Ali bez obzira ovaj gif zbilja mnogo govori o trenutnoj situaciji:
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Dokupio VLDR na ovom padu, kupio malo NOK. Prodao pa ponovo kupio NIO nakon pada.
-
Jučer sam pratila volumen na CNDTu-zadnjih 5-10 min i sad gledam na 1D 5min karti i vidim dugačku zelenu "candelstick",preko 1.200.000 kom (big buy).Nije baš da znam precizno čitati te karte,ali ovdje se nešto zasigurno dešava,moglo bi to uskoro big gore...
Znam da se ekipa na BB prije naglog rasta cijene žalila kako netko manipulira cijenom,na dnevnom trgovanju spuštali su cijenu,a u zadnjih par minuta i u posttrade trgovali velikim volumenima...
Trebamo obratititi pozornost dal je to slučaj i kod CNDTa u narednim danima trgovanja,pratimo volumene
-
Evo još malo ukratko o shortshellerima:
-
Jučer sam pratila volumen na CNDTu-zadnjih 5-10 min i sad gledam na 1D 5min karti i vidim dugačku zelenu "candelstick",preko 1.200.000 kom (big buy).Nije baš da znam precizno čitati te karte,ali ovdje se nešto zasigurno dešava,moglo bi to uskoro big gore...
Znam da se ekipa na BB prije naglog rasta cijene žalila kako netko manipulira cijenom,na dnevnom trgovanju spuštali su cijenu,a u zadnjih par minuta i u posttrade trgovali velikim volumenima...
Trebamo obratititi pozornost dal je to slučaj i kod CNDTa u narednim danima trgovanja,pratimo volumene
Mene pokupio taj veliki nalet. Stavio sam na prodaju količinu jučer kupljenu, pa ako prođe prođe. Prošlo. Sad mi malo žao...
-
Inače ,Chamath je vrlo omiljen među svim generacijama, nedavno je imao IPO $IPOE,$IPOF,$IPOD
Evo i prikladnog članka:
-
Mene pokupio taj veliki nalet. Stavio sam na prodaju količinu jučer kupljenu, pa ako prođe prođe. Prošlo. Sad mi malo žao...
Mislim da još uvijek stignete kupiti po ovim cijenama jer dionica još uvijek nema dovoljno veliku pažnju...mali su dnevni prometi,dionica nije trenutno interesantna jer su sad u fokusu ove WSB dionice,a netko koristi priliku i kupuje naveliko...
-
i još samo ovo vezano za Palantir:
-
Ono sto se dogada u americi je nesto nevjerojatno, promjenut ce short industriju.
Fondovi ce se zamisliti prije nego javno objave koga su shortali
-
Eee ljudi,evo popisa za objavu izvješćea za sljedeći tjedan:
-
-
Taj Palantir sam gledao, pratio napise i analize i ne vjerujem koja je to valuacija...
22.1. u danu samo skok cijene za 25% gore? Taj dan su objavili učetverostručenje novopotpisanih ugovora (Q2/20 - >Q4/20).
No i dalje su precijenjeni : njihov P/S je cca 5x veći od ostalih iz branše!
Doduše puno rade za federalnu vlast.
Uskoro i oni objavljuju report pa će se vidjeti kako stoje. Prognoziram blagi pad nakon objave rezultata... I da ne zaboravite, uskoro ističe i lock-up period za dionice od IPOa.
-
Ako netko slusa earning calls imam mu jednu super aplikaciju.
Zove se earnings calls, a evo i android link za nju:
https://play.google.com/store/apps/det…q.earningscalls
Odlicna stvar jer mozete slusati i stare earning calls.
-
Ono sto se dogada u americi je nesto nevjerojatno, promjenut ce short industriju.
Jel mi može itko objasniti što se zaboga dešava s tim GME? Negdje u bespućima interneta sam naletio na podatak da je short interest 140%? Također jedan lik tvrdi dok nema dionica za posuditi, da je limit rasta cijene neograničen u teoriji (pustimo valuacije na stranu). GME je postala neka vrst money printing machine.
Jel vam baš svima jasno što se događa? Vidim da recimo na NOK uopće ne shvaćaju ogromni free float i mali short interest pa sanjaju da će brzo na $50 poput AMC ili BB
Drugo, koja je exit strategija tih ljudi na GME? Valuacija ne može podržati cijenu? Recimo kupio si obični benzinac po cijeni Nissan Leafa i sve ok, voziš ga, zadovoljan si i tebi vrijedi te novce. No nakon pete godine ga prodaješ i pogledaš cijene u oglasniku i padneš na dupe.
Jel ja propuštam nešto bitno?
Hoću reći jedno je grupa s Reddita ili Twittera, a drugo su pare koje si uložio...
-
kolko sam shvatio ovi kaj sad ulazu ulazu tek tolko da ulazu i podrze operaciju i pomirili su se da te novce nece vidjet
Mada s druge strane fondovi moraju zatvorit svoje pozicije. A kako ce to napravit? pa morace kupit . od koga? pa od svih tih sto su kupili prije njih:)
samim time ce cijena morat jos gore pa ce i ovi sto danas ulaze imat opcije izlaska i zarade...
znam da sam sve pojednostavnio al mislim da je srz ostala. evo u petak u 21:55 sam ubacio 100$ u GME tek tolko . i oprostio sam se od njih...to gledam kao donaciju
-
Jel mi može itko objasniti što se zaboga dešava s tim GME? Negdje u bespućima interneta sam naletio na podatak da je short interest 140%? Također jedan lik tvrdi dok nema dionica za posuditi, da je limit rasta cijene neograničen u teoriji (pustimo valuacije na stranu). GME je postala neka vrst money printing machine.
Jel vam baš svima jasno što se događa? Vidim da recimo na NOK uopće ne shvaćaju ogromni free float i mali short interest pa sanjaju da će brzo na $50 poput AMC ili BB
Drugo, koja je exit strategija tih ljudi na GME? Valuacija ne može podržati cijenu? Recimo kupio si obični benzinac po cijeni Nissan Leafa i sve ok, voziš ga, zadovoljan si i tebi vrijedi te novce. No nakon pete godine ga prodaješ i pogledaš cijene u oglasniku i padneš na dupe.
Hoću reći jedno je grupa s Reddita ili Twittera, a drugo su pare koje si uložio...
Ukratko:
1. Hedge fondovi shortaju dionicu GME pocetkom prosle godine jer logicno misle da je taj biznis neodrziv, pogotovo u vrijeme korone, medjutim prave veliku gresku jer ju overshortaju preko 100%.
2. Na Reddit forumu, konkretnije subreditu WallStreetBets koji broji tada oko 2.2 miliona clanova, sad vec gotovo 7 miliona clanova ljudi primjecuju da ako se svi udruze i pocmu kupovati GME i holdaju dionicu, zajednickim snagama mogu napraviti epski squeeze out.
3. Vec se u 4. 5. mjesecu ljudi hvataju na to i dionica pocme rasti sa 4, 5 dolara na 8,9,10 dolara, i onda fondovi jos vise rade short, a ovi jos vise kupuju.
4. Tako se vodio rat izmedju shortera i longera sa reddit foruma, a reddit useri su pobjedivali i dionica je konstatno isla gore i fondovima davala velike gubitke. U medjuvremenu su jos neke jako shortane dionice pocele da pumpaju i da se radi squeeze out shortova.
5. Ovaj tjedan je sve eksplodiralo i dionica je u jednom trenutku dosegla i gotovo 450, 500 dolara, neki fondovi su izasli sa milijardama gubitaka. Po internetu se pisalo do 6 milijardi ukupnih gubitaka.
6. Sve je totalno puklo kad su brokeri (Robinhood, Interactive Broker...) poceli blokirati kupovinu odredenih dionica kojima su redditovci radili squeeze out, a omogucili prodaju. Znaci umjetno su napravili pad dionice sa 500 na 200 dolara jer se samo mogla prodavati..., ali se opet dionica vratila na 300 dolara.
7. To be continue :).
Fora je sto su se mali korisnici udruzili i sa 400, 500 dolara napravili epski squeeze out velikim hadge fondovima, preko aplikacija kao sto su Robinhood..., da bi te aplikacije i brokeri isli na mlin velikim hadge fondovima i suspendirali kupnju dionica sto je dovelo do ogromnih skandala.
Mali su se vec oprostili sa parama, ali eto sa uzitkom je svatko dao 200, 300 dolara da sudjeluje
-
Evo ovo se događa:
Baš sam gledala unusal call opcije za $NOK..8%,9 $ s istekom 19.2.
-
A evo sinoć baš pogledala intervju s jednim od short sellera:
-
ATTENTIONE!ATTENTIONE!
Sad mi je jasno zašto je Elon stavio na svom twitteru "bitcoin"!
Weeellll, Bitrrex Global, platforma za trgovanje kriptovalutama uvrstila je i GME za trgovanje.Našla sam i jedan link gdje će uvrstiti i AMC,BB i još neke dionice za trade 24 sata.
Meni sad ovdje nije jasno pa ovaj Bittrex Global nije reguliran od SECa i kako će se to odražavati na cijenu dionice i kako je zapravo ovo uopće moguće?
-
LadyM u ponedjeljak kupujemo AMC.
😂
Ne znam kako će sve ovo završiti, ali nadam se da na kraju priče neće biti previše bolno. Čitam Reddit, ekipa uglavnom ulaže do $1000, no jako ih je puno, i taj novac im ne znači - ništa. Što će reći, da je stvarno moguće da naguraju GME na $1000, AMC na $200. Navodno se i ekipa iz Azije uključuje u igru, te dio Teslinih obožavatelja iz Indije.
Bože..
-
Majčice.
Ovo neće dobro završiti
Regulator će, da zaštiti interese velik, ukinuti platforme za trgovanje
U svakom slučaju, sve se promijenilo trgovanjem dostupnim svima, a ne samo njima
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin