I ja sam mislio staviti naloge, ali gledam cemu? Ja napisem po koliko sam kupio, i prodao. Ako netko vjeruje vjeruje, ako ne ne. Mislim, jedino koga varam je sebe. Ali ja napisem kad sam prodao pa se cijena moze i pogledati bas tog trenutka. U cetvrtak nisam napisao da sam prodao ATVI na 81,52, a kupio pred zatvaranje na 80,30 negdje. Sad je 78.60 negdje. Ali ne gledam tu dionicu kao da sam u minusu, nego je dugorocno drzim, pa svaku prodaju za vise i kupnju za nize gledam kao dobit. Kupio sam i prije tjedan dana 5 Amazona na prosjek 3020$, a prodao 3120. On dalje sad do 3320. Muka ti dode. Ali zato sam kupio u petak u predotvaranju Amazon 1 kom na 3260 i na otvaranju 3240 negdje. Vecinom kupujem dionice koje ne ovise previse o cjepivu, ali imam i dionice cjepiva kao LUV i PFE. Kupio sam i prije nekih tjedan dana ili 10 dana NVDA na 500$ i prodao jucer za 588. Ovaj tjedan mi je bio ubitacan, pa da ne ispadne da tako zaradujem svaki dan, ali sve je raslo pa nisi nit mogao fulati. Zadnje sam kupovao solarce i tu isto dobro dobio. Kupio sam i SBLK i prodao s 50$ zarade. Shortao sam i LLY kad je narasla prije 3 dana 15% i ujutro zaradio 100$ itd. Ima toga hrpa i stvarno nije bio niti jedan promasaj, ali to se dogada jednom u dva tjedna hahahah (da bar)
![](https://dionice.net/images/avatars/d9/114-d9bf0e411a53104e6d39fa25cb9909581661e820.webp)
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Bravo alias na dobrim trejdovima!
Mislim da denobeno nije mislio na ovaj topic, da se ovdje vara i šara
A inače, forum ko' forum, neki su ovakvi, neki su onakvi
Ovaj je tjedan bio iznimno dobar vani. Kad je dobar vjetar i purani lete. Ima krasnih papira, vuku na ulaganje, al' dala sam prisegu, day in , day out, do daljnjeg
Mislim da će mi trebati godinu dana da steknem osjećaj za market i papire
Plus vremena izbora, vidjeti ćemo kako će market reagirati i kako će se to sve odvijati.
Nije za vjerovati, ali manje je napeto trgovati vani nego kod nas. U svakom času možeš ući i izaći, ogromna je likvidnost, lijepe dnevne oscilacije, uvijek se može nešto zaraditi. A nešto je nešto, a ništa je ništa
-
Sto vise zaradim ovdje(SAD) jos vise mogu spalit u ZSE spalionici novaca:)
-
Jel netko probao shortanje na trading CFD-u?
Malo me strah to uopce otvorit...Mislim da je ZSE spalionica mala beba za to.
nije mi jasno kolko dugo traje pozicija- T osu samo dnevne- do kraja dana?
Npr prodam gold na 1940 10komada on skoci na 2100 Dal ja onda mogu drzat to godinama dok ne dodje ispod moje placene cijena ak necu izgubit novac?
-
Da, samo ti ide kamata na to drzanje koja ovisi o riziku dionice, ili sta vec kupujes. Dakle, placas i short kamatu, i kamatu na cfd. Ako je nesto jako rizicno, a nemas margin, onda ti prodaju oni sami.
-
Da, samo ti ide kamata na to drzanje koja ovisi o riziku dionice, ili sta vec kupujes. Dakle, placas i short kamatu, i kamatu na cfd. Ako je nesto jako rizicno, a nemas margin, onda ti prodaju oni sami.
thx
-
Alias, imas li iskustva sa etf-ovima npr. TQQQ ili SQQQ?
-
Pa bio sam analiticar, naravno da imam
Sta u vezi njih?
-
Se s njima trguje kao i s dionicama ili imaju neki dodatni troskovi?
-
Dodatni. Svaki etf se placa ovisno o izdavatelju. Oni odrede koliki. Taj npr. TQQQ ima godisnje 0,95%. Piše ti pod Expense Ratio (net). Dakle platis etf koliko uzme broker proviziju + taj % godisnje
-
-
Kakvo je tvoje misljenje općentito o etf-ovima i postoje li kakvi skriveni rizici?
