Medical stocks remain the clear leaders right now, including IBD 50 members Evolent Health (EVH), McKesson (MCK), UnitedHealth (UNH), Harmony Biosciences (HRMY) and AstraZeneca (AZN).
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
https://www.seatrade-maritime.com/containers/ooc…ord-q2-revenues
Kreći kontejneraši s Q2 reportima i novim vrtoglavim brojkama.
A evo i ovdje jedno upozorenje:
https://theloadstar.com/warning-to-shi…ng-spot-market/ -
Nakon svih ovih crvenih cijedjenja ljepo je vidit ovakvo otvaranje, sad cemo vidit kako ce zavrsit dan koliko snage ima u tome.
-
Super prolazim sa VIR i OXLC.
PRU SAM prodao na vrhu. Kupio na nekom blijedom padu ponovno , iza koga ide blijedi rast no sve skupa negdje ni 2% , za današnje prilike jadnog rasta.
inače "genijalno" prodao jučer SESN i NKTX i DMLP i.kupio PRU.
prva dva farma drugo energija, sesn je zelenio do 10% danas.
Imam još keša al me strah sad to upucavat. eventualno pru, jer nije odradio rast...
Trebalo bi mi jedno 20 ovakvih dana da vratim šta sam pogubio u zadnjih, pa godinu dana.... 😌
-
Pokušati ću kupiti Roche, RHHBY na OTC tržištu.
Crvenim jer sam konzervativan
-
-
Ovo Lud zbunjenog
Čitam malo te blogere, čitam često i Twitter i jedno mi je jasno: FED nema pojma. Blogeri, tviteraši... Svi znaju bolje od FED-a. Ako je Hrvatska nacija nogometnih trenera, USA je nacija FED-ovaca.
I naravno da onda nemam povjerenje u FED.
Ja kao mali hrvatski seljak mogu reći da je taj neki FED rekao da će hajkovi ovisiti o dati i da im je cilj spriječiti inflaciju, a pri tom probati ne oštetiti gospodarstvo. I sad, ako je inflacija veća nego što su mislili kao što je bila u svibnju, oni su hajkali više nego što je tržište očekivalo 0,75 umjesto 0,50. E sad, ako inflacija posustane, bilo bi logično da oni manje hajkaju, dakle recimo 0,50. Iako tržište očekuje 0,75.
Ali imamo i tog blogera koji kaže: Ne, FED se uplašio i sad se ponaša poput tinejdžera pa će onda, da zastraši ostale nasilnike iz školskog dvorišta, hajkati 0,75 pa 0,75 pa 2,0 pa osam pa razbiti špekulje i trčati oko drveta.
Da, doista ću uložiti svoju mirovinu u sve što takvi blogeri preporuče. -
It's time to buy the selloff in energy stocks, starting with these 4 namesUnfounded fears have pushed these stocks lower.www.marketwatch.com
Ovo pak zvuči posve razumno, pogotovo onaj LNG
-
I eto nas na otporu
Sad ćemo vidjeti imali li goriva za nastavak
-
Ovo Lud zbunjenog
Čitam malo te blogere, čitam često i Twitter i jedno mi je jasno: FED nema pojma. Blogeri, tviteraši... Svi znaju bolje od FED-a. Ako je Hrvatska nacija nogometnih trenera, USA je nacija FED-ovaca.
Ja kao mali hrvatski seljak mogu reći da je taj neki FED rekao da će hajkovi ovisiti o dati i da im je cilj spriječiti inflaciju, a pri tom probati ne oštetiti gospodarstvo. I sad, ako je inflacija veća nego što su mislili kao što je bila u svibnju, oni su hajkali više nego što je tržište očekivalo 0,75 umjesto 0,50. E sad, ako inflacija posustane, bilo bi logično da oni manje hajkaju, dakle recimo 0,50. Iako tržište očekuje 0,75.
Ali imamo i tog blogera koji kaže: Ne, FED se uplašio i sad se ponaša poput tinejdžera pa će onda, da zastraši ostale nasilnike iz školskog dvorišta, hajkati 0,75 pa 0,75 pa 2,0 pa osam pa razbiti špekulje i trčati oko drveta.
Da, doista ću uložiti svoju mirovinu u sve što takvi blogeri preporuče.zahajkali oni 0,5 ili 0,75 na sljedečem meetingu inflacije i dalje ostaje visoka sve i da je sada doživila svoj vrh, a i to je veliko pitanje.......kad negdje kasniš godinu dana mozeš bacat samo soli na rep........ako se stvarno žele borit protiv inflacije morat će zahajkati kak treba i dodatno zaljuljat tržišta ili svojim filozofijama prevarit tržište za jedan dodatni dan prije ponora i ostavit inflaciji da uništi ono što je ostalo.........uglavnom, samo sreča ovo može spasiti jel pameti je odavno nestalo.......u prijevodu, soft landing je moguć samo uz više sreće nego pameti.......znaći teško, ali u teoriji moguće..........
-
-
Kupio sam MPW na kraju, medicinski REIT.
Sutra je petak i petkom se crveni ali svaki četvrti petak se zeleni.
Nadam se da sam dobro brojo.
Uglavnom , da ne ispadne da se ne bavim tehničkom analizom...
-
Eto kreno MPW...
-
Da, doista ću uložiti svoju mirovinu u sve što takvi blogeri preporuče.zahajkali oni 0,5 ili 0,75 na sljedečem meetingu inflacije i dalje ostaje visoka sve i da je sada doživila svoj vrh, a i to je veliko pitanje.......kad negdje kasniš godinu dana mozeš bacat samo soli na rep........ako se stvarno žele borit protiv inflacije morat će zahajkati kak treba i dodatno zaljuljat tržišta ili svojim filozofijama prevarit tržište za jedan dodatni dan prije ponora i ostavit inflaciji da uništi ono što je ostalo.........uglavnom, samo sreča ovo može spasiti jel pameti je odavno nestalo.......u prijevodu, soft landing je moguć samo uz više sreće nego pameti.......znaći teško, ali u teoriji moguće..........
Opa, ipak nije samo Amerika zemlja FED-ovaca, ima ih i u Hrvatskoj. Lijepo je vidjeti.
-
zahajkali oni 0,5 ili 0,75 na sljedečem meetingu inflacije i dalje ostaje visoka sve i da je sada doživila svoj vrh, a i to je veliko pitanje.......kad negdje kasniš godinu dana mozeš bacat samo soli na rep........ako se stvarno žele borit protiv inflacije morat će zahajkati kak treba i dodatno zaljuljat tržišta ili svojim filozofijama prevarit tržište za jedan dodatni dan prije ponora i ostavit inflaciji da uništi ono što je ostalo.........uglavnom, samo sreča ovo može spasiti jel pameti je odavno nestalo.......u prijevodu, soft landing je moguć samo uz više sreće nego pameti.......znaći teško, ali u teoriji moguće..........
Opa, ipak nije samo Amerika zemlja FED-ovaca, ima ih i u Hrvatskoj. Lijepo je vidjeti.
još je za Ameriku i lako jel će se opet oporavit brže nego Europa..........al ovaj naš Europski Fed, e to je posebna prića.......Fed je bar sad nakon godinu dana svjestan svega a ovi su u nesvjesti i dalje i ne mogu si pomoći.......
a mi se možemo zafrkavati koliko hoćemo, ja sam uvijek za......ali i ovu našu Afriku sa strujom naći će sve to pa ćemo se nakon Bugarske i Rumunjske morati borit i sa njima da nas ne prestignu......
-
Kako ono kažu, u kontejnerskom sektoru vozarine padaju of the cliff. I onda se pojavljuju neki novi, nadobudni igrači i plaćaju 130 milijuna dolara za brod star 12 godina koji može prevesti 8.800 TEU. Pa mislim, jel taj Maersk pao s kruške? Jel imaju viška lovei premalo iskustvo u biznisu? Nije mi to jasno.
https://www.tradewindsnews.com/containerships…ket/2-1-1254392
Inače, po tim valuacijama DAC vrijedi 320$ po dionici. DAC po scrap cijenama od 400$ vrijedi 140$. Ili, kako kaže burza, 60$. -
Kako ono kažu, u kontejnerskom sektoru vozarine padaju of the cliff. I onda se pojavljuju neki novi, nadobudni igrači i plaćaju 130 milijuna dolara za brod star 12 godina koji može prevesti 8.800 TEU. Pa mislim, jel taj Maersk pao s kruške? Jel imaju viška lovei premalo iskustvo u biznisu? Nije mi to jasno.
