za pocetak udruga. Onda dobar odvjetnik.
To nam treba
za pocetak udruga. Onda dobar odvjetnik.
To nam treba
Zapravo Mislav je dao odgovor koji je meni poznat, a mislim da je i bio objavljen na forumu. Mislav je odgovorio jako brzo i moram reći da se slažem 100% s njegovim komentarom.
Mislav je fenomenalan i skidam mu kapu, ali Hrvati su jako loši i obožavaju birati kriminalce i lopove.
Iskreno zelim da se nesto promijeni i volio bi me Mislav razuvjeri i bude taj koji ce u ovom slucaju donijeti neku startnu poziciju malim dionicarima, ali na zalost iskustvo me tjera da razmisljam drugacije, rijetki su politicari koji nakon nekog vremena nisu pokazali svoju pravu cud i razloge bavljenja politikom
Ne vidim niti jednog jedinog razloga koja bi bila Mislavova motivacija da on vas u bilo što razuvjeri, uz sve dužno poštovanje.
Mislav je jasno rekao koliko glasova treba da bi se nešto u ovoj državi promjenilo, na izborima je dobio 4 puta manje.
Tu priča i Mislavova odgovornost završava, narod je birao, a narod će i snositi posljedice odluke.
Dok je Plenković na čelu, a i to je narod nedavno potvrdio teško će nam biti na domaćim sudovima. Treba osluškivati mišljenje europske komisije i što se događa s tužbama koje su neki dioničari predali, o tome se pisalo u više novina.
Sve relevantne informacije stavljajte na forum.
autor, ukoliko želite cijeli odgovor ja vam ga nemam pravo staviti, obratite se gospodinu Mirakul ili ga uvjerite da objavi javno cijeli odgovor.
Display MoreIzvrstan govor gospođe Karoline u saboru.
Želim svih vas obavijestiti da sam kontaktirao gospodina Mislava Kolaukušića sa upitom o mogućnostima nas bivših dioničara i dobio sam njegov odgovor koji glasi otprilike ovako :
Gospodin Mislav je već nekoliko puta spominjao temu Agrokora u EU institucijama i njegov je savjet da pravno poduzmemo sve što možemo u RH a nakon toga nastup prema EU.
To je vjerujem i svima nama jasno.
Ovim putem zahvaljujem gospodinu Mislavu na brzom odgovoru.
Mi smo preslabi za borbu kod nas a to neće nitko drugi napraviti umjesto nas.
Iskreno da vam kažem, ja svakim danom sve više gubim nadu u svih i sve.
Možda i ja budem spremio kufere...
Pozdrav svima, kakve su posljednje informacije? Udruga malih dioničara koliko mi je poznato više ne postoji. Nitko se ne javlja, predstavnika više nema.
Da li je netko pokrenuo tužbu?
Obzirom da nam nije nikakav problem što nam otimaju novce, što je razvidno iz aktivnosti malih dioničara, predlažem HDZovcima, da nam otmu sve dionice... čak i u 100% privatnim tvrtkama. Drugo nismo ni zaslužili
Obzirom da nam nije nikakav problem što nam otimaju novce, što je razvidno iz aktivnosti malih dioničara, predlažem HDZovcima, da nam otmu sve dionice... čak i u 100% privatnim tvrtkama. Drugo nismo ni zaslužili
Pokrenite postupak, povedite nas.
Pokrenite postupak, povedite nas.
Pokrenuti ću ga sa osobama koje su proaktivne i od pomoći.... Vodim samo psa inače u životu
Blago rečeno su mi smiješni likovi poput vas, napravili ste account prije 10 dana, imate 3 posta i došli ste s pasivno agresivnim stilom na forum kukati kako nitko nije ovaj problem riješio umjesto vas, pa smo eto mi nešto zaslužili. Da ste imalo pratili forum vidjeli biste koliko sam korisnih informacija stavio na forum, a isto su učinili i drugi kolege.
I vi meni pričate o proaktivnosti nakon što sam stotine korisnih komentara stavio na temu Agrokora, bilo na ovom ili onom forumu. Vi koji imate svježi account s 3 posta u kojima tražite, kritizirate i grintate.
Što očekujete, da se netko sudbeno bori za vas, da netko sve izorganizira za vas ? Da netko uz korumpirane suce i vlast ide svojim novcima glavom kroza zid ?
Znate koliko vas se javilo kad sam napravio poziv na pomoć i da nešto organiziramo, ravno 2-3 osobe. Ja sam svoje učinio što sam mislio, a vi povedite postupak ako vas srbi. Vi barem imate korist od informacija i dokumenata koje sam okačio na forum, a ja od vas nažalost nikakve koristi nisam imao. Vi samo tražite, a ne dajete ništa zauzvrat.
Već neko vrijeme pišem obrazac tužbe (odnosno zahtjeva za mirno rješenje spora budući da se radi o RH) s pravnom osnovom naknade za izvršeno de facto izvlaštenje s određenom sudskom praksom Europskog suda za ljudska prava. Kako ja to vidim, nema šanse da prođe na hrvatskim sudovima koji i inače rijetko donese presude utemeljene na stavovima europskih sudova, već će to trebati gurati dalje. Iz raznoraznih razloga, nisam to u mogućnosti činiti, ali ako netko želi vidjeti kako to izgleda pa da eventualno ide kod drugog odvjetnika s nečim neka se slobodno javi...
P. S. Ne predstavlja pravni savjet niti predlažem da se takve tužbe pokreću, ali evo to uvijek ovisi i o nekom ekonomskom faktoru koji za mene nije znatan
Usput uzeo sam kao osnovicu za obračun naknade onu nekakvu tablicu koju su izbacili tijekom postupka izvanredne uprave, ako tko ima kakav bolji prijedlog, naravno da je dobrodosao
Možda će kolegica Ledica imati kakvu sugestiju vezano za osnovicu za obračun naknade. Što se Leda tiče tu mi se najlogičnije čini uzeti nedavno ostvarenu prodajnu cijenu.
Ovisi kako uzmete u kojem trenutku je izvlastenje provedeno. Po mom sudu to bi bio travanj 2019. godine. Ledo plus je pretpostavljam prodan bez duga (dakle samo kao poslovna cjelina) pa tu postoji i nekakva premija na realnu cijenu. Ono što mi operativno predstavlja veliki problem je da dokumentacije ima do krova pa ju je tesko svu prouciti, treba tu jos misica, zato i kazem da bi dobro dosla jos nekakva pomoc, odnosno da formiramo nekakvu ad hoc radnu skupinu u tu svrhu samo da zavrsim ovu neku pocetnu tocku...
Ovisi kako uzmete u kojem trenutku je izvlastenje provedeno. Po mom sudu to bi bio travanj 2019. godine. Ledo plus je pretpostavljam prodan bez duga (dakle samo kao poslovna cjelina) pa tu postoji i nekakva premija na realnu cijenu. Ono što mi operativno predstavlja veliki problem je da dokumentacije ima do krova pa ju je tesko svu prouciti, treba tu jos misica, zato i kazem da bi dobro dosla jos nekakva pomoc, odnosno da formiramo nekakvu ad hoc radnu skupinu u tu svrhu samo da zavrsim ovu neku pocetnu tocku...
Po mom sudu šteta je nastala onog trenutka kad je Todorić potpisao primopredaju kompanije, odnosno kad je država preuzela Agrokor. Dakle govorimo o travnju 2017. godine. Mogu vam pomoći, a ostali dobrovoljci nek se jave.
Restrukturiranje se moglo provesti na milijun razlicitih nacina, ima mnogo trgovackih drustava koja nisu zrcaljena u postupku, po meni je kljucan trenutak 1.4.2019. odnosno provedba nagodbe i zrcaljenja, a u tom smislu cu i pisati jer sve drugo nema puno logike...
Ako još netko želi na uvid zahtjev za mirno rješenje spora protiv RH neka se javi u inbox...