I meni počelo štekati, ne prolaze nalozi po 10 minuta i više. Danas bolje preskočiti Trading. Revolut radi ko podmazan.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
+ čak jedna TSLA po 551 USD pa do Božića valjda će bit za pršut
-
evo proso napokon nalog prodaje zadan u 18:00
ovaj dan mi je najbolje odmah izbrisat s rakijom iz dugorocne memorije
Problem je sto ne pijem ....
-
Sve se stvari dešavaju ljudima koji ih imaju strpjenja dočekati.
Početi ćete
A ja molim 6 dolara, inače prestajem.
Ovo mi je drugi Dead Cat. Prvi je bio na Optimi, drop od 25% u sat vremena. I ovaj danas, koji je išao u lijepi bounce i mogao je završiti sa sjajnim plusom da nije zaštekala platforma. A uvijek je nešto. A market ne priznaje ispričnice.
-
zlocka zlocka...
samo podatke na PP posaljite:)
al danas je stvarno dan za zaboravit
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
zlocka zlocka...
samo podatke na PP posaljite:)
al danas je stvarno dan za zaboravit
Potpisujem i meni također, zaradio za samo 6 bureka. Uf, skoro ostao gladan
Postao sam kao kamikaza samo kupujem bez imalo plana danas. Ko da bi baš htio izgubiti novce
-
Potpisujem i meni također, zaradio za samo 6 bureka. Uf, skoro ostao gladan
Postao sam kao kamikaza samo kupujem bez imalo plana danas. Ko da bi baš htio izgubiti novce
E da je meni ostalo za burek ...:)
-
Danas je dan za zapamtiti .
Iz ovakvih se dana nešto može naučiti.
Za početak, novi brokeraj
Second, što je pošlo po zlu, i što smo mogli učiniti ?
Treće- Kada platforma zašteka ne možeš učiniti ništa, što nas opet vraća na početak
Ajmo se pozabaviti brokerima. Sogo brokerima ??
Istražiti
Netko je rekao da Interactiv brokeri ne posluju u real time, da kasne 15 minuta. To ih čini pogodnim samo za ulaganje.
A sada ozbiljno. Piše Elder, da kada imamo niz od nekoliko loših trejdova, da treba obustaviti trgovanje i razmišjati.
-
Treće- Kada platforma zašteka ne možeš učiniti ništa, što nas opet vraća na početak
Istražiti
Netko je rekao da Interactiv brokeri ne posluju u real time, da kasne 15 minuta. To ih čini pogodnim samo za ulaganje.
A sada ozbiljno. Piše Elder, da kada imamo niz od nekoliko loših trejdova, da treba obustaviti trgovanje i razmišjati.
pa jesam rekao da je vrijeme za cash
-
JA sam misljenja da ce u cetvrtak sve bit ok. Kolko sam shvatio problem je i bio u IB pa njima sigurno ne bi prelazio.(mozda sam krivo to sve shvatio). Al nakon ovakvog debakla i cekanja 3-4 sata da prodje nalog trade 212 ili to mora do cetvrtka popravit i da sve LETI ili moze zatvorit vrata. Misljenja sam da ce sve to proradit i da cemo ovaj dan zaboravit a najlakse se zaboravlja uz rakiju koju ne pijem a drugo po redu je pokoji burek
Na pocetku trade u 15:33 kad mi je proso nalog za IMBI 5.94$ u 15:35 sam odma vidio da je u plusu cirka 30% cijena je jos bila preko 7$ i stavljao sam nalog na prodaju odma. Al bilo mi cudno sto se desava i dok sam se ja vracao nazad da rpovjerim da ne prodajem slucajno nesto drugo cijena je otisla i sve je zastekalo... sve ostalo je povijest a bureke jede neko drugi dok ja idem gladan spavat
-
-
Istražiti
Kakvo kasnjenje? Nalog se izvršava iste sekunde. U zivotu nije zastekalo. Ima za kupiti sve papire svijeta, i još puno toga. Tko ne razumije platformu moze valjda skuziti buy i sell. Za to previse pameti ne treba. Ja danas zaradio 300 bureka. Rekao sam vam na pocetku, ali niste slusali i poceli ste švrljati. Ne skacite od dionice do dionice. U pocetku cete zaraditi novac, ali kad krenete na taj nacin trgovati sve cete pogubiti. Ja sam ovih 10 dana izvrtio nekih 10 svojih dionica i zaradio oko 3000$. Vidim, vi po svuda trazite prinose, nema veze o cemu se radi. Kazem, jedno vrijeme cete pogadat, kasnije puno vise izgubiti. Znam jednog decka koji je prodao stan, dignuo dva kredita i sve pogubio na TA. Prvo mu je islo totalno, pa mi je rekao da je TA samo bog stvorio. Godinu dana kasnije mi govori da ce se ubiti. Ne zezam vas. Igrate sa sitnom lovom pa nije problem, ali svejedno pazite.
