stepenasto prema dole. stagnacija, pad, stagnacija, pad i td. najgora varijanta. ja se još uvijek nadam jednom dobrom padu od par dana ali sve mi se čini da će biti lagano davljenje. podatcima se više ne može vjerovati jer pričaju o dosegnutom vrhu inflacije dok su podatci o stvarnoj inflaciji lažni. ovo govorim o americi koja još uvijek dobro stoji. evropa je kaput. 1000 milijardi € protekle godine subvencija samo za energetske probleme. alooo od kud ta lova? pa nije ostatak svijeta sišao sa uma da podržava nešto što je propalo na vlastitu štetu. ovo moje je najblaža varijanta jer ima onih koji tvrde da će depresija biti barem 2x dublja nego 30.tih godina prošlog st.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Danas oštar pad USA tržišta, TSLA -9.5%
-
Danas oštar pad USA tržišta, TSLA -9.5%
Ne vidim ništa zelenog, samo VIX
NVDA - 10%
Oni kad zatuku, onda zatuku sve redom. RCL mi lijepo napreduje u šortu, al mi se zato trejd na nafti raspada.
Svejedno ne razumijem reakciju danas. Smak svijeta! Jel to?
Popucali margini?
-
stara narodna poslovica kaže:
- kada božićnog relija nema
teška sljedeća godina se sprema.....
-
stara narodna poslovica kaže:
- kada božićnog relija nema
teška sljedeća godina se sprema.....
Kaže Tom Lee, Fundstrat, što sad više padnemo... bit će jači odbijanac (otprilike)
Koji genije!
-
-
ovdje će biti odbijanac iz suterena nivo -3. tko preživi pričat će. da bi se suzbila inflacija kt. stopa mora biti iznad nje barem 2-3%. ako se vratimo u 70. godine i nastanak petro dolara tad je uz puno manju emisiju novca kt bila između 17-20%. onda je taj novac doticao arapima i plasiran tamo vamo, da ne dužim previše. sadašnja fed-ova kt je ispod 5% sa tendencijom rasta do kraja iduće godine. burza i manje više ostatak industrije koji se ne oslanja na realni sektor počinje propadati kad je kt iznad 5%. ruku na srce trenutna inflacija je preko 20% kad bi ju mjerili pravim mjerilima. i sad se vi zamislite gdje se mi nalazimo. pretpostavljam da će prvi ozbiljni indikator kolapsa biti propast neke države van dolarskog sustava jer su one najizloženiji. ne sumnjate valjda u to da će amerika prvo samu sebe spašavati a ostalima kako bude.
-
Došlo je do nove runde pucanja balona na Nasdaqu. Na ovom forumu se to od davnih dana očekivalo.
Volio bi da neki papiri ozbiljnije padnu da ih mogu kupovati po nekim normalnim cijenama, ali teško.
-
Vrlo smo oversold. Malo pokratih RCL. Naftaši mi se vraćaju 'iz partera'. LPI i DINO.
CMA čak u zelenom danas juhuuuhuu
Šort DAXa još držim.
Naftaši i pharma. To se nekako najbolje drži u ovim nesigurnim vremenima. Tech izudaralo danas dobro.
-
evo, i Scott-a Minerd-a strefia srčani od ovog marketa.
R. I. P.
-
-
Svi papiri koje želim kupiti su u samo simboličnom minusu, ono ništa. Nikakve koristi od ovih padova, a Teslu bi možda na 1/2 ove cijene
-
Došlo je do nove runde pucanja balona na Nasdaqu. Na ovom forumu se to od davnih dana očekivalo.
Volio bi da neki papiri ozbiljnije padnu da ih mogu kupovati po nekim normalnim cijenama, ali teško.
ako čekaš pad naših dionica no sikiriki. ja sam otpratio već nekoliko kriza i model je uvijek isti. duboki pad na malom volumenu. tipa atgr padne na nekih cca 200 ja ju kupim i sav sretan prodam na 400. i onda imam jednu boljku da se nikad ne vraćam starim ljubavima i ona ode nebu pod oblake. da sam bio hold nisam se trebao natezati po svim onim ostalima. generalno u plusu sam ali moglo je to punoooo bolje.
-
slika koja govori 1000 rijeći a kraj priće svi znamo?......
-
-
Tko nije osjetio kako se opcije SPX-a kreću u 16.00 sati u petak, nije osjetio da je živ.
Sva sreća pa nisam bio u poziciji (da sam bio u call pozicji super), naime, put opcija se otopila sa 7 na 2,5$ u 5 sekundi.Strava.
-
Equity Put/Call Ratio is at a current level of 1.35, N/A from the previous market day and up from 0.47 one year ago. This is a change of N/A from the previous market day and 187.2% from one year ago.
Vrlo bearis
-
Equity Put/Call Ratio is at a current level of 1.35, N/A from the previous market day and up from 0.47 one year ago. This is a change of N/A from the previous market day and 187.2% from one year ago.
Vrlo bearis
Pih!
Sad kad se to sve skupa izbije
Tko nije osjetio kako se opcije SPX-a kreću u 16.00 sati u petak, nije osjetio da je živ.
Sva sreća pa nisam bio u poziciji (da sam bio u call pozicji super), naime, put opcija se otopila sa 7 na 2,5$ u 5 sekundi.Strava.
this 👆
-
...
Naftaši i pharma. To se nekako najbolje drži u ovim nesigurnim vremenima. Tech izudaralo danas dobro.
prošli tjedan na StockTwits TOP S&P500
tek na 13. mjestu dobitnika jedna dionica koja ne pripada energiji ili pharmi
-
Šta su TSLA razvalili u premarketu.
Danas ima i nekih vijesti, sad u 14.30h, pa pripaziti. -
TSLA na 117$, ispuhuje se balon
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora