Ode CSIQ...
Ajesam suroče, jučer mi par centi falilo.
Kupio sam sad Fajzera oko 49.5
ajd da vidim oćel ga sterat u blokadu, kak se to kodnas kaže
Sta se danas desilo s tim solarima danas luduju ??
Ode CSIQ...
Ajesam suroče, jučer mi par centi falilo.
Kupio sam sad Fajzera oko 49.5
ajd da vidim oćel ga sterat u blokadu, kak se to kodnas kaže
Sta se danas desilo s tim solarima danas luduju ??
Zanimljivo
German container liner $HLAG is raising expectations for 2H 2022. EBITDA was expected to be €13.6–15.5bn...now they're saying it'll be €18.2–20.1bn! $HLAG +9% today
WOW. And here's the $NM resolution. Sold the entire dry bulk fleet to $NMM for $835M, including $784M of debt. Need to dig some more...
Da vam bude lakse i bolji su primili poprilicno udaraca
Early-June to mid-July was the worst drawdown of my life...
...so far.
https://www.zerohedge.com/political/pete…ecession-denial
Eto. Nisu u recesiji.
Ni recesija nije što je bila
Nisu u recesiji nakon 2 kvartala pada ekonomske aktivnosti, jer nije značajan pad, tako bar kažu. Uglavnom, tržište nastavlja rast, jer im je gora inflacija, koja će se smanjiti do kraja ove godine, nego blaga recesija ili blagi pad BDP-a. Ipak je soft landing za sada, te im stvarno dobro ide.
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
S druge strane kod nas je katastrofa na pomolu zbog, ovaj put recesije u SAD-u, kako kaže članak, da je ČITAV SVIJET upravo ušao u recesiju. SAD je valjda čitav svijet po autoru članka? Koja je u stvari prava definicija recesije, zna li tko? Tko još ima kristalnu kuglu osim mene? Prvi sam na ovoj aplikaciji prije par mjeseci pisao što se sprema, pa tako i znam što će se dalje događati. Uglavnom, nakrcao sam se stranim izdanjima i sada uživam u rastu, ove godine imam čak troznamenkasti postotni prinos.
Burza skoro uvijek iznenadi i odradi kontra svake logike.
Naprotiv, logika je drugačija. Tržište (naravno USA) je ukalkuliralo pad od 0.75 vec prije pa to nije bila negativna vijest. Lose bi bilo 1 bps. Danas izlaze bdp brojevi, ako budu losi opet ce gore, zasto? Zato jer rizicni papiri i tech počiva više na likvidnosti. Jer 0.75 u ovom trenutku poruka da obuzdavaju inflaciju i da je peak vjerovatno odrađen. Los bdp vuce u recesiju a onda fed ne dise kamatu nego ce vracati likvidnost u sustav u sljedecem razdoblju (mozda vec krajem godine). Znaci facti govore da fed vise ne bude toliko rigidan i rizicni asset to njuši jer burza radi projekciju cijena pola godine/godinu unaprijed.
Evo, očekivano. U 8 mjesecu nema fed meetinga, tek u 9.
sad se gleda (danas) apple&amazon earnings. Ako bude prelose povuci ce sve dolje.
a ko oće radit taj ne čita o recesiji.
prodo sam fajzer i halo kupio swn, capri i vir. pobjego mi rl.
na long sam sa oxlc i radi super.
Apple podivljo nakon zatvaranja!
Swn mi se krvi napio. nisam ga stiga prodati.
Evo opet malo o congestionsima. Najgore je bilo u siječnju, veljači kad su padali svi rekordi, preko 150 brodova je čekalo. Sve se to polako smirivalo, spuštalo, sve donedavno... A onda odjednom, šok! Congestion svugdje. Neki će reći nema više kontejnera, neki će reći sezona je ranije počela, neki će reći da sezona tek počinje, a neki da je neće ni biti.
Kako god bilo, imamo rekordna čekanja, ali više ne u siječnju-veljači, nego skoro pola godine ranije. I raste jednim brzim tempom.
Naprotiv, logika je drugačija. Tržište (naravno USA) je ukalkuliralo pad od 0.75 vec prije pa to nije bila negativna vijest. Lose bi bilo 1 bps. Danas izlaze bdp brojevi, ako budu losi opet ce gore, zasto? Zato jer rizicni papiri i tech počiva više na likvidnosti. Jer 0.75 u ovom trenutku poruka da obuzdavaju inflaciju i da je peak vjerovatno odrađen. Los bdp vuce u recesiju a onda fed ne dise kamatu nego ce vracati likvidnost u sustav u sljedecem razdoblju (mozda vec krajem godine). Znaci facti govore da fed vise ne bude toliko rigidan i rizicni asset to njuši jer burza radi projekciju cijena pola godine/godinu unaprijed.
Evo, očekivano. U 8 mjesecu nema fed meetinga, tek u 9.
Stocks move higher despite second-straight GDP contraction, Dow jumps 220 points
sad se gleda (danas) apple&amazon earnings. Ako bude prelose povuci ce sve dolje.
