Gledao ALT i KPTI, na kraju uletio u KPTI a ALT poletio 12%, ALT je puno špekulativniji i obično takve više skaču...
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
To da je skuplja od Amazona citat je nekoga s drug
og foruma,ja osobno nisam ulazila u izračun usporedbe.
No, kad radite usporedbe s drugom kompanijom uspoređujete pokazatelje u relativnom iznosu,ne u apsolutnom.
Svaka se firma sastoji I=K+O (imovina koju financira s kapitalom i/ili obvezama).Ove kompanije koje izlaze na burzu financiraju svoje poslovanje kroz prikupljanje novca putem dionica.Značiako im treba npr. 1.000.000$ mogu ponuditi 1.000.000 dionica vrijednih po 1$ ili 1.000 dionica u vrijednosti svake dionice 1.000$. Taj novac im služi za razvoj poslovanja.I tako,ako uspješno posluju,ostvaruju fine prihode kroz godinu i pokrivaju s prihodima i rashode poslovanja,one ostavruju dobit koja isto ide u kapital. I uz pokazatelje likvidnosti ,zaduženosti,profitabilnosti gledate i koliko je kompanija zaradila po dionici (EPS) te odnos cijene dionice i zarade po dinici.
Kod Blekija je stvar u tome da su oni prethodnih godina napravili zaokret poslovanju i strateški i fokusirali na cybersecurty i te inteligentne softwere za autnomiju vožnje, ostvarili niz ugovora s vodećima u autoindustiji te se od toga očekuje veći prihodi u budućnosti.Konačno su riješili spor s FB nakon nekoliko godina sudovanja te su s Amazonom potpisali ugovor.
Da ulažem po školski,ulagala bih u one kompanije koje su već zrele i ostvaruju cca 15% godišnje s dividendom.
No ovdje se radi o potencijalu u budućnosti, gleda se P/B i market cap u odnosu na ostale u industriji.to je ono što me praksa naučila
Odlučila i ja kupiti u pon. ide 50% u BB i 50% u AMC, kuda svi tu ćemo i mi
Kad razmišljam gdje će BB biti za godinu dana, i ova cijena mi je skroz ok.
Slažem se da je BB dobra prilika za duže ulaganje, a čini se da će i kratkočno biti dobra prilika. QNX je ugrađen u milijune vozila diljem svijeta, dobro su povezani sa većinom proizvođača automobila.
Softver im spada u jedne od najsigurnijih na tržištu.
Trenutno razvijaju novi softver IVY (Intelligent vehicles everywhere) koji bi trebao zaživjeti 2023 godine. Koliko sam pročitao po pitanju razvoja i isporuke BB nikada nije kasnio niti je imao problema pa je ti nešto pozitivno u cijeloj priči.
Očekuje se povećanje prodaja elekričnih vozila 50% u 2021 godini (u odnosu na 2020.), a do 2040 godine bi trebalo biti 50% vozila biti električno. Kada ovo čitam, čak mi se 50% čini malo jer 2040 je poprilično daleko pogotovo uz razvoj tehnologije.
Plan im je do kraja godine dogurati do 38B Mcap-a, a trenutno se nalaze na 8B...e kada bi im to uspjelo, nitko sretniji od mene
S druge strane malo zabrinjavajuće je to što je Chief marketing officer prodao dio svojih dionica (zaradio čovjek više od 990.000 $) i tako smanjio svoj porftolio za 60% dok je CFO prodao sve dionice (zaradio 430.000 $).
Ono što mene muči da li odmah uskočiti ili pričekati povlačenje - realno budući da idem na dugoročno držanje ne bi trebalo biti bitno, no ne volim gledati crvenilo na portfoliju - neka je i +0.01%, ali samo da je +
Evo ja vam BB pratim od kraja 11. poč. 12. mjeseca(Amazon), točnije nakon rasta cijene do 10$ pa pada na 7$, nakon toga kupila bila po 7.5$ i nakon rasta do 8.77$, počela padati i prodala na cca8.2$. Onda je krajem godine pala na 6.5$ i kad je počela rasti taman kupila u pon. (4 dana prije objave o odluci s FB),prosjek 7.69$, no cijena je padala do negdje 7.4$. Dnevni promet slab,AH pojačan.I prodam dan prije rasta s mizernim gubitkom jer je promet bio nikakav,rekoh vraćam se u petak...i cijena krenula rasti i raste od tad,nenormalno,ja čekam korekciju,korekcije nigdje.
CEO Chen je prodao svoje na cca 4-5$ , no mi neznamo što stoji iza toga i tko je kupio te dionice,a s druge strane on će biti debelo nagrađen kad cijena prijeđe prag od 30$. Isto tako,još 2016. sam je izjavio da će BB vrijediti 100$. Citron R. je prije par godina isto objavio da BB vrijedi 20$.
Isto tako,pratila sam objave ljudi na stocktwitsu koji su u BB već nekoliko godina,neki su bili i zapeli s gubitkom od prije. Većina njih koji su dugoročni neće prodavati ispod 30$.
Gledam google trends ,interes za BBom raste u cijelom svijetu.
Spoznajem i izgleda da svi vide tu priliku kao vi i ja i svi sad hoće kupiti BB upravo zbog perspektive.
Nigdje ne mogu naći udjele shorta u BB,osim call opcije po 17$ za ovaj tjedan.
Evo baš je netko nacrtao kartu da će korekcija biti nakon što dosegne 17$,na cca 11-12$,ali ja vam više stvarno ne znam dal će biti korekcije jer je zbilja velik interes i svi idu u long jer vide potencijal.
Ni sama ne znam jer bih i ja radije da se cijena spusti..mislila sam da će ići do 8,5$ nakon objave s FB-om,da će biti korekcija pa da će opet rasti ka 11.2. kad će sud potvrditi dogovor između FBa i BBa. nisam očekivala ovoliki interes i snažan zamah u kupnji.
Ovjde je još uvijek mali market cup u odnosu na ostale, Montle Fool je mjesecima pisao da će ova dionica rasti 10x jer je izrazito podcijenjena...
A opet,ova cijena od 15$ u petak, netko je imao opcije na 15$ s istekom u petak.moguće da je i tu bila igra zbog zarade na opcijama.
-
BB izgleda za pravo, ne izgleda za Pump and Dump, mada se na njima sjajno da zaraditi.
Vi lijepo trejdajte i Keep Me Informed.
I kad sam na dijeti jelovnik mogu čitati
-
BB izgleda za pravo, ne izgleda za Pump and Dump, mada se na njima sjajno da zaraditi.
Vi lijepo trejdajte i Keep Me Informed.
I kad sam na dijeti jelovnik mogu čitati
Jel onda BB ide s nastavkom rasta ili da i dalje čekamo i gledamo ?
-
Nije to kristalna kugla.
Reklo bi se da ide Up
Al' frankly, ne zna se
Treba pričekati uz otvoren monitor velik volumen, alert na stockbeepu i jump in
Ili kupiti sada, zaboraviti na to, i ugodno se iznenaditi
Ameri funkcioniraju na nama nezamisliv način, svaki dan poneko Čudo na Wall Streetu
-
Nije to kristalna kugla.
Reklo bi se da ide Up
Al' frankly, ne zna se
Ameri funkcioniraju na nama nezamisliv način, svaki dan poneko Čudo na Wall Streetu
Tnx, ovaj dio mi je najbolji,i to jest najbolji način,kupimo i zaboravim na godinu dana Hvala još jednom
-
Nije to kristalna kugla.
Reklo bi se da ide Up
Al' frankly, ne zna se
Tnx, ovaj dio mi je najbolji,i to jest najbolji način,kupimo i zaboravim na godinu dana Hvala još jednom
Čini se da stvarno ide UP....
Sada je pitanje, ulaziti na otvaranju ili ne....
-
Ode vlakić s BB & AMC, hej ,weit for Croatia
Već u Pre-Marketu bile 30%, crazy
-
Ako su futuresu danas u crvenom povući će i cijene dionica prema dole (tako bi trebalo biti,ali sad više ništa ne znam).
Europske burze jesu,dal će i američke burze biti preostaje da vidimo..
-
Ja samo znam da kada zatvorim posljednju transakciju na ZSE, više ni novčića na nju, osim velikog HT, kojeg ne volim, al' mi se eto sviđa njihov papir.
Ljubavi su uvijek iracionalne, više ili manje
To će mi biti hedge za trgovanje vani.
A dobro, krenuli smo svi nedavno, od počatka. Od otvaranja Revolut kartice za početak.
Sve nas je više, i ide nam. Vjetar nam ide u prilog
ZSE ubija nelikvidnos. A onda sve drugo.
-
-
Ja samo znam da kada zatvorim posljednju transakciju na ZSE, više ni novčića na nju, osim velikog HT, kojeg ne volim, al' mi se eto sviđa njihov papir.
Ljubavi su uvijek iracionalne, više ili manje
To će mi biti hedge za trgovanje vani.
A dobro, krenuli smo svi nedavno, od počatka. Od otvaranja Revolut kartice za početak.
Sve nas je više, i ide nam. Vjetar nam ide u prilog
ZSE ubija nelikvidnos. A onda sve drugo.
Pa daaa, nažalost naša ZSE burza je toliko nelikvidna da i onaj papir koji vrijedi treba mu duže vremena da dođe do svoje vrijednosti.
A zadnih godina pojednostavile su se transakcije i naknade za kupnje i na stranim tržištima pa je cijelom svijetu dostupnije i lakše kupovati vrijednosne papire.
Ja isto imam Revolut i zadovoljna sam,naknade dobre i imaju široku ponudu proizvoda ,a stvarno povoljno.
-
Sada je pitanje, ulaziti na otvaranju ili ne
Možda bi vam bilo najbolje da kupujete u određenim omjerima, tipa 30:30:30 ili 50:50 ..da ne ulazite s cijelim iznosom odjednom.Ako padne, smanjite si prosjek, a ako raste povećavate nakon svakog dloara rasta...
-
tipa 30:30:30 i
silly me, znate na što sam mislila
-
Dal mozda znate gdje se pale -gase ovi indikatori sa slika na investing.com?
nigdje to nemogu nac.
Jos ak ima negdje da upalim indikator koji ce mi rec koja ce ic gore a koja dole pa da se ne mucim previse
i nigdje da nadjem onaj indikator "scallops u nizu........."
-
Emile, pa kaj ti to smeta!
Kad ti napiše da je nešto bearish ti odeš bullish.
-
Emile, pa kaj ti to smeta!
Kad ti napiše da je nešto bearish ti odeš bullish.
ma ne smeta me - cak sam se naviakao na to al onda sam si namjestio dark temu i postelao indikatore al sam izgubio ove pa bi ih upalio da mi stoje tu. Pa vidi ovaj na slici. 3 indikatora. to je CNDT .
i sta po tim indikatorima nebi trebala bit crvena svijeca nakon toga- a sve se zeleni ?
-
Desni klikom mišem na monitor na Investigu , opcija - Hide marks
-
Sve se zeleni u premarketu...
BB + 42%
AMC +38%
Cak i PFe 0,14%
-
Sve se zeleni u premarketu...
Osim Dow futures ...
-
Da sam u AMCu od ranije onda ima smisla. Jedino možda hvatati kakav pad ako ga bude na otvaranju.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner