da bog da mu zetovi bili ko on nama.
SUKC (Sunce hoteli d.d.)
-
-
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/andab…-bandic-4279352
<< O tome zašto je prodao hotele upravo u ovom času, zašto se ipak odlučio za investitora koji nema dobru reputaciju u hrvatskoj javnosti, kakvu je cijenu postigao i u što kani uložiti novac, Jako Andabak otkriva u velikom intervjuu koji ćemo objaviti u sutrašnjem broju Poslovnog dnevnika. >>
Aj da vidimo da li će ispaliti konkretnu cifru za koliko je prodao ...
-
Malo cinjenica...malo graha...cijena???
1. Jako je prvak svijeta u pregovaranju
2. Bila su 22 zainterseirana kupca (neobvezujuce ponude)
3. U finis su usla dva kupca te je blize pobijedi stalno bio americki fond koji je pokleknuo u zadnjim sekundama...ocito je bilo nabidavanje
4. Cijena je jednaka kao i lipnju 2020. (kad se smatralo da COVID posustaje i da je otplesao svoje) kad se singapurski fond povukao skoro iz sklopljenog posla
5. MF-ovi su usli po 179kn
6. Jako je trazio 150mil EUR (190kn/share)
7. Osim hotelskog biznisa SUKC ima i dosta zemljista na atraktivnim lokacijama
8. Šeik je kupac
9. Minimalna cijena u preuzimanju je 145kn (3-mjesecni prosijek)
Ocekujem cijenu od 180kn/share...
-
Ne vidim razloga za pokušaj pogađanja cijene kroz multiple poslovanja kad se novi vlasnik neće baviti (istim) turizmom. Ako će ići na podizanje svih hotela na 4 i 5 zvjezdica, a kažu da hoće, onda bi se dogovorena cijena prije mogla pogoditi matematikom "broj kvadrata x cijena kvadrata".
To što su postojeći hoteli poslovali ovako ili onako nema nikakve veze ako će ih uskoro rušiti ili preuređivati pa par godina neće imati nikakvo poslovanje. Neće novi vlasnik tu zaraditi jer će "objediniti nabavu i računovodstvo" i podići profitabilnost par posto, tu se očito planira velika promjena u poslovanju, velike investicije u kvalitetu smještaja i sadržaja, ali i promjena strukture kupaca. Skroz druge valuacije tu ulaze u priču...
Nadam se samo da će Punta rata ostati slobodno dostupna, žena bi mi skočila niz Biokovo da se to zatvori
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36336
SUNCE HOTELI d.d. - Obavijest u vezi objave cijene u postupku prodaje dionica
-
183kn, +/- ovisno o tečaju
-
Ne vidim razloga za pokušaj pogađanja cijene kroz multiple poslovanja kad se novi vlasnik neće baviti (istim) turizmom. Ako će ići na podizanje svih hotela na 4 i 5 zvjezdica, a kažu da hoće, onda bi se dogovorena cijena prije mogla pogoditi matematikom "broj kvadrata x cijena kvadrata".
To što su postojeći hoteli poslovali ovako ili onako nema nikakve veze ako će ih uskoro rušiti ili preuređivati pa par godina neće imati nikakvo poslovanje. Neće novi vlasnik tu zaraditi jer će "objediniti nabavu i računovodstvo" i podići profitabilnost par posto, tu se očito planira velika promjena u poslovanju, velike investicije u kvalitetu smještaja i sadržaja, ali i promjena strukture kupaca. Skroz druge valuacije tu ulaze u priču...
Nadam se samo da će Punta rata ostati slobodno dostupna, žena bi mi skočila niz Biokovo da se to zatvori
Pa ako dotični kupuje nekretnine, onda će se transakcija napraviti na način broj kvadrata x cijena kvadrata... S obzirom da se ovdje kupuje posao, mislim da će ipak biti EBITDA x dogovoreni koeficijent...
-
Pa ako dotični kupuje nekretnine, onda će se transakcija napraviti na način broj kvadrata x cijena kvadrata... S obzirom da se ovdje kupuje posao, mislim da će ipak biti EBITDA x dogovoreni koeficijent...
Ja mislim da si potpuno omasio fudbal.
Al obzirom da sad znamo da se radi o 183-184 +/- kune po dionici, sad ti lijepo izračunaj koliko je to Ebitda po najboljim i Covid godinama i onda nam iznesi tvoje konacne zaključke.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…95cca34329c.pdf
Temeljem navedenog ugovora, LUCIDUS d.d. prodaje sve dionice SUNCE HOTELI d.d. čiji je imatelj, odnosno
1.146.420 dionica društva SUNCE HOTELI d.d. koje predstavljaju 19,25 % temeljnog kapitala za kupoprodajnu
cijenu od 27.893.484,41 eura. -
Dakle po tečaju na dan ugovora, 23.3.2021. ispada 184,12kn po dionici.
Ispada da je Jako prodao SUNCE HOTELI d.d. za oko 145 mio EUR.
Bravo!
-
-
Bravo!
Meni moja matematika kaže da je po toj cijeni Jako dobio cca 101 mil. eur ... ne znam odakle Vama cifra od 145 ?
-
Gospon Kvart,
Nudim vam zaradu od par posto, ako me izvučete iz ove dionice. -
Bravo!
Meni moja matematika kaže da je po toj cijeni Jako dobio cca 101 mil. eur ... ne znam odakle Vama cifra od 145 ?
Toliko je vrednovana cijela firma. 100% vlasništva.
-
Toliko je vrednovana cijela firma. 100% vlasništva.
Slažem se, kolega ... ali je onda pogrešno napisati da je Jako prodao sunce za 145 mil. kn ... Jako može prodati samo svoj dio, a to je onda iznosilo 101 mil. Moj ne može, osim ako ga ja sam ne prodam ... a pretpostavljam ni Vaš ...
-
Čuj, on je prodao firmu, a ne ti i ja jer je mi ne možemo prodati. A za firmu je dobiveno 145 milijuna eura. Ništ tu nije pogrešno.
Ti ćeš lijepo svoj udjel prodati znatno skuplje i onda ćeš moći napisati da si dobio onih 250, 300 ili ne znam koliko kuna, koje si prethodno spominjao.
-
sada nam ostaje pitanje, ostati se šeičiti ili se lagano uputiti prema Gudovcu u nabavku krava
-
Čuj, on je prodao firmu, a ne ti i ja jer je mi ne možemo prodati. A za firmu je dobiveno 145 milijuna eura. Ništ tu nije pogrešno.
Ti ćeš lijepo svoj udjel prodati znatno skuplje i onda ćeš moći napisati da si dobio onih 250, 300 ili ne znam koliko kuna, koje si prethodno spominjao.
opet pogrešno, kolega ... on je prodao svoj udjel u firmi za 101 mil. a da li će i ostali, uključujući i mene i vas prodati, to je neka druga priča. a da se može reći da po jakinoj prodaji firma vrijedi 145, može ... a koliko će kupac morati iskeširati da dobije ostatak, to ćemo tek vidjeti ... kad budete razumjeli razliku izmežu ovoga što Vi pišete i što ja pišem, onda možemo dalje ... i minimum poslovne etike zahtijeva da mi se obraćate sa Vi, kao i ja Vama ... obzirom da se ne poznamo i nismo skupa ni pili ni u školu išli .... pozzzz
-
On je prodao većinski i kontrolni paket dionica i time je prodao firmu, a što ćeš ti raditi sa svojim udjelom je tvoja stvar. Al on je odredio i dogovorio cijenu za svoj udjel, a time i za kontrolu, a time neizravno cijenu u obveznoj ponudi za ostale dioničare (obzirom da sada oni imaju priliku prodati po toj istoj cijeni). Za cijelu firmu to ispada 145 milijuna eura. I to se tako navodi, jer da se navodi samo njegov udjel onda bi svatko opet trebao računati koliko vrijedi cijela firma, a iz toga nakon tog računa, koliko vrijedi njegov udjel. Ovako je sve jasno, kome je jasno.
Ja ti nisam kolega i nemam s tobom nikakve odnose osim ispravljanja tvojih nejasnih piskaranja po forumu.
-
Hvala Flight!
Sve si lijepo objasnio.
-
A i novi vlasnici moraju imati osigurano na računu ili garancijom banke cjelokupan iznos jer sad moraju dati obvezujuću ponudu, a uvjet je dokazati da imaš sredstava za otkup svih dionica po garantirnoj cijeni u slučaju da svi dioničari pristaju na prodaju.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin