Vrč ide na vodu dok se ne razbije.
Zatvorili u dobrom crvenom, i prema vijestima o obustavi pregovora o novim trilijunima pomoći, čini se da je ovo početak
Rollercoaster.
Day in, day out.
Vrč ide na vodu dok se ne razbije.
Zatvorili u dobrom crvenom, i prema vijestima o obustavi pregovora o novim trilijunima pomoći, čini se da je ovo početak
Rollercoaster.
Day in, day out.
Ili je Trump stopirao stimulus, dok ga ne izaberu za precjednika
Ili je Trump stopirao stimulus, dok ga ne izaberu za precjednika
ovako će im mahati sa potpisanim, a ako ga ne izaberu, onda će ga potrgati
Vani sve u zelenom , futuresi, osim ako se ne predomisle
Alibaba u premarketu 297, sve po planu
-------------U.S. drugmaker Pfizer Inc (N:PFE) with German partner BioNTech SE (F:22UAy), U.S. biotech Moderna Inc (O:MRNA) and Britain-based AstraZeneca Plc (L:AZN) in conjunction with University of Oxford researchers could provide early analyses of data from their various large trials over the next two months. Johnson & Johnson (N:JNJ) is not far behind.
Razmišljam o Pfizeru, ima osnova za to
Mada ne vidim razlike itmeđu 35,50 i 36,10... nadam se ući po 35,50.
u Americi se naveliko špekulira da bi trebalo krenuti komadanje big tech firmi kao jedna od rijetkih točaka oko kojih bi se mogli složiti i demokrati i republikanci.
https://www.marketwatch.com/story/big-tech…m-up-2020-10-06
zadnje takvo komadanje je bilo sa AT&T, a pokušaj sa Microsoftom je neslavno propao.
vrijedi upratiti.
Kod pracenja primjetiti dvije stvari. Od navedenih, zapravo je samo jedna donekle "tech", ostale tri su redom logistika, marketing i marketing. Zatim primjetiti da je AT&T danas osjetno veci nego prije komadanja.
Kod pracenja primjetiti dvije stvari. Od navedenih, zapravo je samo jedna donekle "tech", ostale tri su redom logistika, marketing i marketing.
primjedbe uputite analitičarima u USA.
Zatim primjetiti da je AT&T danas osjetno veci nego prije komadanja.
baš na tome su i oni poentirali, jer je to cijepanje bio dobar povod za kupovinu koja se na kraju višestruko isplatila.
treba vidjeti hoće li do komadanja uopće i doći, a ako dođe i na koji način će ih raskomadati.
zato i govorim da zasad valja samo upratiti.
Dok vi meljete mi zarađujemo.
Ovaj tjedan neki od trejdova:
Kupnja EPD na 16.0x prodaja jučer na 16.60.
Kupnja AMRX na 4.04 prodaja na 4.21.
Uglavnom, prilika koliko ti srce želi.
Jučer je bilo malo sreće, obavio sam prodaje pred samu vijest da neće biti pomoći, nakon čega je tržište značajno palo.
Pri kraju trgovanja, ulazak u GOLD na 27.20, dosta su ju tukli tokom dana, očekivao sam bounce, no skliznula je ona i ispod 27.00, dok se u afteru i danas u premarketu vrti oko 27.30-27.40. Budemo videli.
Pripazit malo na Modernu i Pfizer
Kod pracenja primjetiti dvije stvari. Od navedenih, zapravo je samo jedna donekle "tech", ostale tri su redom logistika, marketing i marketing. Zatim primjetiti da je AT&T danas osjetno veci nego prije komadanja.
Jucer kupio AT&T za 1000 USD dividenda preko 7% i minus porez čistih 5% Divka za sad. Bolje i od HTa..
Vani ima velikih lijepih papira, ima i penny stocks, samo sam nekako usamljena bez vas.
Nikoga ne poznam
Veliki market, učestvuje čitav svijet, likvidno
Nama je Revolut sjajna prilika da bez brokerskih provizija upoznamo market
zlocesti ( zenski rod zlocestA). mozemo se nas dvoje upoznati, samo recite vrijeme i mjesto
da revolut je odlicna stvar. ne znam kako je sa besplatnim "paketima" ali meni je sa Metal odlicno. jest da je 1000kn godisnje (cca 80kn mjesecno) ali ako pogeldate sto sve imate za tja novac: bilo koji bankomat u svijetu koji podrzava mastercard do 6500kn bez provizije - za HR plače prakticki prosejcna medijalna plača u ZG za podici, Crypto trading, povoljniji tecaj konverzije valuta, exkluzivna "metal" kartica od čelika beskontaktna. prioritetna podrška, stock trading no comission ( jedino mi uzmu na početku svakog mjeseca 0.01 USD - to je nesto novo)... osiguranje zdravrsveno i putno, mogucnost osiguranja mobitela uz popust i jos mnogo toga, pokrice za najam automobila.. pokrice za ukradenu prtljagu kod putovanja zrakoplovom...
a pogledajte sto u nekim HR bankama imate za 80 kn mjesecno .. koliko gotovine mozete podizati na bankomatiam DRUGIH banaka u HR ? a u EU / svijetu da ne govorim koliko provizije bi vam uzeli...
zlocesti : nista od "reaction" na post... napisah mozemo se nas dvoje upoznati
How nice 🙂
Uljepšali ste mi dan.
