1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Moderiranje Foruma

• StatusQuo
  • September 22, 2020 at 11:47 AM
  • Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • December 29, 2021 at 3:46 PM

Uvijek sam za slobodu pisanja. Ne znam zašto bi bio problem ako se i netko posvađa na forumu. Pa ne bi meni ni bilo kome pala kruna s glave da mi tu i tamo netko nešto ružno napiše.

Iz godine u godinu vidimo da se sloboda pisanja polako smanjuje. Prije 15-20 godina mogao si pisati što si htio.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 29, 2021 at 3:52 PM
    Quote from Paulie

Moje je mišljenje da bi barem svaka kazna trebala imati vremenski istek. Kolege su se znale nekada porječkati na forumu što je donekle i normalno, dogodi se, pa bi nekada pale i "teže" riječi. Nakon toga bi dobili banove od 3 boda koji nikada ne ističu.

Ukoliko se ljudi korektno nakon toga ponašaju 1-2 godine, mislim da je u redu da se ti negativni bodovi izbrišu, a ne da onda radi toga što promaše temu dobiju ban od 7 dana zbog toga što imaju stare negativne bodove koje su skupili davno, i koji se nikada neće obrisati ma koliko god se uredno ponašali.

Imamo dosta forumaša koji sada dobiju ban radi manjih sitnica, ali problem je što taj ban ne traje 1 dan, nego traje 3-7 dana zbog grijeha iz davnije prošlosti. Na kraju najbolje prolaze kolege koje najmanje pišu, što si aktivniji veća je šansa da ćeš zgriješiti. Mislim da ljude treba motivirati da pridonose forumu, a ne da radi starih grijeha strepe od višednevnog bana pa da zato prestanu išta pisati.

dobar prijedlog, ovako je nešto na tragu države, dobitke oporezujemo, a gubitke ne priznajemo, treba možda uvesti neki status pokajnika, pa neka se tamo malo marinira koliko treba dana, a onda bez grijeha u nove pisane pobjede

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • December 29, 2021 at 5:26 PM

Dakle po komentarima kolega ispada da je ključna točka poboljšanja rada foruma - rafinacija sustava "kazni". Krv nije voda, ipak se ovdje radi o stvarima do kojih je mnogima iz raznih razloga stalo da pišu to što pišu i to se ne može jednostavno pravilnicima uokviriti pogotovo kad se umješaju emocije. Mislim da svi prisutni mogu vidjeti kada iza nekog teksta stoji nečije privremeno izraženije emocionalno stanje, a kada se radi o manipulaciji ili zlonamjernim komentarima.

Dapače meni je itekako važno pročitati i takve "loše" stvari jer u realnom svijetu vas od toga ne štiti nitko. Pa oni koji se zavedeni nečijim pisanjem ovdje odluče na "loš trade" - to je zapravo njihov problem da nauče kako stvari u životu funkcioniraju. S druge strane same kolege forumaši su prva linija "odbrane" koji odmah reagiraju na nečije manipulacije i to kod razumnog čovjeka budi oprez kako shvatiti to što netko piše. Naravno neke granice moraju postojati.

Nadalje jedan od problema kod micanja postova u Svaštaru je što se ponekad gubi nit odakle je što došlo, pa ne bi bilo loše da postoji neka poveznica (možda ima?) jer bez toga slijed postova ispadne nepovezan i nelogičan.

Također često puta se dogodi da vidim da je netko baniran i onda me zanima u čemu je "grijeh" - nekad skužim nekad ne i ne znam postoji li način da se to jasno i jednoznačno vidi. Na trajnoj ban listi to ima, ali ove privremene nisam skužio da je to moguće. Također se nerijetko privremeno banirana osoba kasnije indirektno "žali" i kritizira onoga tko ima tu nesreću da donosi odluke o isključivanju (Admin a tko drugi) i to onda jasno ukazuje na nešto što se savim sigurno može na ovaj ili onaj način kvalitetnije riješiti, da se nitko tko ne treba zbog toga osjećati loše.

Evo čisto neke dobronamjerne primjedbe na nedostake koje sam uočio prateći ovaj inače izvrstan forum, pa ako to pomogne što pomaknuti nabolje - super. Ako ne - a Bože moj.

• Admin
    Administrator
    Reakcija primljeno
    524
    • December 29, 2021 at 6:34 PM
    • Official Post

Drago mi je da vas je anketa nagnala na razmišljanje, pa smo sada malo bliže razumijevanju problematike i konstruktivnim prijedlozima. Nakon dvije godine moderiranja jasno je da problemi proizlaze iz:

- ega

- sustavnog pokušaja manipulacije javnim mnijenjem

- Ego je povrijeđen svakim upozorenjem, pogotovo kada dugogodišnji član dobije upozorenje. Upozorenje je kao kazna u prometu, kamera te slikala, plati i vozi dalje, ništa osobno. Za sve moraju važiti ista pravila.

- Sustavni pokušaji manipulacije su vrlo suptilni, a u porukama upućenim meni vrlo jasni, ali u oba slučaja ne baš uspješni. Kada se vidjelo da forum ne podilazi nikakvim utjecajima pokušaje ga se diskreditirati.

Ovo je javno mjesto okupljanja i malih i velikih investitora, uključujući i institualce, nadzorne agencije i HNB, imamo šaroliko članstvo. Omogućuje svima razmjenu znanja i iskustva, uz pridržavanje vrlo jednostavnih pravila. Tako da pozivam sve da svojim znanjem/željom za znanjem, kroz komentare i pitanja, doprinesu razvoju kvalitetne zajednice u kojoj svi možemo učiti i napredovati.

Kada se ovo razumije, ostale stvari tehničke prirode lako se korigiraju - evo istek bodova postavljen je na 6 mjeseci za uvrede i slične nepodopštine.. Sve takve i slične stvari mogu se slobodno tražiti ovdje - Prijedlozi za forum

• Previous Official Post

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,254 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Slične teme

• Prijedlozi za forum

• Admin
    • February 12, 2020 at 7:50 PM
    • Kavana