Inače, po tim valuacijama DAC vrijedi 320$ po dionici. DAC po scrap cijenama od 400$ vrijedi 140$. Ili, kako kaže burza, 60$.ja kad tako nešto zaključim i siguran sam u to kupujem do posljednjeg centa ali prije toga nazovem vidovitog Milana da mi kaže kakva je budučnost......prošle sam godine jedan vikend dočekao sa all in u atpl i 200 kn u džepu, praznim frižiderom, vlasništvom nekretnine, pokretnine i kučnim ljubimcem.........lud čovjek ali isplatilo se......ove godine, kažem samo ne hvala, pun novčanik, pun frižider, pun brokerski, ponekad i nešto dionica ima ali samo no stress........nema žurbe, novac se uvijek može pogubit........uhvatit poneku priliku i bjež sa novcem koliko te noge nose.........
-
Inače, po tim valuacijama DAC vrijedi 320$ po dionici. DAC po scrap cijenama od 400$ vrijedi 140$. Ili, kako kaže burza, 60$.Ako to rade, nebitno tko su, ponašaju se kao da su pali s kruške. 130mil$ je prevelika lova za takvu polovnu lađu. Još pogotovo u vrijeme kad kola kreću nizbrdo. Veliki brodovlasnici žive u svom svijetu, lova im udarila u glavu i čini mi se da su slijepi za sve buduće probleme.
-
Pa ja razmatram da uložim vrijednost cca pola stana još u DAC. Samo kad bi znao je su li Costas i ekipa oko njega normalni ljudi i što mogu od njih očekivati.
Samo da sad ne naruče 15 nekih 8800 Teu brodova koji bi tamo 2025 izašli iz brodogradilišta i spalili sve što će zaradit slijedeće 3 godine ili nedajbože neke još luđe ideje, ali s tim likovima nikad ne znaš pogotovo ako su Grci. Sigurno ovdje bude gadan oversupply u roku od 3 godine ako ne i prije.
-
Inače, po tim valuacijama DAC vrijedi 320$ po dionici. DAC po scrap cijenama od 400$ vrijedi 140$. Ili, kako kaže burza, 60$.Ako to rade, nebitno tko su, ponašaju se kao da su pali s kruške. 130mil$ je prevelika lova za takvu polovnu lađu. Još pogotovo u vrijeme kad kola kreću nizbrdo. Veliki brodovlasnici žive u svom svijetu, lova im udarila u glavu i čini mi se da su slijepi za sve buduće probleme.
Cudno da amkby ovakav potez vuce a ne neko od grckih megalomana ali ko smo mi da im sudimo
-
Pa ja razmatram da uložim vrijednost cca pola stana još u DAC. Samo kad bi znao je su li Costas i ekipa oko njega normalni ljudi i što mogu od njih očekivati.
Samo da sad ne naruče 15 nekih 8800 Teu brodova koji bi tamo 2025 izašli iz brodogradilišta i spalili sve što će zaradit slijedeće 3 godine ili nedajbože neke još luđe ideje, ali s tim likovima nikad ne znaš pogotovo ako su Grci. Sigurno ovdje bude gadan oversupply u roku od 3 godine ako ne i prije.
to ulaganje ovisi o tome koliko je stan velik i koji dio uožite.. ..jel ako je jednosoban a izgubite kuhinju i kupaonicu imate samo spavaću........ako je četverosoban, onda je i gubitak polovice prihvatljiv.
to ulaganje ovisi o tome koliko je stan velik i koji dio uožite.. ..jel ako je jednosoban a izgubite kuhinju i kupaonicu imate samo spavaću........ako je četverosoban, onda je i gubitak polovice prihvatljiv...
u slućaju pozitivnog ishoda, susjedov je stan gratis...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti