Što će reći da će ludovati u minusu poslije..
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
https://theloadstar.com/gloomy-outlook…ntinue-to-fall/
Evo jednog negativno intoniranog članka koji kaže da su dugoročni ugovori za sada sigurni, ali da bi trebali početi padati u Q1 2023.
Između ostalog, trebale bi padati i cijene polovnih brodova, i to bi trebale pasti vrtoglavih 50% u odnosu na sadašnje cijene.
Pa bi tako brod veličine 8000 TEU trebao koštati oko 75 milijuna dolara, a ne sadašnjih 150 milijuna dolara.
I onda pogledamo flotu Danaosa:
https://www.danaos.com/fleet/fleet-overview/default.aspx
Tamo ima 71 brod, od toga 23 broda jednaka/veća od 8500 TEU. Da ta 23 broda pomnožimo sa 75 milja dolara, došli smo na 1,725 milijardi. A preostalih 48 brodova isto nešto vrijedi valjda.mcap DAC je 1,4 milijarde dolara.
Ima DAC i svojih dugovanja, naravno. Ali ima i neku zaradu. Kaže yahoo da se trenutno trži na P/E 1,28.
-
Osrednje sam prošao, dokupio sam Pag u prvom padu na 107 i prodao iznad 110.
bolje bi bilo da sam skočio u csiq a lošije... u brodara
-
0,75 dizanje market nije ni trepnuo skoro mislim u pogledu volatilnosti
-
Ma poludit će sad prema gore garant
-
Ma poludit će sad prema gore garant
Sve su onio to ukalkulirali znamo pricu kako ide
-
Moja call opcija TSLA, kupljena po 9.10, danas otišla na 27.
Naravno da sam prodao po 14.
No, poanta je da sam bio gotov za 23 minute.
Isplatilo li se sjediti cijeli dan za x3? Možda.
Jednom kada budem u mirovini.
-
Prvo ćemo vidjeti kako je prošla META uskoro
pa QCOM i Ford
Može biti tek skupljanje put opcija za sutrašnji pad? To gura indeks gore
Biti ćemo pametniji do petka
-
Nisam mogao zamisliti ovako jaku reakciju ni u slučaju dizanja za 0.50%. Šta su ovako veseli. Pa sve je bilo očekivano.
-
FED je najavio usporavanje dizanja kamatne stope, čitaj Chiken Out
-
-
-
FED je najavio usporavanje dizanja kamatne stope, čitaj Chiken Out
Znači, tako to tržište tumači, kao chicken out. I zato što se FED preplašio, dionice rastu?
-
J. Po nije niti na jedno pitanje novinara odgovorio konkretno.
Kumrovečka škola je za ovog lika mala glazbena.
Priča o ekonomiji kao da je bajka!
Ej, plaće rastu, nezaposlenost pada, samo malo ta inflacija, pa samo malo i metodologiju promijenili....sutra dok ga demantira CPI.
Ajme
-
Evo jednog super članka o jednom super ulagaču:
https://www.joc.com/maritime-news/…m_20220718.htmlYildirim, dakle. Kupio 24% CMA CGM za 700 milja dolara, CMA CGM skoro otišao u stečaj pa je skoro sve izgubio, a sad mu vrijedi udio oko 22 milijarde dolara, a veli da će ići do 30 milijardi.
Tri najveća inače drže 80% tržišta pa se ne očekuje neko pretjerano spuštanje cijena ni kad tereta ne bude kao danas.
-
"The Dow racked up gains on Wednesday, as Federal Reserve Chairman Jerome Powell signaled that the Fed could slow the pace of rate hikes at some point, while tech rallied after quarterly results from Alphabet and Microsoft weren’t as bad as many had feared."
Stock Market Today: Dow Racks Up Gains After Fed Rate Hikes, Tech Rallies By Investing.comStock Market Today: Dow Racks Up Gains After Fed Rate Hikes, Tech Rallieswww.investing.comČitam na yahoo njihove forume, ljudi negoduju zbog poteza FEDa za koje drže da su zakašnjeli i nedovoljni da suzbiju inflaciju. Teži im je kamen inflacija do beskonačnosti nego recesija
-
Malo stisni, malo pusti, sve skupa brod u boci
Inflacija 9%, a kamatna stopa koliko, 2,5%
Zbog toga se market drži, a zbog najave da će se usporiti dizanje stope danas raste.
Bliže se mid-term izbori. Nije zgodno ići na izbore sa inflacijom 9%, ali ni sa marketom u podrumu, njihovi 401 i IRA računi su na marketu- mirovine cijele jedne generacije. Nije im zgodna ni nezaposlenost. Ništa od toga im nije zgodno. Pa se samo čini da se nešto čini. Ovo bi moglo potrajati i desetljeće, do nekog novog Volkera. A onda neka nam Bog pomogne.
-
"The Dow racked up gains on Wednesday, as Federal Reserve Chairman Jerome Powell signaled that the Fed could slow the pace of rate hikes at some point, while tech rallied after quarterly results from Alphabet and Microsoft weren’t as bad as many had feared."
https://www.investing.com/news/stock-mar…rallies-2855720
Čitam na yahoo njihove forume, ljudi negoduju zbog poteza FEDa za koje drže da su zakašnjeli i nedovoljni da suzbiju inflaciju. Teži im je kamen inflacija do beskonačnosti nego recesija
mi koji trgujemo na marketu ne možemo gledati kao "ljudi" nego kao ljudi koji trguju na marketu........več je i prije Feda danas bilo naznaka da su neki odabrali "wrong side of market" .......naravno mislim na one koji su na dnu odlučili birati krivu stranu........jednostavno izgleda sad ali zapravo nije....kao što znamo i pad je proces koji traje......kad pretjera i u jednom relativno kratkom vremenu uračuna sve negativno onda više dole ne može nego samo up, up dok ne krene nova računica......na kraju balade, pravi up, up , up iovako će doživjeti samo oni koji odrade dobar stok picking i domaću zadaću a drugi se će se čudom čudit.......i kod nas na marketu neke su zatukli (ne mnoge nego malo njih) a izvješća nikad bolja........to su te koje teba imati jel kad ovaj bull stane i indexi padnu neki će i dalje rasti.........
-
Market Jump After FED Hike is a Trap - Morgan Stanley (cnbc.com)
QuoteWilson has a 3,900 year-end price target on the S&P 500. His forecast also includes a call for the market to take another leg lower before getting to the year-end target. Wilson is bracing for the S&P to fall below 3,636, the 52-week low hit last month.
“We’re getting close to the end. I mean this bear market has been going on for a while,” Wilson said. “But the problem is it won’t quit, and we need to have that final move, and I don’t think the June low is the final move.”
Wilson believes the S&P 500 could fall as low as 3,000 in a 2022 recession scenario.
-
Peter Schiff: The White House Recession Denial | ZeroHedge
Eto. Nisu u recesiji.
Ni recesija nije što je bila
-
Ode CSIQ...
Ajesam suroče, jučer mi par centi falilo.
Kupio sam sad Fajzera oko 49.5
ajd da vidim oćel ga sterat u blokadu, kak se to kodnas kaže
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-