Ova konstatacija o promjeni glavnog trenda je interesantna. To je moguče već u procesu. Možda smo već prošli vrh u ovom corona ciklusu. Sigurno će u nekom trenutku biti pokušaj okretanja trenda i napad na novi vrh, ali ovaj rast nafte me jako zabrinjava.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
S kime sam ono nekidan o sb long term capeovima? Opet 3 god+1 opcionalno, malo drugaciji uvjeti:
Safe Bulkers, Inc. Announces a 3 Year Period Time Charter for a | SB Stock NewsSafe Bulkers, Inc. (the Company) (NYSE: SB), an international provider of marine drybulk transportation services, announcedwww.stocktitan.netDakle jos 1, doce to na ona moja planirana 3
-
CNN: Dolazi globalna energetska krizaASTRONOMSKI rast cijena prirodnog plina. Vrtoglavi troškovi ugljena. Predviđanje cijene nafte od 100 dolara po barelu.www.index.hr
Znaći dolazi nam energetska kriza, zbog nje bi gospodarstva mogla usporiti a inflacija porasti, ta kombinacija zvuči jako loše za burzu, a ovaj neki u članku kaže da se stanje ne može normalizirati prije Q42022.
-
Ispravak Q2/2022., ako zima bude prosječna
-
Doubts over whether Russia will pump more Gas to Europe
pa kaže:
QuoteMarket analysts quickly suspected that the offer to increase supplies to Europe was likely intended to put pressure on Germany to certify the Nord Stream 2 gas pipeline (which will take Russian gas supplies to Germany via the Baltic Sea) for use, as Russia is waiting on Germany’s energy regulator to authorize the $11 billion pipeline, a process that could take several months...
“Currently, the Russian domestic gas market remains tight, with its inventories running low, output already near its peak and winter looming in Russia as well, limiting gas export capacity,” she said.
kao što rekoh, svaki dip na plinašima i brodarima ću koristiti za kupnju za trejd
političari imaju jezik al ruke slabo koriste, obećanja, obećanja...
-
Pa meni je prva bila kad sam bio burzovni pionirčić " postoje dani za burzu i dani za pecanje"
-
Produženje ! Igramo na produženje
Bloomberg) -- The U.S. added fewer jobs than forecast for a second month in September, signaling weakness in the labor market recovery and complicating a potential decision by the Federal Reserve to begin scaling back monetary support before year end.
The jobs figures risk not satisfying the Federal Reserve’s “substantial further progress” criteria for labor market improvement, indicating the central bank could delay its plan to begin tapering asset purchases by year-end.
Payrolls Growth in U.S. Misses Big for a Second Straight Month By BloombergPayrolls Growth in U.S. Misses Big for a Second Straight Monthwww.investing.com -
CCXI in play!
PS. Čuvajte se ovog papira.
-
J Powell se nadao reizboru ali poslije ovih afera pojedinih članova FED-a sa trgovanjem dionica očito je on shvatio da ništa od reizbora i on će sada neopterećeno početo smanjivati pumpanje novca. Inflacija ih sili na to jer prijeti stagflacija, pogotovo sa energetskom krizom.
-
Čega?
-
-
Bloomberg) -- The U.S. added fewer jobs than forecast for a second month in September, signaling weakness in the labor market recovery and complicating a potential decision by the Federal Reserve to begin scaling back monetary support before year end.
The jobs figures risk not satisfying the Federal Reserve’s “substantial further progress” criteria for labor market improvement, indicating the central bank could delay its plan to begin tapering asset purchases by year-end.
Meni sad nije jasno njima je nezaposlenost pala s 5.1 na 4.8 , a manje zaposlnenih nego ocekivano jos je unemployment claims veci nego broj novo zaposlenih, bit ce i oni ovo kao mi izbace iz evidencije ljude pa ispadne ljepse.
-
CCXI in play!
PS. Čuvajte se ovog papira.
Laganini short.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Meni sad nije jasno njima je nezaposlenost pala s 5.1 na 4.8 , a manje zaposlnenih nego ocekivano jos je unemployment claims veci nego broj novo zaposlenih, bit ce i oni ovo kao mi izbace iz evidencije ljude pa ispadne ljepse.
Ne. Nego pametni ljudi. Vode evidencije nezaposlenih (drž. Agencija) i evidenciju novostvorenih rad. mjesta (privatna tvrtka).
Sjećam se da je još Bakić spominjao na blogu da je ovo potonje važnije, jer govori o snazi ekonomije da kreira poslove. Dok nezaposlenih može biti jer se nisu prekvalificirali, trenutno nema potrebe za tim poslovima ili jednostavno ne žele raditi. I obratno, leisure jobs su povučeni s burze i otvara se Las Vegas i krstarenja ali nema drugih novih poslova.
To su dvije različite stvari.
-
Danas je vrh, do kraja dana kreće pad, iduća dva tjedna su ključna
krš, lom slijedi
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ja/2309359.aspx
Znaći dolazi nam energetska kriza, zbog nje bi gospodarstva mogla usporiti a inflacija porasti, ta kombinacija zvuči jako loše za burzu, a ovaj neki u članku kaže da se stanje ne može normalizirati prije Q42022.
upravo na BloombergTV: zima u Europi će biti hladna i, prema jednom analitičaru, zalihe plina bi mogle pasti na nulu
kud će cijena plina gledat ćemo već početkom sljedećeg tjedna kad dolazi sljedeća hladna fronta do EU
-
Nije stvar samo EU, u Indiji elektrane se tuku za ugljen, Kina već ima redukcije struje, ruska skladišta plina su isto ispod prosjeka za ovo doba godine bez obzira što pumpaju skoro 20% više plina nego ranije.
Ali druga stvar utječe na burzu, a to je da sa ovako skupim plinom svi koji mogu se prebacuju na naftu i tako nestašica plina diže i cijenu nafte i onda raste inflacija i onda kamate. A manjak plina bi onda mogao zatvoriti neke velike potrošaće, smanjiti gospodarsku aktivnost i istovremeno dići inflaciju i eto stagflacije.
-
OPEC i Saudijci mogu dignuti proizvodnju, to je Trump s njima znao riješiti, Biden je već slao izaslanika u Saudijsku Arabiju na razgovor, ali demokrati teže prelaze preko onog ubojstva novinara u ambasadi u Turskoj što Trump nije bilo bitno.
U svakom slučaju OPEC neće još reagirati, teško prije kraja godine.
Oni sada imaju berbu.
-
Ajde take a look
Plin
Od gubitaša u pozitivu, a dividenda redovna , 8% ??
Tjedni i dnevni graf
https://finance.yahoo.com/news/2-strong-buy-stocks-least-141423317.html
-
Pojma nemate. Burze padaju jer je danas potpisam ugovor o globalnom oporezivanju. JAko iznenadna odluka, valjda. ja sam za cijeli proces čuo davno, no zato i jesam vrhunski trejder, valjda.
uvijek na početku informacije.
Danas sam bio u dionicama koje padaju, a ove rijetke koje su uz njih padale , nisu me pokupile, PANL na 5,oo napr.
no, istina, imao sam tri puta po dvije minute za pogledat burzu
-
https://finance.yahoo.com/news/jobs-report-labor-secretary-walsh-175848054.html
Čudi me da burza niej više pala zbog sveg tog događanaj oko burze rada. spiminju plin. naftu, oporezivanje, ovo tak....više ko filozofsko pitanje.
-
-