Trebalo je dakle samo pred godinu dana kupiti Ford . Zloćka uvijek ima više ideja nego novaca, a što je najgore, tijekom vremena zaboravi na svoje dobre ideje.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
NVDA
Premda sutra ne trgujemo, ipak da ne zahrđamo.
Ne znam koliko bi trebalo dana/tjedana da se potvrdi downtrend, ali meni ovo izgleda kao početak dobrog downtrenda. Formiran je silazni kanal, i tu papir već nekoliko tjedana šeće.
Imamo jedan gap za popuniti, i to u rasponu od 233-236. Nije to toliko daleko, ako uzmemo u obzir da je papir pao sa ATH koji je bio prije svega 8 tjedana na $346,47.
Također, cijena je sjela na EMA 100 u petak, i odbila se, no, sve je to skupa slabo, uzmemo li u obzir veliku debelu crvenu svjećicu dan prije. Stoga, mislim da će tu biti neke konsolidacije idućih dana, i onda daljnji pad. Uz to, papiri iz tech sektora su zadnjih tjedana u nemilosti, pa nam niti to ne ide u prilog.
Sve u svemu, biti će krasnih prilika za intraday trade na obje strane, ali ipak mislim da smo u downtrendu.
Kako bilo, NVDA se meni pokazala kao odlična dionica za scapl ili intraday, sa svojim stvarno velikim dnevnim rasponom, pa se sa dobrom količinom može dobro i zaraditi.
-
ja sam uhvatio na SA tjednoj mail razmjeni jedan članak gdje, zanimljivo mi je to, ispada da se gđa Cathie Wood totalno pogubila?
ili to ili rasprodaju pozicije da namire keš za izlazak investitora jer je egzodus očigledan, a DOCU su prvo kupovali u 12/2021 kojeg sad ponovno prodaju u 01/2022:
QuoteInsider Trades
DocuSign CEO Daniel Springer has absolutely loaded up on shares since the nearly 50% collapse of the stock following the disappointing FQ4'22 guidance after reporting solid FQ3'22 results. The CEO bought 38,192 shares on January 10 for ~$5.0 million after originally buying 33,675 shares for ~$4.8 million on December 7 with stock prices around $140.
Most of these purchases on January 10 were at levels around $130 suggesting the original purchase was far too aggressive and early. The big issue hitting the stock was the ARK Invest Funds run by Cathie Woods dumping shares of DocuSign after originally loading up on the guidance dip.
ARK Innovation ETF (ARKK) once held nearly 2.5 million shares of DocuSign and even bought ~350,000 shares on the December collapse. Since the start of January, ARKK has sold over 1.5 million shares leaving the ETF with a minimal stake left in the company.
The share position had rebounded to 1.6 million shares in December for an investment total of $2.2 billion. The fund had been selling down a position in DocuSign towards the highs last year, but the investment manager has now abruptly changed tunes from building back the position.
The biggest question is whether Cathie Woods sees a fundamental change in the business or whether her funds just need to raise cash. The DocuSign CEO has purchased nearly $10 million worth of shares suggesting the fundamental case for the business remains solidly intact.
dionica DOCU je i dalje fundamentalno skupa + prodaja ARK fondova = čekati, ne kupovati
-
hvala kolega BSOD za analizu!
da se s fundamentalne strane priključim na analizu zašto je NVDA u padajućem kanalu, ovdje je paralelni prikaz glavnih sastavnica VanEck Semiconductor ETF-a i sam fond pod trg. oznakom SMH: Semis Valuation (finviz.com)
za primjetiti je da NVDA ima uvjerljivo najviši PE (>80), dok je kod SMH kao prosjek svih navedenih PE <30
i kod druge metrike za brzorastuće kompanije, a to je PS odn. cijena u odnosu na prihode, NVDA je opet najskuplja s PS >27 dok su svi drugi na PS <10
no, objava rezultata je tek krenula: TSM je ugodno iznenadio, za dva dana objavljuje i ASML
rekao bih da je SMH ili neki drugi semiconductor fond s 3x polugom dobar pick za ulazak u sezonu objave rezultata
-
ja sam uhvatio na SA tjednoj mail razmjeni jedan članak gdje, zanimljivo mi je to, ispada da se gđa Cathie Wood totalno pogubila?
ili to ili rasprodaju pozicije da namire keš za izlazak investitora jer je egzodus očigledan, a DOCU su prvo kupovali u 12/2021 kojeg sad ponovno prodaju u 01/2022:
QuoteInsider Trades
DocuSign CEO Daniel Springer has absolutely loaded up on shares since the nearly 50% collapse of the stock following the disappointing FQ4'22 guidance after reporting solid FQ3'22 results. The CEO bought 38,192 shares on January 10 for ~$5.0 million after originally buying 33,675 shares for ~$4.8 million on December 7 with stock prices around $140.
Most of these purchases on January 10 were at levels around $130 suggesting the original purchase was far too aggressive and early. The big issue hitting the stock was the ARK Invest Funds run by Cathie Woods dumping shares of DocuSign after originally loading up on the guidance dip.
ARK Innovation ETF (ARKK) once held nearly 2.5 million shares of DocuSign and even bought ~350,000 shares on the December collapse. Since the start of January, ARKK has sold over 1.5 million shares leaving the ETF with a minimal stake left in the company.
The share position had rebounded to 1.6 million shares in December for an investment total of $2.2 billion. The fund had been selling down a position in DocuSign towards the highs last year, but the investment manager has now abruptly changed tunes from building back the position.
The biggest question is whether Cathie Woods sees a fundamental change in the business or whether her funds just need to raise cash. The DocuSign CEO has purchased nearly $10 million worth of shares suggesting the fundamental case for the business remains solidly intact.
dionica DOCU je i dalje fundamentalno skupa + prodaja ARK fondova = čekati, ne kupovati
Cathie Wood je totalno pogubljena. Mislim da je u prosincu ušla i u RBLX, kada je cijena bila debelo iznad $100, sada je $80.
Da ne pričamo o SPCE koji se sada trži ispod $10.
-
Pošaljite joj zahvalnicu.
Short !
-
jel USA burza danas radi ili su na prazniku?
-
jel USA burza danas radi ili su na prazniku?
praznik je.
-
Ja sam si portfolio podijelio u "dividenduše", i njega trgujem rijeđe, sad već neke dionice držim treći tjedan.
Drugi dio portfolia je "akutni" i s njim trejdam.
Same se dionice isprepliću, recimo AMT na kojem sam popušio u Dividendušama , rado ću kupiti u Akutni sutra, ako mi se učini privlačnim. Sutra ću najme biti u autu jedno osam sati, potom pretrpavanje i slično, tako da ću htjeti mirnije trejderske vode.
U svakom slučaju, za sada, u Dividenduše ADC, čini mi se bolja prilika nego OXLC,
a u akutni
AMT
RL
ALK
ovisi kako budu plesale i kako ću ih moć nadgledati iz auta.
Jasno možda ću ako bude panike i rasprodati sve Dividenduše ( u akutnom sam u kešu nakon što sam se omrsio na CSIQ u u petak) , Dividenduše su sada WPC 1,6% minusa i BRMK 1,1% plusa. BRMK je mjesečna dividenda, neđe preko osam posto godišnje
-
Ruje su na akciji ovih dana.
Gazprom je dosta pao, Sberbank na razini s početka 2021.
Oba p/e niži od 5.
-
-
akcije na RTSi traju već nekih 3-4 mjeseca i još se ne nazire kraj. u to vrijeme index pao oko 60%!!!!!!
-
Da se ne bi tko zaletio long u DOCU
Dead Cat Bounce
Statistički, piše Bulkowski, može se očekivati daljnji pad cijene. Cca 60% od prvog pada, a to se nekako poklapa sa početkom rasta cijene, puni krug
Dead Cat papir se kažu ne trguje najmanje 6 mjeseci nakon pada cijene, bez obzira kako privlačan izgledao pattern u kratkom odsječku vremena
-
Bloodbath se danas nazire.
Stock Futures | Index & Market Futures - Investing.comStock futures data with real-time & premarket rates from the Nasdaq, Dow Jones, S&P 500. This table displays stock market futures with live streaming rates for…www.investing.com -
opala! MSFT kupuje ATVI!
izgleda nekima nisu ove valuacije uopće problem, pogotovo kada znaš što ćeš s tom kompanijom
-
-
zanimljivo! paralelno je skočio i TTWO, koji je prije par dana objavio akviziciju Zynge
-
Svi gejmeri šikaju gore sad.
A dobro, kud bi došao kada bi sve pratio.
-
Deal ATVI/MSFT je digao cijeli jedan sektor.
Izgleda da mi današnja namjera shortanja pada u vodu.
Ha....
-
vrijedi pročitati autorovu tezu:
AMD Worth More Than AApl by 2030? (fool.com)
kud rastu nenormalno, tud zadnje dvije-tri godine ostvaruju značajan FCF
dakle ne znaju kud s parama
što to znači? pa ako neće jače ulagati u čipove (tvornice ili akvizicije, dakle organski rast ili rast preuzimanjima), možda ih zaista čeka sudbina AMZN ili AAPL koji se sve više granaju u druge sektore i nisu ni približno onakve kompanije kakve su bile prije 10-15 godina
(btw. kupnja Xilinx-a možda i propadne jer kinezi zafrkavaju nešto, to bi dalo dodatni boost cijeni dionice jer onda moraju tražiti metu ILI isplatiti dio dobiti?)
AMD vodi gospođa Lisa Su, vrlo iskusna managerica
-
a 'koviduše' poput NVAX, BNTX, MRNA su izgorjele, sve na -10%
zatukli su ih
tržište smatra da je pandemija gotova!
tome je sigurno doprinjela i zadnja 'studija' na malom doduše uzorku (cca 150 zdravstvenih radnika), koji su u Izraelu busterirani s 4. dozom
rezultat: malo povećanje broja antitijela od očekivanja, zaključak je da su cjepiva slaba na omikron
ne preporučuje se daljnje cijepljenje pučanstva sve dok (ako) pfizer i ekipa ne naprave novu inačicu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner