Za sve ino ulagace...Porezna "prati" vas portfelj...frend mi je dobio dopis od PU...
ima ona stara narodna: tko ne plati *urvu (porez), plati likara 🤷
Za sve ino ulagace...Porezna "prati" vas portfelj...frend mi je dobio dopis od PU...
ima ona stara narodna: tko ne plati *urvu (porez), plati likara 🤷
Buy the bounce, and sell the breakdown !!!!!
Aktivno pratim ...
Meni je jako interesantan plin, ali nisam nasao jos pravi nacin da ulozim. Ne mogu trgovati etfovima, a nisam nasao neku pametnu dionicu da je pratila pad.
Fali mi jedan dobar stop hunting da se nakrcam ...
Čime se bavite u posljednje vrijeme ?
Scalp, day, swing, long ?
Short
Ideja za ulaganje, swing
Izgleda ziherica do 50
PD. Cloud tehnologija.
Pattern, A/D line u suglasju, directional potvrđuje
meni je zanimljivo srebro: put do $27-$28 je otvoren
tamo će se ili kosnolidirati ili probiti u orbitu
kaj ćeš, njega se ne da 'naštampati'
plin isto, samo čekam da netko zatvori pipu, a treba još bar 2-3 godine da ameri izgrade kapacitete za izvoz i krenu full ahead
i s naznakama FED Pivot-a, živo je i na XLRE (Real Estate), ali za pojedinačne pickove treba biti oprezan, ovi koji rentaju poslovne prostore su ugl. u banani
Gdje gledaš plin? Koji instrument?
Ja gledam neke CFD-ov kod FX brokera ali to je skupo za držat ...
Gdje gledaš plin? Koji instrument?
Ja gledam neke CFD-ov kod FX brokera ali to je skupo za držat ...
Trading212
Trading212
https://www.trading212.com/trading-instru…ral.gas-24Apr23 ?
Koliki mu je overnight holding fee?
"Find the fees for each instrument in the app, listed on its 'Instrument details' page."
Nemam app a na web site-u ne piše.
A izgleda i da ima expiration ... da ne bi bilo kao sa naftom u minus ...
kužim na što ciljaš, na CFD-ove
ne znam to, ja sam par puta zašortao WisdomTree Natural Gas
sad čekam da mu nađu puls
pa u drugom smjeru
Hvala! A što tome piše za overnight holding fee?
Baš su mogli stavit na web ...
Display MoreČime se bavite u posljednje vrijeme ?
Scalp, day, swing, long ?
Short
Ideja za ulaganje, swing
Izgleda ziherica do 50
PD. Cloud tehnologija.
Pattern, A/D line u suglasju, directional potvrđuje
Zapravo ničim konkretnim. Odradio jedan loš kvartal koji sam uspio završiti u minusu. Uglavnom glavnina u kešu i raznim us obveznicama gdje sam više izgubio na tečaju nego skupio kamata. Od equitya domaćeg turisti, nešto Slovenije, vani brodari, nešto rudara zlata i srebra, nešto potučenih reit-ova, malo naftaša te kemijam s opcijama na svemu navedenom, najčešće covered call na papire. Rezultat svega je -2% od nove godine računato u eurima a indexi porasli. Još sam od svega najbolje prošao na zse i ljse.
Hvala! A što tome piše za overnight holding fee?
Baš su mogli stavit na web ...
pa godišnje upravlj. + transakcijski troškovi cca 3% godišnje
to je ETF
nema ulazne, nema izlazne
bez drugih skrivenih troškova
nema term date i performance fees
imaš ih s polugom i bez, long i šort
Netko pitao za plin
ET
---Energy Transfer LP provides natural gas pipeline transportation and transmission services. It operates through the following segments: Intrastate Transportation and Storage, Interstate Transportation and Storage, Midstream, NGL and Refined Products Transportation and Services, Crude Oil Transportation and Services, Investment in Sunoco LP, Investment in USAC, and All Other.
https://www.tradingview.com/chart/pAfGIb9x/?symbol=NYSE%3ASTNG
Evo da se i ja malo javim, nisam dugo. Uglavnom Swing ili malo duže držanje (cca. dva - tri mjeseca) ovisno koliko dobro pogodim kretanja valova. Portfelj od cca. 20-25 diona samo US tržište. Ne trgujem gubitaše osim kruzera i avio jer se stalno odbijaju. U portfelju trenutno imam banke, defenzivne, nešto malo EV i automotive i military. Prodao sve tehnološke i gore navedene (krizere i avio) jer su pregrijane. Kod hvatanja valova koristim DCA strategiju. Od indikatora uglavnom MACD i RSI bez puno kompliciranja.
Evo da se i ja malo javim, nisam dugo. Uglavnom Swing ili malo duže držanje (cca. dva - tri mjeseca) ovisno koliko dobro pogodim kretanja valova. Portfelj od cca. 20-25 diona samo US tržište. Ne trgujem gubitaše osim kruzera i avio jer se stalno odbijaju. U portfelju trenutno imam banke, defenzivne, nešto malo EV i automotive i military. Prodao sve tehnološke i gore navedene (krizere i avio) jer su pregrijane. Kod hvatanja valova koristim DCA strategiju. Od indikatora uglavnom MACD i RSI bez puno kompliciranja.
bravo! ako smijem pitati, banke držiš regionalne ili one od sistemskog značaja? pretpostavljam long?
meni je žal k'o cucku kaj nisam odradio šort na RCL, jednostavno dugo je bio u rastu i onda kad je krenulo, zabavljale su me druge stvari mada... opet je u području demand-a kojeg ako probije, ide još niže
u svom trejderskom portfelju, igrat ću prvih pet s liste: daily/weekly jer je rotacija očita (growth/value), tko je jučer pratio farmaciju mogao je vidjeti cijelu listu zelenu
veseli me da se ipak i REIT-ovi 'ritaju' obzirom na long poziciju u MPW gdje još uvijek čekam da se šorteri pokriju, promet i akcija 30.3. je bila obećavajuća
gledajte i srebro, plin, naftu...
Display MoreEvo da se i ja malo javim, nisam dugo. Uglavnom Swing ili malo duže držanje (cca. dva - tri mjeseca) ovisno koliko dobro pogodim kretanja valova. Portfelj od cca. 20-25 diona samo US tržište. Ne trgujem gubitaše osim kruzera i avio jer se stalno odbijaju. U portfelju trenutno imam banke, defenzivne, nešto malo EV i automotive i military. Prodao sve tehnološke i gore navedene (krizere i avio) jer su pregrijane. Kod hvatanja valova koristim DCA strategiju. Od indikatora uglavnom MACD i RSI bez puno kompliciranja.
bravo! ako smijem pitati, banke držiš regionalne ili one od sistemskog značaja? pretpostavljam long?
meni je žal k'o cucku kaj nisam odradio šort na RCL, jednostavno dugo je bio u rastu i onda kad je krenulo, zabavljale su me druge stvari mada... opet je u području demand-a kojeg ako probije, ide još niže
u svom trejderskom portfelju, igrat ću prvih pet s liste: daily/weekly jer je rotacija očita (growth/value), tko je jučer pratio farmaciju mogao je vidjeti cijelu listu zelenu
veseli me da se ipak i REIT-ovi 'ritaju' obzirom na long poziciju u MPW gdje još uvijek čekam da se šorteri pokriju, promet i akcija 30.3. je bila obećavajuća
gledajte i srebro, plin, naftu...
Od sistemskih imam BAC, JPM, C i WFC. Nakon ovog gadnog pada kupio i dvije regionalne FRC i PACW, ali malu vrijednost (taman da mogu reći baš me briga ako koja propadne ). Sve long.