Igh je jedna od rijetkih sastavnica indeksa koja je podcijenjena u odnosu na indeks cak 60%.
Atpl podcijenjena 15%, Dlkv samo 9%, Ingra precijenjena 22%. HT,Hpb i Sapn realno vrednovane.
U prilogu graf.
Igh je jedna od rijetkih sastavnica indeksa koja je podcijenjena u odnosu na indeks cak 60%.
Atpl podcijenjena 15%, Dlkv samo 9%, Ingra precijenjena 22%. HT,Hpb i Sapn realno vrednovane.
U prilogu graf.
i dalje prodaje
MARUS ANNA-2,507 -0.41% 13,579
S obzirom da je i jučer bilo dosta prometa, sasvim je izvjesno da je trenutno na cca 10 tisuća komada.
Kretanje cijene otpočetka godine u odnosu na ostale građevinare.
Stvar je u kašnjenju za CROBEX indeksom preko 60%.
Fondovi će uskoro kupovati.
Još malo....očekujem snažan volumen i rast.
Kupnja fondova?
što su čekali do sad! Njihova strategija je poznata godinama:
čekamo...
@Neo
Kupnja fondova?
čekamo...
@Neo
Pa ni Podravku nisu kupovali po 320kn već po 400 kn
https://www.lider.media/poslovna-scena…-potresa-132149
Ovo se očekuje...
..Prema njegovim riječima, hrvatski građevinski sektor itekako ima snage za hvatanje u koštac s obnovom, no to uključuje prije svega jasnu razradu izvedbenih projekata i kompletne dokumentacije, a to je proces koji će trajati i u koji treba uključiti jako puno ljudi, koji moraju intenzivno surađivati.
Koji hebeni fondovi. Igh ima cca 600k dionica. Prvih deset drži blizu 400k dionica. Za ozbiljan ulazak cijenu treba drastično dići. Pa nema više budala. Što bi bilo tko sa tim skupim dionicama. Možda čekati isplatu dividende?
Kolega..sad je akumulacija pri kraju...doticna na mozda 8000 kom. Kad izadje onda krece vatromet. Nestat ce odjednom naloga na prodaji.
Ja samo upozoravam mlade ulagače da vaše navlačenje i vatrometi će za većinu završiti kobno. Što i da napucate cijenu na 200 kn. Kome će ti (najčešće mladi investitori) koji će platiti 200 kn po dionici prodati svoje dionice? Trenutno, po dostupnim informacijama, u firmi se nije ništa dramatično promijenilo. Pa nisu u stanju izbaciti FI. Apsurd je da se busate ugovorom o nadzoru u vrijednosti 16 milijuna kn. Halo, pa TPNG je ostvarila dobit u Q1/2020 višu od tog ugovora pa cijena je neznatno otišla gore!?
Kolega..sad je akumulacija pri kraju...doticna na mozda 8000 kom. Kad izadje onda krece vatromet. Nestat ce odjednom naloga na prodaji.
Ja samo upozoravam mlade ulagače da vaše navlačenje i vatrometi će za većinu završiti kobno. Što i da napucate cijenu na 200 kn. Kome će ti (najčešće mladi investitori) koji će platiti 200 kn po dionici prodati svoje dionice? Trenutno, po dostupnim informacijama, u firmi se nije ništa dramatično promijenilo. Pa nisu u stanju izbaciti FI. Apsurd je da se busate ugovorom o nadzoru u vrijednosti 16 milijuna kn. Halo, pa TPNG je ostvarila dobit u Q1/2020 višu od tog ugovora pa cijena je neznatno otišla gore!?
Kolega Neo je preporucivao kupnju na 90 i 100 kuna, a ne 200 kuna.
Mirovinski fondovi ce valjda krenuti kupovati na 200.
TPNG je, prema mojem misljenju, trenutno znacajno podcijenjen i trenutno nema nikakve likvidnosti na ovim cijenama.
Neki jednostavno ne mogu podnijeti da drugi zarade. Nego spamaju temu svakodnevno bez ijednog argumenta. Igh pojacava prihode iz tjedna u tjedan. A s obzirom da pratim tu struku cijene rastu i to svatko tko prati moze posvjedociti. Posla je toliko da nema tko sve to odraditi. Projektni uredi i operativa su na izmaku...ne stizu. Fali ljudi. Uzimaju se i studenti. Cijena dionice pala 99.4%.
Postoji i velika sansa da se napokon rijesi zemlja u Dubrovniku i omoguci normalan restart.
A tada ni 500kn nece biti puno.
Osim toga volumeni podsjecaju na Tpng na 33kn pa znamo gdje je otislo.
Ocekujem skok do 220 kn. Akumulacija na dju vec neko vrijeme.
@Neo
Pratimo te svi, predpostavljam. Svaki tvoj komentar vrijedi procitati, i sa sobom analizirati. Ne samo tvoj, ima jos pojedinaca na forumu koji su interesantni. Ali jedna stvar mi trenutno nije draga,sto si se u zadnje vrijeme puno raspisao, i to bas sa ovom dionicom, mozda grijesim, mozda nas zelis uvjerit da sa ovom dionicom ide dobra zarada. Nemoj zamjerit. Pisi i dalje. 😊
I jos jednu stvar kupovao sam IGH sa 100-130kn,i prodavao na 300-330kn. Prije 1-2g.Letila je bez nekog posebnog razloga. Ali na moju zalost nisam imao toliko, kao sad.
Koji padež nije jasan. Zaradi ti pajdo milijune, ali to što pišeš su gluposti. Rade super i q1 -3,5 milijuna kuna i to prije korone. Možda bi bilo bolje da rade manje i da stižu pa da je rezultat nekakva 0. Q2 će biti još i bolji. Za nagradu ono što po knjigama vrijedi kolilo? -76,xx kn po tebi ide na 220 pa na 500 za koji dan vjerojatno i na 1000 kn. Nisi vjerodostojan nedavno si pisao saponija ide 300 kn, pa 500 kn i koliko je ista 200 i nešto...
MARUS ANNA (95547072669) | 10.378 | 1,69 |
Anna još malo pa out... Mislim da je na nekih 7.000 danas.
Kupnja fondova?
čekamo...
@Neo
Pa ni Podravku nisu kupovali po 320kn već po 400 kn
Otkuda to? Kupovali su oni i od Norvezana prije x godina i nakon afere Spice (za mladje ukucaj na google) u cijelom rasponu od 190 do 400 tako da je ovo notorna bedastoca.
Čini se da je Marusica dionice prodavala radi kupnje kuće u Zagrebu, Tuškanac 91. Dosad je prodala dionica za cca tri milijuna kuna, a ta kuća izgleda da ne košta manje (Google maps).
A ovdje se vidi kako je povezana sa Tuškancem 91. Ima tamo prijavljenu adresu.
ANNA MARUS. Zagreb, Tuškanac 91. OIB: 95547072669
Infrastrukturnih aktivnosti na sve strane.
Na toj adresi je zgrada napravljena u 2006 ili prije (tad je upisana u zemljišnik), jedan od stanova je bio u vlasništvu Marus d.o.o. od 2008 i prošle godine je prodan privatnoj osobi
Svašta se može pročitati iz katastra i vlasničkih listova
previše ste mi koncentrirani na gospođu, moje je mišljenje da će ovo ipak biti važniji podaci od njenog namještaja,
https://tockanai.hr/biznis/institu…mil-kuna-36626/
možda se žena samo zasitila biznisa i želi uživati u Zagrebu
Ovdje vaznije sto radi Anna, nego financijske knjige firme😅
Je pa da, neki se kunu u fundamente, neki u tehničke analize. Svi se čudimo kako Ameri rastu usljed krize i nezaposlenosti. Tržište dionica je izgubilo touch sa ekonomskom situacijom. Al to je eto, očito normalno.
Ali snaga likvidnosti što tamo FED radi i što je uspio je fascinantna. NASDAQ ATH...
Pa i CROBEX na 5500 je prštao od likvidnosti i fondova koji su mahnito kupovali.
Zato je bitno ako Anna dumpa dionice jer joj je "sila" a ne što će IGH sutra prdnut. Budući da šleperom prodaje, prodaje diskontno u odnosu što bi mogla dobiti da samo lagano krati poziciju.
Al i ovo zadnje što sam napisao je opet špekulacija :-).
Ovdje vaznije sto radi Anna, nego financijske knjige firme😅
Važno je i jedno i drugo jer i jedno i drugo ima utjecaja na cijenu.
U ponedjeljak je prodala samo 220 dionica.