Short PLTR na 26.80, pokrivanje na 25.15.
Moram naučiti shortati dionice vani. Vi radite preko Interactive Brokers?
Stavljam u To Do listu za next year, možda mi zatreba ![]()
Short PLTR na 26.80, pokrivanje na 25.15.
Moram naučiti shortati dionice vani. Vi radite preko Interactive Brokers?
Stavljam u To Do listu za next year, možda mi zatreba ![]()
nismo mi tome vični, prebjezi sa ZSE ![]()
kod nas ne bude šortanja još bar 10-ak godina, slobodna procjena izvučena iz prsta
nismo mi tome vični, prebjezi sa ZSE
kod nas ne bude šortanja još bar 10-ak godina, slobodna procjena izvučena iz prsta
Ja nemam pojma kako se to radi, ali kolega BSOD više šorta nego longira i vidim da ima iskustva ![]()
Danas bi mogao biti mali šort skvizič na bulkerima vani, jer se trend okreće i treba pokriti šort(šrot) pozicije
![]()
nismo mi tome vični, prebjezi sa ZSE
Ja nemam pojma kako se to radi, ali kolega BSOD više šorta nego longira i vidim da ima iskustva
Danas bi mogao biti mali šort skvizič na bulkerima vani, jer se trend okreće i treba pokriti šort(šrot) pozicije
![]()
![]()
Kolega, ja nisam išao u long (do jučer) zadnji 6 mjeseci. Nisam prespavao u papiru, niti long niti short.
Obratite se na DM iliti PM da vam objasnim jednostavnu tehniku.
Šalu na stranu, ovo je toliko slađi novac da je to neopisivo.
![]()
kakav short na LCID.
O bože, morao sam ga ganjati. Nije me pokupilo dva puta na 48. Pa sam se morao spuštati.
Izgleda da sam se prerano pokrio, ali Bože moj.
Prod9 sam Farfeća i sve spisko na swn na 4,87 .
Imam još za dokup, al ak zaradim ionako ću zbog stresa sve zapit
Pitali ste kako se shorta
Nakon pripreme i selekcije papira... potreban je veliki volumen za početak, i prethodni rast cijene bez realne osnove...ili loše izvješće i par drugih stvarčica... sjedneš za monitor i gledaš u minutni graf
AMC.
Prednost je što je likvidan, mana je što se ne može dobiti puno papira za short, diskrecionim pravom brokera. Al' za moj papertrade sjajna vježba
Gledaš dakle u minutni graf i imaš realan cilj.
Ovdje se moglo dignuti pola dolara po papiru u pola sata, bilo je nice i easy, jer igra zna stvarno biti gruba
Razlog pokrivanja nos na svjećici na petominutnom grafu, u prijevodu ne ide dolje.
Bilo je bolno i na prvoj velikoj zelenoj svijeći, i da je iduća bila zelena, Out bi bilo, Osim što je stop iz Raja izašao
Nakon 3,94 završiilo je u tri minute na 4,36.. pa ti vidi. Short je Vragu ispod suknje pobjegao.
Danas u AM pratimo NIO, DASH i FUBO.
Pa..
![]()
Zasto shortas na minutnom grafu? I zasto tako volatilnu dionicu? Nije li to recept za pogubit pare?
Kod mene je situacija prilicno jednostavna... Pogledam grafove i gledam gdje mi je generiran signal za prodaju (uskoro ce bit na dosta turista vani jer su svi prekuhani)... Ne znam prepoznavati uzorke, to Zlocku pitam tu i tamo sto ona misli... ![]()
A signal za prodaju (ili izlazak) je generiran ako:
- RSI14 je >80
- MACD je napravio crossing (ili izgleda kao da ce napraviti)
- Slow Stochastic je napravio crossing i dao sell signal
- CCI je nakon maksimuma krenuo nizbrdo i dotaknuo gornji limit (koji ja za svaki slucaj spustim sa standardnih 100 na 80)
- DMI pokazuje da dolazi negativni trend ili da se pojacava negativni trend (jako zanimljiv graf kad ga skuzite)
Zapravo, kada CCI poskoci iznad 300-350, to mi je dovoljan signal da uletim bez da gledam uopce sto se zbiva...
Primjer ispod je za RCL, dionicom se puno trguje, ne spada u meme dionice, reagira pozitivno na dobre vijesti vezane uz Covid (kao i sve turisticke dionice), spread je u pravilu malen... Osobno, preferiram gledati sve iznad 15 min grafa, ovi 1min i 5min su mi beskorisni jer moram sjedit pred ekranom i gledat sta se zbiva, a sve da sacuvam par desetaka dolara...
Dakle, pred par dana je cijena skocila do $97, a tada se generiralo sljedece:
RSI - visok, nije 80, ali je oko 60... Nije lose...
MACD - nekako mi izgleda kao da ce doci do crossinga uskoro
Slow Stochastic - vise nego vidljiv sell signal
CCI - dosao do 293 i vraca se natrag, kada dodje do 80-100 podrucja, dobro mjesto za short
DMI - siva linija oznacava jacinu trenutnog trenda (koja god crta je visa na grafu - trenutno je zelena, odn. linija rasta), ukratko - vidljivo je slabljenje trenutnog zelenog trenda, a i iz samih zelene i crvene linije je vidljivo da zelena (rast) lagano pada, dok crvena (pad) pojacava.
Za long je sve isto, samo se gleda sa donje strane... Uredno dizem 5-10% po dionici u par dana, samo sto treba potrositi neko vrijeme i iskopati dionice gdje se grafovi poklapaju...
Ja izašao iz svega danas. Pratim stanje dalje hoće li odmah hlađenje ili prvo mrcvaljenje gore pa dolje itd. pa tek onda u ponor. Vidjet ćemo ![]()
panl kolko vidim taman super izvješće da p9čne padat....
jos sam u pii, wpc i swn, sve sam oko nule, dakle dobar ulaz, no..... ovisi o opcem sentimentu
gledao sam jučer i SWN, nekako... nisam imao hrabrosti ulaziti kad je paralelno i plin padao
iako, paradoksalno, za njihovu bilancu je to bolje
vidjet ćemo danas smjer
uzeo sam radije, već pred sam kraj trgovanja, Biontech: smatram da nema razloga za onoliki pad (osim općeg sentimenta) jer im je izvješće, a i predikcije prodaje, super!
PANL, jak kvartal
vraća li se u plavi kanal cijena?
crvenkasto označen price gap koji se, kažu, u preko 90% slučajeva popunjava
zelena cjenovna oznaka je bio jučeračnji HOD u after marketu
potpisao bih odmah da nastavi u tom tonu i tim tempom prema $6
![]()
ER paziti: OPEN, SOFI, AFRM svi u afteru
Danas dan šupljikav, kilav, nikakav.
Jučer sam spržio pare na FUBO, bio sam trom, a oni malo brži, i eto.
Štaš.
Da se nisam stoplosirao, i "ostavio" i čekao vratio bi se na nulu, ovako, crni minus.
No, dobro, idemo dalje!
AFRM je pao jučer, izgleda da se očekuje loš ER.
Danas ima još napuhanaca, OPEN i slični.
Display MorePANL, jak kvartal
vraća li se u plavi kanal cijena?
crvenkasto označen price gap koji se, kažu, u preko 90% slučajeva popunjava
zelena cjenovna oznaka je bio jučeračnji HOD u after marketu
potpisao bih odmah da nastavi u tom tonu i tim tempom prema $6
ER paziti: OPEN, SOFI, AFRM svi u afteru
Pa i dalje je u kanalu zadnjih godinu ipo dana
brate mili Status
nemam ja budžet za kopati toliki kanal
![]()
brate mili Status
![]()
Kupiš na 7 na vrhu kanala, utjeha je što mu je dno u kanalu na 4.
Još si uvijek u kanalu.
Odvodu. Više nego u kanalu.
brate mili Status
![]()
Nek za početak pređe u gornju polovicu kanala iznad 5$
,
a kasnije može dotaknuti i vrh kanala iznad 7$
.
U međuvremenu neka sjeda kvartalna divka za džeparac
i svi sretni
. Tako si to mali Ivica želi i zamišlja