1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Svijet
  3. Tržišta kapitala - USA

Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
  • September 18, 2020 at 8:28 PM
  • looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • June 8, 2022 at 9:24 PM
    • #7,101
    Quote from Hrx84

Vozarine za kontejneraše padaju

A Zim je u tom slučaju rizičniji od ovih koji mu unajmljuju brodove

Malo bombasticnih naslova cuda radi:

US import demand is dropping off a cliff
    There’s no wave of containers coming to rescue U.S. freight markets. Booking data shows that U.S. imports are cratering.
    www.freightwaves.com

Ali stoji da fbx pada danima, kao i ffa za drybulk. Cijene papira su se opirale neko vrijeme ali ne moze to vjecno, danas je doslo na naplatu, jbg

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • June 8, 2022 at 9:29 PM
    • #7,102
    Quote from my moon

Zakaj je ZIM opal?

Shipping Stocks Dive As Stagflation Fears Hit Market; Zim Triggers This Sell Rule https://finance.yahoo.com/m/e62bcd45-8bc…0220&yptr=yahoo

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • June 8, 2022 at 10:22 PM
    • #7,103

Meni se to cini da je kao i svaku put do sada prije fed meetinga nastalo bjezanje dok ne prodje fed, a taman je fed sljedecu sridu, samo iman osjecaj da je svaki put ranije ta rasprodaja, koliko me pamcenje sluzi zadnji put su isto ovako i onda dva dana prije feda pocelo dizanje, uvjek suprotno od ocekivanja pitanje kakva je igra sad na tapetu.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • June 8, 2022 at 10:37 PM
    • #7,104
    Quote from jasko
    Quote from my moon

Zakaj je ZIM opal?

Shipping Stocks Dive As Stagflation Fears Hit Market; Zim Triggers This Sell Rule https://finance.yahoo.com/m/e62bcd45-8bc…0220&yptr=yahoo

Danasnji volumen na zimu je 891 mil to je vise od 12% kapitalizacije, jel ovo DAC potakao rasporadaju dodatno ?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 9, 2022 at 9:09 AM
    • #7,105
    Asia Session: Regional Markets Mostly Red On Renewed China Lockdown Fears; Oil Up | Investing.com
    Market Overview Analysis by MarketPulse (Jeffrey Halley) covering: EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, AUD/USD. Read MarketPulse (Jeffrey Halley)'s latest article on…
    www.investing.com

This morning, Shanghai residents awoke to the news that the Shanghai district of Minhang, home to two million people, has been placed under strict lockdown with mass testing scheduled for Saturday. Markets have been naively pricing in that the easing of restrictions in Beijing and Shanghai was the final victory over omicron

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • June 9, 2022 at 9:21 AM
    • #7,106
    Quote from zlocesti

https://www.investing.com/analysis/asia-…il-up-200625524

This morning, Shanghai residents awoke to the news that the Shanghai district of Minhang, home to two million people, has been placed under strict lockdown with mass testing scheduled for Saturday. Markets have been naively pricing in that the easing of restrictions in Beijing and Shanghai was the final victory over omicron

Jučer je N.Bakić u 1 na 1 rekao puno toga o virusu i lockdownu i cijepljenju i sveukupnom ludilu oko covida...doći će jednom iz GuG....HR je kupila 20 mil.doza cjepiva ili ti 7 doza po svakom odraslom stanovniku a EU birokrati su za HR alocirali čak 40 mil doza ili ti 14 doza po svakom odraslom stanovniku Lijepe naše...pa tko je tu lud.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 9, 2022 at 4:11 PM
    • #7,107

Lako što je ZIM opal, muka je što još uvijek pada

Svi brodari i danas u crveno. :/

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • June 9, 2022 at 5:59 PM
    • #7,108
    Quote from zlocesti

Lako što je ZIM opal, muka je što još uvijek pada

Svi brodari i danas u crveno. :/

Zanimljivo je to kod amera kako u jednu i drugi stranu trgovanja se dogadjaju pretjerivanja nista nije nemoguce ma koliko god nelogicno bilo.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • June 9, 2022 at 6:20 PM
    • #7,109

Port Strike in Germany

Strikes to proceed in German ports due to a Union strike. As per coverage in the German press today, 150,000 containers are already waiting to be shipped at German ports and the strike will further exacerbate the situation.

A demand for increased pay is at the heart of the strike, with an increase in hourly rate and inflation compensation requested by the Union.

In Hamburg port alone, approximately 5,000 workers could go on strike according to an article published today in Bild.

We expect major delays in loading and unloading of vessels in the coming days. Please contact your local Crane Worldwide representative should you need assistance. Our global directory of offices is available here

Due to the Zero Covid policy in China and the lockdown over the past few months, as Crane Worldwide Logistics has covered in recent weeks in Industry Insight, disruption in Shanghai continues.

In addition, due to the conflict in Ukraine, the China to Europe rail freight service is problematic. Alternative routing has been provided via the Middle Corridor, further information here.

Please don't hesitate to reach out to the Crane Worldwide team for support at this time.

To je Njemačka. Ameri 1. srpnja završavaju pregovore. Baš me zanima što će tražiti sindikalci, s obzirom na to koliko je povećanje zarade u kontejnerskom biznisu.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 9, 2022 at 7:25 PM
    • #7,110

Dva tankera

Scorpio ima, čini se, jači momentum. Od 27.04 od kako je probio trend liniju cijena nije ni dotakla kratku EMA

Files

EURN_2022-06-09_19-19-29.png 76.58 kB – 0 Downloads STNG_2022-06-09_19-20-42.png 70.43 kB – 0 Downloads
  • zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 9, 2022 at 7:38 PM
    • #7,111

A zbog ovoga se idem vubiti!

Da sam da kupila makar dva puta, koliko sam ga crtala barem pet puta

Ovdje se stvarno trebalo samo sagnuti. Bile se tri liejpe prilike za ulazak

Sada bi trebalo čekati da se cijena makar malo povuče u konsolidaciji

Files

COP_2022-06-09_19-29-47.png 64.22 kB – 0 Downloads COP_2022-06-09_19-35-13.png 64.14 kB – 0 Downloads
  • looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • June 9, 2022 at 7:44 PM
    • #7,112
    Quote from zlocesti

Dva tankera

Scorpio ima, čini se, jači momentum. Od 27.04 od kako je probio trend liniju cijena nije ni dotakla kratku EMA

Fundamentalno....ne zanemarujmo fro i eurn merger:

Frontline Increases Pressure on Euronav to Complete Merger Negotiation
    In an apparent move to apply further pressure to move the proposed tanker mega-merger forward, Front...
    www.maritime-executive.com

A crude i produkt tankeri nisu ista prica

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • June 9, 2022 at 10:33 PM
    • #7,113

Lijepu sam šamarčinu pobrao na DAC

Tako mi treba kad hvatam noževe (prosjek $74.50). Ova rasprodaja na kraju je fini uvod za 'očitanje brojila' inflacije sutra. Ne bi me čudilo da skuhaju sutra zadovoljavajući podatak za market i da poletimo gore. A možda ipak ne?

Opet sam trgovao glavom a ne grafom. Koji god da sam otvorio graf dione i sektora, ista se slika vidjela već danima, a to je silazni trend. Jučer se na nekim dionicama vidjelo čudno bacanje papira naoko bez razloga npr. LRN (Stride), povlačenje tepiha. I umjesto da sam čuo što mi market šapuće, ja uletim u DAC. Trebao je to biti swing trejd na dan-dva a sad sam očito dulje tu. Za ZIM nisam imao cojones jer su ga ono... isprali, ko krpu.

Savjet još jedan: pratite dolar i 10y bond, kad oni u paru idu gore, ruše market. Jbga i to nisam htio vidjeti pri zdravim očima.

Eto... jedan od onih dana za lizanje rana

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,014
    • June 9, 2022 at 10:37 PM
    • #7,114
    Quote from accountant

Tako mi treba kad hvatam noževe (prosjek $74.50). Ova rasprodaja na kraju je fini uvod za 'očitanje brojila' inflacije sutra. Ne bi me čudilo da skuhaju sutra zadovoljavajući podatak za market i da poletimo gore. A možda ipak ne?

Opet sam trgovao glavom a ne grafom. Koji god da sam otvorio graf dione i sektora, ista se slika vidjela već danima, a to je silazni trend. Jučer se na nekim dionicama vidjelo čudno bacanje papira naoko bez razloga npr. LRN (Stride), povlačenje tepiha. I umjesto da sam čuo što mi market šapuće, ja uletim u DAC. Trebao je to biti swing trejd na dan-dva a sad sam očito dulje tu. Za ZIM nisam imao cojones jer su ga ono... isprali, ko krpu.

Savjet još jedan: pratite dolar i 10y bond, kad oni u paru idu gore, ruše market. Jbga i to nisam htio vidjeti pri zdravim očima.

to je ona faza u market cyclu gdje nakon "poricanja" čovjek misli da se sve "vratilo u normalu"........

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • June 9, 2022 at 10:40 PM
    • #7,115
    Quote from accountant

Ima nas dovoljno koji lizemo danas rane i novopecenih Zim-asa, a to mi se obicno tako desi kad udjem u nesto bez da napravim malo duzu analizu nego na prvi mi se ucni no brainer, samo problem je sta taj brainer ni dalje ne vidi zbog cega ga tako rasprodaju s takvim CF-om, nemoguce da gledaju vec godinama u buducnost i pritisak s novogradnjama i to da ce consumer prvo nastadati u ovom inflacijsko periodu, a tu bi kontenjeri trebali biti prvi na redu valjda, ali kako zanemarit da ce ebitda biti veca od kapitalizacije i s neto dugom na nula i onda bacas kao da nema sutra.

Da za 10y yield i dolar inace ima velik utjecaj, samo u ovom padu nije bas 10y yield se pomakao, osim nesto dolar

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • June 9, 2022 at 10:49 PM
    • #7,116

StatusQuo

ovo je bilo neselektivno bacanje papira, isto njima AMD ili ZIM, SQ ili DAC, a najgore je to što se dogodilo na kraju trgovanja, to su obično fondovi koji se pozicioniraju, odabrali su očito keš

hoćemo li gledati odbijanac? nema mi goreg kad u vikend ulazim s minusom, ždere me to onda do ponedjeljka ||

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • June 9, 2022 at 10:57 PM
    • #7,117
    Quote from accountant

StatusQuo

ovo je bilo neselektivno bacanje papira, isto njima AMD ili ZIM, SQ ili DAC, a najgore je to što se dogodilo na kraju trgovanja, to su obično fondovi koji se pozicioniraju, odabrali su očito keš

hoćemo li gledati odbijanac? nema mi goreg kad u vikend ulazim s minusom, ždere me to onda do ponedjeljka ||

Ne mozes napravit paniku na prodaji ako cili market ne ide u crveno onda psihologija radi svoje jer gubis na svim pozicijama i kako ide kraj hoces samo smanjit pritisak i smanjit poziciju tu razum vise ne pomaze.

Imamo jos petak nadajmo se da ce neki rebound biti inace bi pred vikend bio ljepi pritisak sta ce biti u ponediljak, a za ne falit fed u srijedu, iako su prosli put dizali prije feda, ko zna koja je sad igra u pitanju, sigurno je da se igra mjenja i tajming je drugaciji cesto ali cesto hoce napravit da i mislimo da je uvjek ista igra dok na kraju jednom nije.

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • June 9, 2022 at 11:44 PM
    • #7,118

U samo dva dana sam zbog velike pozicije u DAC a kroz prodane opcije i ZIM te NMM doživio katastrofu.

Do prije dva dana bio u ovoj godini u plusu čak. Pojačao danas Zim i osigurao ga dugoročnom put opcijom za 2024.

ZIM osiguravam, Dac i NMM ne jer ih smatram manje rizičnim iako ih market ne vrednuje i očito ne razumije. Ne mislim nikud bježati. Nadam se da će razvoj događaja uvjeriti uprave da ne rade dodatne brodove

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,014
    • June 10, 2022 at 12:33 AM
    • #7,119

neki dani sam na jednoj od tema a možda i ovoj pročitao da ako podaci o inflaciji budu dobri i pokaže se da inflacija bilježi svoj svh sve ide gore "do nezapamčenih razmjera".......skoro se ugušio od smijeha.....jel tko pomislio da cijene i sa tim eventualnim podatkom ostaju visoke a ispod toga ne postoji ništa dobro što može poduprijeti tržište osim kratkog bounca......priča je uvijek ista samo su sudionici tržišta drugačiji........tako će završiti i sa energy stocks a do tada uživati i uzeti pare i bježati......

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • June 10, 2022 at 6:27 AM
    • #7,120

Meni je ovo treći put od studenog prošle godine da sam doživio potpuno panični rasprodaju. Sjećanje na prethodne dvije kaže da se u roku od par tjedana sve vratilo.

Što se tiče DAC-a i ZIM-a, 1. srpnja vidjet će se jesu li uspjeli pregovori sa sindikatima ili će biti štrajka, a ti negdje trebalo bi se početi vidjeti hoće li biti congestiona.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 9:40 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 9:40 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      17k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 9:40 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

10,618 Replies, 4 years ago
  • Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

75 Replies, 4 years ago
  • Dugoročno ulaganje na inozemnim tržištima

40 Replies, 4 years ago
  • Dnevnik jednog trejdera

21 Replies, 3 years ago
  • CNDT (Conduent Inc)

17 Replies, 4 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 član i 7 gostiju
  • fantom