Zen budizam
Energy sektor
Gledam finviz.
AM
Market cap 4,99 B Average volume 2,84 M Dividenda 8,43%.
Graf je za rast cijene u predvidivom kanalu
Long
Zen budizam
Energy sektor
Gledam finviz.
AM
Market cap 4,99 B Average volume 2,84 M Dividenda 8,43%.
Graf je za rast cijene u predvidivom kanalu
Long
OKE
Average volume 2,46
Market cap 27 B
Dividend yield 5,97
P/E 19
Ne volim rising, al' on može još puno u zrak
Može se popratiti do otpora, ili ući nakon što probije otpor, ili ako ga probije
Zašto se mi uopće klatimo vani ? Zbog volumena, zbog avanturističkih pobuda ?
Trenutno se na ZSE isto hefty zarađuje. Jedino što imaju problema sa volumenima, pa je lakše ući nego izaći, a veće količine su muka po sebi osim dva put godišnje
Nisam vas čula, zašto trgujete vani ?
Trenutno na ZSE bull samo takav
Ozbiljna sam za AM
Ako uključim indikatire i oscilatore mrtva sam, pattern, ili je tu, ili nije... a ovaj stvarno izgleda dobro
I dividenda izgleda dobro, i daje legitimitet papiru
Evo ja ću prvi, ponuda puno puno mršavija na ZSE. Nemam kumove niti rođake u nadzornim odborima naših firmi pa mi tu dođe na isto. Ako me treba ošišati bolje mi pada da me ošišaju amerikanci nego naši. A za sad prinos super tako da dok ide ne mijenjaj ništa.
I na kraju ali meni ne manje bitno puno više događanja nego u našoj bari zvanoj ZSE.
Ja gledam trgovanje vani zbog volumena koji jamči da se uvijek može van.
Zbog mogućnosti day trejda, a od njega je sreća da imaš makar i iluziju kontrole.
Zbog pomaka 20-tak postotaka u swingu od tjedan dana.
Zbog toga što unaprijed znaš da je igra prljava
Osim što je zabavno
Ja gledam trgovanje vani zbog volumena koji jamči da se uvijek može van.
Zbog mogućnosti day trejda, a od njega je sreća da imaš makar i iluziju kontrole.
Zbog pomaka 20-tak postotaka u swingu od tjedan dana.
Zbog toga što unaprijed znaš da je igra prljava
Osim što je zabavno
glejte, jučer na otvaranju dva ulaza na AMD i okrenuh dosta na day trade
poslije je pao u bezdan ali nije ni bitno
vani je slastičarnica: neke bombone pojedeš brzo, do 15 min, neki su tvrđi pa se cuclaju i po dva-tri dana (iako nije zdravo za zube), neki su super ukusni pa bi da okus traje što dulje, čak ih strpam još u usta kad su na diskontu i onda uživam u punini okusa možda i mjesec-dva
nađe se naravno i kiselih, kao one gumene zmijice iz Muellera, uvaljane u šećer a iznutra limun i đumbir
no takve pljucneš i gotovo
sa Zagrebačkog slastičarskog eksčejnđa (ZSE) ostao mi je samo jedan, riječki bombončić koji opet postaje ukusan u ustima, topi se i vuče čas na čokoladu, čas na zrele bobice i južno voće...
ali malo je to, kupaca nema, nešto mi s tom slastičarnicom ne štima?
Display More...
da se s fundamentalne strane priključim na analizu zašto je NVDA u padajućem kanalu, ovdje je paralelni prikaz glavnih sastavnica VanEck Semiconductor ETF-a i sam fond pod trg. oznakom SMH: Semis Valuation (finviz.com)
za primjetiti je da NVDA ima uvjerljivo najviši PE (>80), dok je kod SMH kao prosjek svih navedenih PE <30
i kod druge metrike za brzorastuće kompanije, a to je PS odn. cijena u odnosu na prihode, NVDA je opet najskuplja s PS >27 dok su svi drugi na PS <10
no, objava rezultata je tek krenula: TSM je ugodno iznenadio, za dva dana objavljuje i ASML
rekao bih da je SMH ili neki drugi semiconductor fond s 3x polugom dobar pick za ulazak u sezonu objave rezultata
ASML rasturio i dobit i prihode
očekivanja: rast prihoda u 2022. za 20%
CEO kaže da su podcijenili potražnju za proizvodima i pazite na koji način su dobili na vremenu:
"We experience higher demand for our systems than our production capacity can accommodate. Very strong demand in end markets puts pressure on our customers for more wafer output. In order to support our customers, we are providing them with high-productivity upgrade solutions for their installed base, and we are reducing cycle time in our factory to ship more systems. One way to reduce cycle time is through a fast shipment process that skips some of the testing in our factory. Final testing and formal acceptance then takes place at the customer site. This leads to a deferral of revenue recognition for those shipments until formal customer acceptance, but does provide our customers with earlier access to wafer output capacity.
da nije Nasdaq ovako slab, zagrabio bih odmah u 3x semiconductor ETF, no slab je pa... čekamo! ima vremena
Short NVDA 200 kom na 264,70.
Još uvijek uživam u pogledu.
Edit.
OUT na 265.90
Ostatak foruma se sprda sa nama
Pa ljudi i štrikaju, a ne stide se
Čini se da će nam zabraniti pristup ostatku foruma. Vani sve crveno, jedino ZSE u zelenom.
Epidemiološke mjere
svaka čast! a treba imati znanja i muda za to... 200 kom na toj cijeni shortat.
Ja mislim da sam ja samo lud.
Nisam odmah uletio sa 200 kom, dodavao sam putem.
Kada sam već bio siguran i u dobrom plusu.
Ova zelena me preplašila malo pa sam se i pokrio, ali je bio fakeout. Pa ponovno short.
Ja mislim da sam ja samo lud.
Ova zelena me preplašila malo pa sam se i pokrio, ali je bio fakeout. Pa ponovno short.
Ne znam, meni to djeluje dosta stresno, a i moraš biti koncentriran 100% i imati dosta iskustva u tome.
Ako se ne pokriješ na vrijeme možeš imati značajan gubitak, bar tako kažu..
naravno da treba visiti pred ekranom
no radije bih ja visio od 15min pa do dva-tri sata pred monitorom nego negdje grijao uredski stolac 8 sati
al' za sada mi je ovo još hobi i dodatni izvor zarade
jučer je stvarno išlo: podijeliš si watchlists na sektore, pratiš glavna tri indexa i surfaš na valu
ostalo su finese, koliko su ti velika (nek' oproste kolegice na izrazu) cojones i što te u smislu P&L-a zadovoljava
svaka čast BSOD
za sve one koji holdaju dionice, evo malo nešto za smirenje:
QuoteRegarding correction in tech stocks (Seeking Alpha):"It’s also worth keeping in mind that historically stocks have performed well in the months leading up to the Fed’s first rate hike. Since 1983, the S&P 500 has risen 5.3% on average in the three months ahead of the start of the rate hiking cycle and by a further 5.3% on average in the six months thereafter." Markets are currently pricing in a first Fed hike in March.
drugim riječima, ako prodajete sada, pazite što i kako da ne bi kroz mjesec-dva-tri zbrajali propuštene postotke
tech se danas zeleni, no je li to kraj kako kažu pricing in-a ja ne znam, ne zna nitko
uvijek smo pametniji kad gledamo u retrovizor
Ja samo smireno, imam trenutno samo NCLH i UAL. Ušao po 100ti put valjda. Ali po malo ako padne kupujem.
Display MoreJa mislim da sam ja samo lud.
Ne znam, meni to djeluje dosta stresno, a i moraš biti koncentriran 100% i imati dosta iskustva u tome.
Ako se ne pokriješ na vrijeme možeš imati značajan gubitak, bar tako kažu..
Nije ti to baš tako. Stres je prvi put, i drugi i treći. Ali svaki idući put to je sve monopoly.
Moraš biti koncentriran, svakako, i hladne glave. Ali, sve to dođe sa vremenom i iskustvom.
Meni se stvarno ne događaju veliki gubici, jer zadajem dva naloga odmah, stop loss i profit taker.
jd com se lansiro, amazon stoji.
natavno, imam potonji.
panl sam kupio jučer po 3.87 i orodao danas po 3.88, te sekunde je narastao. tako to rade luzeri
nakupio sam nešto swn, da vidim oćul i to uprskat
jd com se lansiro, amazon stoji.
natavno, imam potonji.
panl sam kupio jučer po 3.87 i orodao danas po 3.88, te sekunde je narastao. tako to rade luzeri
nakupio sam nešto swn, da vidim oćul i to uprskat
Zasto stalno kupujes panl, vidis da te ne ide ta dionica?
Mislim, ne samo tebe, vec i ostale..
..da se sutra desi eksplozija brodara kako volis reci, panl bi ostao na +-1%
Zadnjih mjesec dana osim nafte opet brutalno poskupljuje sva metalurgija. Stvarno ružno izgleda koliko to ide gore. Posebno bazni metali. Ne toliko srebro i zlato. A što se tiče eksplozije brodara i dalje rastu kontejneraši.