-
🙂
Hvala alias.
Istina.
To ko djeca. Sve bi kolace odjednom..pa im je poslije muka.
Sva je sreca da je u pitanju samo rekreativni trejd. Skoro pa papertrade.
Ali je iskustvo real.
-
Kolega @alias nam se vratio Imam dionice koje držim i ne prodajem za živu glavu dok ne odrade dokle ja smatram da će ići. Ali s obzirom da imam vremena poslije podne volim loviti bureke sa određenim iznosom. Taj je ukupni iznos koji sam izdvojio za burek trading još uvijek toliko mali da mi ne predstavlja ni 4-5% ukupnog portfelja.
-
Istražiti
Kakvo kasnjenje? Nalog se izvršava iste sekunde. U zivotu nije zastekalo. Ima za kupiti sve papire svijeta, i još puno toga. Tko ne razumije platformu moze valjda skuziti buy i sell. Za to previse pameti ne treba. Ja danas zaradio 300 bureka. Rekao sam vam na pocetku, ali niste slusali i poceli ste švrljati. Ne skacite od dionice do dionice. U pocetku cete zaraditi novac, ali kad krenete na taj nacin trgovati sve cete pogubiti. Ja sam ovih 10 dana izvrtio nekih 10 svojih dionica i zaradio oko 3000$. Vidim, vi po svuda trazite prinose, nema veze o cemu se radi. Kazem, jedno vrijeme cete pogadat, kasnije puno vise izgubiti. Znam jednog decka koji je prodao stan, dignuo dva kredita i sve pogubio na TA. Prvo mu je islo totalno, pa mi je rekao da je TA samo bog stvorio. Godinu dana kasnije mi govori da ce se ubiti. Ne zezam vas. Igrate sa sitnom lovom pa nije problem, ali svejedno pazite.
P.S. ako nije tajna koliki vam je ukupni ulog za tu zaradu od 3000$? Ili ajmo ovako reći koliki vam je ROI?
-
Kolega @alias nam se vratio Imam dionice koje držim i ne prodajem za živu glavu dok ne odrade dokle ja smatram da će ići. Ali s obzirom da imam vremena poslije podne volim loviti bureke sa određenim iznosom. Taj je ukupni iznos koji sam izdvojio za burek trading još uvijek toliko mali da mi ne predstavlja ni 4-5% ukupnog portfelja.
Ma nisam se vratio, samo cu pomoci nekom sitnicom ako treba. Tako je najbolje kao što radis; imati bazu koja vrijedi, a sitnom lovom se onda igrati i uzivati. Ja sam recimo danas (a ne gledam grafove) prodao LUV u predotvaranju na 48.4 pa kupio odmah nakon otvaranja na 47.71 i prodao kasnije na 48.78. Sad je oko 48.3. Kazem, bez grafa jer znam kako dionica ide otprilike. JKS sam prodao na pocetku za 68.8, pa kupio na 65.9 pa prodao 68.7. Nesto ostavio. Iako je imao ogromne skokove. Ali npr. BABA nisam dirao. JD nisam dirao. Jel oni prodaju robu online i njima korona ne smeta. ATVI nisam dirao. LLY sam kupio jucer po 142, a danas je 145. Sredinom12 mj izlaze rezultati jednog lijeka za diabetes, koji smanjuje kilažu ogromno, pa ce se korisiti i za to. vjerovatno. Kao Novo Nordiskova sexenda. Vjerujem da ce do onda bar na 155. I to ne moram prodavati. Inace, za sad sam prosao 3 solarca i CSIQ je najbolji. SPWR je bolesno skup.
Ja minimalno ulazem po 1000 eura u dionicu. Onda kad sam pisao da sam kupio jks to je bilo po 1000 eura. kad kazem vise nakon 3x onda znaci da sam kupio za 3000 eura. Dakle, onda kad je JKS padao ja sam ga imao negdje za 8000 eura. Sad zbog ovakvog trzista dosta diversificiram i imam u vecini dionica oko 2000 eura samo. Alibabi 4000. Ali nisam puno ulozio. Ovih 2 dana sam imao neki filing pa sam stavio 25.000 eura unutra. Danas smanjio na 15.000 jer mislim da ce sutra mala korekcija, pa ako odradi jacu korekciju onda cu uci s nekih 30.000. Ali sve ovisi o filingu
-
evo i mene..... auuufffff, kakav dan!
i što ste se svi uskokodakali
već dva dana na otvaranju nešto ne štima s Trade212 platformom i(li) njihovim 'podizvođačem' da se tako izrazim
ajmo ovako: ako želite trgovati u premarketu ili samom otvaranju, onda ova slabašna platformica nije za vas nikog, zato sam vas sve pitao jel ima tko da je zaokružio priču na jednom mjestu, takve preplate očito koštaju nekih $85-$100 na mjesec
dakle ili se učite ili otvorite pravi račun
kolega alias je u pravu, čuvajte pare u otvaranjima, odaberite dionicu ne samo radi količine već i da ima nešto u fundamentima, vijestima koje ju prate
ja sam danas pogubio pola jučerašnje zarade (naravno, na papiru), vjerojatno nema koga nije okrznulo ovo danas ali takav je lud dan bio, pa CNDT npr. je skočio prvo na $4.91 (i istina nisam mogao prodati niti zadati nalog), ali sam tržio u košaricu opet ispod $4.5 - ako je skočila jednom prema $5, bude opet bez brige!
ostao od jučer u NCTY-ju, očekivao danas lom do $4.5 kad ono... dokup po $3.48
bitno je ostati smiren jer ovakvih dana će biti, isto kao i onakvih kad sve raste i ne možeš pogriješiti
dakle, u otvaranju promatraš i osluškuješ dionice, kud će koja, prati li indekse ili ima neki svoj ritam, pričekaš da se istresu i shoping, a pred zatvaranje 'čišćenje' butige
-
Ja sam danas prodao PTVE, trejdao JKS i Microvision.Bogatiji sam za 384$.
U Conduentu ću prespavat, kupio sam ga debelim prstom tj nisam zadao u jednom od paketa naloga cijenu nego sam švisno po trenutnoj /Revolut/
I na njemu sam u minusu momentalno jedno 70 dolara.
Iako sam u zaradi / sve ovo smatram treningom/ muka mi je.
No svi počeci su teški.
A kad naučim, kako reče Alias, promijeniti će se paradigma , pa ispočetka, tko preživi.
-
Istražiti
Bogme, svaka čast na zaradi.
Ja sam recimo samo temeljem TA u zadnjih 10 radnih dana u plusu točno 1873 dolara (jer drukčije ne znam). A vrtim 10 dionica, 30 ih pratim, a radim sa puno manje novaca nego Vi (ne zato što ih nemam već zato što nije oportuno biti mlad i izrazito nadobudan).
Svaki graf koji sam tu nacrtao sam tako i trgovao, i još neke koje nisam objavljivao, koje prilagođavam situaciji kako se razvija. Izgubio sam jučer 80 dolara na tom vragu, jer sva sreća pa kupujem skalirajući a ne odmah cijelu količinu koju mislim kupiti.
Znam da Vi trgujete na osjećaj, ja ga još nemam, već moram imati sliku ispred sebe. A to je taj graf. Taj graf pokazuje vaš osjećaj, i osjećaj svih ostalih na tržištu.
Samo jedan od "pogodaka" u nizu mnogih.
PTVE
Nacrtan u ponedjeljak, sa buy zonom 15.30/15.50. Pao je so 15.28. Prosjek 15.40. Jučer odradio projekciju rasta do zone 16.30/16.40.
Vi osjećaj, ja grah.
Svima ide dobro.
-
Boze moj, ja ovako, vi onako. Bitno je da se zaraduje. Ali ono sta vam zelim reci je da je sad trenutno tako vrijeme da svi zarađuju. To se vrlo brzo promjeni. Poanta mojeg posta je da ne švrljate. Ako poznate dionicu lakse cete i nacrtati. Samo to.
P.S. i ovo sta kazete da ste puno vise zaradili (tj. s manje love) od mene jednako tako znaci da ste puno više riskirali. Jos jednom, to sve ide jedno vrijeme i onda se naglo okrene. Pazite, pazite, pazite.
-
Boze moj, ja ovako, vi onako. Bitno je da se zaraduje. Ali ono sta vam zelim reci je da je sad trenutno tako vrijeme da svi zarađuju. To se vrlo brzo promjeni. Poanta mojeg posta je da ne švrljate. Ako poznate dionicu lakse cete i nacrtati. Samo to.
P.S. i ovo sta kazete da ste puno vise zaradili (tj. s manje love) od mene jednako tako znaci da ste puno više riskirali. Jos jednom, to sve ide jedno vrijeme i onda se naglo okrene. Pazite, pazite, pazite.
Pod puno manje novaca nisam mislio da radim sa $2000. Već sa $10000. Vi radite sa +$50.000. Što će reći u ovom ludom tržištu prinos od 18% u 10 radnih dana.
I ne noćim u dionicama, uopće, ili jako rijetko.
Niti trgujem ove koje radi +/- unutar dana 25%.
Stoga, nije nešto previše bilo rizično. I sve vežem stop lossom.
Sa pušionom nemam problema, to je sastavni dio ovog posla.
Jedno je bitno da je na kraju mjeseca zeleno. Dovoljno zeleno da mi omjer uloženog vremena i truda to opravdava. Sve iznad - pobjeda.
-
-