OVo je stvarno ludnica, a tek GME.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
AMC s $4.96 na zatvaranju jučer na prekonoćnih $11.64
i raste...
što reći?
još jednom svima naglašavam: oprez!
AMC je u potrebi za kapitalom, svakih mjesec dva rade novi dokap i razvodnjavaju bazu postojećih
prže keš kao ludi
no tko je već uzeo ručnik i surf dasku, samo hrabro naprijed!
Ja stvarno skidam kapu ljudima koji spavaju sa tim papirima, jučer sam nešto istrejdao i AMC, ali in and out.
Svaka čast ekipa!
i ja ga gledao na $4.60
neobično je tako stajao neko vrijeme i kažem ništa, odoh na FUBO
sad gledam cijenu i ne vjerujem, pa do zatvaranja sam mogao okrenuti 8-9%
alo ovo prekonoćno, to nisu institucionalci već praznoglavci
nek' se nitko ne uvrijedi!
-
ja ovako nesto s cijenama dionica jos nisam dozivio. mislim da su burze slomljene, i da će ovo sve zavrsiti loše po sve nas, a ne samo luđaka s GME i sličnih dionica. kad presusi lova na racunu i krediti, to ce pucati samo tako
A kako se pripremiti na taj krah? Ja držikm 100k u cash-u, više mislim da nema smisla.
Od dobiti/dividendi 50% ide u nekretnine, 10% crypto+zlato, ostalo u dionice.
Igram se sa 10k na trading212, i tu dnevno lovim unusual volume na stock beep, a veće iznose, osim na ZSE, držim na skrbničkom u svojoj banci, trenutno u T, KO, SLG, s idejom da ne razmišljam o cijeni tih dionica slijedećih 10g, nego se zadovoljavam dividendom.
Ford je bio jako podcijenjen, pa sam ga uzimao po 7,6 u 10. mjesecu, s idejom da rizik nije velik, i da će za 2-3 godine doći na 11-12. Stavio sam prodajni nalog na 11,5, i taj mi je odradio prošli tjedan. Sad mi sve izgleda skupo i rizično. Gdje bi vi danas uložili, da je čim manji rizik, a relativno sigurna dividenda? -
pa svako ulaganje je omjer rizika al sta mi vrijedi sto je PFI po fundamentima bolja od nokie kad na njoj stojim dva mejseca i potonuo sam 10 % ?
trend je ko na ZSE- sto gora dionica to bolje leti u nebo.Spavanje u egzoticnim dionicam nije lijepo al je profitabilno (trenutno)
cesto spavam u nekima od njih al sa manjim iznosima i stop nalozima.
Evo i jucer sam ostavio cak malo vecu kolicinu egzotike preko noci.
Gledajuc sto bi mi bilo bolje dosao sam do zakljucka da mi je najbolje pratit redit i robinhodovce i ne razbijat glavu zasto nego jednostavno zazmirit i uskocit :). Nis ne moras radit samo se moras pomirit da ces izgubit odredjenu kolicinu novaca.
Meni to nije neki problem (bar za sad jer se sve zeleni) a kad postane onda necu vise tako trgovat...
evo u cemu sam odspavao sinoc.
U svakoj egzoticnoj je priblizno ista suma novaca i dokle god kad sve podvucem daje prihod ja ne odustajem od takvih dionica.
Jucer sam takodjer psotao sto je nocilo. Neke su iste a neke su potpuno nove rakete za mjesec
i znam da cu na kraju morat potonut s takvim dionicama al vec i sad sve u njima je u biti zarada na njima kroz proteklo razdoblje pa cu bit na pocetku i imat besplatnu skolu.
-
ja ovako nesto s cijenama dionica jos nisam dozivio. mislim da su burze slomljene, i da će ovo sve zavrsiti loše po sve nas, a ne samo luđaka s GME i sličnih dionica. kad presusi lova na racunu i krediti, to ce pucati samo tako
A kako se pripremiti na taj krah? Ja držikm 100k u cash-u, više mislim da nema smisla.
Igram se sa 10k na trading212, i tu dnevno lovim unusual volume na stock beep, a veće iznose, osim na ZSE, držim na skrbničkom u svojoj banci, trenutno u T, KO, SLG, s idejom da ne razmišljam o cijeni tih dionica slijedećih 10g, nego se zadovoljavam dividendom.
Ford je bio jako podcijenjen, pa sam ga uzimao po 7,6 u 10. mjesecu, s idejom da rizik nije velik, i da će za 2-3 godine doći na 11-12. Stavio sam prodajni nalog na 11,5, i taj mi je odradio prošli tjedan. Sad mi sve izgleda skupo i rizično. Gdje bi vi danas uložili, da je čim manji rizik, a relativno sigurna dividenda?Gledaj, nikako ići u short jer je trziste ludo i onda samo spušiš lovu zbog straha i prebrzog izlaska. Po meni se najbolje drzati po strani. Dionice su preskupe, a ovi klinci rade tešku pomutnju zbog viška likvidnosti. Kad krenu te dionice padati, past ce sve. Ovaj GME kako je počeo će još malo biti skuplji od Amazona Sve ovo podsjeca na 2000.g kad su se cijene potpuno odvojile od stvarnosti. Mislim si da je veca vjerojatnost da će dionice pasti 30%, nego porasti 10%, pa ću rade pricekati neki dobar ulaz kad se sve ovo smiri. Dal cu plakati ako nesto propustim? Tesko. Više pokušavam u ovakvim trenucima minimalizirati rizik nego trcati za prinosom.
-
lako vama kolega alias. Vi ste velika riba koja odmara i ceka bolja vremena. Mi ostali smo sitne ribe koje se moraju nahranit dok velike ribe spavaju da bi i mi postali barem malo vece ribe
GME- otvorice s preko 400$ 200% + kak je krenula...
a ja nisam u njoj---jer ne volim egzotiku
-
Ford je bio jako podcijenjen, pa sam ga uzimao po 7,6 u 10. mjesecu, s idejom da rizik nije velik, i da će za 2-3 godine doći na 11-12. Stavio sam prodajni nalog na 11,5, i taj mi je odradio prošli tjedan. Sad mi sve izgleda skupo i rizično. Gdje bi vi danas uložili, da je čim manji rizik, a relativno sigurna dividenda?Gledaj, nikako ići u short jer je trziste ludo i onda samo spušiš lovu zbog straha i prebrzog izlaska. Po meni se najbolje drzati po strani. Dionice su preskupe, a ovi klinci rade tešku pomutnju zbog viška likvidnosti. Kad krenu te dionice padati past ce sve. Ovaj GME kako je počeo će još malo biti skuplji od Amazona Sve ovo podsjeca na 2000.g kad su se cijene potpuno odvojile od stvarnosti. Mislim si da je veca vjerojatnost da će dionice pasti 30%, nego porasti 10%, pa ću rade pricekati neki dobar ulaz kad se sve ovo smiri. Dal cu plakati ako nesto propustim? Tesko. Više pokušavam u ovakvim trenutcima minimalizirati rizik nego trcati za prinosom.
Znači cash? I meni to izgleda racionalno, samo nekako nije zabavno S ovakvim tržištem kakvo je u zadnjih mjesec dana, gdje sve ide, lako posatneš ovisnik
-
činjenica je da sam pokušao kopirati fundamentalnu i u US trgovini
jedno od prvih investicija je bila u CNDT i to svi znate, jel?
i to je prošlo odn. prolazi okej
i onda sam počeo gledati što drugi rade i kopirati njih
knjižica o TA, buljenje u ekran, promatranje kako se ponašaju dionice sa Stocktwitsa i ove 'ostale'
ali ovdje je drugi strah u pitanju, a to je da ne pogubiš pare na takvim toboganima
mislim i jedno i drugo je dobro, ali dnevni trejd donosi više para, unosnije a kratkoročno
bez obzira koliki ti je 'limit' za trgovanje, slađe je u danu okrenuti 10% nego čekati u MU ili LOGI tjednima...
-
Je. Govorim o dugorocnijem drzanju. To me pitao. Ne smatram trenutno pametnim. I ja trgujem svaki dan neke sitnice da se zabavim, ali sam samo 30% dugorocno u dionicama i to sve NMM. I njega sam smanjio i cekam kraj nove godine u Kini i korekciju ako bude na ovim razinama.
-
Nezzz....ja sam uložila dio novca koji mi trenutno nije potreban u BB&AMC, BB neće propasti pa i ako padne ispod moje kupovne cijene ima dobru perspektivu u budućnosti.
Razmišljam ako u međuvremenu prodam, a desi se ovaj scenario kao što se desio s GME, znam samo da mi sigurno dugo vremena neće biti svejedno zbog propuštene rijetke životne prilike obzirom na trenutni GME rule na tržištu. A podržavaju ga i veliki igrači kao Elon Musk i Palihapitiya.
-
-
Mislim da je tu dosta utjecalo tržište kriptovaluta. Interesantno je primjetiti da kako cijena bitcoina pada istovremeno se stvaraju nova pravila na tržištu kapitala. ...
-
Hvala Alias na predviđanjima o korekciji na Kinesku godinu,mislim da počinje 5.2. pa ćemo biti na posebnom porezu Dobro je znati razmišljanja iskusnih i pametnih ljudi
Evo još jednog grafa:
-
Evo stranice WSBa na TWitteru:
-
Bit će veselo otvaranje na NYSE danas.
-
Opet igram na crveno.
-
trading toliko steka da boli glava... amc kod njega jos na 4.9
-
trade212 - koma-
pokusao sam zadat nalog prije otvaranja za amc na 20$ sto je 300% od jucer kad sam kupio i naravno da neda. pise nije fer cijena
a na otvaranju se nemres logirat... koma... evo vec je 16 sto je jos 200% al i dalje se nemrem logirat..
sad sam se logirao al tamo jos stoji cijean 4.9 od jucer a ne dansanja od 17-20$
zanimljivo je da ove kaj su potonule sve vidi tocno al ove koje su narasle 200% poklazuje po jucerasnjoj cijeni.
Mulja trade212 opako mulja...
-
To vam je tak, pao i i IC broker. Preko njih Trading212 radi (ili ne radi).
-
Ne radi ni Revolut
-
netko od vas drzi amc?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-