Balooon.........
Piše čovjek da na tržištu vlada manija.
Balooon.........
Piše čovjek da na tržištu vlada manija.
Mišljenja sam da ovaj period od ožujka, koji se naziva Bullom i nije pravi Bull, nego vjerujem da taj Bull market traje najmanje 3.g., a vrlo vjerovatno i tamo još od 2009.g. Ovaj pad koji se kratko desio nije niti slikia niti prilika krize i pada tržišta dionica, jer sada i konačno znamo da se je tržište prebrzo oporavilo i nadoporavilo.![]()
Postoje razne teorije, da li je tržište sada prenapuhano, ali sigurno da ovaj nerealni trend rasta u posljednjem desetljeću nije "normalan".
Znamo svi koji se bavimo ulaganjima da stock market ne prati gospodarstvo i ekonomiju, ali to više nema nikakve veze i mislim da će biti vrlo neizvjesno (zanimljivo) prognozirati i predviđati kretanje vrijednosnih papira pogotovo za long term investiciju.![]()
Moguće je naravno da se i ove godine nastavi ovaj cijeli trend rasta, ali mišljenja sam da kad-tad će se dobro to srozati, i da će biti nažalost opet hvatanja za glave. Nekom će to teško pasti, a iskusnim ulagačima će to više značiti i donesti nego cijeli ovaj linearan trend rasta!![]()
Mišljenja sam da ovaj period od ožujka, koji se naziva Bullom i nije pravi Bull, nego vjerujem da taj Bull market traje najmanje 3.g., a vrlo vjerovatno i tamo još od 2009.g. Ovaj pad koji se kratko desio nije niti slikia niti prilika krize i pada tržišta dionica, jer sada i konačno znamo da se je tržište prebrzo oporavilo i nadoporavilo.
Postoje razne teorije, da li je tržište sada prenapuhano, ali sigurno da ovaj nerealni trend rasta u posljednjem desetljeću nije "normalan".
Znamo svi koji se bavimo ulaganjima da stock market ne prati gospodarstvo i ekonomiju, ali to više nema nikakve veze i mislim da će biti vrlo neizvjesno (zanimljivo) prognozirati i predviđati kretanje vrijednosnih papira pogotovo za long term investiciju.
Moguće je naravno da se i ove godine nastavi ovaj cijeli trend rasta, ali mišljenja sam da kad-tad će se dobro to srozati, i da će biti nažalost opet hvatanja za glave. Nekom će to teško pasti, a iskusnim ulagačima će to više značiti i donesti nego cijeli ovaj linearan trend rasta!
Upravo tako.
Zato ja u dionici ne ostajem više od pola sata.
A dugoročni value ulagači će prije ili kasnije dobiti po glavi.
Nije da ja ne dobijem po glavi od marketa, ali ne želim se naći u situaciji sa većom količinom dionica u trenutku korekcije kakva je bila u ožujku.
Stoga, scalp!
Xpeng - trenutno se vrti već skoro mjesec dana oko 43$, ATH imao oko 72$. MACD linije se izgleda spajaju nakon pada. Kupio po malo iznad 43$ pa pratim šta tu bude.
Dostava vozila im je porasla 112% u prošloj godini. Ako padne dokupit ću ali ako potegne prema gore mogao bi rasti minimum 20%.
FCEL - pao do 10$, a sada je na nekih 12$ ja kupio po 13,20 pa se nadam da će gore. Neki prognoziraju da bi mogao ove godine minimum do 20$. Sve preko 13-14$ mi odgovara samo da nije u crvenom
VLDR - Postavio sam si cilj za kupnju ako padne u zonu 20$ ali vidim da već drugi dan raste nakon pada od skoro 30% sa 29$. Tu je Citron rekao da vrijedi minimalno oko 30$. Pratim i dalje...