Stvarno.
All the pretty boys 🙃
Display MoreDok vi meljete mi zarađujemo.
Ovaj tjedan neki od trejdova:
Kupnja EPD na 16.0x prodaja jučer na 16.60.
Kupnja AMRX na 4.04 prodaja na 4.21.
Uglavnom, prilika koliko ti srce želi.
Jučer je bilo malo sreće, obavio sam prodaje pred samu vijest da neće biti pomoći, nakon čega je tržište značajno palo.
Pri kraju trgovanja, ulazak u GOLD na 27.20, dosta su ju tukli tokom dana, očekivao sam bounce, no skliznula je ona i ispod 27.00, dok se u afteru i danas u premarketu vrti oko 27.30-27.40. Budemo videli.
Jučer +TSLA i za par sati - TSLA
- minus GOLD, izlazak flat. Nije bila dobra odluka ući na blind prije dva dana.
Škola se plaća.
Malo zanimljivosti iz svijeta Marketa.
Sve uzimamo zdravo za gotovo, jer tu je
https://www.fool.com/investing/stock-market/exchange/nasdaq/
ekipica, volim ovaj topic
evo par mojih ideja pa recite što mislite o tome (naravno, fundamentalno i long pozicija):
uglavnom ono što mi se sviđa 'preko bare' je što imaš veeeeeelku hrpu stvarno dobrih kompanija, puno ih je obrađeno analitički po člancima, i ono što je najvažnije, zdrava su ekonomija u svakom smislu (USA)
ekipica, volim ovaj topic
evo par mojih ideja pa recite što mislite o tome (naravno, fundamentalno i long pozicija):
- PSX (Phillips 66) - općenito energetski sektor je istučen do bola i na koljenima, ali samo cijenom, što se tiče fundamenata za godinu-dvije su oni natrag na predcovid razinama; ovdje lijepo objašnjeno za PSX o kakvoj se kompaniji radi: The Best Refinery Play (PSX), Seeking Alpha, doduše nema cijene u članku ali dosta su ih popratili analitičari pa ima dovoljno predviđanja, obratiti pažnju u članku na dio o zatvaranju neprofitabilnih operatera i na koji način to može pomoći PSX-u iako, na prvu, izgleda grozno
- CNDT (Conduent) - kompanija nastala na izdvajanju poslovanja iz Xeroxa, prolaze veliki shift u poslovanju, promjenu direktora a većinski vlasnik je Carl Icahn, dakle ta 'njuška' je kupovala dionicu po cijenama duplo većim od trenutne pa je tu, po meni, uz trenutni skok u potpisanim ugovorima možda i veća prilika za skok cijene: Conduent Assessing the Terrain, Seeking Alpha
uglavnom ono što mi se sviđa 'preko bare' je što imaš veeeeeelku hrpu stvarno dobrih kompanija, puno ih je obrađeno analitički po člancima, i ono što je najvažnije, zdrava su ekonomija u svakom smislu (USA)
Budem za vikend, kada napravim neku analizu za idući tjedan, stavio još par grafova papira koje pratim, što se i gdje ulazilo, ili će se ulazili i izlaziti.
Drago mi je da netko ovo čita!
Budem za vikend, kada napravim neku analizu za idući tjedan, stavio još par grafova papira koje pratim, što se i gdje ulazilo, ili će se ulazili i izlaziti.
Drago mi je da netko ovo čita!
kako da ne! čita se!
nemam ja ništa protiv ZSE ali tu je postalo preplitko tržište s par dobrih 'papira' koji onda svi grabe - mala bara, puno krokodila
a o nepoštenim i nemoralnim preuzimanjima da ne govorim, počevši od agrokorki pa do zadnje KABA-e
imam osjećaj da je premalo novostvorene vrijednosti koja ni ne dođe na tržište kapitala (primjer Rimca, Nanobita koji su u privatnim, direktnim pogodbama mijenjali dio vlasništva) i onda ZSE gubi svoj smisao, postao je kao neki perpetuum mobile koji sam sebe održava s naknadama, kliku od par ljudi koji sjede gore u tornju
i koja je uopće budućnost ZSE kao trg. društva? za iskorak u kupnju drugih burzi u regiji nema se para (novostvorene vrijednosti nema jer nema novih izdanja, na Agrokoru su mnogi mali dioničari ostali bez kapitala i sl.), a očito su kao plijen drugima nezanimljivi
Svaka čast ekipa. Mislim da će se polako i ovaj topic zahuktati.