1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 6, 2021 at 8:44 PM
    • #2,001

Netko je zamolio za graf Freseniusa

Fresenius je velika farmaceutska kuća. Reklo bi se da ima nekakvih problema, da li javnih... da li tajnih

Sve skriveno izađe na vidjelo, a coming events cast long shadows before, ta mi je najdraža

Na mjesečnom grafu bi se reklo da je prošla baba sa kolačima

Mene brine ovaj drop od 20%. Ako se razvije Dead Cat obrazac, vidjeti ćemo prvo bounce, a onda pad od još cca 20%..od vrha cijene u kanalu flaga

Ovdje jedino možeš zaraditi da popratiš bounce do gornje linije kanala, i onda šortaš papir. Obzirom da ne šortamo, sve skupa prevelika petljancija za premalu nagradu. Ja bih to preskočila, al' ne dajte se nagovoriti

Files

FMS monthly.png 65.73 kB – 0 Downloads FMS weekly.png 48.92 kB – 0 Downloads FMS daily.png 41.94 kB – 0 Downloads
  • plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 6, 2021 at 8:51 PM
    • #2,002

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

znsči ovo je graf povjesnog kretanja burze nakon promjene u Bjeloj kući

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

evo to je njegovo trenutno promišljanje

Edited once, last by plavac: Merged a post created by plavac into this post. (February 6, 2021 at 8:54 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 6, 2021 at 8:58 PM
    • #2,003

Samo što je u naravi ljudskog bića da misli da će ovoga puta sve biti drugačije

Prvo ovo štampanje novca do sada neviđeno u ovim razmjerima ? Nulta kamatna stopa, negativna stopa..

Trgovanje bez plaćanja naknada, svijet kao globalno selo. Ogroman priljev novca

Sve češće mislim da ovo neće završiti dobro, osim što sam u duši Bear i imam PTSP od naše burze.

Pa i naša četa mala odabrana se navikla na easy money, i svi smo Bogom dano talentirani za trgovanej.

Da i krumpir kupiš, i on do sutra donese zaradu.

Pogledaš volumene, baciš pogled na Twitter, pogledaš brzorastuće papire..30%.. 40% u jednom danu, uskočiš, iskočiš... nikakva mudrost. A to je još i najviše zabrinjavajuće.

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 6, 2021 at 9:13 PM
    • #2,004

Ja se siječam kraja 2018. god. Čelnik FED-a J. Powell je na jesen rekao da će kamate još dugo rasti, burza je počela kliziti da bi za Badnjak pala ukupno 20%. Totalni potop i panika. Powell je onda nekon toga ipak promjenio priču i rekao da neče kamate baš rasti i burza se oporavila. Balan je tada rekao da će upravo napraviti tu grešku.

To je postalo sve preveliko i ni FED to nesmije skinuti sa kokaina jer je to postao svijet za sebe odvojen od ekonomije, i to tako uvjek bude i onda zbog nečeg nepredviđenog nastane panika i potop. To će jednostavno ići dok ide, ali tu je toliko anomalija i ekstrema kao Tesla koji vrijedi kao WV, Toyota, BMW, Mercedes i neznam šta još sve zajedno, ludnica.

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • February 6, 2021 at 9:19 PM
    • #2,005
    Quote from zlocesti

Samo što je u naravi ljudskog bića da misli da će ovoga puta sve biti drugačije

Prvo ovo štampanje novca do sada neviđeno u ovim razmjerima ? Nulta kamatna stopa, negativna stopa..

Trgovanje bez plaćanja naknada, svijet kao globalno selo. Ogroman priljev novca

Sve češće mislim da ovo neće završiti dobro, osim što sam u duši Bear i imam PTSP od naše burze.

Pa i naša četa mala odabrana se navikla na easy money, i svi smo Bogom dano talentirani za trgovanej.

Da i krumpir kupiš, i on do sutra donese zaradu.

Pogledaš volumene, baciš pogled na Twitter, pogledaš brzorastuće papire..30%.. 40% u jednom danu, uskočiš, iskočiš... nikakva mudrost. A to je još i najviše zabrinjavajuće.

Display More

Pa nije vam poanta cijele priče imati mnogo znanja, nego znati monetizirati znanje i informacije.

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 6, 2021 at 9:19 PM
    • #2,006

Balan je komentirao da Kina več pomalo steže likvidnost i vidim da i ovi to spominju

Ovaj graf pokazuje gore balans sheet Centralnih banaka koji je na vrhu i onda pada jako, to je i Balan pokazao, to je likvidnost koja završi i na burzi, naravno to je jedan od elemenata

Edited once, last by plavac: Merged a post created by plavac into this post. (February 6, 2021 at 9:24 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 6, 2021 at 9:31 PM
    • #2,007

@Lady M, nisam ja protiv easy money, lova svima...... al' to je pucanj u koljeno.

Pisao je Kostolany- Gledaj kupce. Današnji kupci su sutrašnji prodavači.

Ne znam, mene je frka imati poziciju dullje od jednog dana. A još uvijek ne mogu istjerati ulagača iz sebe :S

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 6, 2021 at 9:45 PM
    • #2,008

BLRX lijepo raste, školski bez greške. On može kratkoročno do 4$ ako burza nastavi rasti. Sada je MC na 130 mil. $, na 150 može bez problema. Unutra je ekipa uložila lovu i sada ga lijepo dižu. Imaju uspješnu Phase III, nedavno su dobro dokapitalizirani. Između ostalog imaju do kraja godine rezultate za Phase I, za lijek koji ima efekt cjepiva proti raka, jako zanimljivo, još je rana faza i kraj godine je daleko. Prošle godine sam ga kupio na 1,70$, 5000 dionica, i prodao na 4,20$, izložio sam se maksimalno i dobro odigrao. Poslije je pao na 2,5$, ekipa ga dokapitalizirala i sada ga dižu lijepi. Lijek ima moguči peak sales 250 mil. $ tako da to može još dosta rasti

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 6, 2021 at 10:10 PM
    • #2,009

evo dečko je probao sa jednim ugovorom(futures) i dobro ga krenulo, postoje i mini ugovori, jedan mini ja desetina cijelog ugovora, znači pomak indeksa za 1 bod nosi 5$ a ne 50$, sa tim sam ja probavao

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • February 6, 2021 at 10:25 PM
    • #2,010
    Quote from zlocesti

@Lady M, nisam ja protiv easy money, lova svima...... al' to je pucanj u koljeno.

Ne znam, mene je frka imati poziciju dullje od jednog dana. A još uvijek ne mogu istjerati ulagača iz sebe :S

Vama bi njujorška burza bila mnogo prikladnija od ZSE. Tehnička karta kod nas nije primjenjiva zbog malih volumena i slabe likvidnosti.

Proučite,naučite i pratite jednu ili dvije dionice i ulažite manji iznos i sve će doći na svoje.

• LadyM
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    187
    • February 6, 2021 at 10:50 PM
    • #2,011
    Quote from LadyM
    Quote from zlocesti

Vama bi njujorška burza bila mnogo prikladnija od ZSE. Tehnička karta kod nas nije primjenjiva zbog malih volumena i slabe likvidnosti.

Proučite,naučite i pratite jednu ili dvije dionice i ulažite manji iznos i sve će doći na svoje.

Odaberete neke iz rastuće industrije tipa EV i betom većom od 1 te kao Chart Master napravite trejd 3xtjedno, sasvim dovoljno.

• upupup
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    171
    • February 7, 2021 at 9:26 AM
    • #2,012

Izgleda da smo svi dosta oprezni zbog mogućeg ispuhavanja balona, nadam se ne i eksplozije. :)

Vezano uz to, pokušao sam prije par dana preko IBCE uzeti za neki mali iznos LABD - Direction Daily S&P Biotech Bear 3X Shares.

Odgovor brokera : Financial Instrument is not available for trade.

Pitanja:

Ako netko radi preko IBCE, ima li mogućnost trgovati takvim instrumentima i kako je to postigao ?

Možete li preko drugih brokera time trgovati ? Koji su to brokeri ?

Unaprijed zahvaljujem.

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 7, 2021 at 9:39 AM
    • #2,013

Meni preko IB nije dozvoljeno trgovanje večinom ETF-ova na US tržištu, to su mjere europskih regulatora

• nalet
    Student
    Reakcija primljeno
    57
    • February 7, 2021 at 9:44 AM
    • #2,014

Jeli netko pratio procjene s Yahoo finance? Koliko bi se pokazale točne. Npr. U ovom slučaju trenutna cijena je 1,55, a 1y target 12.

https://finance.yahoo.com/quote/BRQS?p=BRQS

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 7, 2021 at 9:47 AM
    • #2,015

Ja bi jo pričekao sa LABD, biotech sezonski do početka ožujka raste, a večini indexsa za završnu euforiju treba vertikalna špica koja će se na SP dogoditi na 4000 ili više bodova, XBI je već formira, to svi očekuju i nema zapreke da tako ne bude

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 7, 2021 at 9:57 AM
    • #2,016

BLRX jedan analitičar procjenjuje na 5$ kao ciljana cijena u 12 mjeseci, jedan valjda na oko 12-13$ i jedan na 22$ čija kuća je ujedno sudjelovala u aranžiranju dokapitalizacije. Prosječna procjena je 12, 67$ i to piše na Yahoo, ta cijena je moguča ali treba se sve dobro poklopiti da se to dogodi

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 7, 2021 at 5:05 PM
    • #2,017

Sabrana djela.

Pročitala prve postove , zamislite......od prije samo četiri mjeseca. Spoticali smo se oko platformi za trgovanje.

Pominjale su se i domaće zadaće, a u međuvremenu smo se zalijenili. Reddit i stockbeep. O tempora, o mores

Ispalo je ovako. Imalo smo dobrih ideja, ne znam da li ih je itko odradio .

PSX, accountantov pick, solidno je odradio

Moderna je mogla kupiti manji stan.

Tesla je premašila i najveća očekivanja. Poaskubidu je mislio da je 500 dolara nedostižan cilj.

PFE je podbacio, al' piše motley da nije sve izgubljeno

Još uvijek razmišljam što je pametnije, day in day out, ili držati barem kraći swing. A izgleda da je long bio najpametniji

Sve skupa, ko'

siromašni rođaci u velegradu. Nakon godina tavorenja na ZSE, čuda Wall Streeta

Crno na bijelo :S

A to je tek prvih pet stranica.

Nakon što zaključim koliko smo novaca propustili zaraditi, idem se vubiti.

Ja se žafrkavam na Opte Nazionale.... uffffff

Files

Mrna 02.2021.png 41.72 kB – 0 Downloads TSLA.png 41.44 kB – 0 Downloads PSX.png 53.96 kB – 0 Downloads

Edited once, last by zlocesti: Merged a post created by zlocesti into this post. (February 7, 2021 at 5:08 PM).

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • February 7, 2021 at 5:20 PM
    • #2,018

a gdje je ono... zloćka chicken!!??

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • February 7, 2021 at 5:42 PM
    • #2,019

ahaaaa, nisam čitao sa razumijevanjem! to je tek sinteza za prvih pet stranica!!?? jaj meni jaj! kaj buš tek onda ispala na kraju?? kak se ono engljeski velji za .... kvočku? ?( :)

• plavac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    233
    • February 7, 2021 at 6:00 PM
    • #2,020

Naravno, burza će i dalje rasti, biti će i korekcija i sve je to ok. Ali to je sve otišlo u krajnost, a FED očito nema više ni mogučnosti to sve obuzdati nego če ići tako dok nešto ne pukne. Ovi moji na blogu znaju komentirati da US sve više sliči Venecueli.

I dalje mi trgujemo, sve pet, ali moramo biti svjesni da povjesno gledajući mi smo u velikom balonu i "sada nije drugačije", uvjek je to isto i dok ide, ide.

Povjesno gledajući prosjek zadnjih 100 godina je P/E 15-17. Mislim da smo mi sada negdje na P/E 24-25, Tesla je na P/E 1400, ja to ne mogu prihvatiti kao normalno.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 9:53 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

June 2, 2025 at 9:53 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 2, 2025 at 9:53 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,615 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 3 gostiju
  1. Privacy Policy