A lijepo vam crtam taj ZIM tjednima, pa ste me čudno gledali.
Ha.
Kao i svi veliki umjetnici, doživjeti ću tek posthumno priznanje
Ha.
Ha.
Trebamo li novi crtez? Danas je btw ex div (2.5 usd -tax).
Što se shorta tiče, na ovim padajućim zvijezdama repaticama (NM).
Onaj prvi udar je teško uloviti, doslovno moraš gledati u ekran u tom trenutku.
Eventualna druga prilika je kada se shorteri krenu pokrivati pa u tom odbijanju nešto loviš, ali i to je obrnuta igra od igre padajućih noževa. Ne znaš kada će stati. Ne vrijede tu previše pravila otpora, fibo, kanali, potpore.
Uglavnom, opasne igre. Jedino ako je Chapter 11 u pitanju, onda smo sigurni.
Pa i ono neko sranje kaj je dobilo figu jučer od FDA, papir je pao 80%, nema tu kruha. Spread velik, malo gore malo dolje, sve skupa ništa.
Strpljivo treba čekati dobre prilike za short jednako kao i za long, samo što je teško u shortu postaviti mindset kada krene gore. Misliš si, ne može do neba. Stop je majka. Bolje biti 3 puta u krivu i pokriti se na vrijeme nego se bogu moliti i trpiti. Uostalom, meni se znalo dogoditi da odradim 5 trejdova dnevno, 4 negativna, ali onaj jedan pokriva minuse i nosi dobit. Statistički - loše. Novčano - dobro.
Jebeš mi sve, mi smo svi psihopati.
Congestion objašnjen putem Lego kockica. Za sve one koji pitaju kad će se taj congestion riješiti, odnosno kad će pasti vozarine. Istog dana kad ZIM naraste. Znači nikad. Užasno je gledati kakav je to ršum, boli trbuh. Cijelu luku treba bacit u more i ispočetka krenut.
A kako su te stvari riješavali prije koju godinu pa nije bilo Congestiona?
Prvi put ikad sad je postao problem
A kako su te stvari riješavali prije koju godinu pa nije bilo Congestiona?
Prvi put ikad sad je postao problem
Pa nije bilo tog problema prije par godina, jednostavno se pokušava ulit 5 litara u bocu od litru i pol pa ne ide. Ima par tih epizoda gdje se malo objašnjava i povijest nastanka congestiona, ali tamo nema lego kockica pa mi je bilo prekomplicirano za gledat.
Ha.
mogao bih se kladiti da će danas ZIM završiti (zaključna) ili se trgovati po višoj cijeni nego jučer
tako mi nekako miriši trgovanje
što će značiti da su svi koji su prodavali jučer... izgubili masnu dividendu
jazavci
mogao bih se kladiti da će danas ZIM završiti (zaključna) ili se trgovati po višoj cijeni nego jučer
jazavci
Lako moguce ali dajmo sansu dzej piju da nas sj..e sa taperingom i dot plot
Kaj se to događa ljudi???????????
NVDA 7 dolara gore dolje???? u 4 minute??
Kaj se to događa ljudi???????????
NVDA 7 dolara gore dolje???? u 4 minute??=
ne znam, ali okrenuh na brzinu CCL i AFRM
kakav snažan move
mislim da je tržištu laknulo
Išlo je to čudo na moje lijepe okice 20 dolara gore u sat i pol trgovanja
Relativno bezbolno i pravocrtno
Ima para na marketu. Al' treba sjediti uz monitor, i imati cojones
Za prvo rijetko imam vremena.
Još malo pa će BTC postati jedno od stabilnijih ulaganja.
Ti si u ZIM-u? Uh, mislim da bi me herc strefio kad bih ulagao u brodare. Ja ti volim mirno, konzervativno... Imam sve što zaradim u BTC-u, volim mirno spavat.
Ovo je stvarno bizarno
value trade doslovce preminuo za sat vremena Powell-ovog pričam ti priču
Sve mi se nekako čini da bi u idućim danima mogli vidjeti tobogan prema dolje. Ovo je čista pumpa na mizernom prometu.
Sve mi se nekako čini da bi u idućim danima mogli vidjeti tobogan prema dolje. Ovo je čista pumpa na mizernom prometu.
i meni se tako čini.
treba vidjeti i šta će sutra BoE odlučiti u vezi kamata.
zadnji put kad nisu digli, funta im je doslovce tankirala i inflacija skočila.
u svakom slučaju, ja mislim da ću dodati još malo VIX-a kad su mi ga već ovako fino danas spustili
jazavci
Evo ga, to je to!!
Prodao sam Toyotu i Komatsu i kupio Alaska airlines, ZIM , SWN i Marqetu, sve po osjećaju za feeling no nisam stigao prodat pa ću sada imat teśke snove.
Sve oko dna tak da sam lijepo zelen
kad ćemo mi doživjeti ovako nešto kao što je slučaj u US?
QuoteElevated asset valuations. It’s no secret that everything is expensive, including stocks and houses. Some 50-somethings jumped at the opportunity to secure an early retirement. It’s unlikely new retirees will reenter the labor force unless the market crashes (leaving their nest eggs in an unfortunate state.
naši osobni računi II stupa puni su obveznica
u razvijenim kapitalistički uređenim državama pretežiti dio obveznica u portfelju imaš zadnjih par godina pred mirovinu
a ameri očito niti tad
jazavci
Evo ga, to je to!!
Imam puno Dividenduśa u praćenju i to bizarno atavističko ponašanje je norma.
Negdje sam imao spremljeni članak kako trgovati i zaraditi na dividendušama netom uoči ili poslije dividenda deja.
ZIM nosi Zack's strong buy ako se ne varam, #1, a Zack's u ova crna vremena nosi najviśe bodova za zelenilo, puno viśe no SA.
A joś kad se udruže Accountant, Zack i Zloćko....
Od Zack pratim joś Funko, CC mi je postao Zackovska dionica i Komatsu. lijepo tumbaju, isplati ih se pratiti.