Fcel meni jako ljepo izgleda- 15$ mi se cini vrlo izglednim---mogla bi nam zlocka malo luknut ovo--
Xpeng-pa i to ljepo izgelada-. 50-60-80$ samo nebo je granica--
Ma ljubi te tata farjvol ![]()
FCEL odma na otvaranju +17%
Stigo opet bozic bata sa darovima ![]()
prvi target bi odma zazvonio na 13.90 sad cekam dal ce i do drugog na 15 a mozda i do treceg na 19 ![]()
Opet nam treba Zlocka i TA.
Jel i tu imamo "scallops u nizu........." na pocetku?
ili se meni sve zazelenilo pred ocima pa sad vidim skokove i tamo di ih nema ![]()
FCEL evo doso i na 15$ - e sad - dal izac ili cekat 19 pitanje je sad
mada imam ja target i na 24$ al taj je bas REALAN ![]()
FCEL, isto pitanje me muči jel ga ostavit preko noći ili ga prodat odmah na +17%. ![]()
Dok se vi bogatite zloćka crnči.
Dobro joj je, tako joj i treba ![]()
Što ste rekli da se virne, FCEL ??
Fcel da znamo izac ![]()
i Peri da znamo uc ![]()
ako nije problem....
U sto volim ovaj vas naziv "scallops u nizu........." ![]()
da nije tog naziva ja bih vec na 13.90 izaso ....i bio sretan ko mala beba ....
a sad zato masem repom sve u sesnajst:)
Opojan je okus pobjede![]()
Ja bih PERI preskočila. Barem dok ne izađe iz moguće SHS zone
Better to be safe than sorry
a moze se to i tako crtat ![]()
ja sam to vidio ovako ![]()
al smrdila mi je malo pa sam ipak cekao misljenje strucnjaka prije uleta ![]()
thx
neznam kako je ostalima al ovo danas je LUDILO. Skoro sve mi je zeleno . Cim sam sve crveno prodo s minusom ![]()
Odma se bolje osjecam kad vidim sve zeleno pred sobom...
Meni trenutno PFE, Carnival i UAE u minusu od 3-5% ali to i onako nisu dionice za sad nego za par mjeseci pa na dalje.
Da stvar bude bolja, moglo bi i ovako
Treba vidjeti zonu izlaza iz SHS i ulaza u scallop
Volumen mi ne prati shs na peri
Gledajte idućih nekoliko svjećica, dok se ne se izvuče iz opasne zone
Uostalom........... možete valjda propustiti jedan trejd ??????
Baš ste krvožedni ![]()
ma ja sam vec odusto od PERI -DERI ![]()
al svidio mi se "scallops u nizu........." pa sam htio niz nastavit ![]()
ovaj "scallops u nizu........." ce mi bit nova postaqpalica.
Pita me zena kuces ti sad. a ja velim idem nac koji scoolops..
ona pita
a sta ti je to?
a ja onako pametno. To ti je nesto sto dolazi u nizu ![]()
NAKD - evo ga opet je poceo divljat... ode 10% samo tako...
EDIT: i dok sam ja pisao 10% ode on jos 10 % ![]()
Blago vama ![]()
PERI nije scallp u nizu, previše se cijena povukla. Uvrh glave do 14 je trebala, da bi bilo školski .
Al' što je, da je. ,raste![]()
Nisam stigao prići tržištu cijeli dan te sam umoran i i očajan zadnjih petnaest minuta imao sindrom prejedanja stoga se konzervativno natovario sa Consolidated Edison.
evo čime se vani trguje, ovo ne bih na ZSE ni štapom dirao
kažu: The company won't begin producing the vehicles until 2022, so investors today need to know that there is risk of competition or other developments until then, making it a speculative investment. ovdje (The Motley Fool on GOEV)
no rekao bih da je onako tehnički ovo zicer, samo je pitanje jel će se povući na otvaranju ili odmah krenuti u spike
barem to ja tako vidim: GOEV (Tradingview.com)
doduše reklamira ih Cramer glavom i bradom
![]()