-
Ovisi koji etf-ovi. Na dionice nema nikakvih dodatnih nepozeljnih troskova, ali na npr. robe ima. Postoji nesto sta se zove backwardation i contango, pa ti na tome dodatno pada prinos ako je roba u contangu. Sam potrazi kako jer nemam vremena bas objasnjavati. Samo provjeris da je dovoljna likvidnost (a nit ne mora biti) i koliki je NAV etf-a, tj. koliko imovine ima. Jer ne moze imati 2 mil $, a prikazuje stanje Nasdaqa. Ovaj TQQQ ima 7,9 B imovine tj. love u sebi. Za likvidnost isto nemas brige, jer MM pomice cijenu i kupuje kako se cijena stvarne imovine mice. Ja sam kupovao secer ETF u europi i nije imao dnevno nikakvu likvidnost, ali ako je secer porastao 2% i ovdje je ETF porastao 2% (manje vise). Imas i koliko vjerno etf prati temeljnu imovinu. I to moze biti vazno, ali vecina ih dovoljno dobro prati. Neki etf npr. koji prati S&P ce ga pogoditi 97%, a neki 92%. Ali nije to toliko vazno. Uglavnom, etf je super stvar ako ih mislis dugo drzati, a sam nemas iskustva u odabiranju jedne dionice, pa odaberes sektor i to je to. Manja mogucnost greske i ne moras raditi analize svake dionice ponaosob
-
Alias, hvala puno na pojašnjenju.
-
That's all falks
Tako punopapira... to je cjeloživotni posao
Ako je kriterij igra za dolar, i ulaz / izlaz u jednom danu, i Palantir je u užem izboru. Mada će se vjerojatno target ostvariti već u premarketu. Ovdje je brza igra
No, za papirom se ne trči.
Na watch listi osim Palantira je - IMGN, CSIQ, i zamislite, GME
-
Solar Stocks. Tako kažu
----------https://www.fool.com/investing/2020…buy-and-hold-f/
-----------https://www.fool.com/investing/2020…-partners-vs-n/
-
Ima puno vise toga. Postoje proizvodaci solarnih panela, onda proizvodaci materijala od kojih se solarni paneli rade, pa proizvodaci dijelova za solarne panele (inverteri) i na kraju firme koje od solarnih panela proizvode energiju i prodaju struju ljudima. to je nextera npr. Ima toga ogromno
Sto vise citam vise me glava boli šta sve treba proci
-
Alias, ako Vas glava boli onda ja sam mltva
Vani ima užasno puno velikih lijepih papira, Mastercard itd, ima malih papira na kojima je mali pomak cijene na veću količinu lijepa zarada, ima svega
Ko' u slastičarni. Velike oči
Tesla se još vrti u svom trokutu, pinku smo čini se propustili, mada smo uzeli komadiće i bili spokojni.
Ako ide u triple top , a čini se da ide unutar trokuta, ide na 450 dolara. Pad poslije toga, ako bude tako, je tricky, jer je mogućno dno na cca 330
I na kraju zlato.
Zlato, my treasure
Početi ću si stvarati pokriće u zlato, hedge. Lijepe stare unce. Propustila sam kupnju na 9800 kn u većoj količini, mada je bilo posve jasno da je razborito uletiti. Šmrcko
No, ako je igra na dnevnoj bazi u dolar, GOLD izgleda privlačno
-
Ne bih uzimao zlato iako ga svi preporucuju. Mislim da ce uskoro ekonomije ojacati, kao i americki dolar, a to ce pauzirati rast zlata. Takoder ce i nesigurnost oko korone napraviti isto. No, ako se donese zakon o dodatnoj pomoci u SAD-u to ce oslabjeti dolar sto ce mu dati kratkotrajnu potporu. Ukratko, zlato ne ide nikud neko vrijeme. Prije dole
-
Zlato bih dokupila za long
30 godina.
Pa sa njim po potrebi i prilikama.
Mislim da je dio kapitala razumno drzati u zlatu.
-
Ne bih uzimao zlato iako ga svi preporucuju. Mislim da ce uskoro ekonomije ojacati, kao i americki dolar, a to ce pauzirati rast zlata. Takoder ce i nesigurnost oko korone napraviti isto. No, ako se donese zakon o dodatnoj pomoci u SAD-u to ce oslabjeti dolar sto ce mu dati kratkotrajnu potporu. Ukratko, zlato ne ide nikud neko vrijeme. Prije dole
kolega, jednako razmišljamo
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 382