Ok, ovak ajmo stat na loptu.
Meni tjedan uopće nije bio loš. Pokoji uspješan trejd/scalp, malo plinaši i brodari.
NM solidan, SB na nuli, ZIM tek ušao (na feeling, dnevni graf još ne kazuje ništa).
TELL čekam, na SWN uzeo sitan trejd, CNX k'o stijena stamen. Zima će biti hladna.
Jedino onaj DOW čeka, čekam i ja njega
WSB i Twitter : jučer gledam DATS, graf lijep, znam da će gore. Otvaranje katastrofa, zaboravi kažem si i odoh dalje. Poslije je okrenuo prvo $9, pa $10 i završio na $12.5
BSOD je spomenuo onaj CCXI, odobren im je lijek. Ja to nikad ne bih šortao, prvi dan. Pao na $30 natrag, ode na $38.41. No rekao je da pazimo, hvala BSOD. Nisam pazio, propuštena prilika. Moj bed.
Dakle i na ovakvom marketu se može. Long ili šort.
Balana neću ni čekat ni slušat, on igra svoje igre sa stotinama milijuna $ pa je njemu i 0.01% pomak dovoljan. Meni nije. Želim svoj FYM dok mi još ne otkazuju organi hahahah.
Kolega mymoon, pazite se 'slabih' dionica, s velikim ATR, pomacima cijene. Prometi presušuju, Zloćka je lijepo primijetila da često ne bude bounce. Sve manje easy money . Nafta, plin, transport trenutno caruju na srednji rok sigurno ali volatilnosti će biti i u tome.
Longići moji, ako pratite što uzet za dvije godine + (osim brodara) mislim da se sjajna prilika otvara u pot dionicama. Grafovi im grebu po dnu: ACB, CGC, SNDL, TLRY
Profitabilni još nisu ali je preko 30 US država već legaliziralo upotrebu a i federalnu razinu će imati uskoro, zakon je pred usvajanjem. Tržište je veliko.
Zanimljiv mi je i AMZN po ovim cijenama: oni će automatizirati sve što mogu, Covid-19 im nije problem, AWS i cloud raste, novi proizvodi stižu. Kladimo se da će prvu prodajnu transakciju i dostavu na Marsu obaviti oni, okej? Jučer je gazda držao bukvicu političarima.. Jaki su, kao država u državi.
Jučer slab jobs report. FED-u se opet zatvaraju vrata, da ne čini ništa. Njima je prioritet radna mjesta, u širokoj bazi. Dizanje kamata odgoda sigurno godina, godina i pol. (jučer analiza na Bloombergu, jedino UK može/ima preduvjete za dizanje kamata jer ih je shebao Brexit i nijedna druga centralna banka!) Tapering će ići vrlo oprezno, ako bude. No do slj. sjednice 3. Nov. smo mirni.
Ja ne vidim razloga za potop na tržištu iako sve manje vjerujem da je inflacija prolazna. Uz rast sirovina, rastu i plaće, eno sindikati se bune u EU, pa tako i rast plaća dodatno podgrijava cijene.
Jučer čitam članak na Tportalu, hrvati imaju mlrde na depozitima i naravno nekretninama, gdje je povrat cca 3-7% max bez troška održavanja. Ja sam jučer na jednoj dionici, u 5 min, uzeo 10%.
O čemu pričamo?