Izašli rezultati i uopće nije loše. Zanima me doduše koji li je to silni rast koji opravdava takve valuacije? Koja su očekivanja? Ja tu ne vidim ništa spektakularno. Te kompanije su postale kolosalne i ne vidim da će tako jako rasti u budućnosti. P/E 25 i više... nema mi to puno smisla...
stvarno je bolesno ludo da firme vani koje imaju loša izvješća ali ipak ne katastofalna a neke čak i to, rastu nenormalo, a neke naše koje imaju odlična izvješča ne rastu jako ili nimalo nakon velikog pada.........afrika sa strujom smo, totalno neselektivni bar kratkotrajno, nadam se......
ameri će vjerovatno sutra,opet, po neznam koji dan u zadnjh koji tjedan razvaliti, barem na otvaranju, a zse će se natjecati kako firme sa najboljim izvještajem ostaviti u ravnoj liniji ili zabiti dolje a loše pokušatii nabiti gore ili ostaviti u ravnoj liniji........
A kakvo je krvoproliće na Intelu... Loše je..užasno loše.. 22% im je pao prihod.. dvadesetidvaposto..
Amazon je jako isfrizirao svoje izvješće.. prihod im je porastao? Oke. A novčani tok i sve ostalo? Ne izgleda uopće dobro. Zašto su oni 12% u after marketu?! Pojma nemam. Nitko ne zna. Intel je -11% u after hours... majko mila...
Još će puno toga ružnog izaći..
Ja naprosto ne vidim kako netko može očekivati da kompanija s 500 milijardi prihoda može rasti po 15% godišnje? To je stvarno suludo.
Jedan naš SPAN može toliko narasti. Dugo već postoji, preko 30 godina, ali je i dalje nevelika kompanija i to je moguće. Hoće li se to dogoditi, pojma nemam. Ali za Amazon sam siguran da ne može više toliko narasti. Nema šanse.
Koliko toga je samo podbacilo... Snap, Netflix, Facebook(Meta)... Intel ko iz horora kakvog.. Jedino Microsoft je baš rasturio s prihodima.
Vix je na 22,33, pao -3,92%, tako da za sada nema straha od pada.
benzina za ovaj zadnji rally je dao sam FED odustajanjem od fwd guidance i izjavom da će njihovo daljnje djelovanje biti data dependent: CPI, tržište rada
a kako je i sam Powell izjavio, njih previše GDP ne zanima jer je to sfera Bidenove administracije; FED može (ali ne mora) paziti na GDP (pa ga ni samo pitanje o definiciji recesije nije previše zbunilo )
prvo je reagiralo tržište obveznica koje je brzo 'korigiralo' stope ispod 3% na temelju ovog i, koliko mogu pročitati od analitičara, zaključak je manje agresivan FED: manje dizanje stopa u rujnu (ako uopće), ali i manje rezanje u '23.
to je dalo vjetar u leđa kako 'rizičnijim' sektorima (tech odn. Nasdaq) tako i BTC-u jer uz takvu terminalnu stopu i visoku inflaciju i dalje je vrlo dobar posao uzimati zajmove i svaljivati skuplji proizvod, s ugrađenom inflacijom, na potrošača
pa dokle ide
na to se nadodao jučer AMZN te AAPL
međutim, ja zaista ne vidim razloga za rast niti jednog iz dvojca: AMZN ima užasan, nikakav FCF a to je kamen temeljac na kojem je Bezos gradio kompaniju (tko je pročitao ijedno njegovo pismo dioničarima zna o čemu pričam), dok AAPL ima valjda povijesno najblaži rast prihoda, uz pad u kategoriji Mac-ova
ja do daljnjeg u rastu ne sudjelujem, možda poneki skalp, jer fundamentalno ovaj rast nije održiv
i dalje čekam onaj zadnji trzaj prema dolje (S&P500 ispod 3.600)
A kakvo je krvoproliće na Intelu... Loše je..užasno loše.. 22% im je pao prihod.. dvadesetidvaposto..
Amazon je jako isfrizirao svoje izvješće.. prihod im je porastao? Oke. A novčani tok i sve ostalo? Ne izgleda uopće dobro. Zašto su oni 12% u after marketu?! Pojma nemam. Nitko ne zna. Intel je -11% u after hours... majko mila...
Još će puno toga ružnog izaći..
Intel ajme... Microsft zato rastura..
Admin, može brisanje ovog silnog offtopica iz ove teme? Tema je Tržište kapitala - Hrvatska - Dionice - Komentari trgovanja na burzi - LIVE. Za naricanje i crnjačenje nad američkom burzom postoji za to pripadajuća tema.
Čini mi se da će mnogi nakon pada od 30-35% i ovaj put ostati na suhom s rukama u gaćama i k... ešom u ruci.
Admin, može brisanje ovog silnog offtopica iz ove teme? Tema je Tržište kapitala - Hrvatska - Dionice - Komentari trgovanja na burzi - LIVE. Za naricanje i crnjačenje nad američkom burzom postoji za to pripadajuća tema.
Čini mi se da će mnogi nakon pada od 30-35% i ovaj put ostati na suhom s rukama u gaćama i k... ešom u ruci.
Tema je Komentari trgovanja na burzi i gdje je problem komentirati što je aktualno u USA (inflacija, FED i stope) kad to utječe na cijeli svjet i na nas. Pa nismo mi proizveli inflaciju i komentiramo kad se obuzda da će i kod nas biti posljedica (pozitivnih).
I ovo nam je mač nad glavom
https://www.zerohedge.com/markets/here-w…our-covid-cases
Milijun vamo, milijun tamo
sada je najopasnije, jer su šišmiši posebno aktivni na ovim vrućinama
https://www.zerohedge.com/markets/here-w…our-covid-cases
Milijun vamo, milijun tamo
Kod mene doma isto kao u Wuhanu, točno 4 kovid slučaja. Pa ni ulazna vrata od kuće ne zaključavamo