Da pratim tko ne bi u inflaciji i yield-u se krije odgovor ovog kruga ulaganja i da sve to stoji samo US 2Y yield nije fiksna metrika na koju se mozes fiksno uhvatit mjenja se na trzistu, nedavno je plafon bio 3.5% sad je na 4% iako je inverzija nastupila, a do nedavno su govorili da je plafon dizanja 3.5%, samo povijest kaze da i ta inverzija moze ici dosta nize od same nule pa nije ni tu jednostavan odgovor, a ne znam jesi vidio zanimljiv graf na 10Y
o da, bude li nekih nepredveđinih situacija, i svi navale na obveznice, moglo bi ovo lako završit u negativnome
postoji mogućnost i da se radi o početku dugotrajnog trenda rasta kamata, ali nekako baš i ne vjerujem u tu priču, jer je realna ekonomija još uvijek u "banani".
mislim da ćemo prije imati jedan brutalni flush, pa onda polagani rast kamata kako se dobavni lanci budu prilagođavali i automatizacija sve više uzimala maha.
mislim, sve ove zemlje "trećeg" svijeta koje bi trebale od Kine preuzeti proizvodnju su u totalnom financijskom kršu, a sad im zbog visokih kamata i foreign reserves (koje su u pravilu obveznice) vrijede manje, tako da bi i njima kriza odgovarala da puknu baloni na derivativima, da im pojeftine sirovine, a kamate padnu, tj. dolarske obveznice poskupe, da se i same spase.
u svakom slučaju, dollar je još uvijek kralj, ali dollarski asset-i