Short PLTR na 26.80, pokrivanje na 25.15.
Moram naučiti shortati dionice vani. Vi radite preko Interactive Brokers?
Stavljam u To Do listu za next year, možda mi zatreba
Short PLTR na 26.80, pokrivanje na 25.15.
Moram naučiti shortati dionice vani. Vi radite preko Interactive Brokers?
Stavljam u To Do listu za next year, možda mi zatreba
nismo mi tome vični, prebjezi sa ZSE
kod nas ne bude šortanja još bar 10-ak godina, slobodna procjena izvučena iz prsta
kod nas ne bude šortanja još bar 10-ak godina, slobodna procjena izvučena iz prsta
Ja nemam pojma kako se to radi, ali kolega BSOD više šorta nego longira i vidim da ima iskustva
Danas bi mogao biti mali šort skvizič na bulkerima vani, jer se trend okreće i treba pokriti šort(šrot) pozicije
Ja nemam pojma kako se to radi, ali kolega BSOD više šorta nego longira i vidim da ima iskustva
Danas bi mogao biti mali šort skvizič na bulkerima vani, jer se trend okreće i treba pokriti šort(šrot) pozicije
Kolega, ja nisam išao u long (do jučer) zadnji 6 mjeseci. Nisam prespavao u papiru, niti long niti short.
Obratite se na DM iliti PM da vam objasnim jednostavnu tehniku.
Šalu na stranu, ovo je toliko slađi novac da je to neopisivo.
kakav short na LCID.
O bože, morao sam ga ganjati. Nije me pokupilo dva puta na 48. Pa sam se morao spuštati.
Izgleda da sam se prerano pokrio, ali Bože moj.
Prod9 sam Farfeća i sve spisko na swn na 4,87 .
Imam još za dokup, al ak zaradim ionako ću zbog stresa sve zapit
Pitali ste kako se shorta
Nakon pripreme i selekcije papira... potreban je veliki volumen za početak, i prethodni rast cijene bez realne osnove...ili loše izvješće i par drugih stvarčica... sjedneš za monitor i gledaš u minutni graf
AMC.
Prednost je što je likvidan, mana je što se ne može dobiti puno papira za short, diskrecionim pravom brokera. Al' za moj papertrade sjajna vježba
Gledaš dakle u minutni graf i imaš realan cilj.
Ovdje se moglo dignuti pola dolara po papiru u pola sata, bilo je nice i easy, jer igra zna stvarno biti gruba
Razlog pokrivanja nos na svjećici na petominutnom grafu, u prijevodu ne ide dolje.
Bilo je bolno i na prvoj velikoj zelenoj svijeći, i da je iduća bila zelena, Out bi bilo, Osim što je stop iz Raja izašao
Nakon 3,94 završiilo je u tri minute na 4,36.. pa ti vidi. Short je Vragu ispod suknje pobjegao.
Danas u AM pratimo NIO, DASH i FUBO.
Pa..
Zasto shortas na minutnom grafu? I zasto tako volatilnu dionicu? Nije li to recept za pogubit pare?
Kod mene je situacija prilicno jednostavna... Pogledam grafove i gledam gdje mi je generiran signal za prodaju (uskoro ce bit na dosta turista vani jer su svi prekuhani)... Ne znam prepoznavati uzorke, to Zlocku pitam tu i tamo sto ona misli...
A signal za prodaju (ili izlazak) je generiran ako:
- RSI14 je >80
- MACD je napravio crossing (ili izgleda kao da ce napraviti)
- Slow Stochastic je napravio crossing i dao sell signal
- CCI je nakon maksimuma krenuo nizbrdo i dotaknuo gornji limit (koji ja za svaki slucaj spustim sa standardnih 100 na 80)
- DMI pokazuje da dolazi negativni trend ili da se pojacava negativni trend (jako zanimljiv graf kad ga skuzite)
Zapravo, kada CCI poskoci iznad 300-350, to mi je dovoljan signal da uletim bez da gledam uopce sto se zbiva...
Primjer ispod je za RCL, dionicom se puno trguje, ne spada u meme dionice, reagira pozitivno na dobre vijesti vezane uz Covid (kao i sve turisticke dionice), spread je u pravilu malen... Osobno, preferiram gledati sve iznad 15 min grafa, ovi 1min i 5min su mi beskorisni jer moram sjedit pred ekranom i gledat sta se zbiva, a sve da sacuvam par desetaka dolara...
Dakle, pred par dana je cijena skocila do $97, a tada se generiralo sljedece:
RSI - visok, nije 80, ali je oko 60... Nije lose...
MACD - nekako mi izgleda kao da ce doci do crossinga uskoro
Slow Stochastic - vise nego vidljiv sell signal
CCI - dosao do 293 i vraca se natrag, kada dodje do 80-100 podrucja, dobro mjesto za short
DMI - siva linija oznacava jacinu trenutnog trenda (koja god crta je visa na grafu - trenutno je zelena, odn. linija rasta), ukratko - vidljivo je slabljenje trenutnog zelenog trenda, a i iz samih zelene i crvene linije je vidljivo da zelena (rast) lagano pada, dok crvena (pad) pojacava.
Za long je sve isto, samo se gleda sa donje strane... Uredno dizem 5-10% po dionici u par dana, samo sto treba potrositi neko vrijeme i iskopati dionice gdje se grafovi poklapaju...
Ja izašao iz svega danas. Pratim stanje dalje hoće li odmah hlađenje ili prvo mrcvaljenje gore pa dolje itd. pa tek onda u ponor. Vidjet ćemo
panl kolko vidim taman super izvješće da p9čne padat....
jos sam u pii, wpc i swn, sve sam oko nule, dakle dobar ulaz, no..... ovisi o opcem sentimentu
gledao sam jučer i SWN, nekako... nisam imao hrabrosti ulaziti kad je paralelno i plin padao
iako, paradoksalno, za njihovu bilancu je to bolje
vidjet ćemo danas smjer
uzeo sam radije, već pred sam kraj trgovanja, Biontech: smatram da nema razloga za onoliki pad (osim općeg sentimenta) jer im je izvješće, a i predikcije prodaje, super!
PANL, jak kvartal
vraća li se u plavi kanal cijena?
crvenkasto označen price gap koji se, kažu, u preko 90% slučajeva popunjava
zelena cjenovna oznaka je bio jučeračnji HOD u after marketu
potpisao bih odmah da nastavi u tom tonu i tim tempom prema $6
ER paziti: OPEN, SOFI, AFRM svi u afteru
Danas dan šupljikav, kilav, nikakav.
Jučer sam spržio pare na FUBO, bio sam trom, a oni malo brži, i eto.
Štaš.
Da se nisam stoplosirao, i "ostavio" i čekao vratio bi se na nulu, ovako, crni minus.
No, dobro, idemo dalje!
AFRM je pao jučer, izgleda da se očekuje loš ER.
Danas ima još napuhanaca, OPEN i slični.
Display MorePANL, jak kvartal
vraća li se u plavi kanal cijena?
crvenkasto označen price gap koji se, kažu, u preko 90% slučajeva popunjava
zelena cjenovna oznaka je bio jučeračnji HOD u after marketu
potpisao bih odmah da nastavi u tom tonu i tim tempom prema $6
ER paziti: OPEN, SOFI, AFRM svi u afteru
Pa i dalje je u kanalu zadnjih godinu ipo dana
brate mili Status
nemam ja budžet za kopati toliki kanal
brate mili Status
Kupiš na 7 na vrhu kanala, utjeha je što mu je dno u kanalu na 4.
Još si uvijek u kanalu.
Odvodu. Više nego u kanalu.
brate mili Status
Nek za početak pređe u gornju polovicu kanala iznad 5$ ,
a kasnije može dotaknuti i vrh kanala iznad 7$ .
U međuvremenu neka sjeda kvartalna divka za džeparac
i svi sretni . Tako si to mali Ivica želi i zamišlja .
Na SA su danas stali na slovo "P"
PII
PRU
PANL
kažu da to treba ić ap