Koji moroni, ne daju mi prdat dionice, preko web portala sam se ulogiro no jednotavno bilo koji nalog za prodaju se ignorira.
istina , nije bilo lako ni kupit, rascjepkali su mi kupovni nalog na preko 20 naloga.
Eto, to je OTC PINK ako netko pita
Koji moroni, ne daju mi prdat dionice, preko web portala sam se ulogiro no jednotavno bilo koji nalog za prodaju se ignorira.
istina , nije bilo lako ni kupit, rascjepkali su mi kupovni nalog na preko 20 naloga.
Eto, to je OTC PINK ako netko pita
Da, ništ od toga, propade mi lijepa zarada.
No moralni sam pobijednik, vi ste mi dame i gospodo svjedoci da suprotna strana igra podlo.
Netko se nedavno žalio da mu nisu dali kupiti PANL, već su mu sjeckali naloge po 3 puta po 2 dionice i
slično, a radilo se o Interactive Brokerima. Vani je džungla, ovo kod nas je još kamilica kakvim se
podlim trikovima služe vani.
o ljudi moji ovo je kendi šop za short!
Short po redu kako slijedi po papirima:
SPCE, RIDE, PALT, BMRA, DATS, MRNA , AFRM, GOGO (tu me izbilo)
ja s sve rasprodao, PII, Lvmuy, Pangea ikupio
BankofNova Skotia, BNS, u ponedjeljak je masna diviidenda
0,713 usd na aktualnu cijenu iznosi 1,15 %. Da nisi nešto krivo izračuna ,
Display MoreSve koje su trenutno prekuhane... Turisti, avioprijevoznici, rentacarovi, kruzeri...
Sto se shortanja tice, od ovih sa velikim volumenima trgovine imas NCLH, CCL, DAL, AAL, UAL, CHH, H, HLT, HGV, PLYA, CAR... Pa si biraj koji ti se najvise svidja... Svi su dali signale za prodaju jucer ili danas...
Sad sam malo gledao Hertz rentacar i cini mi se da bi HTZZ mogao okinut zestoko uskoro, tako da cu cim se malo iskobeljam iz RCL pogledat jel se tamo da shortat, barem malo nesto... Imaju nekakav gap koji moraju popunit (bio je skok sa $10 na $16 u jednom danu)... Bankrotirali su prosle godine, tako da..... Ako se nekom od znalaca da pogledat sta tamo vide, super, al RSI, SlowStoch i CCI svi daju sell signal...
Sto se tice longa - uletio sam u Merck, Eli Lilly i J.M. Smucker, svi su dali signale za kupnju pred par dana... Nece tu biti nekih velikih pluseva, ako bude +7-8% u par dana, ja zadovoljan, onda idem dalje trazit gdje ubacit lovu, imam preko 10.000 pickova za pregledat...
Drago mi je da sam napokon otkrio cari shortanja, to mi je na ZSE oduvijek falilo...
Naravno, ovo sa Merckom je totalno neocekivano bilo... Najavili su da su razvili nekakve tablete protiv Covida... Odmah svi turisti skocili po par posto, a Merck +10% otiso... Naravno da sam izletio iz Mercka brzinom munje... Al turisti me muce, jos uvijek se pokusavam iskobeljat iz shorta na RCLu...
Display MoreProdao SB kupljen u utorak, cca 20 centi zarada po komadu
ubo' opet NM po $4.53
PANL još čekam mamicu mu, k'o ravna crta je, nedam ga ispod $5.30
mislim da je ovo najbolja taktika za ove volatilne dane
sad je opet S&P imao zaron, ničim izazvan, pola sata rasprodaje
Divota kako PANL i NM reagiraju kasnije od peer group
Tako stigneš reagirati kad vidiš što druge dionice 'igraju'
eto, točno kako sam rekao
prodajem PANL na $5.30
NM držim još malo pa ćemo vidjeti
gledam i ZIM Integrated Shipping.. jel netko njega spominjao ovdje? rastu k'o ludi, pogledajte zadnju polugod. prezentaciju, vrlo su okretni
a taman bi dionica trebala okrenuti downtrend u kojem su par dana
a za ovaj potop na 'kovidašima'... pretjerano
isto prilika za buy the dip jer, koliko čitam, to Merckovo 'čudo' je još na dugom štapu, piše potential new drug
dok recimo Novavax otvara Indiju naveliko
Display MoreDivota kako PANL i NM reagiraju kasnije od peer group
Tako stigneš reagirati kad vidiš što druge dionice 'igraju'
eto, točno kako sam rekao
prodajem PANL na $5.30
gledam i ZIM Integrated Shipping.. jel netko njega spominjao ovdje? rastu k'o ludi, pogledajte zadnju polugod. prezentaciju, vrlo su okretni
ZIM je svakako oversold ali zadnjih dana se pise o padu vozarina. Na indeksu se bas i ne vidi, tek stagnira ali ekipi je to dovoljno za malu paniku (za zim je bitan fbx inace). Trejd da, samo naprijed. Za long neznam iako ce oni u q1 isplatiti mozda i 15-20 usd per share dividende (20% withold drzavi izrael). Ja sam odigrao igru na 25-60, sad bi uletio opet ako jos krkne dole, inace oko 50 pasivno promatram . Pitao sam na forumu gleda li neko davno ali muk i tisina je bila
Display Moreeto, točno kako sam rekao
prodajem PANL na $5.30
ZIM je svakako oversold ali zadnjih dana se pise o padu vozarina. Na indeksu se bas i ne vidi, tek stagnira ali ekipi je to dovoljno za malu paniku (za zim je bitan fbx inace). Trejd da, samo naprijed. Za long neznam iako ce oni u q1 isplatiti mozda i 15-20 usd per share dividende (20% withold drzavi izrael). Ja sam odigrao igru na 25-60, sad bi uletio opet ako jos krkne dole, inace oko 50 pasivno promatram . Pitao sam na forumu gleda li neko davno ali muk i tisina je bila
Meni nije bila u fokusu, jednostavno ne stigne se sve.
Ali dobro da smo NM stigli. Bas lijepo danas raste, nije bilo ni prilike za prodati pa probat ponovo uci jeftinije. Danas su naime 10 mil $ duga rjesili. U zadnjih mj dana 50 mil $ duga otplatili. Na veliko ga rjesavaju. Al sad budi pametan pa prodaj pa cekaj nize. Najbolje nista ne raditi mozda.
Brajo oće li koji sektor po tebi preživit ili je masakr neminovan? Mislin da znaš na šta ciljan...
ha, a brodari su zadnji put fino nafrknuli kad su se likvidirale mjesečne opcije.
po meni, NMM je prilika, al moraš imat čelične živce za istrpit gazdaricu.
samo nek više pospaja ove ostale firme u NMM, pa bi onda to tribalo počet rast 🤷
Ovo smo ka u q4 usli pa smo resetirani i mozemo dalje gore
Ovo smo ka u q4 usli pa smo resetirani i mozemo dalje gore
a valjda.
evo sad na CNBC-u, izloženost malih ulagača dionicama nikad veća u povijesti, dok su fond menadžeri kratili pozicije i ušli u kvartal prilično konzervativno.
možda ovaj put stvarno upali "stick it to the man" 🤷
btw., evo jedan fun fact.
Black Monday iz 1987. je bio ponedjeljak nakon 3. petka u mjesecu, kad su bile istekle mjesečne opcije
0,713 usd na aktualnu cijenu iznosi 1,15 %. Da nisi nešto krivo izračuna ,
Kvartalna dividenda, to je ko tjedni rast ove dijoničice
Zanimljivo mi je da ovdje kod nas svi gledaju i znaju samo drybulk, containership nitko nije gledao. Nitko ni da spomene Cmre, Dac, Zim, Gsl, Atco... Ovi su imali jaču 2021 od drybulka.
Gledao zim prije par mjeseci, izgledalo mi preveliko i komplicirano za proučit, pa imaju preko sto brodova na upravljanju, nisam našao detalje vezane uz flotu. Uglavnom napravili su čudo u par mjeseci.
Zanimljivo mi je da ovdje kod nas svi gledaju i znaju samo drybulk, containership nitko nije gledao. Nitko ni da spomene Cmre, Dac, Zim, Gsl, Atco... Ovi su imali jaču 2021 od drybulka.
Gledao zim prije par mjeseci, izgledalo mi preveliko i komplicirano za proučit, pa imaju preko sto brodova na upravljanju, nisam našao detalje vezane uz flotu. Uglavnom napravili su čudo u par mjeseci
Prosla baba sa kolacima
ZIm nema flotu. Nema mozda 1-2 broda svoja,sluzbeno 0. Nedavno je naruceno nekih 12 fensi brodova sa seaspanom sa lng pogonom. Zim je malo drugacija prica od svih ostalih brodara, linera itd.
Moj generalni komentar je svima koji sada gledaju kontejnere da se prebace na drugo proslo je to vrijeme
Ja sam sa ogromnom, behemontnom količinom ušao u PAA po jednostavnoj seljačkoj dip strategiji i po istoj sam izašao na nuli.
Teško mi je dok svi čekamo Kata Klizmu, petkom koji je suzdržani dan, a sve raste, vjerovati u rast.
no ostao sam u BNS.
PAA je dosta pao, dok drugi plinovođe rastu, barem moji.
Inače kad te moje plinovođe metneš na hrpu onda je PAA kao momentalno najbolji (SA).
Naravno kao kod svih plinovođa dividenda je korektna
Gledao zim prije par mjeseci, izgledalo mi preveliko i komplicirano za proučit, pa imaju preko sto brodova na upravljanju, nisam našao detalje vezane uz flotu. Uglavnom napravili su čudo u par mjeseci
Prosla baba sa kolacima
ZIm nema flotu. Nema mozda 1-2 broda svoja,sluzbeno 0. Nedavno je naruceno nekih 12 fensi brodova sa seaspanom sa lng pogonom. Zim je malo drugacija prica od svih ostalih brodara, linera itd.
Moj generalni komentar je svima koji sada gledaju kontejnere da se prebace na drugo proslo je to vrijeme
Slažem se, orderbook im je dosta velik, ako se ovo ludilo ispuše prije očekivanja moglo bi biti opasno tu.
Promatrao sam gsl na 16-17, i Atco na 12-13 ali propustio priliku. Kupio samo njihove preferrede da berem 8% dividende, a nema im što biti sljedećih 5-6 godina
LUVMUY gazda je , mislim, najbogatiji na svijetu i ima modu, dragulje, fina pića./LVMH, komplicirano/
U USA JE na OTC tržištu, ima i još jedna dionica, također u zamršenim OTC odnosima.
No one plivaju sinkrono s maticom u EU, tako da je time anuliran nedostatak USA OTC tržišta: slabija kontrola svih aspekata dionica. Što će reći kupujem u USA dionicu koja je strogo regulirana u Europi.
Preedost je što se vidi kako giba u Europi pa se onda zna kako bi mogla reagirati, popodne u USA.
LVMUY dugo pratim i tako, nekako skužim kad bi mogo gore.
OTC tržište otvara se u 14.00 no čini se da mi obični smrtnici uredno trgujemo tek od 15.30 sve po našem vremenu.
Od OTC a trgujem još sa ÌMPUY, platina i slično i Roche RHHBY, farmacija
PSHG
Meni osobno nije papir interesantan, samo iz razloga što volumena nema.
No, zaraditi se može, na obje strane.
Trenutno je kaj se mene tiče - ništa. Niti za short niti za long.
ZA long bi čekao potvrdu proboja 5.85, i to tek nakon retesta, a ako je lažnjak, otišao bi ladno u short i čekao 30 centi razlike.
Pa sad..
GOGO
Nemam pojma čime se firma bavi, načuo sam da postavljaju nekakve 5G module u avione pa da ekipa može trejdati i kada leti.
No, mislim da će biti za short. Ukoliko se vratimo u daleku prošlost, cijena 30.11.2015. tada je cijena bila na 19.58.
Volumen u zadnja tri dana pada, cijena raste, vickovi su veliki i gornji i donji.
Ja ću ju još pustiti da ju probaju gurnuti preko 19.50 i onda u short.