...i ode Europa u zeleno, još jedino DAX
ne znam doduše na čemu taj optimizam al dobro
Podsjećam vas na MOS
Otvara sa gapom
A nama treba samo još jedan dobar dan sa 7% plusa
Sačekajte da izađe iz 5- minutnog raspona dok ne sagledate pravac
Počeli pregovori Ukrajina - Rusija, možda zato. Tko će ga znat.
MOS 45 minuta nakon otvaranja
Plus 7%
Dužni ste pusu
Znaci ovo sto nabijanu bilo sta sto ima veze sa naftom je bolesno...
Indo sa 3-4 dolara na 70
Impp sa 0.5 na 7.5
Husa sa 1 na 10
Trenutno napucavaju OP
Valuacije su im takve da je nasa ina amazon za njih, tamo bi bila najmanje 30 000
Meni se jučer po deset put dogodila ista stvar. Pošto uglavnom (90%) igram short, za očekivati je da su dani poput jučerašnjeg za mene bogom dani.
Kifla.
Nisam sretan, jer sam iz svega izašao rano, BBBY nisam ni ušao a imao sam pripremljen nalog na 34.
NVDA short na početku i padala je ona, ali brate ja se pokrijem na 223. Onda kada nastavi padati, mislim si, pa do kud će, mora negdje stati, moraju se negdje početi pokrivati, no to se jučer nije dogodilo. Ode na 212.
Isto sa UPST.
Uglavnom, lakše mi ide kada je raspon uži (dnevni).
Nisam toliko nesretan zbog toga što "nisam zaradio koliko sam mogao", već zbog toga što sam loše radio! Baš loše.
Divan dan za zaradu, gubici su mi do sada bili ogavni, uglavnom nasitno zarađujem a inda mi jedna eksperna dionica sve upropasti.
neki dan 1900 $ minusa na STM icroeletronics
Danas dosta zarade no zapeavo poraz,
prvo previdio swn i csiq koji su mi uža rodbina, malo sam čvakno sad potonjeg na vrhu .
sve kupio dobro , prodao daleko prerano:
ALK
CPRI
MQ
Sad sam u Funko....
Bome i mene neki dan ubio short imppa, sa 4 otisao na 5 dolara i izasao sa 500 dolara gubitka. Da sam ga drzao do danas bilo bi manje, ali trebalo je imati zivaca jer je isao i do 9...
Danas lizem rane i pusem i na hladno pa propustam i zaradu.
Klasika, cijelo tržiste i moje miljenice krenu gore, trejdam, izlazim prerano, zamjetim još jedan dobar trejd / dionica koja zaostaje za krdom/, ne stavim stop loss i pojede mi svu zaradu, jer ta jedna, "troma" pada ko kamen.
Mislim da se namjerno ostavljaju takve mine za dip trejdere.
Jučer su od mojih to bile Funko , koji sam kupio i Ande, koji nasreću nidam
Funko je inače Zack's #1, i svi ga hvale, izvješće rasturilo, SA ga hvali..........
Zim danas objavio rezultate poslovanja, osim što su rasturili u svim kategorijama, daju dividendu 17$ na cijenu od 70$, to the moon...
Zim danas objavio rezultate poslovanja, osim što su rasturili u svim kategorijama, daju dividendu 17$ na cijenu od 70$, to the moon...
Karamba i karambita:
https://finance.yahoo.com/news/zim-reports-record-financial-results-120000708.html
Čak sam i ovih 15 dana od kad je počeo treći svjetski rat ostao u DAC koji ima jako puno ZIM-a.
Namjeravam ostati do daljnjega. Nadam se i dalje da ne bude podmorničkog rata da nam potopi flotu.
Karamba i karambita:
Net leverage4 ratio of 0.0x at December 31, 2021, compared to 1.2x at December 31, 2020; imaju neto keš poziciju od $509 million
Declared approximately $2.04 billion, or $17.00 per share dividend, representing 50% of 2021 net income on a cumulative basis (including interim quarterly dividend already distributed on account of Q3 2021 results). The dividend will be paid on April 4, 2022 to holders of ZIM ordinary shares as of March 23, 2022
During 2021 and subsequent to year end, entered into multiple charter agreements for a total of 36 newbuild vessels, of which 28 are LNG dual-fuel container vessels. The vessels are due to be delivered to ZIM throughout 2023 and 2024
užas, kaj da velim
isplatit će (samo) pola dobiti, ipak su ratna vremena
ASTS će da rasturi isto
ASTS će da rasturi isto
Izasao prerano 😔
ZIM tišti tam gdje voda pišti.
Tj očekivao sam barem 10% rasta a kad ono sell on news
ZIM tišti tam gdje voda pišti.
Tj očekivao sam barem 10% rasta a kad ono sell on news
Zim se ne ponaša onako kako bismo željeli da se ponaša i zato je smrtonosan za shortere.
Display MoreASML uh što je pao jutros
sigurno zbog nuklearke kao i sve drugo
evo graf 1H
kad bih znao da će ga napucati gore kao i zadnjih dva-tri puta do sada
lijepo se vidi kako su ga svaki put vraćali kad bi pao na $600-$620
diona je zakon, rade čipove, prihodi i zarada rastu iz kvartala u kvartal, dakle nije 'stečajuša'
čarobna kuglo reci nam!
ASML napucali su ga... dodao sam i peti val 'nadbidavanja' ovdje
Marqeta 34% plusa u p0stmarketu momentalno.
Ovo mi je prvi dan da nisam u Marqeti, ali sam ušao u ANDE, koji pada kao da će bankrotirati.
ANDE posvuda kao super dionica procijene,bilo za rat, bilo za mir, i po Zack i po S A u top ten dionica, momentalno na svijetu a i šire.
Ukratko, ne ide me
15 Dry Bulk Shippers For Your Watchlist | Seeking Alpha
Evo nešto za žućne rasprave na domaćem tržištu adrenalina