Jinko Solar, SunPower,PlugPower, Canadian Solar, sve raslo od 135 % do 580 % u godinu
dana.
No prijetilo se ako Biden dođe na vlast nafta dolje Sunce gore.
Bumo vidli.
Jinko Solar, SunPower,PlugPower, Canadian Solar, sve raslo od 135 % do 580 % u godinu
dana.
Bumo vidli.
Mislim i ja da treba pricekati sa solarcima da se sad ispucaju na sell on the news i pricekati nize. ali prica je dobra i samo ih treba uhvatiti u pravo vrijeme
Moze se i obrnuti pila naopačke pa čekati "Trumpove" dionice da odrade pad.
Napr Energy transfer, onako TA okulostatičnom metodom, čekati na 3,5.
Skoro sam sigurna da ću sutra solar.
Nekako sam složila priču. Nacrtala stop
Da imam veći proračun kupila bih i GME, Conduent i opet GE
Solar mislim da će u diamond, prerano je o tome govoriti, a onda će ili u nebesa, ili nazad na startnu poziciju . Diamond je ili half pattern ili reversal
Sretno nam sutra svima.
Trade hard
Display MoreSkoro sam sigurna da ću sutra solar.
Nekako sam složila priču. Nacrtala stop
Da imam veći proračun kupila bih i GME, Conduent i opet GE
Solar mislim da će u diamond, prerano je o tome govoriti, a onda će ili u nebesa, ili nazad na startnu poziciju . Diamond je ili half pattern ili reversal
Sretno nam sutra svima.
Trade hard
Nista ne kuzim. Jel taj diamant short ili long? ahahahah
Vi mene žafrkavate ?
Sigurna sam ko' u smrt i porez da znate što je diamond
dana.
Bumo vidli.
To nama ništ ne znači kada igramo (uglavnom) na 2-5%.
Planiram isto sutra kupiti Canadian Solar, stvarno mi se čini obećavajuće. Gledam još AMD, naravno za trade i dugoročno NIO te pratim još kineskog EV proizvođača XPENG (mislim da bi mogao u minimalno blagu korekciju pa onda opet rast ali ajmo vidjet).
Ne znam ove nove nazive iz TA. Ono sta znam i sta sam ucio je sad vec vjerovatno staromodno. Kazem, sve sam prolazio, ali dublje u TA nisam isao jer je nikad nisam smatrao objektivnom. Najbolje mi je na bloombergu dva tehnicara se nađu i svaki stavi svoj graf. ovaj stavi dnevni, ovaj mjesecni dugorocno, i svakom ispadne drugacije. ovaj kaze da ce dole, a ovaj gore. na kraju je stvarno jedan bio u pravu tako je i ovdje. koji graf uzmes, dobijes drugaciju ideju. Ja sve sta kupujem kupujem s nekim osjecajem i dosta pogodim. vjerujem i vise nego prosjecan tehnicar. a nikad graf nisam pogledao. Mislim kad kupujem ovu sicu da zaradim 100 ili 200$ dnevno. Kazem, bazne dionice imam dugorocno i njih manje vise ne diram. Osim ovaj ATVI. Njega imam od 43 negdje, a okrenuo sam ga 100x. ni sam ne znam koliko. Ima toliko puta istu foru da ga ne mozes fulati. Uglavnom, ja sam fundamentalist i to cu ostati do kraja zivota
Planiram isto sutra kupiti Canadian Solar, stvarno mi se čini obećavajuće. Gledam još AMD, naravno za trade i dugoročno NIO te pratim još kineskog EV proizvođača XPENG (mislim da bi mogao u minimalno blagu korekciju pa onda opet rast ali ajmo vidjet).
To ima gap za popuniti od neki dan...Ali zanimljivo!
Ne znam ove nove nazive iz TA. Ono sta znam i sta sam ucio je sad vec vjerovatno staromodno. Kazem, sve sam prolazio, ali dublje u TA nisam isao jer je nikad nisam smatrao objektivnom. Najbolje mi je na bloombergu dva tehnicara se nađu i svaki stavi svoj graf. ovaj stavi dnevni, ovaj mjesecni dugorocno, i svakom ispadne drugacije. ovaj kaze da ce dole, a ovaj gore. na kraju je stvarno jedan bio u pravu tako je i ovdje. koji graf uzmes, dobijes drugaciju ideju. Ja sve sta kupujem kupujem s nekim osjecajem i dosta pogodim. vjerujem i vise nego prosjecan tehnicar. a nikad graf nisam pogledao.
Ovaj koji je stavio dnevni, taj je pogodio pad za taj dan, a na kraju mjeseca, ovaj koji je stavio graf za gore, i to mjesečni, taj je isto na kraju mjeseca pogodio.
Tak da, obojica su u pravu. Samo u drugom vremenskom razmaku.
Ma sutra opet sve gore ide
Osim naftaša, pipeline i rafinerije, to je očito na neki srednji rok u banani. Ako bude do kraja godine cjepivo, onda i to leti. Iz PSX sam se jedva izvukao bez gubitka, ali dugoročno ga mjerim i dalje, bit će prilike.
Zanima me živo CNDT kako će se ponašati, draži mi je kad polagano raste i kad unutar dana pustim i uzmem parsto dionica a on ionako u uptrendu.
Nisu ni dvije pizze za bacit
Jel itko gledao BA?
I to bi moglo uskoro prema gore.
Znam da će ipak trebati inudstriji proizvodnje aviona da počne raditi, nakon što se počne letiti, ali...
Treba držati na oku.
Aliais, ako nije tajna koje su ti bazne dionice?
TA nije ni znanost, kažu da je skoro kao umjetnost. Picasso.
Gleda se naravno veliki vremenski okvir, da se ne prelije, gleda se kraći za swing, gleda se kratko za scalping, kruha za svih
Koliko god se trudila ne uspijevam savladati fundamentalnu
Neki ljudi uspijevau trgovati gledajući ask i bid, i ritam izmjene, volumene, sve na monitoru, ni to mi ne uspijeva. Osuđena sam na candles.
Rado bih da mi netko od vas koji znate crtati potvrdi graf, il ga korigira, al' nitko... ko' usamljena zvijezdica sam
Lulu............. mitkko.........
Ma jel' vas uopće zanimaju ti grafovi ?
Naravno da nas zanimaju...
KAd vec spominjete ask i bid.
Na trade212 ima 1 ask i 1 bid.. Dal negdje mogu pratit order book (ask-bid)barem kao na ZSE a da ne placam?
a i market history bi rado imao live...
I jedno pitanje za zlocesta - Dal ste ikad trgovali kriptovalutama?
Aliais, ako nije tajna koje su ti bazne dionice?
Sad ih je dosta manje jer sam izasao iz Novo nordiska i newmonta. To mi je dobro poteglo. Ostao mi je manje vise samo atvi ovih dana. Izasao sam i iz NMCI. To je kontenjeras. Ima 29 kontenjer brodova, a sad su im vozarine skocile kao lude, a cijela kompanija vrijedi 40 mil $(kao jedan ili 2 broda). nisu nit duzni nego im je gazda gad i uvijek nesto pokusava zeznuti dionicare. kupio to na 0,69 i izasao nedavno na 1,3. Sad vidim da je u 10 dana skocio dodatnih 50% BA mi je isto bila bazna dionica i na njoj sam izgubio dosta, pa sam i nesto vratio. BA na ovim razinama nije los uopce, ali mozda je airbus puno bolji. oba dva su jako pali, ali airbusu nisu otkazivali narudzbe aviona, a boeingu jesu. i to jako. iako oboje imaju zaostatak izrade aviona sljedecih 4 godine. Imao sam i google od 1300 do prije dva dana. Tesko je naci dugorocnu baznu dionicu jer ih je vecina skupih, a ja sam i dijete dobio pa ne stignem raditi analize. kad napravim analizu, a za koju mi treba mjesec, dva, tek onda znam dal dionica vrijedi i koliko u (recimo to tako) lipu, pa je onda mogu kupiti i cekati da trziste shvati sta sam ja shvatio. Imao sam i JD od 30, pa je pao na 23. Sad je 90. Ja prodao na 45 jer je ovaj trump stalno radio probleme s kinezima. Kad je bila 30 ja sam napravio analizu da vrijedi 54 i kupio, ali onda je CEO bio optuzen za silovanje. Mislim show pa je dionica pala. To je bilo prije 3 godine. Imao sam i skechers. I njega napravio analizu da dionica vrijedi nekih 50$, a ona na burzi 27. Daleko najpodcjenjenija dionica koju sam nasao. I ona je kasnije brzo narasla na 44 itd. Kazem, analize nisu lagane za napraviti, jer ti treba vremena. Ekipa mi se uvijek smije na poslovnom kad kazem da nesto radis 2 mj. Oni to sve naprave u 15 min i onda pogube pare. Ja volim pare.
Mi se ovdje nikome ne smijemo osim sami sebi kad pare pogubimo
Nama svoje poglede i analize na dionice slobodno ovdje napises i mi cemo ti se zahvalit i necemo se smijat...
Jel itko gledao BA?
I to bi moglo uskoro prema gore.
Znam da će ipak trebati inudstriji proizvodnje aviona da počne raditi, nakon što se počne letiti, ali...
Treba držati na oku.
Ne bih htio ispasti smiješan, no, moje uspješno promišljanje je otprilike išlo ovako: Bombardier sa mako od komercijalnih, držo je kratke i srednje, Airbus napušta duge-najveće jer ne idu i jer je u financijskim dubiozama koje proizlaze iz kompliciranog procesa, Boeing je nadrapo jer mu padaju avioni. Ostaje, jedan jedini: Embraer, jer mu je Bombardier bio konkurent, jer nema duge-najveće i jer mu avioni ne padaju i jer mu proizvodnja nije kompliciranog procesa i jer u Brazilaca radi adrenalin ko što je nekad u Azijskih Tigrova.
Tako da je Embraer bio dobar pick, e sad jel baš za minutne trejdinge, ne znam.
Jao, kao da mene briga kad mi se smije ekipa poput kupoprodaj i tih. Decki nema dionice na kojoj su zaradili pare, a kad im napises zasto dionica ne vijedi, oni misle da ti lazes i da dionice zelis kupiti jeftinije za sebe. Gledam tamo, pisem na Atlantskoj providbi kako ih firma zeli prevariti racunovodstenim glupostima, i objasnjavam im nesto 2h, a oni se smiju sta izmisljam. ne kuže sta pišem, ali su sigurni da sam u krivu. Na kraju im dionica padne 70%, a ja sam bankar koji ih je unistio. uglavnom, smijeh. a ja gubim vrijeme pokusavajuci pomoci. na kraju shvatim da sam zapravo ja budala
Alias, svaka čast na znanju i sta dijelis svoje iskustva i razmišljanja s nama ovje...👏👏