Tapering nije strašna stvar za burzu ali dizanje kamata je druga prića.
Sada puno ovisi kakva će zima biti u sjevernoj hemisferi, ako bude hladnija ode nafta u nebo.
U nekom trenutku će OPEC intervenirati, ali mi ovo po malo slići na 2007/8.
Tapering nije strašna stvar za burzu ali dizanje kamata je druga prića.
Sada puno ovisi kakva će zima biti u sjevernoj hemisferi, ako bude hladnija ode nafta u nebo.
U nekom trenutku će OPEC intervenirati, ali mi ovo po malo slići na 2007/8.
FED zasjeda 03.11. i prije toga bi u nekom trenutku burza mogla jače zaroniti, moglo bi se nešto kupiti na rasprodaji
Pozdrav,
prema tome, da je sve mutno jedno zanimivo pitanje kamo bi sada uložili recimo 100t na period od 1-3 g?
Moje mišljenje 50;50
- AAPL
- PANL
Ne možeš puno izgubiti i nešto češ zaraditi.
Lp
Eto i o ovome sam pisao, trgujem na USA OTC tržištu,moglo bi biti sell on news
Sada nigdje na period od 1-3 godine
Pohlepa je neprijatelj strpljenju .
Kažu da je na KOSSu u tijeku short squeeze, repriza AMC i GME
Virnite malo na društvene mreže
danas opet okrećemo u zeleno, bar za početak:
podigli ameri limit zaduženja, u EU ohrabreni rezultatima SAP-a i LVMH
meni je to jedino i bitno, kad je otvaranje da je dernek, ima prometa i perje leti
kasnije sam ionako većinom van pozicije (osim nekih koje ionako držim dulje, bez obzira na trenutni pad)
ovaj tjedan su i objave rezultata US banaka pa bi to bar kratkoročno moglo malo dati 'goriva' indexima
Danas prvo CPI inflacija za rujan a kasnije tijekom dana FED zapisnik sa zadnje sjednice
JPM earnings: JPM earnings Q3/21
ovo je ludo i vrlo bullish za burzu i za earnings season
pazite, osim što su nadmašili i prihode i zaradu, kažu za headcount: dodali su 7.000 ljudi u investicijskom dijelu, 3.000 u consumer segmentu samo u Q3/21
i to u razdoblju inflacije nadnica, AI i automatizacije procesa?!
ako to nije dokaz da im je ekonomija jaka, onda ne znam što jest
mislim da je vrijeme da zaboravimo na inflaciju, rast kamatnjaka i dr. a počnemo gledati rezultate realne ekonomije
potražnja postoji, ponuda je problem
a to će se već nekako riješiti
kažu za takav problem kod AAPL (s čipovima) da je to profit deferred nikako profit lost
Inflacija u rujnu 5,4% u odnosu na očekivanu 5,3%
Ova burza već neko vrijeme nema veze sa fundamentima već sa poplavom jeftinog novca
Kako ste prebacivali sredstva na ikbr? Ide se na wire deposit? Sta onda?
Inflacija u rujnu 5,4% u odnosu na očekivanu 5,3%
Ova burza već neko vrijeme nema veze sa fundamentima već sa poplavom jeftinog novca
Kolega, vaš papir BLRX, onaj kojeg pratite?
Kako ste prebacivali sredstva na ikbr? Ide se na wire deposit? Sta onda?
Imate PP.
Prodao 8000 BLRX na 3$
Možda ovo ima veze sa brodarima
Think of the implications a property bust of this magnitude will have on steel, copper, concrete, and Chinese GDP targets.
kupio nazad 8000 BLRX po 2,81$
Ružno za gledati
Pogledala sam NMM, na satnom grafu je debelo oversold, al' na dnevnom je tek počeo
Pa bi se reklo, prvo će malo rasti, pa će više pasti
BLRX ima aktivan ATM (at the market) od 25 milijuna $, danas će sigurno prodati 1-2 milijuna dionica i cijena padne nazad
prodao opet 8000 BLRX po 2,85$, malo pre rano
Vrag će ga znati, da li prerano, ili na vrijeme
Formiran je descending triangle, a on je uvjek sa bearish predznakom. Prodavači su agresivniji, i tuku cijenu sve niže
Ovo je danas bio kao breakout, al' neodlučan je.
Gledajući tjedni graf, meni ovo liči na distribuciju