Balooon.........
Piše čovjek da na tržištu vlada manija.
Balooon.........
Piše čovjek da na tržištu vlada manija.
Mišljenja sam da ovaj period od ožujka, koji se naziva Bullom i nije pravi Bull, nego vjerujem da taj Bull market traje najmanje 3.g., a vrlo vjerovatno i tamo još od 2009.g. Ovaj pad koji se kratko desio nije niti slikia niti prilika krize i pada tržišta dionica, jer sada i konačno znamo da se je tržište prebrzo oporavilo i nadoporavilo.
Postoje razne teorije, da li je tržište sada prenapuhano, ali sigurno da ovaj nerealni trend rasta u posljednjem desetljeću nije "normalan".
Znamo svi koji se bavimo ulaganjima da stock market ne prati gospodarstvo i ekonomiju, ali to više nema nikakve veze i mislim da će biti vrlo neizvjesno (zanimljivo) prognozirati i predviđati kretanje vrijednosnih papira pogotovo za long term investiciju.
Moguće je naravno da se i ove godine nastavi ovaj cijeli trend rasta, ali mišljenja sam da kad-tad će se dobro to srozati, i da će biti nažalost opet hvatanja za glave. Nekom će to teško pasti, a iskusnim ulagačima će to više značiti i donesti nego cijeli ovaj linearan trend rasta!
Mišljenja sam da ovaj period od ožujka, koji se naziva Bullom i nije pravi Bull, nego vjerujem da taj Bull market traje najmanje 3.g., a vrlo vjerovatno i tamo još od 2009.g. Ovaj pad koji se kratko desio nije niti slikia niti prilika krize i pada tržišta dionica, jer sada i konačno znamo da se je tržište prebrzo oporavilo i nadoporavilo.
Postoje razne teorije, da li je tržište sada prenapuhano, ali sigurno da ovaj nerealni trend rasta u posljednjem desetljeću nije "normalan".
Znamo svi koji se bavimo ulaganjima da stock market ne prati gospodarstvo i ekonomiju, ali to više nema nikakve veze i mislim da će biti vrlo neizvjesno (zanimljivo) prognozirati i predviđati kretanje vrijednosnih papira pogotovo za long term investiciju.
Moguće je naravno da se i ove godine nastavi ovaj cijeli trend rasta, ali mišljenja sam da kad-tad će se dobro to srozati, i da će biti nažalost opet hvatanja za glave. Nekom će to teško pasti, a iskusnim ulagačima će to više značiti i donesti nego cijeli ovaj linearan trend rasta!
Upravo tako.
Zato ja u dionici ne ostajem više od pola sata.
A dugoročni value ulagači će prije ili kasnije dobiti po glavi.
Nije da ja ne dobijem po glavi od marketa, ali ne želim se naći u situaciji sa većom količinom dionica u trenutku korekcije kakva je bila u ožujku.
Stoga, scalp!
Xpeng - trenutno se vrti već skoro mjesec dana oko 43$, ATH imao oko 72$. MACD linije se izgleda spajaju nakon pada. Kupio po malo iznad 43$ pa pratim šta tu bude.
Dostava vozila im je porasla 112% u prošloj godini. Ako padne dokupit ću ali ako potegne prema gore mogao bi rasti minimum 20%.
FCEL - pao do 10$, a sada je na nekih 12$ ja kupio po 13,20 pa se nadam da će gore. Neki prognoziraju da bi mogao ove godine minimum do 20$. Sve preko 13-14$ mi odgovara samo da nije u crvenom
VLDR - Postavio sam si cilj za kupnju ako padne u zonu 20$ ali vidim da već drugi dan raste nakon pada od skoro 30% sa 29$. Tu je Citron rekao da vrijedi minimalno oko 30$. Pratim i dalje...
Fcel meni jako ljepo izgleda- 15$ mi se cini vrlo izglednim---mogla bi nam zlocka malo luknut ovo--
Xpeng-pa i to ljepo izgelada-. 50-60-80$ samo nebo je granica--
Ma ljubi te tata farjvol
FCEL odma na otvaranju +17%
Stigo opet bozic bata sa darovima
prvi target bi odma zazvonio na 13.90 sad cekam dal ce i do drugog na 15 a mozda i do treceg na 19
Opet nam treba Zlocka i TA.
Jel i tu imamo "scallops u nizu........." na pocetku?
ili se meni sve zazelenilo pred ocima pa sad vidim skokove i tamo di ih nema
FCEL evo doso i na 15$ - e sad - dal izac ili cekat 19 pitanje je sad mada imam ja target i na 24$ al taj je bas REALAN
FCEL, isto pitanje me muči jel ga ostavit preko noći ili ga prodat odmah na +17%.
Dok se vi bogatite zloćka crnči.
Dobro joj je, tako joj i treba
Što ste rekli da se virne, FCEL ??
Fcel da znamo izac
i Peri da znamo uc
ako nije problem....
U sto volim ovaj vas naziv "scallops u nizu........."
da nije tog naziva ja bih vec na 13.90 izaso ....i bio sretan ko mala beba ....
a sad zato masem repom sve u sesnajst:)
Opojan je okus pobjede
Ja bih PERI preskočila. Barem dok ne izađe iz moguće SHS zone
Better to be safe than sorry
a moze se to i tako crtat
ja sam to vidio ovako
al smrdila mi je malo pa sam ipak cekao misljenje strucnjaka prije uleta
thx
neznam kako je ostalima al ovo danas je LUDILO. Skoro sve mi je zeleno . Cim sam sve crveno prodo s minusom
Odma se bolje osjecam kad vidim sve zeleno pred sobom...
Meni trenutno PFE, Carnival i UAE u minusu od 3-5% ali to i onako nisu dionice za sad nego za par mjeseci pa na dalje.
Da stvar bude bolja, moglo bi i ovako
Treba vidjeti zonu izlaza iz SHS i ulaza u scallop
Volumen mi ne prati shs na peri
Gledajte idućih nekoliko svjećica, dok se ne se izvuče iz opasne zone
Uostalom........... možete valjda propustiti jedan trejd ??????
Baš ste krvožedni
ma ja sam vec odusto od PERI -DERI
al svidio mi se "scallops u nizu........." pa sam htio niz nastavit
ovaj "scallops u nizu........." ce mi bit nova postaqpalica.
Pita me zena kuces ti sad. a ja velim idem nac koji scoolops..
ona pita
a sta ti je to?
a ja onako pametno. To ti je nesto sto dolazi u nizu
NAKD - evo ga opet je poceo divljat... ode 10% samo tako...
EDIT: i dok sam ja pisao 10% ode on jos 10 %
Blago vama
PERI nije scallp u nizu, previše se cijena povukla. Uvrh glave do 14 je trebala, da bi bilo školski .
Al' što je, da je. ,raste
Nisam stigao prići tržištu cijeli dan te sam umoran i i očajan zadnjih petnaest minuta imao sindrom prejedanja stoga se konzervativno natovario sa Consolidated Edison.
evo čime se vani trguje, ovo ne bih na ZSE ni štapom dirao
kažu: The company won't begin producing the vehicles until 2022, so investors today need to know that there is risk of competition or other developments until then, making it a speculative investment. ovdje (The Motley Fool on GOEV)
no rekao bih da je onako tehnički ovo zicer, samo je pitanje jel će se povući na otvaranju ili odmah krenuti u spike
barem to ja tako vidim: GOEV (Tradingview.com)
doduše reklamira ih Cramer glavom i bradom