Ja sam se baš usrećio sa kešom: prodao sam oxlc i vir. nakon prodaje oxlc pet posto plusa vir skoro dva.
p.s.
kupio Halo i Sesn, nisam prodo kad je grmilo
Ja sam se baš usrećio sa kešom: prodao sam oxlc i vir. nakon prodaje oxlc pet posto plusa vir skoro dva.
p.s.
p.s.
To si mene kopirao. I ja sam 5 minuta prije otvaranja prodao OXLC i VOC.
Nafta je bila na -3% . futuresi na skoro -1% i rekoh si opet crveni dan i prodao.
I eto OXLC na +4% - VOC na+5% a ovo sto nisam prodao je na -3%
Pa da sam žmirio dok sam prodavao ne bi gore izabrao.
Na cijelom trzistu su valjda samo te dve koje sam prodal zelene a sve ostalo je crveno.
I tak, kupim danas tri put opcije TSLA strike 700 na oko 7 baksa, prvo, nisam htio kupiti 3 komada puno mi to. Ode ona u seknudi na 6$, minus 300$ nisam ni trepnuo, a šta, tražim di je sell gumb, od jada, bijesa, TSLA pada, put raste, evo mene u plusu. Prodam jednu na 8, prodam dvije na 10. Htio sam prodati samo jednu od te dvije ali...
Ode put na 22.
Put putjem put ti mater.
No...sve skupa na kraju dana ugodnih cca +700$.
Još sam nešto čmrljio sa NVDA.
Ali zanemarivo.
Dok s jedne strane govore da ove godine neće biti peaka zbog smanjene potražnje, congestion počinje uzimati danak iako je tek sredina srpnja.
Od niza uvjeta koji bi se trebali ostvariti da congestion nestane i oslobodi 10% zarobljene flote, trenutno ne funkcionira jedan, ali vrijedan - željeznice.
Što je manje manevarskog prostora unutar luke, to je teže micati kontejnere. Usto, nedostaje i šasija za kontejnere.
Evo jednog članka koji objašnjava kako se formiraju cijene u svijetu kontejneraša i zašto pad spot vozarina ne bi trebao utjecati na DAC, GSL i ostale.
The continuing uptick in the financial results of the container shipping industry since the 3Q21 peak in the Drewry WCI belies the impact of spot rates. In 1Q22, the Drewry WCI was 10.2% lower than it was two quarters earlier. Despite that pricing decline, industry net income was 22.1% higher. During 2Q22, the Drewry WCI declined another 15.0%, bringing its total decrease since the peak three quarters earlier to 23.7%. However, the early indications based on two months of CTS volume and pricing data are that 2Q22 industry net income will be similar to 1Q22. Put simply, higher net income at the same time that spot rates are down 23.7% underscores that spot rates aren’t a particularly relevant factor.
https://john-d-mccown.medium.com/container-ship…ces-71ef72ac987
Wall Street Journal
Bljutav dan. Prodao NKTX i Halo na dnu, a PRU pri rastu prerano.
Danas pišem.minus čini se.
Oćelta nafta/energija, i dolje i gore je oke?
Kupovo bi PAA. Dorchester mineralz, MMP i slično
I taj konđešćn, to ako se propasira onda brodari idu ap?
Kamionđžije rastu. PAG se ne da.
krenulo je opet rastapanje
put u središte zemlje
zgleda da CPI ne bude dobar
put u središte zemlje
neznam što više reći o tom CPI-u.......mislim da je situacija trenutno lose-lose........ima samo veći i manji lose......ako CPI bude iznad očekivanja bit će drama a ako bude u skladu s očekivanjima ili nešto ispod opet ništa bitno nismo vidjeli jel i dalje inflacija ostaje izuzetno visoka ali ostaje utjeha da smo možda vidjeli vrh........al i u tom boljem lose casu Fed mora opet zahajkirati bar 0,5 a ako stvarno ne lažu da se bore protiv inflacije ići će 0,75.........
put u središte zemlje
Men se čini da će podaci biti ne pretjerano loši, pa ćemo sutra kupovati skuplje...
No..
