svaka čast na optimizmu. samo neznam na čemu temeljite taj optimizam. pratim igu dvije-tri g i nikako da pronađem okidač i stisnuti buy.
IGH (Institut IGH d.d.)
-
-
-
Kolega svaka čast na oprezu, možda je za vas najbolje da nastavite pratiti igu još dve-tri godine.
-
hvala kolega na odličnom savjetu. u te dvije-tri "propuštene iga" godine meni ide sasvim dobro. ne znam kako vama. ako ste pogađali dna i vrhove......onda jako dobro. ako ste ćamili unutra i gledali propuštene prilike.... onda jako loše.
pratit ću ga sigurno i dalje. vjerovatno i naredne dvije-tri godine
-
Hrvatske ceste ugovorile su izradu svih vrsta glavnih projekata, provedbu geodetskih i geotehničkih istražnih radova i ishođenje građevinske dozvole za Brzu cestu Čvorište Brestovac Požeški – čvorište Godinjak, s tvrtkom Institut IGH d.d.. Znači ugovorena je I i II faza izgradnje iz lokacijske dozvole. Izrada glavnih projekata i parcelacijskih elaborata je u tijeku kao i prikupljanje dokaza pravog interesa.", piše u odgovoru resornog ministarstva SBplus portalu, a koji je potpisala glasnogovornica ministarstva mora, prometa i infrastrukture Ivana Škarić.
-
Koliko je vrijedan posao ?
Tezak ugovor ?
-
Ne znam naglašava li se češće i na jednoj drugoj temi potpisivanje ugovora nego ovdje. Upravo jedan takav ugovor mi je bio razlogom prodaje svih IGH dionica koje sam imao. Naime, pod ruku mi je došao troškovnik jednog visegodišnjeg ugovora IGH i jedne velike domaće tvrtke. Kad sam u čudu vidio mizerne iznose stavki, uz komentar njihovog dugogodišnjeg djelatnika da to uopće nije iznimka, nedugo iza više nisam bio vlasnik IGH papirića.
Bitno je što se zaradi ugovorom, a ne što se ugovori. U ovakvim tvrtkama često se odjeli nuđenja/prodaje vrednuju po broju sastavljenih ponuda i sklopljenih ugovora, a ne po tome što je ostalo firmi kad se povuče crta. Ne kažem da su svi ugovori loši, ali sigurno ima i onih (kakav sam osobno vidio) gdje je i za tvrtku i za dioničare bolje da se nikad nisu niti potpisali.
-
Pa projektiranje je davno palo na niske grane, nadzor slično, kad vidiš neke iznose nije vam jasno da je isplativo uopće doći na gradilište. Konkurencija radi pritisak, to su te blagodati kapitalizma koje smo željeli.
-
Pa projektiranje je davno palo na niske grane, nadzor slično, kad vidiš neke iznose nije vam jasno da je isplativo uopće doći na gradilište. Konkurencija radi pritisak, to su te blagodati kapitalizma koje smo željeli.
zato s takvim cijenama ni ne dolaze na gradilište u nadzor nego samo na tehnički pregled, pa se onda isplati
-
Kad neka neperspektivna dionica mene ne interesira ja na nju ne obraćam pažnju niti na forumu ne gubim vrijeme na nju.
Ali kod većine dioničara jako brzo razvije se dodatni filing, intuicija da nespominjem dostupni info. Kako narod kaže: Iza brda se nešto krupno valja. Sačekajmo sledeće izvješće..
-
zato s takvim cijenama ni ne dolaze na gradilište u nadzor nego samo na tehnički pregled, pa se onda isplati
Tako je pa imate kupske, nekvalitetna beton ..
-
-
Kad sve ovo pročitam vidim da to treba brže bolje prodati.
Još danas ako može.
😀
Samo da nebu dlkv scenarija pa bi se i ovdje možda mogla uzeti lijepa para.
Sad ti budi pametan pa prodaj ili kupi.
Većina druka na pad tak da nemam pojma kaj s igom raditi.
Samo da se piše je najbitnije 😎
-
Ne znam naglašava li se češće i na jednoj drugoj temi potpisivanje ugovora nego ovdje. Upravo jedan takav ugovor mi je bio razlogom prodaje svih IGH dionica koje sam imao. Naime, pod ruku mi je došao troškovnik jednog visegodišnjeg ugovora IGH i jedne velike domaće tvrtke. Kad sam u čudu vidio mizerne iznose stavki, uz komentar njihovog dugogodišnjeg djelatnika da to uopće nije iznimka, nedugo iza više nisam bio vlasnik IGH papirića.
Bitno je što se zaradi ugovorom, a ne što se ugovori. U ovakvim tvrtkama često se odjeli nuđenja/prodaje vrednuju po broju sastavljenih ponuda i sklopljenih ugovora, a ne po tome što je ostalo firmi kad se povuče crta. Ne kažem da su svi ugovori loši, ali sigurno ima i onih (kakav sam osobno vidio) gdje je i za tvrtku i za dioničare bolje da se nikad nisu niti potpisali.
Ovo je teška glupost što ste napisali i ako to ne možete potkrijepiti povucite napisano... Konkretno, što IGH ulaže osim know how kod projektiranja i nadzora zbog čega bi imao gubitak na bilo kojem poslu.
I zanimljivo je kako se uvijek neki početnik nađe komentirati ovaj IGH u rastu
-
Nažalost, kao društvu u cjelini pa tako i na ovim forumu kao djeliću toga društva, nam nedostaje malo više pluralizma. Tako kad netko nešto uradi ili izgovori što nam se ne sviđa, onda je jedna od prvih stvari diskreditiranje drugoga.
Kolega Titulus, nemam razliga povući napisano jer nisam lagao. Kao "početnik" na ovom forumu, rado uz kavu pročitam teme izdanja koje imam, ali i one koje nemam (i nisam u pravilima foruma pročitao da se smije komentirati samo na temama gdje imaš suvlasništvo). IGH sam imao i više nemam (niti ga imam namjeru skoro kupovati) i komentar koji sam napisao nije da bih nekoga nagivorio na prodaju i sutra od njega jeftinije kupio (ne utvaram si takve sposobnosti). Stotinu puta sam na ovoj temi (bilo na ovom ili drugom forumu) pročitao o sklapanju novih ugovora i eto stoprvi put sam reagirao. Ugovor koji sam spomenuo bio je vezan uz nadzor radova. Nažalost, projektiranje i nadzor su podcijenjeni, ali cijene koje sam vidio su bile ispod razine samostalnog ureda za projektiranje i nadzor s jednim zaposlenikom i s pravom sam se zapitao što će meni kao dioničaru ostati kad se jedva pokrije goli trošak nadzornog inženjera.
Kolega Nascar je sigurno na dobrom tragu kad kaže da se uz takve cijene nadzor niti ne obavi, već se samo dođe na tehnički pregled. Osobno me takva stvarnost još više udaljava od tvrtke jer IGH nije firmica za gradnju obiteljske kuće nego tvrtka za ozbiljne i zahtjevne građevine, koja bi trebala biti predvodnik u profesionalizmu i poštivanju zakona i pravilnika. A pojaviti se od cijelog nadzora na tehničkom pregledu, oprostit ćete, je bliže diletantizmu nego profesionalizmu.
Osobno gajim simpatije prema svim našim građevinarima i nadam se da će jednom doći na razinu kad ću ponovno zaželjeti biti dioničar IGH.
-
Mislim da ovaj pokušaj rušenja cijene u konačnici neće dati željeni efekat jer kako kaže gopon TRIAL pri pokušaju kupnje čeka ih " usko grlo" tako da preporučam malo strpljenja.
-
Prvi u padu, zadnji u rastu
Čekamo izvješće
-
Pad cijene nema odjeka na trgovanje
Bid se povukao, al' ni sa aska nitko ne baca papire.
Pa se do danas čini da je lakše prodati nego kupiti
Nakon izvješća da li ćemo biti pametniji ?
Whatever.
Imam papira za prodati vam, a imam i novaca za ljubazno od vas kupiti po 100 kn
-
Zato i jesmo tu di jesmo jer se svi vozikaju ili glume market mejkere
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/IGH/FI-IGH-dd051ad7e493fb3eedd556a97498d979.pdf
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/IGH/FI-IGH-ddcfeb296c5feed8b27a5b28d93c16d6.xlsx
INSTITUT IGH, d.d. - Financijski izvještaj - 2021, Treći kvartal, Nerevidirano, Nekonsolidirano
-
koliko vidim Igh nam želi reći kako je sve u redu ali problem im stvara činjenica da moraju vračati dugove.......pa dobro jutro forumski drugovi, moraju se vratit dugovi.......a vi iz kvartala u kvartal trebate zaradit više od iznosa dugova koje je potrebno vratiti........
-
koliko vidim Igh nam želi reći kako je sve u redu ali problem im stvara činjenica da moraju vračati dugove.......pa dobro jutro forumski drugovi, moraju se vratit dugovi.......a vi iz kvartala u kvartal trebate zaradit više od iznosa dugova koje je potrebno vratiti........
Pa nije to samo kod IGH, sve komanije koje imaju dug i kamate trebaju zaraditi za to! Koliko sam na brzinu vidio plus je kod IGH...
A, malo su mi se pobrkale kompanije! Ali slijedeći kvartal sa novim poslovima donosi značajan preokret!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun