Ne postoji ozbiljan biznis bez dugova, a ovdje se dugovi vraćaju iz redovnog poslovanja i još k tome su pokriveni zalogom na nekretninama ... Igh je uživala povjerenje vjerovnika i u goroj situaciji a kako neće danas... Nema ovdje straha, dapače...
Ali kužim svrhu pisanja u suprotnom smjeru, te se neću više osvrtati na to...
Daj shvati da je s koncem prošle godine sav dug po PS dospio. Znaš sto znaci kad dug dospije? Nije to stvar izbora i subjektivne odluke hoću li platiti ili neću nego moram, a ako nemam, ide ovrha. Zbog toga IGH ima veliki shortage na kratkotrajnoj imovini u odnosu na kratkoročne obveze i defacto je i defaultu. Stvar je vjerovnika koji to toleriraju, zato su i morali izbaciti neki rezultat da očito dobiju na vremenu (i povjerenju) i pokusaju nekako refinancirati dug. Nakon predstecajne nema nove predstecajne nego ide stečaj. Nikome nije u interesu očito poslati firmu u stečaj, al to ne znaci da se situacija po tom pitanju ne može promijeniti.
Meni je recimo nejasno, ako je IGH dobra firma i ima svjetlu budućnost, zašto je većinski vlasnik ne dokapitalizira i zašto ne vrati dospjeli dug?
Ili on nema love ili ima neke druge namjere.... ili je nešto treće u pitanju. Ako jest, sto to?
Ja mislim da takvu firmu ne treba potopiti (i mislim da bi to bio kriminal), al isto tako ne znam kako će se raspetljati trenutni problem sa dospjelim obvezama. Ako netko ima ideju, neka slobodno napise.