šumu i eventualno kakav ručak u obližnjem opg da se izvjetri mozak od tjednih nakupljenih sr..nja

    Quote from Moller

    treba sve prodati i krenuti uživati

    https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/pro…regija-15025218

    a ne čekati BB (burzovni burek)

    kol Moller, kad si već spomenuo delicije, nije da se qurčim ali ipak da malo, imam vremena i volim tu i tamo skuhati:S

    upravo završio današnji ručak:

    -juha od vrganja, šampinjina i crv. batata

    -lunguć na medaljone na maslacu aromatiziranom sa češnjakom i ružmarinom

    -umak od vganja i šampinjina sa bj. vinom za prilog

    sve na old school način:)

  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Postova
    2,899
    Bookmarks
    1
    Member since
    February 13, 2020
    • October 17, 2020 at 12:13 AM
    • #15
    Quote from barbosa

    buMBum davno sam prožvakao Kostolanija i Psihologiju burze a ovaj vikend planiram malo u vrganje i to preporućam svima, konstruktivna šetnja kroz šumu i eventualno kakav ručak u obližnjem opg da se izvjetri mozak od tjednih nakupljenih sr..nja

    Quote from Moller

    treba sve prodati i krenuti uživati

    https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/pro…regija-15025218

    a ne čekati BB (burzovni burek)

    kol Moller, kad si već spomenuo delicije, nije da se qurčim ali ipak da malo, imam vremena i volim tu i tamo skuhati:S

    upravo završio današnji ručak:

    -juha od vrganja, šampinjina i crv. batata

    -lunguć na medaljone na maslacu aromatiziranom sa češnjakom i ružmarinom

    -umak od vganja i šampinjina sa bj. vinom za prilog

    sve na old school način:)

    Display More

    Kad smo vec kod vrganja taman bio malo u sumsku nabavku, treba mi neki dobar prijedlog za juhu od vrganja tu sam jos u ucenju heh

  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    Postova
    379
    Member since
    March 11, 2020
    • October 17, 2020 at 9:34 AM
    • #16

    malo sunc ulja preprziti glavicu luka kad pozuti dodati vrganje malo poprziti.dodati vodu i onda dodati pola krumpira.sol papar.kad se skuha stapni mikser.obavezno ribanac gore.


    Quote from ZSEZSE

    malo sunc ulja preprziti glavicu luka kad pozuti dodati vrganje malo poprziti.dodati vodu i onda dodati pola krumpira.sol papar.kad se skuha stapni mikser.obavezno ribanac gore.

    inace ekipa stavlja vrhnje umjesto krumpira.

    Edited once, last by ZSEZSE: Merged a post created by ZSEZSE into this post. (October 17, 2020 at 9:36 AM).

  • LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    Postova
    1,212
    Member since
    February 18, 2020
    • October 17, 2020 at 9:44 AM
    • #17

    Osobno uvijek kod takvih i slicnih juha zapocinjem przenjem sitno kosanog luka, kockica krumpira i malo mrkve na maslinovom. Kad se to izdinsta onda ide glavni materijal za juhu. To daje bazni okus tj. pojacava glavnu namirnicu i daje gustocu od skroba iz krumpira i celuloze iz mrkve. Takodjer daje prirodnu slatkocu iz karamelizirane mrkve. Ako se kasnije ide na mikser dobije se osjetno bolja tekstura.

    Drago mi je do smo na forumu presli na vrhunske recepte iz veselih kuhinja malih dionicara. Zima dolazi!

    Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

  • ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    Postova
    379
    Member since
    March 11, 2020
    • October 17, 2020 at 11:25 AM
    • #18

    mrkvu ne stavljam radi slatkoce, imam svoje maslinovo ulje ali nije mi to za to.svatko kako voli, bitno je samo dobro zaprziti.ukoliko su suhi vrganji vecer prije potopit u mlijeko.

  • buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    Postova
    621
    Member since
    February 13, 2020
    • October 17, 2020 at 11:59 AM
    • #19

    Izazov sa zadovoljstvom prihvaćen!

    Glavno jelo ću prepustiti nekoj gospodji ovdje, ako takve uopće smiju u ovaj Club+21, a ja ću ponuditi obzirom na sezonu

    Kolač od svježih jabuka

    Sastojci:

    5 kom svjeźih jabuka

    1.5 l vode,

    3 vrećice pudinga od burbon vanilije, od Podravka

    10 žlica šećera,

    2 vrećice burbon vanilin šećera od

    Podravke

    1 žličicu malu cimeta

    cca 200 g petit keksa

    Za ukrasiti:

    250 ml mlijeka,

    2 vrećice šlaga u prahu od Podravke

    Priprema:

    Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9

    žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša (kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne). Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti.

    U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne.

    U kuhani puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.

    Na dno lima za pečenje poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.

    Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti ribanom čokoladom.

    Sve izmjene i varijacije prihvaćam osim proizvoda od Podravke! :)

    Ah da, vino isključivo sa južne strane Pelješca kod mene. Prihvaćam i ostala i lagano povećavam omjer i unos crinih! Prihvaćam i sva ostala ali isključivo domaća!

    (Ulaganje u prvoklasna vina je izvrsna investicija!)

    Dobar tek!

    .

    buMBum

    Edited once, last by buMBum (October 17, 2020 at 12:07 PM).

  • barbosa
    Guest
    • October 17, 2020 at 12:03 PM
    • #20

    ja suhi vrganj zdrepim na vrlo sitno i stavim ga u teglicu od zimnice, kada radim umake/juhu samo dodam jušnu žlicu direktno tokom kuhanja, isto tako napravim i crne trube ali njih fakat usitnim u mužaru da budu ko biber, ćesto dodajem umaku od šampinjona, ispadne okus bogovski...

    inaće, old school način zgušnjavanja je umutiti žutanjak/e i punomasno kis. vrhnje, začiniti po volji i ukuhati na kraju jela

    također, može i vrh za kuhanje ali samo dukat ili vindija jer druga mjenjaju okus jela a mnogi koriste i klasičnu blažu(manje paprike) zapršku...sve to dobro ispadne ali se treba igrati...evo, ja jučer skuhao cca 300gr. crvenog batata koji nije presladak, isto toliko vrganja i šampinjona, luk, češnj češnjaka, sol, vegeta, biber bosiljak i na kraju žl. kis. vrhnja i svj. peršin i juha je ispala super

Nepročitani postovi

    1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 446

      • harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 14, 2025 at 11:25 PM
    2. Odgovora
      446
      Pregleda
      198k
      446
    3. borsa

      May 14, 2025 at 11:25 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

      • harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 14, 2025 at 2:15 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      828k
      1.9k
    3. Rex123

      May 14, 2025 at 2:15 PM
    1. Best buy 1.4k

      • gta1
      • February 15, 2020 at 10:05 PM
      • Dionice
      • gta1
      • May 14, 2025 at 1:39 PM
    2. Odgovora
      1.4k
      Pregleda
      789k
      1.4k
    3. Goran

      May 14, 2025 at 1:39 PM
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

      • Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 13, 2025 at 4:46 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      886k
      1.9k
    3. vitoo

      May 13, 2025 at 4:46 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 173

      • Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 13, 2025 at 1:31 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      56k
      173
    3. All

      May 13, 2025 at 1:31 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

    borsa May 14, 2025 at 11:25 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

    Rex123 May 14, 2025 at 2:15 PM
  • Best buy

    Goran May 14, 2025 at 1:39 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

    vitoo May 13, 2025 at 4:46 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

    All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

    imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

    All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

    vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

    misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

    All May 12, 2025 at 11:24 AM

Popularne Teme

  • Birtija

    5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

    4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

    1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

    231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

    212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

  • 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt
Powered by WoltLab Suite™