Brzo to ide kad se njima ( Borgovcima) očito žuri
Rasprodaja kompanija Fortenova grupe (Agrokor)
-
-
-
Brzo to ide kad se njima ( Borgovcima) očito žuri
A stare firme još nisu likvidirali.
Ovo je probni balon da vide da li će proći, samo me zanima što Marica i Tedy misle tko će im "zaostatke" vratiti Tisak?
Kad ovo prođe onda moraju naći model za koncesije čitaj..Belje i Jamnicu i onda će i to na bubanj.
Ovo ostalo nisu ni trebali nove kompanije otvarati i onako će završiti kao stare....
Odu krave muzare što onda?
Vlasnicima je u interesu prodati najbolje firme da sami sebi isplate kamate na kredit koji su dali sami sebi....Čitam sam sebe i ne vjerujem sam sebi...
-
Izvršni direktori i Upravni odbor pregledat će primljene ponude i brzo donijeti odluku o tome što ćemo dalje“, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.
Nešto mu se žuri
-
Izvršni direktori i Upravni odbor pregledat će primljene ponude i brzo donijeti odluku o tome što ćemo dalje“, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.
Nešto mu se žuri
Prije FI za treći kvartal koji će biti katastrofalan i utjecati na visinu očekivanih ponuda za kupnju .
Zato treba požuriti .
-
Ledo na prodaju, prva u redu Podravka! Doznali smo i cijenu
U tom slučaju sve bi opet ostalo unutar Borga. A cijena prava sitnica.
-
Ledo na prodaju, prva u redu Podravka! Doznali smo i cijenu
U tom slučaju sve bi opet ostalo unutar Borga. A cijena prava sitnica.
Nevjerojatno koliko je nisko Ledo procijenjen, samo 280 milijuna eura, odnosno 2 milijarde i 100 milijuna kuna.
Da stavimo to u kontekst starih dionica, Ledo d.d. ima 313.920 dionica.
Dakle 2.100.000.000 / 313.920 = 6.689 kuna po dionici. -
a koliko je LEDO bio prije sloba agrokora ?
-
a koliko je LEDO bio prije sloba agrokora ?
Dionica je bila preko 10.000 kn, znači tržišna kapitalizacija je bila barem 3,4 milijarde kuna. Ali čak i tada se Ledo tržio s P/B ispod 1 i P/E ispod 10, znači realno vrijedio je barem još milijardu kuna više, nekih 4,5 milijardi kuna po mojoj procjeni.
-
Ovaj iz jutarnjeg špekulira s dvostruko većim iznosom.
Očito se vodi i medijski rat između zainteresiranih strana.
-
Iskreno ja mislim da Fortenova nije dobila nijednu valjanu ponudu za Ledo. Nitko u ovako kratkom roku kakav je potreban Fortenovi jer su totalno nelikvidni ne daje ovoliko velike ponude bez dubinskog snimanja. Nijedna privatna firma neće u mjesec dva dana iskeširati 2-3 milijarde kuna.
Plus, nitko ne zna kakav je kaos napravljen u Ledu u zadnje 2-3 godine, i u kakvom se stanju kompanija zapravo nalazi.
Borg će narediti Podravki da kupi Ledo po cijeni koju Borg hoće i to će biti to, pošto je Podravka državna firma biti će kako se naredi bez dubinskog snimanja. Uopće se ne bih zalijetavao u kupnju Podravke sada. -
-
Iskreno ja mislim da Fortenova nije dobila nijednu valjanu ponudu za Ledo. Nitko u ovako kratkom roku kakav je potreban Fortenovi jer su totalno nelikvidni ne daje ovoliko velike ponude bez dubinskog snimanja. Nijedna privatna firma neće u mjesec dva dana iskeširati 2-3 milijarde kuna.
Plus, nitko ne zna kakav je kaos napravljen u Ledu u zadnje 2-3 godine, i u kakvom se stanju kompanija zapravo nalazi.
Borg će narediti Podravki da kupi Ledo po cijeni koju Borg hoće i to će biti to, pošto je Podravka državna dubinsko snimanje nije potrebno. Uopće se ne bih zalijetavao u kupnju Podravke sada.Na strani Podravke su fondovi koji imaju kapital a povoljnom kupnjom oni bi vratili dio izgubljenog lexom. Osim toga Podravka nije prezadužena a vjerujem da je i politika za tu opciju. A s druge strane svi znaju da Fortenovi gori pod nogama i da ne mogu tražiti stare vrijednosti Leda.
-
Kupnja Leda od strane Podravke bio bi veliki zalogaj za Podravku, možda sa Mirovinskim fondovima ima izgleda.
Što će se odigrati možemo samo nagađati.
oni (MF) su se već jednom opekli na Ledu, ne bi li bilo logično da sada i na hladno pušu ili još ima para za spaljivanje i izvlačenje Fortenove iz problema, pa što ga brate prodaju kada je tako dobar i profitabilan ili je to sada nešto novo jer su eto oni dodali Ledo plus pa sada trebaju mirovinci uskočiti s još plus love
-
Država će sigurno navijati za PODR imaju untra značajan dio i s LEDOM bi on vrijedio puno više...a EU sve više pritišće da država izađe iz vlasničke strukture kompanija.
Država neće navijati za Podravku nego će državni činovnici koji su na položaju napraviti onako kako odgovara njihovim privatnim interesima. Isto kako je bilo nedavno u JANAF-u ili bilo kojoj aferi koju smo do sada imali.
Država vam je imala veliki interes i u nekadašnjem Agrokoru, mirovinski fondovi i država su bili suvlasnici velikog broja dionica, pa su bez problema priznali nevalidna jamstva bez pokušaja da ih pobiju. Dapače država čak nije iskoristila ni zakonsku odredbu o ograničenju jamstva, a nije ni ispitivala da li je bilo protučinidbe.
Zapitajte se da li su te odluke bile usmjerene interesima države ili privatnim interesima državnih činovnika. -
Kupnja Leda od strane Podravke bio bi veliki zalogaj za Podravku, možda sa Mirovinskim fondovima ima izgleda.
Što će se odigrati možemo samo nagađati.
Znači Podravka bi sada u kratkom roku od mjesec dva trebala iskeširati 2-3 milijarde kuna za Ledo. Koliko će tu biti vremena za dubinsko snimanje Ledo-a, da li itko zna što je Fortenova radila u zadnje 2-3 godine i u kakvom se stanju Ledo zapravo nalazi ?
Biti će onako kako država odluči, vjerojatno navrat na nos da se ispune neki interesi, a da li će to biti dobro za Podravku procijenite sami. Ja sam osobno uvjeren da nijedna privatna firma ne bi uletjela u tako kratkom roku u tu akviziciju bez da temeljito istraži trenutno stanje Leda.
Podravka bi se nesumnjivo trebala jako zadužiti za ovakvu akviziciju.Nakon tri godine vladavine Izvanredne uprave Ledo sve vise liči na mačka u vreći ili zlatnu koku kojoj su podrezali krila .
U ovaj PR iz Fortenove da ima zainteresiranih kupaca koji bi dali za Ledo preko 600 milijuna eura ni najveći naivci ne vjeruju .
Tri godine stagnacije u ovom biznisu je katastrofa , konkurencija velikim koracima grabi naprijed .
Konzumu koji je najvažniji kanal za plasman ledovih proizvoda kontinuirano padaju prihodi , kupce preuzima Lidl koji ima kvalitetne sladolede i program smrznute hrane .
Ledo nije vise sto je nekad bio .
-
Izvješće za 2019. kaže za Ledo plus sljedeće
Prihodi oko 940m
Dobit 50m
EBITDA oko 120m
Novac 165m
Kapital oko 400m
Ukupne Obveze oko 1.8 milijardi
Drugim riječima to vrijedi uistinu nategnuto možda 600m. Ali kuna.
-
Sve je to prilično odbojno.
Toliko lopovluka u posljednjih dvadeset godina, za toliko malu zemlju
Sve sam manje sigurna da ovdje želim uložiti išta, ikada
Razmišljala sam o Ht, ono hefty ulog........al' i on izvlači novac, šalje ga matici, pali novac od dobiti u trezor, imati će najavljeno manji prihod, a nenajavljeno gubitkom Optime koju cijedi najmovima, a imati će i konkurenciju Max Tv, nadam se
Danas da nema strke oko Podravke i Darling Rivijere mogli bi ključ u bravu.
Što mislim o Agrokoru i Ledu nije ni za napisati, zatvorili bi me
-
Prihodi oko 940m
Dobit 50m
EBITDA oko 120m
Novac 165m
Kapital oko 400m
Ledo je prije Lex Agrokora imao 2 milijarde i 200 milijuna kuna prihoda. Lani je znači imao samo 42% nekadašnjih prihoda, pa to je tragedija. Nekadašnja dobit je bila 300-400 milijuna kuna, a sada samo 50 milijuna kuna. Žalosni podaci.
-
Nakon tri godine vladavine Izvanredne uprave Ledo sve vise liči na mačka u vreći ili zlatnu koku kojoj su podrezali krila .
U ovaj PR iz Fortenove da ima zainteresiranih kupaca koji bi dali za Ledo preko 600 milijuna eura ni najveći naivci ne vjeruju .
Tri godine stagnacije u ovom biznisu je katastrofa , konkurencija velikim koracima grabi naprijed .
Konzumu koji je najvažniji kanal za plasman ledovih proizvoda kontinuirano padaju prihodi , kupce preuzima Lidl koji ima kvalitetne sladolede i program smrznute hrane .
Ledo nije vise sto je nekad bio .
upravo to, ledo sam za sebe, bez distributivnog kanala ex agrokora, je jedan veliki balon a ova provala o eventualnom interesu podravke je na intelektualnoj razini nekoga koji nema blage veze o odnosima u ekonomiji i financijama pa vrti na glas svoje roze kombinacije i ideje
podravka je brand za sebe i jedino što joj eventualno nedostaje je vlastita maloprodajna mreža, a nikako neke tamo "forte" stečajuše
-
Prihodi oko 940m
Dobit 50m
EBITDA oko 120m
Novac 165m
Kapital oko 400m
Ledo je bio 2016. ovakav, pogledajte koliko se sve pogoršalo.
Prihodi 2181m
Dobit 261 m
Kapital 1314m
Prihodi su 2019. na oko 42% onih iz 2016. godine.
Jedino ako brojke za Ledo plus iz 2019. ne uključuju Frikom i Dijamant, jeste li to provjerili Manu ? -
A i ovaj novinar jutarnjeg prije nego je bubnuo cifru mogao se potruditi pronaći revizorsko izvješće koje je javno dostupno.
Malo je nezgodno kad ti u jednom trenutku loše izvješće ide u prilog i dokazuje svrhovitost nagodbe ali već nakon toga postaje ti najveći neprijatelj kad istu firmu treba ponovo prodati.
Sad bi se valjda trebalo prodavati po multiplima iz 2015.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner