Ajde popis sektora koje treba pratiti, i popis papira koje treba pratiti.
Na sunce.
Gori smo od pčelice maje, malo vamo. malo tamo.....
Na sunce.
Tako nekako i Balan i neki drugi govore, do kraja godine je ok, od siječnja čemo vidjeti, naravno manje novca u sustavu je i manje novca za dionice
grkinja opet nastupa:
grkinja opet nastupa:
https://indiashippingnews.com/us-largest-pub…ompany-is-born/
Ovo je valjda samo sluzbeno merge sa NNA, nije nista novo, stara vijest.
Sad je najjaca, ima najvise brodova pa se mozda oposteni i da dividendu...
Nafta i plin, ali prije svega nafta
ja pratim samo biotech dionice
imam BLRX ali on nema neki točni vremenski katalizator, tipa odobrenje lijeka do nekog datuma ili rezultati istraživanja i sl.
BLRX je Izraelska firma koje nisu cijenjene na WS, oni dolaze do molekula kroz licencu ili kupnju, razvijaju ih i onda dalje licenciraju za prodaju ako se odobre.
Znači imaju lijek kojem je stopirana Phase III zbog efikasnosti, to je inače rijetko.
I oni pošto sami ne komercijaliziraju lijekove trebaju opet partnera za taj lijek koji će njima dati neki dio u kešu i postotak od prodaje, a nama kao dioničarima je bitno da oni ne idu sami u komercijalizaciju jer to puno košta.
Taj lijek se testira i za rak prostate.
Meni je tu interesantan AGI-134 koji se testira na više vrsta rakova i koji ima efekt cijepiva, rezultati se očekuju do kraja godine ili početkom iduće godine, ja bi rekao negdje na proljeće.
BLRX ima MC oko 135 mil. $ i od toga 66 mil. $ u kešu. Imaju i otvoreni ATM, prodaju po malo dionice direktno na burzi, kada izađe nwka dobra vijest i tako.
Njihov MC je mali a dionicu je jako skupo shortati, tako da kada iziđe neka dobra vijest dionica solidno skoći, u svibnju prošle godine na rezultate Phase III je odradila 100%, i onda treba prodati.
Ako AGI-134 pokaže neke dobre rezultate nije isključeno i 200-300% skoka, ali to kada dođe na red, vjerojatno u 2022.
U osnovi mala firma sa solidnom količinom keša, lijekovi za rak su uvjek interesantni, zaštičena je od shortera i jeftina je a ima uspješnu Phase III i iza Nove godine bi podnesli zahtjev za odobrenje lijeka, svi čekaju da do kraja godine objave ako imaju partnera, to bi moglo biti 50-100% skok u cijeni dionice.
Za iza Nove godine je interesantan i MRKR jer čeka onda rezultate istraživanja za rak AML, imaju novu tehnologiju koja je konkurencija CAR-T koji je skup i ima jake nuspojave, ali jako učinkovit, do pola pacijenata ima CR(complete response) , ovi nemaju nus pojava i jeftiniji su jedno 8x a najmanje jednako učinkoviti. Njih sam prodao davno na 5$, sada su 1,70$.
Za trejdanje je ipak bolje IBRX, oni imaju jedno 27 triala, njihovi lijekovi imaju CR do 70% pacijenata, oni doslovno izlječe ljude sa rakom. Firma ima MC 3,5 milijardi $, vlasnik ima 70% firme, doktor je i težak 11,5 milijardi $. Dionica je na oko 9$, prošle godine je bila na 40$ jer imaju tehnologiju za cjepivo protiv COVID-19 koje je daleko bolje od mRNA cjepiva ali su očito zakasnili, ali ta firma je strava, za dugoročno ulaganje na 10 godina, oni će za par godina imati prihode u milijardama, ako padnu na 7$ ja bi to kupio za dugoročno.
To su firme u kojima se ne bi bojao zaglaviti i zato ih pratim.
Kako kaže prorok iz Omahe, ako nisi spreman ostati u dionici 10 godina nemoj biti ni 10 minuta.
Nafta.
Nije mi dalo otvoriti ćlanak, traže pretplatu, magarci........
Ali ovo je popis
CVX
VLO
OKE
XOM
CPG je naftna dionica koju sam prošle godine trejdao na 1,5$, SWN na 2,5$ ali ne pratim taj sektor ali su solidno narasle.
AR sam trejdao na 3$, bila je jako volatilna, sada je 20$, teško je sve pratiti i imati kapitala za sve pokriti. To je sve več odradilo tako da sada ne bi ni kupovao, osim CPG, mislim da ona ima još prostora, nedavno kada je pala na 3$ mi je pala u oko ali nisam imao slobognog kapitala.
XBI index biotech sektora je u proljeće bio na 170$, sada je pao na 125$, i kako budu rasle kamate on će i dalje biti pod pritiskom jer će se te male kompanije bez prihoda teže financirati u okruženju skupljeg kapitala, i sada već ima solidno jeftinih dionica, može to još dolje, recimo MRKR može na 1,35$, to je onda stvarno povoljno. IBRX na 7$ i tako, BLRX se nadam da neće više dolje.
Ja najozbiljnije razmišljam da značajno uđem u ZIM Integrated Shipping.
Malo sam gledao sad za vikend članke po webu, Twitteru... Sjajna dionica! A taman se cijena iskorigirala kako treba.
Container biznis, a znamo kakve su gužve. I marže. Upravo su naručili 10 brodova za najam na LNG pogon do kraja 2024. Operativni tok, neto dobit, sve dobrano preko $1 mlrd samo u zadnjem kvartalu. Na Twitteru nađoh da imaju jako veliki udjel ruta iz Kine i Azije prema US (preko 50%, a otprilike 70% na spot tržištu), upravo najisplativije. Na ovu cijenu ($44) imaju cca $12 casha i otprilike su očekivanja analitičara do $30 zarade do kraja 2022. Lako moguće su ta očekivanja vrlo podcijenjena.
Znam neki će reći da imaju većinu brodova u najmu, al opet. Nevjerojatno da sve ostalo u bilanci, imovina te sam business, vrijedi $0? Odnosno gledajte ovako: dobijate biznis po cijeni koju će kompanija zaraditi do kraja 2022.!!!
Dividenda: isplaćuju 30-50% dobiti u dividendu.
Prije par dana je Matson izbacio najavu rezultata za Q3. Kažu kad bi multiple za Matson primjenili na ZIM, diona bi trebala biti već na $150. A eto nije. Zašto? Moje je mišljenje da se sad prebacuje na tankere. Koji nisu odradili prvi rast, kao kontejneri. Ali ako me feeling ne vara, ide leg2 rasta na njima. Brutalni je ovo bio kvartal plus još ovaj koji slijedi. Najave za 2022. su sjajne.
Uskoro update kako što nađem. Slobodno dopunite ili opovrgnite. Nema ljutnje.
Na sunce.
RCL trejdam vec tjednima, malo short, malo long... Dionica sa jako velikim volumenom i pristojnim skokovima cijene, doslovno se na minutnoj bazi moze trgovati...
A Boeing, Pfizer i jos neke se trejdaju non stop, 24/7, tako da ako se neko hoce igrat, moze njih pogledat...
Display MoreJa najozbiljnije razmišljam da značajno uđem u ZIM Integrated Shipping.
Malo sam gledao sad za vikend članke po webu, Twitteru... Sjajna dionica! A taman se cijena iskorigirala kako treba.
Container biznis, a znamo kakve su gužve. I marže. Upravo su naručili 10 brodova za najam na LNG pogon do kraja 2024. Operativni tok, neto dobit, sve dobrano preko $1 mlrd samo u zadnjem kvartalu. Na Twitteru nađoh da imaju jako veliki udjel ruta iz Kine i Azije prema US (preko 50%, a otprilike 70% na spot tržištu), upravo najisplativije. Na ovu cijenu ($44) imaju cca $12 casha i otprilike su očekivanja analitičara do $30 zarade do kraja 2022. Lako moguće su ta očekivanja vrlo podcijenjena.
Znam neki će reći da imaju većinu brodova u najmu, al opet. Nevjerojatno da sve ostalo u bilanci, imovina te sam business, vrijedi $0? Odnosno gledajte ovako: dobijate biznis po cijeni koju će kompanija zaraditi do kraja 2022.!!!
Prije par dana je Matson izbacio najavu rezultata za Q3. Kažu kad bi multiple za Matson primjenili na ZIM, diona bi trebala biti već na $150. A eto nije. Zašto? Moje je mišljenje da se sad prebacuje na tankere. Koji nisu odradili prvi rast, kao kontejneri. Ali ako me feeling ne vara, ide leg2 rasta na njima. Brutalni je ovo bio kvartal plus još ovaj koji slijedi. Najave za 2022. su sjajne.
Bravo kolega!
Hvala Vam svima koji se trudite oko istraživanja, i prvodite sate i sate čitajući članke, bilance, Twitter. Ja bi sudjelovao u takvim raspravama, no moj stil "ulaganja" ne podrazumijeva ništa od navedenog. Niti čitanje, niti analiza, niti CMF, niti bilanca, ništa.
Samo price action, tehnička, i feeling. Najviše što mogu pridonesti ovoj temi je kakvim grafom sa objašnjenjem kako sam kada i zašto ulazio u poziciju.
Kolegi accountant posebna pohvalnica, on kada krene dublje u papir, ispadne 100% u par mjeseci (ako je itko zaboravio sjetite se CNDT).
Display MoreJa najozbiljnije razmišljam da značajno uđem u ZIM Integrated Shipping.
Nadopuna da od nekidan imaju 4 panamaxa 4300 teu SH kupljena za 240 milja.
Za dividendu samo napomena da Izrael uzima 25%. Onda bi trebalo popuniti komplicirani zahtjev i traziti dio nazad jer RH ima s njima nekakav ugovor na 15%. Meni se nije dalo zaj.. za special dividend od 2 usd koju su isplatili na zadnjem q reportu ali za tu iz Q1 bi se isplatilo.
Opasnost je naravno ako se dogodi drastican pad fbx-a. Ja se vratio na 44 pa kud puklo da puklo.
Kolega accountant pratite li gsl kojim slucajem?
Display MoreDisplay MoreJa najozbiljnije razmišljam da značajno uđem u ZIM Integrated Shipping.
Bravo kolega!
Hvala Vam svima koji se trudite oko istraživanja, i prvodite sate i sate čitajući članke, bilance, Twitter. Ja bi sudjelovao u takvim raspravama, no moj stil "ulaganja" ne podrazumijeva ništa od navedenog. Niti čitanje, niti analiza, niti CMF, niti bilanca, ništa.
Samo price action, tehnička, i feeling. Najviše što mogu pridonesti ovoj temi je kakvim grafom sa objašnjenjem kako sam kada i zašto ulazio u poziciju.
Kolegi accountant posebna pohvalnica, on kada krene dublje u papir, ispadne 100% u par mjeseci (ako je itko zaboravio sjetite se CNDT).
Imam i jedan gross zaheb. Ako se sjećate SOS. Kripto play. Plus neki osnovni biznis.
No ispalo je kako ispalo. China CP crackdown. Nije jedina.
Prodao sve s gubitkom. Poližeš rane i zasučeš rukave.
Krvav je ovo posao.
Ali i gušt. Bez obzira.
Smatram da na kratki rok ne treba gledati promašajima 'u zube'. Sve je to škola, ja osobno najbolje učim kad me opali po džepu. Milina!
Nemam GLS, koja je igra s njim?
Display MoreBravo kolega!
Imam i jedan gross zaheb. Ako se sjećate SOS. Kripto play. Plus neki osnovni biznis.
Krvav je ovo posao.
Ali i gušt. Bez obzira.
Smatram da na kratki rok ne treba gledati promašajima 'u zube'. Sve je to škola, ja osobno najbolje učim kad me opali po džepu. Milina!
GSL ne GLS
Ajmo reci da njima zim i ostali placaju najam brodova. Dobra flota, dugorocni kontrakti, veca sigurnost ako se kod brodova moze o sigurnosti pricati
Display MoreBravo kolega!
Krvav je ovo posao.
Ali i gušt. Bez obzira.
Kad bi ja počeo na nabrajati svoje gross zahebe, ne bi stali na iduće 4 stranice ovog topicka. Doduše ja imam gross zaheb tri puta tjedno (to je ono kad puno uzmeš pa pola vratiš marketu, ili market uzme sve, pa još malo, ili daš marketu).
No, sve je dobro kada smo u nekom zadanom time frame-u u plusu, bilo to tjedan, mjesec ili godina.
Jučer sam puno zaradio, ali nisam bio sretan. Ne zato što sam mogao zaraditi još, već zato što se nisam držao zadanog principa (let the winner run, at least 1/4 of it).
Shortao sam AFRM odmah na početku, pokrio se par centi iznad najniže dnevne cijene. Ručao, odmorio, kasnije vidio da su ga napucali na ATH, oko 153, ušao u short sa 200 komada, na mislim 152, pokrio se sa svih 200 na oko 150, umjesto da sam ostavio 50 kom neka se topi cijeli dan (sa SL na ulaznoj cijeni), na kraju završila priča na 147. Nisam ljut što nisam držao svih 200, to mi nije bio plan, nikada nije, već što nisam zadržao tih 50 komada.
Da me bar udarilo po džepu, možda bi upamtio. Ovako...teško.
Display MoreJa ovo čekam
“Pre-clinical studies have demonstrated that treatment with AGI-134 leads to complete regression of primary tumors, prevents growth of untreated distal secondary tumors, and triggers a vaccine effect that may prevent the development of future metastases,” Serlin said, CEO. In mice with melanoma, AGI-134 completely eliminated tumors in more than half of the animals.
Rezultati Phase I /2 bi trebali biti krajem ove ili početkom iduće godine, ja očekujem da budu na proljeće.
Naravno ako prije toga cijena dionice skoči na 5-6$ ja prodajem.
Ovaj sadašnji rast cijene je zanimljiv, možda dolazi neka veća vijest, oni trebaju partnera za taj lijek.
Inače pola MC ove firme je cash, 66 mil. $, i fee za posuditi dionice za short je trenutno 108,7%, znaći jako skupo je shortati dionicu i zato je na svaku dobru vijest mogu visoko napumpati, a imaju jednu uspješnu Phase III tako da je to nekakva sigunost.
Jure, je si još na brodu
Bolje je da je papir jeftin za short (više shortera). Pa ako očekujete kakav katalizator, short sqeez je neminovan. Vama je bitno da imate puno papira za short, tu se na dobre vijesti, sa velikim volumenom događaju čuda (one fore sa 100/200 % u danu).
A ne trgujemo svi na price action, to u stvari samo rijetki i mogu
Za to je potrebna urođena sposobnost, samo se manjim dijelom može naučiti.
Pa za stabilnu poziciju u swingu ili rastu što manje papira za short, to bolje
BLRX je rekao da će u prosincu imati sastanak sa FDA prije podnošenja zahtjeva za odobrenje lijeka, to je standardni pre-NDA meeting. (NDA - new drug application), ranije su govorili da će to pripremiti sa partnerom, i zadnje su rekli da su u produktivnim razgovorima.
Ako imaju partnera da s njim idu pred FDA onda je do studenog nekakvo očekivanje da objave partnerstvo, tako ekipa to vidi na Stocktwitsu. Jer FDA se moraju predočiti i neke konkretne stvari, kapaciteti za proizvodnju i puno toga.
Ili onda moraju početi zapošljavati ljude koji im trebaju, postoje procedure i svašta tu ima za odraditi, ako idu sami u to.
Reakcija burze i porast cijene nako što su prošli tjedan objavili pharmacoeconomic studiju o lijeku očito svi vide kao zadnji korak prije objave partnerstva.
Da li če biti partnera, da li če to uključivati i ovaj dio gdje se taj lijek testira i za rak prostate, oni imaju 80% prava na taj lijek, 20% ide orginalnim vlasnicima, ali tako je to u biotech svijetu.
Ali firmu od 135 mil. $, napumpati na 250 mil. $ u jednom danu nije neki problem.
Danas mi je istekla godišnja pretplata kod Balana, i nisam je produžio. On udara samo po futuresima a meni za to treba više kapitala i još više vremena, a pitanje je koliko će on još dugo voditi blog, ima već godina, a vlasnik hedge fonda ga nagovara da radi samo sa njima i da na blogu gubi vrijeme, on od toga nema neke financijske koristi, tako da i sam to zadnje vrijeme spominje, i često javi da ima termin kod liječnika i tako.
Od spomenutih plinovođa /naftaša/ OKE sam kupio 28.04. i kao i Mplx lp rado s njom trgovao i pisao i tome ovdje. to su i dobre dividenduše. mislio sam da su odradile svoje no zbog energetske situacije i dalje su, izgleda, atraktivne.
Deere (DE) bi preporučio jer je dosta pala a pokazateljj se poboljšali, no to nije sve. Privuklo me jer su svi zaposlenici stupili u štrajk, i sad misl si pasti će ona, i vidjelo se stiskamje nadolje no zapravo je rasla.
Pozdravljam ideju povremene inventure favorita.
Otvoriti ću si i posebnu skupinu dionica za praćenje po ovdašnjim sugestijama.
Hvala
Eto i nepogrešivi Zacks: