koji će izgovor smisliti to je manje bitno. suština je u tome da je dosadašnja dužničko potrošačka ekonomija došla kraju. ova kriza banake se samo tako zove ali je to u biti monetarna kriza. ove priče o smanjenju inflacije su za malu djecu. inflatorni ciklus će trajati dugo i na kraju završiti sa hiper inflacijom. kad je u sladištu manjak prije inventure ga treba zapaliti.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
koji će izgovor smisliti to je manje bitno. suština je u tome da je dosadašnja dužničko potrošačka ekonomija došla kraju. ova kriza banake se samo tako zove ali je to u biti monetarna kriza. ove priče o smanjenju inflacije su za malu djecu. inflatorni ciklus će trajati dugo i na kraju završiti sa hiper inflacijom. kad je u sladištu manjak prije inventure ga treba zapaliti.
Argentina je navodno od stjecanja neovisnosti od Španjolske tamo davne 1816. defaultirala barem 7-8 puta.
US? Nije, ni neće! Oni su preveliki za to. Yellenica diže plafon zaduživanja bez beda, samo zaprijeti zastojem rada uprave. Dugovi drugih država u dolarima, nafta u dolarima. Veliku Krizu iz '08. su zadržali u bilancama banaka, neke su propale a neke se nisu cjenovno oporavile od tada. Inflacija 2%? To su izmislili navodno na Novom Zelandu. Kako to da ni zašto nemaju plafon? Bilanca FEDa? Bez plafona!
Napuštanjem zlatnog standarda samo nebo je granica,jedan balon zamjenjuje drugi, samo se čelnici zamjenjuju.
-
od prilike tako bi to trebalo biti uz mnogo ali. pošto su ameri potrošili za 3 generacije u naprijed nešto će morati smisliti da se lakše prizemlje. dolar više neće biti glavna globalna rezervna valuta već obična nacionalna valuta. neki dan je brazilski predsjednik lulu u pekingu naglasio: tko je taj koji određuje kurs našeg reala ( ako je to br. valuta). mi više to ne prihvaćama. što se tiče nafte vidimo da sad može prodaja i za kenijske šilinge. to su neke nove okolnosti koje će se morati uvažiti. važan je suficit ili deficit u međunarodnoj trgovini. više ne prolazi ona priča: mi se mučimo da potrošimo što više samo da bi vi imali šta proizvoditi.
-
tko god da je long GOOG dobio je lijepu šamarčinu danas
(opaska: nisam taj)
-
Što je bilo sa GOOG?
-
Što je bilo sa GOOG?
navodno Samsung razmišlja da Googleov pretraživač zamjeni Bing-om
pa je GOOG dolje, MSFT gore
trenutno
vidjeti ćemo kad se otvori burza, kakva je akcija
-
@zlocka, sta tvoja kugla kaze za ERJ?
-
A kad se vec kugla vadi iz ormara da se odma usput pogleda i AMAZON
-
Amazon je Buy.
Za što bi bio, za swing do 120 ili za long ?
Hoće li ga FI srokati ili pad tržišta u cjelini ?
Trenutno je Buy
ERJ gledamo sutra. Sutra je novi dan. Novii dan, nova sreća
A jel' znate vi da se oni na ZSE u međuvre,menu opako bogate ? A ?
-
Amazon je Buy.
Za što bi bio, za swing do 120 ili za long ?
Hoće li ga FI srokati ili pad tržišta u cjelini ?
Trenutno je Buy
ERJ gledamo sutra. Sutra je novi dan. Novii dan, nova sreća
A jel' znate vi da se oni na ZSE u međuvre,menu opako bogate ? A ?
Thx
pa 120 je dobar target al ucili su me da je 160 bolji
-
-
TSLA u premarketu roni -7,6%, piše da su podbacili rezultati za Q1
Prilika za kupnju nakon pada, šta mislite? Ili je bolje još malo pričekati...
Zloćka, u zadnje vrijeme ti dobro ide, šta kaže graf za Teslu?
-
Prilika za short ?
Da kupnjom cekajte dok se trejderi ne pocnu pokrivati, popratite ih, pa out i ponovno
-
Prilika za kupnju, šta mislite?
Ne.
Osim ako ne mislis za dnevnu trgovinu. Bojim se da nikada nisam cuo za neku kompaniju koja je diskontirala cijene svojih proizvoda pet puta kroz godinu dana, dok je u isto vrijeme kroz ruzicaste naocale crtala uzlazne grafove za slijedeci kvartal. No, nazalost, nisam pametan kao Elon pa vjerojatno grijesim.
-
Čini mi se da Elon i dalje vlada Crypto scenom sa milijunima followera diljem svijeta i s time pokriva svoje ulagačke pothvate, a Crypto je nedavno odletio gore za čak 80 - 90% . Sa sniženjem cijene Tesla automobila zbog, pretpostavljam pada potražnje, smanjuje se i marža na Tesla automobilima, što ga je do sada izdvajalo od ostalih autoproizvođača...Uglavnom, vrijedi zapratiti, pa vidjeti kako će se dionica ponašati dalje..
-
U revijalnom tonu
Kaže frend koji prati market na način koji mi je izvan dosega, da nema dovoljno likvidnosti za pogurati SPY iznad 430
A ako neće gore, dolje će.
What Is Volatility Skew in Trading? Reverse and Forward SkewsThe volatility skew is the difference in implied volatility (IV) between out-of-the-money options, at-the-money options, and in-the-money options.www.investopedia.com -
pratite malo automobilsku industriju. kinezi ubijaju sa električnim autima. svojevremeno je evropa bacila na koljena američku, a sad će kinezi rasturiti evropsku.
-
Pisao sam tu nedavno da prelazim u kripto daok je Bitkojin bio na 22000. I eto ga sad.
Tesla pada, a kao krovni vrhunski proizvođač automobila povukao je za sobom danas evropske proizvođače , oko pet posto, iako su neki od njih objavili super rezultate prodaje, i imaju, naspram Tesle, sasvim solidne financijske pokazatelje.
Mislim da je dioničko tržište postalo plligon za eksperimentiranje svim mogućim manipulacijama, a kripto je zapeo u ružičastim vremenima retro.manipulaciia , poput spočetka tisućljeća, pa živi svoje sretne dane.
STLA, stelantis, najveći proizvođač automobila,
sa dividendom oko 8%, p/e 3.22, do danas hvaljen od svih medija/blogova kao solidno ulaganje, pada 5% " jer prati Teslu".....
-
Renault grupi zbog viših cijena i veće prodaje naglo porasli prihodiFRANCUSKI proizvođač automobila Renault izvijestio je danas da mu je prihod u prvom tromjesečju bio gotovo za trećinu veći nego na početku 2022. godine…www.index.hr
Momentalno sedam posto.minusa "jer ga povukla Tesla", a ako ga nije povukla za... onda Renoj pada "zbog rata cijena s Teslom".
-
TSLA u premarketu roni -7,6%, piše da su podbacili rezultati za Q1
Prilika za kupnju nakon pada, šta mislite? Ili je bolje još malo pričekati...
Zloćka, u zadnje vrijeme ti dobro ide, šta kaže graf za Teslu?
ma na može Elon podbacit.......on je ko Chuck Norris i uvijek pobjeđuje......evo već je danas uspješno izveo "operaciju tijekom koje ja pacijent umro"........
SpaceX lansirao Starship, ali je u zraku cijeli eksplodiraoSPACEX je lansirao svemirsku raketu Starship koja se vinula visoko, ali došlo je do problema prilikom odvajanja Starshipa od Super Heavy rakete i do eksplozije.www.index.hr -
Ja sam jucer shotnio teslu prije izvjesca i podebljo nakon. Za sada lijep plus i ocekujem jos.
Uglavnom sve vise manje pada nakon izvjesca, ne znam sta ljudi ocekuju. Pa ne moze svaki kvartal biti 20 posto bolji
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin