Ne kažem da ste ga vi slušali ili da niste, kažem da bi generalno trebalo izbjegavati zaključke o tome tko su i što su određeni ljudi isključivo prema media coverage-u, odnosno da nije dovoljno poslušati što Tucker Carlson ima za reći o nekome (ili bilo tko drugi iz Fox Newsa), a što je u suštini bio vaš prvi post. Ali dobro nema veze, moguće i da zvučim svadljivo jer mi se pokvario aparat za kavu jutros pa sam ostao bez svoje nužne doze kofeina 😂
-
-
-
Slušam Petersona gotovo svakodnevno, kada god stignem, razne teme, čega god se dohvatim. Čovjek je fantastičan.
Joj buraz, čim ga Tucker Carson s Fox News spominje, znam o komu/čemu se radi
Nisam nikada pretrazivao na netu sta netko govori o njemu. Citam njegove knjige i slusam predavanja, uglavnom sve na temu psihologije i sociologije. Vecina toga sto prica ima smisla, svaku temu razlozi u detalje pa tako i tebe natjera na promisljanje.
Procitao sam ovaj clanak o njemu koji si postao i malo je reci da sam se iznenadio sta su sve o njemu zakljucili. Ja njega dozivljavam na totalno suprotan nacin. Ne znam koji su njegovi politicki stavovi jer nigdje jos nisam vidio da se za nesto otvoreno opredijelio, niti me oni zanimaju. Smatraju ga radikalom jer mu razmisljanja nisu valjda politicki korektna. Zanimljivo je da ga jedni optuzuju da je radikalni ljevicar, a drugi da je radikalni desnicar. A covjek samo govori ono sto misli - sto nekada smeta jednima, a nekada drugima.
Pogledaj kao dobar primjer ovaj intervju koji se spominje odmah na pocetku tog clanka. Novinarka ga ispreskakala, ne da mu da dodje do rijeci, izvrce stvari koje je izrekao, jednostavno ga uopce ne slusa i ne zeli razumjeti jer ima svoja cvrsta osobna uvjerenja oko svake zene. Ne moram ni spominjati da je vecina tema bila na neki nacin vezana za zenska prava i pitanja, na sto je novinarka bila posebno osjetljiva. Inputira mu rijeci i stavove koje nikada nije izrekao, ne samo sada u tom intervjuu, vec uopce ma tu temu, sto znam jer sam poslusao njegova siroka predavanja na temu toga.
Poslusaj intervju.
-
mitkko , iz članka:
QuoteIn many ways, Peterson is an old-fashioned conservative who mourns the decline of religious faith and the traditional family, but he uses of-the-moment tactics. His YouTube gospel resonates with young white men who feel alienated by the jargon of social-justice discourse and crave an empowering theory of the world in which they are not the designated oppressors...
Peterson studied political science and psychology, but he weaves several more disciplines – evolutionary biology, anthropology, sociology, history, literature, religious studies – into his grand theory. Rather than promoting blatant bigotry, like the far right, he claims that concepts fundamental to social-justice movements, such as the existence of patriarchy and other forms of structural oppression, are treacherous illusions, and that he can prove this with science. Hence: “The idea that women were oppressed throughout history is an appalling theory.” Islamophobia is “a word created by fascists and used by cowards to manipulate morons”. White privilege is “a Marxist lie”. Believing that gender identity is subjective is “as bad as claiming that the world is flat”...
a kolegi isto da odgovorim, da ne ispadne da sve čupam iz ovog članka, nek si pogleda recimo The Loudest Voice in the Room seriju pa će shvatiti kakva je politika bila i jest na Fox News, ili The Bombshell, tako da razumijem kad gosn Tucker 'rezonira' s profesorom
-
mitkko , iz članka:
QuoteIn many ways, Peterson is an old-fashioned conservative who mourns the decline of religious faith and the traditional family, but he uses of-the-moment tactics. His YouTube gospel resonates with young white men who feel alienated by the jargon of social-justice discourse and crave an empowering theory of the world in which they are not the designated oppressors...
Peterson studied political science and psychology, but he weaves several more disciplines – evolutionary biology, anthropology, sociology, history, literature, religious studies – into his grand theory. Rather than promoting blatant bigotry, like the far right, he claims that concepts fundamental to social-justice movements, such as the existence of patriarchy and other forms of structural oppression, are treacherous illusions, and that he can prove this with science. Hence: “The idea that women were oppressed throughout history is an appalling theory.” Islamophobia is “a word created by fascists and used by cowards to manipulate morons”. White privilege is “a Marxist lie”. Believing that gender identity is subjective is “as bad as claiming that the world is flat”...
a kolegi isto da odgovorim, da ne ispadne da sve čupam iz ovog članka, nek si pogleda recimo The Loudest Voice in the Room seriju pa će shvatiti kakva je politika bila i jest na Fox News, ili The Bombshell, tako da razumijem kad gosn Tucker 'rezonira' s profesorom
Ovo je sve izvuceno iz konteksta i uopce nije tocno. Pogledaj npr. ovaj kratki video na tu temu i osobno se uvjeri u to sto covjek stvarno govori.
White privilege (i uopce ne koristi rijec supremacy) je ustvari majority privilege. Kada je drustvo vecinski white, imas odredjene privilegije ako si bijelac u takvom drustvu. Ista stvar vrijedi i ako si recimo kinez u Kini. To je majority privilege, o tome covjek govori.
-
a čuješ, za Kiyosaki-a, koji je azijat, kažu da je white supremacist 😅🤦
a šta će tek reć kad pročitaju ovu knjigu? 😅
Ma da to je neka agenda koju guraju, ako nisi radical left si za neke fašist ili rasist ali svakako državni neprijatelj, ako nisi far right onda si za druge komunist ili nekakav drugi ist ali neupitno i državni neprijatelj. Takvo im je društvo u ovom trenutku, vrlo polarizirano, ali izgleda da se takav način razmišljanja širi i u naše malo selo 😅
Kod nas je puno veci problem. Tamo bilo tko dodje na vlast lijevi ili desni nitko ne napada drzavu kao takvu. Kod nas dodju lijevi i odmaj npad na temelje ili povjesne vertikale. U najkatolickijoj zemlji u Europi u Zagrebu izgleda vise nama Adveta ali ide "žićbo". To u su te puzajuce podvale
-
mitkko , iz članka:
Ovo je sve izvuceno iz konteksta i uopce nije tocno. Pogledaj npr. ovaj kratki video na tu temu i osobno se uvjeri u to sto covjek stvarno govori.
White privilege (i uopce ne koristi rijec supremacy) je ustvari majority privilege. Kada je drustvo vecinski white, imas odredjene privilegije ako si bijelac u takvom drustvu. Ista stvar vrijedi i ako si recimo kinez u Kini. To je majority privilege, o tome covjek govori.
Sta kaze o marksizmu i opcenito o represivnim rezimima. Drugi dio komentiraju govor mrznje. Zanimljivo stivo i nema nikakve veze sa ovim sto pisu o njemu u tom clanku.
Video je kratak pa si svatko moze priustiti da ga pogleda.
Necu vas vise sa ovime bombardirati. Na putu sam pa upravo cijelo prijepodne slusam takva predavanja i intervjue.
-
Kolega, neće on to slušati, razlikuje se od ortodoksije koju propagiraju Guardian, Index, MSNBC i slični. A njima je diktira CIA i slični. A sve što se razikuje od ortodoksije (koja se mijenja kako vjetar puše btw) je fašizam, kršćanski fanatizam i bjelački supermatizam. Bez obzira bio možda nositelj stavova koji kontriraju ortodoksiji klasični liberal, musliman i crnac
-
na na na na na
-
da da crna noć..i like it..Tokyo 1972.
-
Let all our troubles be gone...I don't feel alone..Let's drive Into the night, into the light
-
-
Ovo pucanje vodovoda je već prečesto da bi bilo slučajno.
Opet pucaju vodovodne cijevi u Zagrebu! Ovog puta u Španskom, Vrapču i PeščeniciIz Zagrebačkog holdinga javljaju da je opskrba pitkom vodom za navedene kvartove osigurana cisternamawww.tportal.hrKako u drugim gradovima ne puca vodovod? Što su svi redoviti u održavanju?
-
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…cenici-20211018
Kako u drugim gradovima ne puca vodovod? Što su svi redoviti u održavanju?
Pa ovdje je bivši gradonačelnik najbliži cijevima za razliku od drugih gradova, možda se osvećuje
-
"E to je divno; u Americi jedan seljačina ka ja dobije šansu za zaradit milijune. Ovde nema te šanse, nikad – razočarano će Ljubo...
Može samo pjevat "Nek' ti kušin bude stina" – trpko se šali Ljubo"
‘Živim na relaciji Grude-Meksiko-Kanada. U jednoj sam godini imao prihod od 40 milijuna dolara, kupio 19 kuća u Vancouveru, pa popušijo veliku lovu u Ugandi‘Rak-rana hrvatskog društva: spora i troma birokracija koja je sama sebi (čitaj: i svojim uhljebima) svrha, bolest je koja izjeda i naš komšiluk. U jednakoj,…slobodnadalmacija.hru biti, čovik je reka istinu.
kod nas sve funkcionira na način jel negdi u institucijama znaš "čovika" i onda kukaš da je sve korumpirano kad te za*ebe netko tko zna malo jačeg/većeg/višeg "čovika" 🤷
-
"E to je divno; u Americi jedan seljačina ka ja dobije šansu za zaradit milijune. Ovde nema te šanse, nikad – razočarano će Ljubo...
Može samo pjevat "Nek' ti kušin bude stina" – trpko se šali Ljubo"
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/z…-ugandi-1136098
u biti, čovik je reka istinu.
kod nas sve funkcionira na način jel negdi u institucijama znaš "čovika" i onda kukaš da je sve korumpirano kad te za*ebe netko tko zna malo jačeg/većeg/višeg "čovika" 🤷
Zovi čovika ! Kojeg čovika? Ne znan ,samo zovi ga !😊
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…cenici-20211018
Kako u drugim gradovima ne puca vodovod? Što su svi redoviti u održavanju?
Pa ovdje je bivši gradonačelnik najbliži cijevima za razliku od drugih gradova, možda se osvećuje
Desetljeća nerada i zanemarivanja ! Velika infrastrkturna zapuštenost glavnog grada !
-
naši se inspektori revno bore protiv još uvijek aktivnih kumica, nemaš ti što proizvoditi, ako trebaš nešto, mrš tamo u trg.centar i kupi što ti treba, ima tko će proizvoditi za sve
ne znam što im sve provjeravaju, ali kada vidim od kuda kreću praviti reda u državi, sram me koliko su na pogrešnom putu
-
s polovicom može trejdati a drugu polovicu složiti jedan umjeren portfelj sačinjen od likviduša i teškaša ZSE-a...
pola prema Zakonu pripada ženi, tako da mi se rizik automatski smanjuje za 50% , pa ako se više ne budem javljao i pisao na forumu, onda znajte da je ona ovo pročitala i da sav ostatak pripada njoj i djeci opet po tom istom Zakonu
Kad smo kod bježanja s foruma, dobro jel itko zna gdje je Kvark??? Propala u zemlju čini mi se 10.8. i od tad je nema...
-
pola prema Zakonu pripada ženi, tako da mi se rizik automatski smanjuje za 50% , pa ako se više ne budem javljao i pisao na forumu, onda znajte da je ona ovo pročitala i da sav ostatak pripada njoj i djeci opet po tom istom Zakonu
Kad smo kod bježanja s foruma, dobro jel itko zna gdje je Kvark??? Propala u zemlju čini mi se 10.8. i od tad je nema...
Kvark20.10.2021. u 11:31
2019Član od 08.07.2019.
početnik (noob)
veliki krug prijateljaNestrpljivo iscekujem izvjestaj za 3Q. Ako u 3q ostvare rezultat barem otprilike kao u 2q, dobit ce biti iznad 20 mil kn. Vrijednost dionice je jos uvijek znacajno podcijenjena. Ja jos uvijek skupljam.
-
Apropos provjeravanja, navalili su i na obrtnike paušalce.
Dobrih pitanja je obrtnička komora postavila poreznoj ...
Žestoka reakcija obrtničke komore na hajku protiv 50.000 paušalaca: Stavlja nas se pod povećalo i a priori proglašava nepoštenima!Zbog sumnje da mnogi obrtnici paušalci, posebno u IT sektoru, zloporabe porezne olakšice i koriste obrte za prikriveno zapošljavanje kod drugih poslodavaca…www.tportal.hrGledao sam taj upitnik - bit će zanimljivo. Nema objektivnih kriterija (i nije neka novost ).
-
Poznato, ali zanimljiv članak https://arhivanalitika.hr/blog/novo-vrij…zistu-kapitala/
-
Iako je tmuran dan danas na burzi, ja sam si ga malo uljepsao - upravo sam izveo osobni rekord u mrtvom dizanju. Bravo ja 💪
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner