Logika kaze da bi trebalo biti tako, ali kasne s izvjestajem vec tjedan dana, sto nikako nije dobro.
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?
-
-
-
Svi bi mi Silver Bullet
Išla viriti Biontech
I Alt. Nadam se reprizi uspjeha kojeg je imao Biontech.
Alt bi , ako se mene pita dovršio desno ramen, a SHS se ne bi realizirao. Failed pattern je dobar znak. Jump In
Vidjeti ćemo.
-
Ja prodao dio XPEV-a +9% nije puno ali veseli. Od kineza pored XPEV imam još NIO i Li Auto. NIO čekam u zoni od 50-52$ ako ne bude većih padova pa prodaja. Ako bude padalo dokupljujem. Jedino sam oprezan oko novog pretjerivanja na relaciji USA - Kina. Da tu ne bi bilo iznenađenja.
-
Ja upravo kupio TSMC (TSM) Fali čipova, a oni su uz samsung najveci proizvodac, pa zašto ne. A i pali su od vrha 23%, pa je to meni negdje granica za ulazak. Nisu bas jeftini, ali cini se da će u buducnosti cipova faliti, pogotovo u auto industriji, pa ima smisla ih kupiti. Sto se tice tehnologije, cak su i ispred samsunga, tj. najbolji su na svijetu i lagano prvi ulaze na tržište od 3nm. Drugi jos pokusavaju svladati 10nm. Dugorocno se svakako moze drzati.
I samo jednu stvar. Sad sam se sjetio kad sam pisao da smatram da ima dovoljno cipova kad sam pisao accoutantu za MU. Treba se shvatiti da postoji više vrsta cipova. MU se najvise orijentira na NAND, tj memoriju, a nje mislim da ima dovoljno. Samo o tome se radi.
-
a jel ima netko mišljenje o JD.com (JD)?
rastu nenormalno: od 2017. do 2020. su uduplali prihode, predviđeni rast za 2021. je ubrzao još i više (preko 35% YoY)
svaki kvartal premašuju očekivanja analitičara
zahvaljujući padu Nasdaqa i rastu 10y obveznica povuklo je i njih dolje
mislim da je sad timing za ulet
meni je to bolje nego Alibaba (BABA)?
-
a jel ima netko mišljenje o JD.com (JD)?
rastu nenormalno: od 2017. do 2020. su uduplali prihode, predviđeni rast za 2021. je ubrzao još i više (preko 35% YoY)
svaki kvartal premašuju očekivanja analitičara
zahvaljujući padu Nasdaqa i rastu 10y obveznica povuklo je i njih dolje
mislim da je sad timing za ulet
meni je to bolje nego Alibaba (BABA)?
Pa pisao sam o njemu 100x Uglavnom, ja ga imam
-
hvala ti!
ma pišemo o svemu i svačemu haha
pa sam valjda pomiješao s JMIA
bit će da je to
-
alias sumnjiv si mi 😁
-
alias sumnjiv si mi 😁
Nisam ja majke mi
-
Kupio malo Embraer ERJ, dionica je ubijena zbog pada potražnje za avionima. Danas iz meni nekog čudnog razloga - 8%. Nisam uspio naći razlog pada osim da možda formira novu bazu nakon rasta. Ima potencijala za rast cca. 20-30% u nekom kraćem vremenu (2-3 mjeseca).
Pratim i kao što ste naveli JD al moram smanjiti malo kineze jer ih imam poprilično. Kupio bi i JKS ali sve u svoje vrijeme.
-
-
Ajmo svi ovo malo pogledati
Kada stignete
----Euronav NV engages in the transportation and storage of crude oil. It operates through the Tankers and FpSO (Floating Production, Storage, and Offloading Operation) segments. The Tankers segment provides shipping services for crude oil seaborne transportation. The FpSO segment receives hydrocarbon fluids pumped by nearby offshore platforms and provides field storage. Its activities include crew, ship, and fleet management services. The company was founded in 1989 and is headquartered in Antwerp, Belgium.
May 06
UPCOMING EARNINGS2.45 EPS
1.926B MARKET CAP
10.57% DIV YIELD
3.82 P/E
-
Ajmo svi ovo malo pogledati
Kada stignete
----Euronav NV engages in the transportation and storage of crude oil. It operates through the Tankers and FpSO (Floating Production, Storage, and Offloading Operation) segments. The Tankers segment provides shipping services for crude oil seaborne transportation. The FpSO segment receives hydrocarbon fluids pumped by nearby offshore platforms and provides field storage. Its activities include crew, ship, and fleet management services. The company was founded in 1989 and is headquartered in Antwerp, Belgium.
May 06
UPCOMING EARNINGS2.45 EPS
1.926B MARKET CAP
10.57% DIV YIELD
3.82 P/E
pa imate TPNG kod nas.
isti vrag 🤷
al generalno, brodari će razvaliti.
samo treba pronaći neke koji su rasčistili bilancu.
vozarine odrađuju svoje, tako da uopće nema smisla čekati neki pullback, jer je vlak već krenuo s perona i, bome, ide bez stajanja.
bolje od svih meme stocks
-
A koji su to brodari osim nmm kojeg nema na tradingu?
-
Gledao sam euronav na proljeće dok su divljale tankerske vozarine. Imaju veliku flotu miks Vlcc tankera i Suezmaxa. Vozarine su bile extremno visoke tada. Vlcc spot je išao i po 200.000 /dan. Ali su uskoro naglo pale. Ostvarili su odlične rezultate tih par mjeseci, ali je to bilo kratkog daha.
-
A koji su to brodari osim nmm kojeg nema na tradingu?
https://finviz.com/screener.ashx?v=111&f=ind_marineshipping
https://finviz.com/screener.ashx?v=111&f=ind_oilgasmidstream (odavde treba izdvojiti tankere)
vidite ima li išta od ovoga u ponudi? 🤷
-
kupio jučer 1000 SPPI po 3,41$, za svibnj je najavljena FDA inspekcija pogona za proizvodnju lijeka u Južnoj Koreji
-
Hm
Na tom papiru jedino nad glavom visi double top, ima tu nezgodnu naviku
Pričekati ću ga niže, makar ostala bez njega
Kupnja na vrhu cijene je samo za ljude jakih živaca. Ili jakog uvjerenja
-
Ne radi mi IB. Ima tko drugi problema?
-
Sve ok. Ja sam bio kriv Radi normalno
-
Prati li neko slučajno ZIM?
Summary of Key Financial and Operational Results
Q4'20
Q4'19
2020
2019
Carried volume (K-TEUs)...........................
799
698
2,841
2,821
Average freight rate ($)............................
1,518
1,017
1,229
1,009
Revenue ($ in millions).............................
1,361
827
3,992
3,300
Net income ($ in millions) .........................
366
1
524
(13)
Adjusted EBITDA ($ in millions)..................
531
115
1,036
386
Operating income (EBIT) ($ in millions).......
439
45
722
153
Adjusted EBIT ($ in millions)......................
439
47
729
149
Adjusted EBITDA margin...........................
39.0%
13.9%
25.9%
11.7%
Adjusted EBIT margin...............................
32.3%
5.7%
18.3%
4.5%
Net cash generated from operating activities.
414
89
881
371
Free cash flow ($ in millions).....................
392
83
846
409
Earnings per share ($)..............................
3.65
(0.00)
5.18
(0.18)
Net debt ($ in millions).............................
1,236
1,372
Jučer su ih zakucali nakon bolesno dobrog izvješća, razmaženi ameri žele quarterly dividende a ovi nude yearly. IPO je bio nedavno i istina raslo je dosta od tada ali i dalje mi se čini kao dobra prilika
Znalci... mišljenja, analize...? Ima neko volje pogledati?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner