s druge strane pak gledano... kod nekih je vidljiva panika:
Calling it poor monetary policy is an understatement, Says Prof. Jeremy Siegel
s druge strane pak gledano... kod nekih je vidljiva panika:
Calling it poor monetary policy is an understatement, Says Prof. Jeremy Siegel
Ne mogu Ameri samo tako, jednim klikom, prodati svoje štedne račune
Pa to je ravno nuklearnoj fizici, i košta ih
A siroti.
Mogu samo grcati i gledati kako im se štednja za mirovinu urušava na pola
Mislim da nije ovoga da ne bi bilo ni marketa
Display MoreNe mogu Ameri samo tako, jednim klikom, prodati svoje štedne račune
Pa to je ravno nuklearnoj fizici, i košta ih
A siroti.
Mogu samo grcati i gledati kako im se štednja za mirovinu urušava na pola
https://www.investopedia.com/investing/roll…-company-stock/
Mislim da nije ovoga da ne bi bilo ni marketa
Mirovine se urušavaju kao i tržište nekretnina, prvo sve skoči 200%, a onda padne 50% pa svi plaču.
Lijepo je bilo gledati pad Tesla i rast novca na racunu 😁. Zivio short i prepucane dionice
Na kraju je završilo još i ok, kako im je izgledao intra-day.
Naivni su pred zatvaranje krenuli kupovati "dip" u nadi da će u idućim tjednima nešto zaraditi..
tjednima? odbiće je bilo kratkotrajno i vrlo lukrativno već u petak.
kako na kojim dionicama , no dosta se toga lijepo vratilo. ja sam zbod dva debela prsta, tj prtljanjem oko povlačenja novaca na ibkr ostao oko nule...
jedino je energija ostala zakucana pa je sad pitanje oćel se ona odbiti u ponedjeljak
Eto, što se enrgije tiče, u Buffetu "Kod Warrena", raspravlja se o toj temi
( izvor Seeking Alpha):
Sep. 23, 2022 8:10 AM ETAM, AR, FEN341 Comments67 Likes
Energy independence is a matter of national security for leading economies.Warren Buffett recognizes the rising global dependence on hydrocarbons.Energy is the cheapest sector today, valued like we are in a recession.
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
Sve živ čovjek preživi
Na kraju je završilo još i ok, kako im je izgledao intra-day.
Naivni su pred zatvaranje krenuli kupovati "dip" u nadi da će u idućim tjednima nešto zaraditi..
tjednima? odbiće je bilo kratkotrajno i vrlo lukrativno već u petak.
kako na kojim dionicama , no dosta se toga lijepo vratilo. ja sam zbod dva debela prsta, tj prtljanjem oko povlačenja novaca na ibkr ostao oko nule...
jedino je energija ostala zakucana pa je sad pitanje oćel se ona odbiti u ponedjeljak
Dobro je ako se nešto uspjelo uhvatiti, ali znamo kako se ponašaju medvjeđa tržišta. Mi smo u medvjeđem teritoriju i smatram da će u narednim mjesecima najbolje prolaziti dosta iskusni trejderi, pogotovo short selleri. Uglavnom, cijelo tržište će ići dolje. Ja dno S&P 500 očekujem na oko 2.900. Znam da se čini ludo, ali ima i daleko crnijih prognoza. Neki predviđaju pad tržišta od 50% i više. No bit će tu i uzleta.. DJI od 1966. do 1982. je najbolji primjer takvog scenarija. Mislim da do njega neće doći, ali nikako ne mislim da je nemoguć.
Ja bih mogao zatvoriti trgovanje, na godibu dvije, nije mi sila. Malo proučavati tržišta...
E, sad , kao Južna Amerika bi se trebala buditi, da budem iskren nisam našao opipljiv razlog.
Pokušao sam naći otamo dionice, osim nekih rudarenja i Mercado Libre nisam nikad ni imao nešto otamo. i koju flašu vina..
IRS
SID
ELP
MELI
Petrobras
To sam našao da možda vrijedi pa ću procijediti kroz prešu. m
Evo što je čovjek kupio u ovom padu.
Zašto baš to, ostaje mi nejasno
Moram priznati da bih, ne očekujući brzi i snažan oporavak marketa, kupila Coca Colu
Evo ga, tjedni i mjesečni graf
Stvarno bih kupila Coca Colu. I Marlboro
Povremeno sam strejdao i Marlboro i Kolu.
Reklamirajub
ih ko stamene blue chipove
Reklamirajub
Ja bi radije nego njih nekog prozvođača jeftinih alkoholnih pića ako bude krize. Pušit će Ameri škiju a ne Marlboro, a vodu ili rakiju umjesto kole.
Reklamirajub
Ja bi radije nego njih nekog prozvođača jeftinih alkoholnih pića ako bude krize. Pušit će Ameri škiju a ne Marlboro, a vodu ili rakiju umjesto kole.
Treba vidit tko proizvodi dobar malt liqour i da ne isplaćuje dividende ili isplaćuje jako male da najviše zaradimo.
Toga kod nas ni nema, ali u Americi je to jaka stvar. Nema puno tih proizvođača. Uglavnom je nekolicina brendova, ali o tim dionicama ne znam ništa.
DMLP mi je u plusu 6%!! Prodal sam ga [edit :)]i skoro srušio dionicu
Kupio sam malo ABBV I ANNX.
Pobjegli su mi VSCO i ICFI.
Baš ću pogledati njihove pecare, pa da vidimo.....
a ništ. idem kušati stvarni život , postavio sam par naloga za korekciju u 18.00 pa ak se uvati
Oxy ima priliku za ulaz
Ići će u desno rame , valjda, , a poslije ne znam kuda će
Stavite stop naloge, i happy riding
Evo nam J-a novog, razmišljam si ga poslušati, ovo starno postaje smiješno, danas sam uzeo malo Gogl-a čisto zato što je lani u ovo vrijeme bio na 11, sad je ispod 8, a u međuvremenu zaradio 3,47 $. Naravno, može to bit i apsurdnije jeftino.
eto korekcije u 18.00. meni uletio pag i icfi