Dax propiknuo važan support.
DAX je samo jako lijepo popunio gap koji je trebalo popuniti....
Dax propiknuo važan support.
DAX je samo jako lijepo popunio gap koji je trebalo popuniti....
To mi je promaklo. Ionako imam osjećaj da je neki lažnjak za sada.
A i gledam ga na nekim futeres-ima gdje nema tog gapa.
Ako se sa futersima ovako nastavi i sutra, bit će bid na oko -5% svugdje.
Pa sad..
Trebalo je u petak ostati u short poziciji, ali onda opet, tri dana su tri dana, mogli su plesati kolo do sada, piti rakiju i eto, opet kifla.
Šta je tu je sutra će nam svima biti zanimljivo.
Pročito sam članak, pa da skratim; ratovi i burza u USA.
Najviše je palo kadje Njemačka napala Cehoslovacku Francusku, onda Japan Usa /25, 20, 11 %/ .
nakon godine dana sve je bilo 10% u plusu otprilike.
Ovi Afganistani, Krimovi i Iraki puno manje palo, brzo se vratilo.
No sadašnja ukrajinska kriza došla je uz najavljivanu Kata Klizmu.
Opet, gledajte koliko je Tesla rokno ili Pinterest.
Čini mi se da je Kata Klizma ušla tiho,možda pod sedacijom
Eto, pročitaše ovo pa će NASDAQ futursi još i u plus
Položio sa prredtrgovinski parangal; mq, alk, oxlc, mpw,nisko pa ako što ulovi.
ostatkom na 212 čekam otvaranje,možda naftovođe/plinovođe, abnb ,panl , triton i dlično bude tumbalo pa nešto ušićarim
na bolovanju sam, no ko oće radit uvijek nađe posla
Upao mi je OXLC
P/S mu je 2,4
P/Emu je 2.42
PEG mu je nula
Tako,za dočekat penziju sa njim ne zvuči loše
(učim pojmove pa dobro doďe za pravit se vaźan)
Sve crveno, osim tankera ???
I Gogl 7% gore.
I zlata
Nvda od 230 na 240 i nazad. Al' sve skupa, nije za long. A odbijanju se ne nadam
Razmišljam,čisto filozofski, rat košta , to koliko ljudski život vrijedi vidjeli smo do sada.... netko bi u ratu profitirao , i u dionicama.
Ekonomski rat. oke ,zavrnt ćmo pipe za plin,subvencionirati mu cijenu, dovući ga novim cijevima i brodovima (potom ukinuti subvencije)...
Cijene su tu negdje, za obje opcije, druga štedi živote. U prvoj bi profitirao , ne znam, lockheed, u drugoj Proizvođač bešavnih cijevi ltd.
Jasno kad bi Rusi namirisali drugu opciju već bi smislili protureakciju,nije to takonjednostavno, no eto...
Ja sam zavrśio u PAG, OXLC i MQ.
prije toga sam krvavi nož uvatjo ma marketi, pa sam ušo niže, i nadam se nuli do kraja dana.
takav je život....
Mene nemojte po kruh slati.....
Jutros sam prespavala otvaranje na ZSE, danas bounce provela kod zubara
Uglavnom, ovo bi moglo u SHS..... sada ide desno rame
Market up on news Putin has decided to recognize the NYSE and Nasdaq as independent republics
Bas se mislim kako ovo rusko zveckanje bi moglo utjecat na to da fed ne ide na sljedecem fedu na jace stezanje, a i market ce im bit malo na rubu odrona.
Bas se mislim kako ovo rusko zveckanje bi moglo utjecat na to da fed ne ide na sljedecem fedu na jace stezanje, a i market ce im bit malo na rubu odrona.
neznam samo kuda če s inflacijom onda......još bi im narod na sljedečim izborima mogao tražiti Putina za predsjednika........oni do tog sastanka, ako se ovako nastavi, neče niti jedan koristan alat imati u svojim rukama.......stalno gledaju, promatraju i kasne sa konkretnim kvalitetnim potezima.......na kraju če burzu natjerati na očajne poteze.....a sve i kad joj budu htjeli pomoći neče stići ni prstom mrdnuti jel če mast več otić' u propast a to će več imati i neke druge posljedice (ekonomske)........
Brodari su se baš raspojasali.....
Meni gaće ostadoše na štapu.
