Fujzer
Getriba od fiće u formiranju. Ide to do 30$.
Fujzer
Getriba od fiće u formiranju. Ide to do 30$.
Matija Gubec.
Zabranili malima trgovanje na on line platformama, i ode mast u propast. Propala revolucija
Moguće je da ovo dovede u pitanje besplatne platforme za trgovanje. Sve je bilo dobro dok je mlin išao na vodu, a novac se slijevao u poželjnom pravcu.
Sada će pila naopako.
Regulatori itd
Matija Gubec.
Zabranili malima trgovanje na on line platformama, i ode mast u propast. Propala revolucija
Moguće je da ovo dovede u pitanje besplatne platforme za trgovanje. Sve je bilo dobro dok je mlin išao na vodu, a novac se slijevao u poželjnom pravcu.
Sada će pila naopako.
Regulatori itd
Bit će ovdje svega, mene jako zanima ova priča pa pratim sve živo što se objavljuje...Robinhood je ujedinio Republikance i Demokrate.
Evo novih linkova:
Evo ide to na raspravu, a koliko vidim i neki ljudi su već podignuli optužnice.
Žena mi trejda Oracle. Ja budala je naučio i sad ne mogu doći do kompjutera.
Meni "zapeo" nalog na Trading 212, kaže processing još od 19.33.
Bogme odvozalo me od od dobrog plusa u još bolji minus.
Tradin212 je puko skroz.
Evo zabloko mi je 4000€ i stoji procesing na prodaji vec skoro sat vremena. Po kolko ce on to prodat nemam pojma al je postao neupotrebljiv.
imam i nalog na kupnji za 1000€ i to na BB i tu nema sanse da ne popusim. jer to je trebalo bit kupnja na par minuta ...
Sad sam im mail slao pa cemo vidit kolko im je suport funkcionalan.
Eto ak ti nemreju uzet pare na fin nacin uzece na "neki" nacin.
To stekanje me kostalo 350€- evo nalozi su proradili i ja imam 350€manje... super-
i kolko vidim nije kraj. jer uopce mi neda prodat - opet je zastekao- tak da cu crtu podvuc s neznam kolkim minusom.
jel vama uopce radi trade 212? izvrsava vam naloge?
EDIT- ostale dionice da prodat al neke neda.
dal vama na http://www.investing.com/ prikazuje normlano simboli dionica-
npr BB prikazuje vani kao BB al unutar TA kao BBRY
onda XSPA je unutar charta FA a ne XSPA pa ko se tu moze snac? Neznam odkud mu uopce simbol FA kad se firma zove XpresSpa Group-
Ja koristim investing stalno za svoje chartove. Provjerio sam sve dionice koje imam u chartu, ukupno njih 53 i sve mi dobro pokazuje. Danas poslije podne mi nije radio ali sada radi ispravno.
Ja sam danas kupio VLDR nakon pada poslije podne i normalno mi je zaprimio nalog. Dva puta ušao i izašao iz NIOa ali to je sve bilo do nekih 18h.
nisam naveo da krivo pise kad udjes u portfelj pa imas desno popis dionica koje pratis-
evo u grafu pise XSPA a desno pise FH -
inace to je dionica koju nemrem prodat na trade212.
i eto sad sam ostao zarobljen u njoj po noci. i dalje mi je procesing na njoj a to je cista egzotika od dionice. sutra ona padne -naraste 50% samo tako i u njoj sam trebao bit 3 minute i zato sam i usao s tolikim iznosom u nju. I kako to obicno biva - uso sam bez problema al eto izac mi nije dala. Sto je najbitnije nakon toga sm ja kuio za 10 eura opet nju i bez problema prodajem 10 eura ao onih 4000 procesuira i onda nakon sat vrmemena mi vrati dionice nazad ko da ih nisam ni stavio na prodaju.
komaa.... kolko cu spusit na tome samo nebo zna... al sigurno necu vise od 4000
znaci kupim u premarketu 6 ENPH PO 167.71. Rekao kad krene jos padati dokupim. On padne tocno 1 cent do 167.70 i okrene evo sad na 194. Nabijem ga. A da sam uzeo 50 komada odmah pao bi na 120$. Dokupio jos 300 NMM-a na 12.35. Dobar dan. GM promakao. Nadam se daljnjem padu sutra da jos nesto kupim povoljno
.Jesus, pa vi povazdan trgujete trgujete ?
Malo o shortu
NMM je baš fino pao. Taman za nekih 10-15% plusa kad se vrati.
Dokupio sam još AMD nakon pada danas i LI Auto.
novavax izaslo da im je cjepivo 89% efektno i cijena -13%. uopce ne kuzim zasto, a ugasio sam trejder. sad je na -5% sad je u plusu ahahahahahah. u 5 min. sad je +7%. +13%, +20%. Odlicno. Idem spavati
XPEV se lijepo spustio u ova tri dana. Ako krene rast do zone od 55-56$ to je +10%, s tim da je moguć propad sve do 45$. Pratim uglavnom
A ja ću lijepo da otvorim račun kod InteractivBrokera, nisam imala GME ali Revolut je danas također zabranio kupnju i prodaju, u kritičnim trenutcima zakazuje im platforma...to im se već nekoliko puta desilo unatrag nekoliko mjesci i imala sam veliku sreću što nije utjecalo na moju zaradu ,ali bojim se da bih ako nastavim s Revolutom jednom i ja mogla postati žrtva njihovog "zakazivanja".
a to sam i ja mislio al postoji ali....
tamo mi ionako nema ulaska i izlaska u 3 minute ak ne stavim 25000€.
Al s druge strane ima premarket:)
moracu to dobro razradit jer nakon ovog danas stavit (a tek cu sutra vidit kolko me to sve kostalo) ista vise od 100€ na trade 212 je ludost.
ktome nakon zabrane na trgovanja na RH dosta njih ce iz revolta otic s RH a dosta njih nece ni znat da je i trade 212 zabranio to isto(ili ih nece bit briga) i prebacice se na trade 212. a nakon toga logiranje na trade 212 ce trajt satima jer ni sad ne valja a kad dodje horda u milijunima trade ce se zapalit od naloga...
Po nacinu trgovanja mi se ovo cini kao korekcija od 5-10%. Ne prejaka, nego normalna nakon ovakog rasta, sto je i dobro za trziste. Sad treba biti pametan kad kupovati. Ja sebi odredujem nekako 25% od vrha gdje je dionica pala. Naravno, ako ne krene jaci pad. Svakako ne ulaziti s previse, jer ocito da nit cjepiva nece pozitivno utjecati. Bog ce ga znati.
I vidim da je interactive ipak jucer zabranio GME. valjda tek nakon sto sam ja kupio i prodao. jer dobio sam poruku da mi samo podizu margin kredit za tu dionicu. mozda je nekima zabranjeno, drugima ne. nemam pojma.
I vidim da je interactive ipak jucer zabranio GME. valjda tek nakon sto sam ja kupio i prodao. jer dobio sam poruku da mi samo podizu margin kredit za tu dionicu. mozda je nekima zabranjeno, drugima ne. nemam pojma.
jesi bio u shortu na GME? možda je to razlika?
iako ako nema trgovanja onda nema uopće
ako je bio dostupan samo short, onda svi koji podižu class action protiv RH ili IB i sličnih imaju pravo
i treba, dok se ne raspitaš kod odvjetnika, čovjek ni ne zna kad ga tzv. pravne osobe preveslaju
------------------------------
inače zgodna je ta pravna osobnost društava, kod nas recimo još uvijek ne možeš bankrotirati kao fiz. osoba, ali kao pravna aaauuu mogućnosti: možeš umrijeti, možeš se spojiti s drugim entitetom, možeš biti preuzet, mogu ti bez problema promijeniti ime i ustrojbeni oblik (probaj kao fizička osoba, malo ipak traje, promjena imena a da ne kažem spola), možeš bankrotirati, mogu te likvidirati (ok, mogu i čovjeka haha)
ja sam se zaista bavio mišlju da bankrotiram ili vratim ključeve stana banci jer mi je rata švicarca narasla duplo ali sam skužio da niš' od toga: gone te nakraj svijeta, ne možeš normalno otvoriti račun jer ti sve blokiraju, svu imovinu... ma koma
ako niste znali, prve pravne osobe su vezane uz srednji vijek i osnivane su kraljevom poveljom, jedna među prvim poznatijima je East India Company: a History of Corporate Form, kasnije je ulogu kralja preuzeo parlament
iako je prvotna namjena takvih entiteta bila vezana uz izgradnju javnih strukturnih objekata, srednji vijek je prvi donio na scenu korporativni monopol
e da, monopol... i eto nas opet danas na tom pitanju
iako postoji pregršt zakona koji brane takvo interesno neprihvatljivu praksu ovih dana smo na primjeru trgovanja GME-om, NOK-ijom ili BB-om i sl. vidjeli kako to funkcionira: RHood financiraju hedge fondovi, pomažu mu u izlasku na burzu (IPO), pa su dečki smislili model kako da jednostavno zabrane trgovanje dionicama koje odgovaraju fondovima jer po nekom ključu ovi pazite prate social media activity i određuju na kojima se događaju sumnjive stvari
koji su to mediji i grupe? možda dark web? FB ili Twitter?
a zašto u isto vrijeme možeš prodati dionicu, ne i kupiti, to nisu objasnili.. time su direktno i nedvojbeno utjecali na cijenu jučer na SVIM spomenutim dionicama
navodno, navodno, danas skidaju zabranu, jel se boje tužbi?
mislim da su itekako osnovane i mogao bi RHood bit u problemu i prije listinga
i onda se zapitajte što su to učinili r/WSB ili drugi pojedinačni investitori nezakonito?
što je recimo radio Ackman iz Pershinga kroz veljaču i ožujak 2020. godine? Bill Ackman's Biggest Trade
kladio se na koronu da će baciti na koljena indekse, pa je kupio opcije na US obveznice (nazovimo to osiguranjem protiv požara)
i onda je krenuo po main stream medijima (dakle ne pričamo o bezazlenom twitanju) laprdati o tome (nazovimo to paljenjem šibice i doljevanjem benzina) Who's Profiting on Corona Virus (NY Times), te u isto vrijeme na dnu opet počeo kupovati dionice
zašto su neke stvari dozvoljene Ackmanu a nisu Stevenu iz Montane?
zašto ja koji sam kupio NOK po cca $5 nisam bio u mogućnosti iskoristiti moment tržišta (evidentno bi jučer NOK jurnula prema $7-$8) nego su hedge fondovi iskoristili pad cijene i zabili ju dolje, a na drugim dionicama je bila i gora situacija
srećom, neki analitičari daju TP za NOK od $9 pa recimo da neću izgubiti novac, uskoro ide mislim i lijepo izvješće, a ni ulog nije bio velik
zašto zaboga od vajkada postoji pop i puk?
škare i ovce za šišanje?
interesni bećari oko PVCM vs mali dioničari?
Ocito nisu svi zabranili kupnju jer i dalje cijena raste u premarketu.
Zabrana im je kratkorocno pomogla al nadam se da ih danas trziste satrat i da ce GME otic trocifreno gore pa da ih pokopa.
Egzodus s RH je vrlo izvjestan nakon ovoga samo je pitanje kud ce svi ti ljudi ...gdje god se premjeste taj ce bit u problemimam dok ne pojaca opremu.