Nije li ovaj gospodin nedavno napisao da je vrlo sretan što je fully invested ?
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
https://www.zerohedge.com/markets/prepar…e-has-yet-burst
Nije li ovaj gospodin nedavno napisao da je vrlo sretan što je u potpunosti uloženo?
dok nije prodao, cijeli svijet se pretvorio u veliku druk mašinu
-
ono... kad trguješ a ne znaš čime trguješ
pa ove tech dionice ni štapom ne treba dirati
ovdje je originalni članak: investing.com
naglašavam kako autor objašnjava razliku između GAAP i non-GAAP metrike (odn. ono što kod izvješća zovu 'adjusted EPS') i kako to iskrivljava sliku:
Quote...
Like many tech companies, Salesforce excludes non-cash charges from its calculation of adjusted profits. In some cases, such as amortization of intangibles, those exclusions are somewhat defensible.
But nearly all tech companies, Salesforce included, also exclude share-based compensation. That’s a bit more problematic. That compensation is not a cash expense, obviously: it’s paid in stocks. Unlike, say, amortization of acquired intangible assets, however, stock-based comp is a direct expense from running the business in that specific period. It’s simply paid in stock rather than cash.
And Salesforce issues quite a bit of stock. Guidance for fiscal 2023 (ending January) suggests stock-based comp will total more than 10% of revenue. Salesforce is guiding for operating profit margins of 20.4%; half of those "profits" are coming simply by ignoring stock options with a present value of roughly $3 billion.
Before the pandemic, investors were relatively content to ignore this potential problem. For instance, CRM closed 2019 at $162.64. In FY20, the company earned $2.99 per share on an adjusted basis, suggesting a price-to-earnings multiple of 54x.
But fully $2.10 of that $2.99 came from the exclusion of stock-based comp. Another 39 cents came from mark-to-market accounting of the company’s investments. When accounting for stock issuance, Salesforce’s operating business was barely profitable.
Free cash flow figures were better, but there too stock-based comp was a benefit, driving nearly half of the company’s FCF. All told, adjust for that compensation and investors were paying more than 300x earnings and about 100x free cash flow...
mislim da je vrijeme ovakvih društava lagano prošlo i da se konačno počeo cijeniti slobodni novčani tok, dakle keš mašine
drugim riječima, nagrađujte vi menadžment i zaposlenike ali - gdje su pare?!
-
On Wednesday, Barchart.com reported there were just 20 stocks hitting new 52-week highs and 325 stocks hitting 52-week lows. Indeed, the ratio of new highs to new lows by Barchart's measure has been negative this year except for short periods.
By contrast, after the market bottom in 2020, the ratio was solidly positive for roughly 18 months.
investing.com
-
What Would You Do If You Had To Go Through The Economic Horrors Of 2008 Again? | ZeroHedge
Ne znaš što je gore. Njima koji imaju pa nemaju, ili nama koji uvijek nemamo. Običnom malom čovjeku.
-
Svi imamo puno više za izgubit nego 2008.
A možda ovaj put bolje odradimo posao, stariji smo i iskusniji. Imamo iza sebe 2008,2011,Agrokor,Covid,pa i godinu ovog laganog beara. Stariji iza sebe imaju i raspad Juge te azijski i rusku krizu.
Baš za pravi reset ove partije monopolya nitko nije spreman.
-
meni je sve ovo vrlo, vrlo čudno i ne radi se samo o inflaciji i stezanju financijskih uvjeta
blok BRICS se povezuje sve čvršće u ovom ratu protiv 'zapada'
nanovo se miješaju karte
što to nosi? mislim da nitko od nas nije dovoljno pametan niti ima kristalnu kuglu da vidi što će biti za 5 do 10 godina
igre s naftom, zero-Covid politika Kine, pokazivanje mišića oko Taiwana... nastavi niz
pogledajte semiconductors sektor, onaj par Pelosi prvo kupuje callove, zatim bacaju sve i callove i dionice NVDA-je
i to nakon donošenja CHIPS Act-a
gdje je problem? pa da bi izgradili tvornicu za čipove trebaju godine, da upogonite prodaju i ostvarite prihode još nadodajte godinu-dvije
nakon globalizacije imamo suprotne sile na djelu: AAPL najavljuje isto, za početak napuštaju Kinu i sele u Indiju ali mislim da i sami znaju da to nije rješenje i da će kad-tad morati prebaciti operacije u US
no kapaciteta trenutno nema i neće ih biti godinama pa zato Indija kao prijelazno rješenje
a sad pogledajte ovaj video: Chip Stock Crash
pet dionica 'na tapeti', nigdje ništa pozitivno s fundamentalne strane
i onda pogledajte na kraju svakog odjeljka kako izgleda graf i volume profile u dužem vremenskom intervalu
pa neke dionice su spremne za spust, cliffhangers
pogledajte u videu kako izgleda graf INTC i dodajte slučaj negativnog raspleta s Kinom i Indijom, što bi to značilo za ostale
volume profile će tu djelovati kao magnet za cijenu
ja uopće ne tvrdim da će se to dogoditi
ali danas sve treba gledati kroz zakon vjerojatnosti: koliko ima šanse za prvi scenarij, da nekim čudom dionice NVDA, AMD i QCOM nastave cjenovni rast, a koliko za drugi, da se u ova sve samo ne sigurna vremena za kapital dogodi obratno
u trgovanju u petak su mnogi dobili tople pies in the face
dovoljna je bila samo jedna vijest o zatvaranju pipe Gazproma
otvorite račune za short tko ga nije!
-
meni je sve ovo vrlo, vrlo čudno i ne radi se samo o inflaciji i stezanju financijskih uvjeta
blok BRICS se povezuje sve čvršće u ovom ratu protiv 'zapada'
nanovo se miješaju karte
što to nosi? mislim da nitko od nas nije dovoljno pametan niti ima kristalnu kuglu da vidi što će biti za 5 do 10 godina
igre s naftom, zero-Covid politika Kine, pokazivanje mišića oko Taiwana... nastavi niz
pogledajte semiconductors sektor, onaj par Pelosi prvo kupuje callove, zatim bacaju sve i callove i dionice NVDA-je
i to nakon donošenja CHIPS Act-a
gdje je problem? pa da bi izgradili tvornicu za čipove trebaju godine, da upogonite prodaju i ostvarite prihode još nadodajte godinu-dvije
nakon globalizacije imamo suprotne sile na djelu: AAPL najavljuje isto, za početak napuštaju Kinu i sele u Indiju ali mislim da i sami znaju da to nije rješenje i da će kad-tad morati prebaciti operacije u US
no kapaciteta trenutno nema i neće ih biti godinama pa zato Indija kao prijelazno rješenje
a sad pogledajte ovaj video: Chip Stock Crash
pet dionica 'na tapeti', nigdje ništa pozitivno s fundamentalne strane
i onda pogledajte na kraju svakog odjeljka kako izgleda graf i volume profile u dužem vremenskom intervalu
pa neke dionice su spremne za spust, cliffhangers
pogledajte u videu kako izgleda graf INTC i dodajte slučaj negativnog raspleta s Kinom i Indijom, što bi to značilo za ostale
volume profile će tu djelovati kao magnet za cijenu
ja uopće ne tvrdim da će se to dogoditi
ali danas sve treba gledati kroz zakon vjerojatnosti: koliko ima šanse za prvi scenarij, da nekim čudom dionice NVDA, AMD i QCOM nastave cjenovni rast, a koliko za drugi, da se u ova sve samo ne sigurna vremena za kapital dogodi obratno
u trgovanju u petak su mnogi dobili tople pies in the face
dovoljna je bila samo jedna vijest o zatvaranju pipe Gazproma
otvorite račune za short tko ga nije!
Samo komentar na ovo zadnje. Ako gazprom zatvara ventile (btw genijalna mi je slika curenja ulja u turbini ) imamo hrpu papira koji ce pozitivno reagirati (citaj vet, meg, glng...) Nije nuzan short, moze i long ako se razmislja na "kontra nacin"
-
INTC je jedna od mojih najgorih procjena. Moraju obustaviti dividendu i nastaviti za share buybackom. A kud će cijena, Bog zna.. Može pasti i na 20$ s obzirom na trend. Jezivo.
-
Da,INTC je imao vrlo loše izvješće,pad prihoda i gubitka tržišta i uz to dodatno padaju marže-profitabilnost a ulaganja vrlo velika.
Treba naglasiti da nisu dizali cijene unatoč rastu cijena sirovina.I dalje zaobilazim,iako vjerujem da je puno toga lošeg već uračunato.
Uglavnom,slijedeća tri kvartala se ne očekuje ništa pozitivno,ali ako ipak iznenadi bit će lijepi rast,
-
-
"Exorbitant Rise In Energy Prices" Forces Europe's Top Steelmaker To Close Plants | ZeroHedge
" the world's largest steelmaker, ArcelorMittal, which released a statement Friday about shutting down two plants and idling one.
Europe's top steelmaker said two plants in Germany (one in Bremen and the other in Hamburg) would be partially closed at the end of September. A plant in Asturias, Spain, will also be idled. "
-
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
(Reuters) -Bed Bath & Beyond Inc's chief financial officer fell to his death from New York's Tribeca skyscraper known as the "Jenga" tower on Friday afternoon,...
Ovo mi nikad nije bilo jasno. Zašto se bacaju sa zgrada? Osim ako mu je netko pomogao, naravno...
BBBY je u velikim problemima.. Sumnjam da će se izvući. Ko naš Termocommerce na desetu.
-
https://finance.yahoo.com/news/bed-bath-…-134524026.html
(Reuters) -Bed Bath & Beyond Inc's chief financial officer fell to his death from New York's Tribeca skyscraper known as the "Jenga" tower on Friday afternoon,...
Ovo mi nikad nije bilo jasno. Zašto se bacaju sa zgrada? Osim ako mu je netko pomogao, naravno...
BBBY je u velikim problemima.. Sumnjam da će se izvući. Ko naš Termocommerce na desetu.
mislim da je na Daily Mailu pisalo da je u trenutku pada supruga bila u stanu
bit će da je ipak suicid u pitanju
navodno je nešto kemijao s Cohenom i namještao sliku kompanije da bude ljepša dok ovaj ne proda sve raji i zaradi nekoliko puta na uloženo
-
ZIM
Još uvijek nije vrijeme za kupnju
A ovdje nije trebalo imati ni pameti, trebalo ga je samo imati na watch listi
Imate li kakav prijedlog za watch listu ?
Al' ono, za ozbiljno
-
ZIM
Još uvijek nije vrijeme za kupnju
A ovdje nije trebalo imati ni pameti, trebalo ga je samo imati na watch listi
Imate li kakav prijedlog za watch listu ?
Al' ono, za ozbiljno
Recimo tankeri ASC, TRMD, STNG svi su imali pravocrtni rast, ako se tu desi neka korekcija mislim da bi to bila dobra kupnja s obzirom ocekivanje rezultate i pozitivan outlook
-
Imate li kakav obećavajući sektor, jer uvijek potegne sektor
I molim one koje još nisu odradile rast
Down 50%, Advanced Micro Devices Looks Like A Buy | Investing.comStocks Analysis by Vince Martin covering: Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Advanced Micro Devices Inc, Advanced Micro Devices Inc. Read Vince Martin's…www.investing.comTko ima strpljenja i sredstava, voila
-
ZIM ti je kao i Luka Modrić.
Vrhunski trenutno, ali svi znaju da su njihovi dani u vrhunskoj formi odbrojani.
Iz istog razloga obojici pada cijena.
Niti će Luka biti vrhunski za tri godine a ni ZIM također.
Ovdje je samo pitanje do kada. A nije isto hoće li biti jaki još 3-6 mjeseci ili 12-18 mjeseci.
Tržište kaže da će do sloma kontejnerskih vozarina doći kroz par dana. Ako nekim čudom izdrže još tri-šest ili nekim čudom i duže mjeseci ZIM je dobra kupnja. Ako se stvarno slome kroz par dana, mcap od 4B$ nije dobra kupnja.
Mislim da je od plovidbi najbolje imati DAC, GSL ili NMM po ovim cijenama, oni budu više godina dobro igrali. Vrlo je upitno hoće li rasti, ali ne bi trebali puno pasti ako dođe do bear scenarija.
A bulkeri s kratkoročnim ugovorima ili tankeri nek ih Bog čuva. Za njih svarno ner znam kud će.
-
Japan se sprema za rat i ruši rekordni vojni proračun: ‘Kina će napasti Tajvan. To vrijeme stiže...‘Zbog nasljeđa Drugog svjetskog rata, Japan je svoju sigurnosnu politiku kreirao u suradnji sa SAD-om. No, to se poglavlje polako zatvarawww.jutarnji.hr
Uz toliki vojni proračun članak je uvjerljiv i bez senzacionalističkog naslova
-
Gazprom: off-line Nord Stream compressor station now deemed hazardous By ReutersGazprom: off-line Nord Stream compressor station now deemed hazardouswww.investing.com
Europa može nastaviti štampati novac, al' ne može naštampati plin.
Mi pak siromašni rođaci imamo vlastitih nalazišta za 25% naših potreba, al' vidjeli smo gdje je završio.
Sve skupa, kiflica
Gledam futurese. USA se odvojila od drugih marketa, a ovi su pak debelo u crvenom
Vidjeti ćemo što nam idući dani nose. Pomalo izlazi na vidjelo činjenica da Europa ide u kiflicu. Nije nikada bila sakrivena ta činjenica, al' svi bili slijepi za nju
-
Puno je to vani palo, sa ATH
Mi se na ZSE začudno dobro držimo
Allianz osiguranje. Puno je to palo. Pa ti budi Long
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-