To je brajo istina.
Al' moj je mentalni sklop podešen samo na Long
Osim što je short Vragu ispod suknje izašao
To je brajo istina.
To je brajo istina.
onda odite na poduku kod kolege BSOD
čujem da njemu bolje tu ide nego na longu
Za SA ne znam koliko su mi naplatili preplatu Premium, ne mogu do podatka preko Androida.
Njihova organizacija i tijek misli odgovara mom temperamentu, pa ih držim
Ovdje sam već napomenuo da znaju brljati, no pokušavam im ući pod kožu pa to okrenuti u svoju korist.
IMPUY IMPUY, 22.09 je ex fividend day, 0.83 $ po dionici /!!/, ako sam dobro razumio.
Drugo što sam primjetio da uoči dividende vrijednost dionica neracionalno pada, čudno se ponaša, kao da ni nema veze sa iznosom dividende /vidjeti napr Mplx lp, pag, pii itd/
ključno je da su se pojavile recenzije kako platina i orateći metali ispipavaju dno, konačno, no maravno to ne mora značiti ništa. Impuy je keš krava, zamjeraju neSTabilnost JAR (?).
u slučaju kupnje svakako kalkulirati dividendu, na vratima je nemala, po SA, 8%, isplaćuju je 2x godišnje, neredovito
A puno hvala.
Ovih ću se dana pozabaviti plemenitim metalima
Živa je istina da ne misle svi isto, neki su još uvijek vrlo bullish
Osim što je istina da je gospodin Elliot Wave umro siromašan
--------Bottom line: Watch for a break below SPX 4465 and especially SPX 4365 to signal an intermediate-term pullback is under way, which should be an excellent buying opportunity for another run higher to SPX 4800-5000.
Div Yield (TTM)
7.22%
Annual Payout (TTM)
$0.91
Payout Ratio
20.59%
5 Year Growth Rate
-
Dividend Growth
1 Year
Amount
$0.83
Ex-Div Date
09/22/2021
Payout Date
10/04/2021
Record Date
09/23/2021
Declare Date
-
Div Frequency
Semiannual
KPLT - Ako netko nije imao prije prilike gledati čudesa koja se tamo izvode samo neka pogleda ponašanje dione od danas. Od +14% na nulu skoro pa onda na +7% za sada. Sad još fali da ode na +20% recimo
A sta ocekivati od dionice kojoj je puno ime Katapult Holdings
IMPUY nastavak.
Prema stranicama kompanije, dividenda bi trebala biti i veća.
No, Južnoafrikanci....
Lijepo piše centi, a ne Randi.
Dakle povećaki su dividendu, što bi bilo preko 11% yeild godišnje.
"Therefore, the company said that its board of directors declared a final dividend of 1,200 cents per share, bringing the total dividend for the year to 2,200 cents per share."
Prenio tako i NASDAQ.
Provjerio na stranicama kompanije: istina ( u .pdf)
Moram detaljnije pregledati Impuy.
Koliko sam pratio najviše prihoda ostvaruju od Rhodiuma, pa Paladija i Platine. Te dalje sitno nikal i raznorazni metali. Nakon manije za rhodiumom gdje je cijena išla u balon na proljeće, sad se to ispuhuje, pada i platina i paladij
mislim da je platina prva, rodij pa paladij.
Da, svi su pali, no traži se dno, možda odbijanac, kad ponovno krene industrija / čipovi recimo/.
Ako bi dividenda u rujnu bila 0.83, tada je ukupna 1.53.
ako je točan ovaj citat gore, da je dividenda rujan1,2 e to bi već bila eksplozija.
Bit igre je 1. oporavak cijene platina i srodni metali
2. oporavak dionice
3. izdašna polugodišnja dividenda 0.83 ili 1.2 na sadašnju cijenu 12.65.
možda sam tu i tamo fulo koju desetinu centa
i dakako dionica još treba dolje po tehničkoj, priopćenje izgleda kao da meneđment želi iscjediti dobit, usfalilo im za skijaču, ima se još do ex dividend daya sedam dana, a tada dividenduše obično rone itd
Kata Klizma na vratima...
pa tko voli....
"But odds are good Monday’s bounce will turn out to be a false bottom and we need to be nimble if we buy it. Most likely the selling will resume later next week before we finally carving out a more painful capitulation bottom."
To je brajo istina.
onda odite na poduku kod kolege BSOD
čujem da njemu bolje tu ide nego na longu
Ajde, to što ja radim nije pametno. Dakle ulaziti u short na papiru koji raste 20% u danu i još na tim dip-ovima zaraditi, umjesto ući long odmah i uzeti 3x toliko.
No, nešto se i naučilo.
Valjda.
https://www.investing.com/analysis/is-th…pdoor-200601610
"But odds are good Monday’s bounce will turn out to be a false bottom and we need to be nimble if we buy it. Most likely the selling will resume later next week before we finally carving out a more painful capitulation bottom."
Odličan članak kolega, točno govori o svemu što svi vjerujem već znamo ali nikad dovoljno puta za ponoviti.
Jesmo li zamijetili da je Bill Gates prodao sve svoje dionice Twittera, Apple, Amazona, Fedexa, UPS, ..
Prodao je tijekom godine desetak papira, a kupio samo jedan.
Sada idem pogledati što je Buffet napravio, osim što i nadalje sjedi na cashu
Što više gledam you tube, sve me više frfa.... ne za market, market je sporedan, nego za svakodnevnicu
Inflacija je harala skoro deset godina, od 1970 do 1980-tih
Ako ekipa to ne zauzda u početku, a ne pokazuju volje, i ovo bi nam moglo uzeti desetak godina života.
Kažu da je način da je pobijediš da uzmeš kredit, al' nikada ne znaš kada će netko primijeniti grube radikalne mjere i hop, eto ti problema. Asset je izgubio na cijeni, a dug je ostao.
Farmaceuti koji rade antidepresive imaju BUY signale ko kuca velike (planiram pricekat par dana pa uletit u sve pomalo, cekam samo da dodje i promjena trenda na MACD i to je to - trenutno svi osim MACD vriste da se treba kupit - RSI, SlowStohastic, MFI)... Eli Lilly, Merck, Teva, Pfizer, GSK, Bristol-Myers, Takeda, H Lundbeck... To ide onda long pozicija...
Sto se tice kruzera, RCL, NCLH i Carnival svi odradjuju zavrsni dio rising wedge-a i onda ocekujem downtrend... To se da shortat samo tako, i to kroz malo duzi period (tjedan-dva)...
Avijaticari ista stvar - DAL i AAL pratim i tamo mi se cini da ide downtrend, barem kratkorocni, krenulo u petak... Sasvim dovoljno za shortanje i sljedeci tjedan...
Što se tiče kruzera i avio kompanija tu se slažem u potpunosti. Jedino ako se malo bolje poprati ne padaju pravocrtno nego jedan dan su u plusu pa onda okrenu u crveno itd. Kad je zeleni dan kupim nakon odbijanja i izlazim na 2-3 posto plusa. I to već sad par puta u ovih 10tak dana.
Display Moreevo još jedna koja je trenutno zapostavljena, sad već razmišljam da podebljam ulog
isto sa Zacks.com:
QuoteDOW will be looking to display strength as it nears its next earnings release, which is expected to be October 21, 2021. On that day, DOW is projected to report earnings of $2.52 per share, which would represent year-over-year growth of 404%. Our most recent consensus estimate is calling for quarterly revenue of $14.17 billion, up 45.91% from the year-ago period.
DOW currently has a Zacks Rank of #2 (Buy).
In terms of valuation, DOW is currently trading at a Forward P/E ratio of 7.41. This valuation marks a discount compared to its industry's average Forward P/E of 12.4.
Investors should also note that DOW has a PEG ratio of 0.27 right now. The PEG ratio is similar to the widely-used P/E ratio, but this metric also takes the company's expected earnings growth rate into account. Chemical - Diversified stocks are, on average, holding a PEG ratio of 1.01 based on yesterday's closing prices.
naravno, korekcije može biti ali će onda jeftine (ili jeftinije) dionice biti još povoljnije za kupnju
zato govorimo da je cijena što platiš, a vrijednost ono što dobiješ
Eto malo da podebljam sa SA:
"Chemical company valuations are all over the place, depending on what investors view as the extent of pricing power companies have over their end-products. Eastman Chemical (EMN) is at 12x 2021 EPS, Chemours (CC) at 8x, and Dow (DOW) at 10x."
The White House, Fed, Inflation, And Flow Of Funds For September 2021 https://seekingalpha.com/article/445474…-september-2021
suma sumarum i dalje se kupuje svaki pad
Jednostavno puno je novaca u sustavu i dalje će svaki pad biti kupljen, bar do kraja godine
ne znam kolega plavac
uplašio me Balan
tako da danas-sutra gledam da prodam bar nešto na usponu
a onda od srijede ću pratiti ponašanje i eventualni pad cijeklog tržišta što budemo bliži petku