FED ide 0,75 bps
ako ne, gube dodatno na vjerodostojnosti
zadnji jobs report im je u tome pomogao
znači stabilnost cijena i zaposlenost, to im je mandat, to čine
ja bih rekao da je ovo gore nekako uračunato, današnji pad može biti zbog vrlo jakog dolara
danas je recimo MSFT dosta pao, čini se da objava zarade ne bude nešto naročito
evo gledam i AMZN, opet pada iako je već izudaran
banke su dobro rasle danas, sad opet u padu, neprikosnovena pharma isto danas pada
jedino avio kompanije, na krilima prve kvartalne dobiti AAL-a nakon 2019. godine, rastu
treba pratiti VIX, pa tek je na 27.55
čeka nas dugo, dugo propadanje
barem prema ovom članku
autor pretpostavlja prema Elliott Wave Principle (EWP) TWTR na $22, tamo negdje oko Travnja 2023. tako kaže slikica
barem prema ovom članku
autor pretpostavlja prema Elliott Wave Principle (EWP) TWTR na $22, tamo negdje oko Travnja 2023. tako kaže slikica
ne bi to bilo nikakvo čudo ........nakon desetlječa jeftinog i besplatnog novca te gomilanja dugova pogotovo država koje je covid dodatno jako zadužio ne bi bilo čudo da monetarne vlasti na neko vrijeme okrenu ploču i prestanu gledati market.......onda će market gledati njih a ovi ih samo otpiliti na stand by i eventuano baciti pokoju kost........rast marketa bio je brutalno jak u odnosu na rast ekonomija i rast standarda a sve novcem koji nitko nije zaradio a djelio se šakom i kapom......bilo bi super da tako ne bude tako pa da beremo lovu kao prošle godine... al ipak, nije svaki dan ponedjeljak......
Ja sam kupio Toyotu, PAA, PANL, CSIQ I marqetu.
Farmu/biotech nikako da uvatim.
Pa šta sad. Dosta sam zaradio prošli tjedan pa mogu sad na nulu
barem prema ovom članku
Moje je mišljenje da tržište trenutno odrađuje dno i da je velika većina stvari već uračunata u cijenu, te se čak ne bih iznenadio nekom ljetnom rally-u prije duge hladne zime i znate već onih strašnih riječi rece...a, stagfl...a, infl...a bla bla bla. Znate ono, kada svi razmišljaju na jedan način, a ono se dogodi baš suprotno i neočekivano.
Prosvjedi protiv AB5, vidjet ćemo koliko su kamiondžije organizirani. Prazni kontejneri su se nagomilali zbog problema sa željezničkim odvozom. Ako odaziv kamiondžija na prosvjede bude dobar, stvari će se jako zakomplicirati jer sezona ipak počinje s povećanom dopremom kontejnera.
USAK, PAG etc... Rastu dobro, tj dok su oči uprte u sve te brodove/kontejnere/ rute/cijene nafte/scrapa i konđešćna ; ovi prljavi točkaši rasli
China imports YTD:
Iron ore down 4.4%
Coal down 17.5%
Soybeans down 5.4%
Crude oil down 3.1%
Objavljeno na Twitteru upravo. Loše prvo polugodište za Kineze, ajmo vidjet hoće li biti popravni do kraja godine.
Kriva tema, molim premjestiti na dry bulk.
- potencijalni štrajk željezničara
- prosvjedi kamiondžija u Kaliforniji (LA/LB)
navodno će ih prosvjedovati samo nekoliko stotina, ali navodno će blokirati ulaze u luke, u članku se spominje i ponedjeljak kao sljedeći dan za prosvjede
- congestion i dalje jak i to i na istočnoj i na zapadnoj obali
Sve se to događa ususret peaku sezone. Ne usred peaka sezone, nego ususret. Mislim da je to velika razlika.
----------The US Bureau of Labour Statistics is set to release the Consumer Price Index (CPI) data for June today. Ahead of the 08:30 EST release time, analysts from the top US banks continue to be downbeat about the numbers. With headline inflation already at 8.6%, they fear it may worsen and increase to 8.8% after energy prices soared in June.