Pratio sam jedno pet dionica,kontra su SA i Zack's, i sve su pogodili:
Istok se oporavlja, sve osim Nikkei, budućnosnice USAoko pol posto plusa.
amožda oremo dno? ako ne bude termonuklearne inačice mirovne misije.
baš čitam članak na cnbc.com
sad navijaju da FED digne samo za 1/4 boda u ožujku, dakle manje
logika je da će nafta još rasti na krilima sukoba Rusija-Ukrajina
pošto ona ima širok bazni inflatorni učinak, ali joj treba vremena da se prelije u više cijene i treba također vremena da se potrošači 'obeshrabre' u potrošnji, narativ je da će se uslijed smanjene potrošnje smanjiti i inflatorni pritisci
meni je to sve nategnuto
ima roba i usluga koje su cjenovno totalno neelastične, dakle kupujemo bez obzira na cijenu jer su neophodne
reći odokativno da je ovih drugih, kod kojih će doći do smanjenja potražnje, više i da će to smanjiti inflaciju je... hrabro!
mislim da se FED igra s vatrom ako ne digne odmah za pola boda
spirala inflacije kad krene uh... ima ovdje sigurno vas dosta koji ste prošli te uvjete, kupovali marke na početku mjeseca ili čiji su roditelji zadnjih par rata kredita platili kovanicama
što se indeksa tiče, meni je onaj bounce u zadnjih sat-dva trgovanja više ličio na dead cat bounce jer su sve linije potpore na SPY i QQQ 'potrgane'
a što se tiče Cathie Wood pickova, smeću od PTON se upravo pridružio i TDOC kojem prihodi ne rastu više po dvoznamenkastim stopama a profitabilnosti nikako nema, pa je u AM zaronio par posto
PTON je jučer imao i electricity outage pa se bijesna populacija introvertiranih milenijalaca nije mogla spojiti sa svojim on-line instruktorima / influencerima
Cathie baš ne ide pa ne ide
Display MoreBas se mislim kako ovo rusko zveckanje bi moglo utjecat na to da fed ne ide na sljedecem fedu na jace stezanje, a i market ce im bit malo na rubu odrona.
baš čitam članak na cnbc.com
sad navijaju da FED digne samo za 1/4 boda u ožujku, dakle manje
logika je da će nafta još rasti na krilima sukoba Rusija-Ukrajina
pošto ona ima širok bazni inflatorni učinak, ali joj treba vremena da se prelije u više cijene i treba također vremena da se potrošači 'obeshrabre' u potrošnji, narativ je da će se uslijed smanjene potrošnje smanjiti i inflatorni pritisci
meni je to sve nategnuto
ima roba i usluga koje su cjenovno totalno neelastične, dakle kupujemo bez obzira na cijenu jer su neophodne
reći odokativno da je ovih drugih, kod kojih će doći do smanjenja potražnje, više i da će to smanjiti inflaciju je... hrabro!
mislim da se FED igra s vatrom ako ne digne odmah za pola boda
spirala inflacije kad krene uh... ima ovdje sigurno vas dosta koji ste prošli te uvjete, kupovali marke na početku mjeseca ili čiji su roditelji zadnjih par rata kredita platili kovanicama
što se indeksa tiče, meni je onaj bounce u zadnjih sat-dva trgovanja više ličio na dead cat bounce jer su sve linije potpore na SPY i QQQ 'potrgane'
a što se tiče Cathie Wood pickova, smeću od PTON se upravo pridružio i TDOC kojem prihodi ne rastu više po dvoznamenkastim stopama a profitabilnosti nikako nema, pa je u AM zaronio par posto
PTON je jučer imao i electricity outage pa se bijesna populacija introvertiranih milenijalaca nije mogla spojiti sa svojim on-line instruktorima / influencerima
Cathie baš ne ide pa ne ide
Smijesna cinjenica je da ako dignu za 0,25 market ce reagirat dobro jer je manje od ocekivanja i nace panicarit zbog tako male kamate, a da dignu za 0,5 market ce opet reagirat dobro jer ce narativ nac u tome da su poduzeli nesto da ublaze inflaciju barem mozda vecina marketa neko vrijeme, jer za market je rizik i velika inflacija bez obzira na niske kamate jer visoka inflacija dovodi do rizika da centralne banke ne pretjeraju u neocekivanom trenutku ako inflacija bude nekontrolirana, u svakom slucaju nema sanse da inflacija stane sljedecih pola godine, tek pocimlje dovoljno je pogledat po svijetu kretanje PPI-a nema gdje nije narastao za 10% cak i u japanu, a preljevanje do sada je bilo ograniceno na CPI, dobar primjer je i aliexspress neke stvari su vise od 100% skuplje, a svijet je u dobroj mjeri ovisan o kini sta se tice robe, a ne moze je tako brzo zamijenit lokalno.
Sad sam pogledao PPI euro podrucja iako sam znao da je visok kao i svugdje drugdje moran priznat da sam ostao sokiran nisam neko vrijeme gledao, pa ovo izgleda stravicno pogotovo jos kad uzmen cinjenicu da Lagarde nije poduzela apsolutno nista nedavno, pa euro ce u ponor, cpi ne odrazava ni priblizno realno stanje, a jos rusija s svojim tempiranim napadom kada je evropa nestabilna, ceka Putin samo trenutak kad treba krenit u ofenzivu ovo se sprema odavno.
EURO PPI
što smo rekli kolega, jel CPI kaska ondnosno lagira za PPI pa je zato nesrazmjer (još)?