lol
je, za kupit sp500 index trebas biti genije
lol
lol
A gle, bavim se i dionicana i rentanjem. Nije lako ni jedno ni drugo, rekao bi da je rentanje ipak lakse.
A gle, bavim se i dionicana i rentanjem. Nije lako ni jedno ni drugo, rekao bi da je rentanje ipak lakse.
i ja
molim te mi objasni kako je to rentanje lakse od ulaganja u dionice
mozda ja nesto radim krivo
Turisticke dionice ce bit bb
To očekujete pad ili??? Ja sam se dao u turist dionice skoro 70%, i ako se ostvari rast koji očekujem ne moram sljedeće dvije godine ništa radit...
ukoliko ne pricamo ovdje o day tradingu ili aktivnom ulaganju, potrebno je vrlo malo znanja za zaradit
Totalno ste u krivu, sve što čitam po forumu, dugoročni imaju jednu veliku manu, ne znaju kad treba izaći iz dionice. Ako im napišeš da krate na ATH tuku dislajkove. Zadanje ZABA-a, umjesto da uzmu +40%, oni će na kraju pogubit većinu plusa.
pa ako krenu na male iznajmljivace, profitirati ce hoteli
sto bi trebalo znacit da ce dionice ici gore
Ocekujem da ce turisti gore....
malo me brinu kampovi...ali tek je početak godine...
malo me brinu kampovi...ali tek je početak godine...
Ima jos dugo do kraja utakmice, tek smo na pocetku.
Bar tak mislim, vidjet cemo.
Ima jos dugo do kraja utakmice, tek smo na pocetku.
Slažem se, tek smo na početku odnosno tek smo došli ondje (ili ponešto više) gdje smo bili u trenutku izbijanja pandemije. I to su prave startne pozicije. Ako ne bude neugodnih iznenađenja i drastičnih promjena, turistička će poduzeća (a time i dionice) ove i sljedećih godina ostvariti osjetno bolje rezultate u odnosu na protekle godine.
pa ako krenu na male iznajmljivace, profitirati ce hoteli
sto bi trebalo znacit da ce dionice ici gore
Stari moj, ti se izgleda ne kužiš u iznajmljivanje. Tvrdiš da će profitirati hoteli? Ja za dva tjedna u appt na moru platim trećinu onoga što bi platio u hotelu. Apartmanski smještaj ne može se mjeriti s hotelskim gdje imaš kuhare, sobarice, zabavljače...
Tako da ak dignu porez na privatne iznajmljivače, ja ću platiti smještaj nešto više, sigurno neću u hotel jer će mi biti i dalje preskup. Uostalom volim kuhati sam što u hotelu ne mogu.
To me potsjeća na anegdotu kad se pored ćevabdžinice otvorio McDonalds pa pitaju gazdu: Što je? Stigla konkurencija?
A on im odgovara: Nisam znao da poslužuju i ćevape tamo?
(...) sigurno neću u hotel jer će mi biti i dalje preskup.
Hrvatski hotelski turizam je usmjeren na strane goste i bit će svjesno i strateški još više usmjeren na klijente više platežne moći.
Stari moj, ti se izgleda ne kužiš u iznajmljivanje. Tvrdiš da će profitirati hoteli? Ja za dva tjedna u appt na moru platim trećinu onoga što bi platio u hotelu. Apartmanski smještaj ne može se mjeriti s hotelskim gdje imaš kuhare, sobarice, zabavljače...
Tako da ak dignu porez na privatne iznajmljivače, ja ću platiti smještaj nešto više, sigurno neću u hotel jer će mi biti i dalje preskup. Uostalom volim kuhati sam što u hotelu ne mogu.
To me potsjeća na anegdotu kad se pored ćevabdžinice otvorio McDonalds pa pitaju gazdu: Što je? Stigla konkurencija?
A on im odgovara: Nisam znao da poslužuju i ćevape tamo?
ti neces ici u hotel, i? ne kuzim sto si htio reci s time
Ne vjerujem u nas turizam, predugo ga gledam, na staklenim je nogama..
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac ističe pak da je turistička potražnja vrlo visoka u cijeloj Europi, posebice za mediteranske zemlje, pa tako i za Hrvatsku, za koju kaže da je "interes i buking fantastičan" te da ima i određenu prednost blizine i kao autodestinacija.
- Uz dobru pripremu sektora, mjere pomoći Vlade i promociju vjerujemo da možemo imati uspješnu turističku godinu, kaže ministrica, koja smatra da nema bojazni za sezonu zbog rasta cijena u turizmu jer je inflacija i u drugim zemljama visoka, ali da turisti, po informacijama s mnogih tržišta, generalno žele putovati, osobito ljeti.
https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/s…vatsku-10677358
mislim da ce se neugodno iznenaditi turisti kada vide cijene ove godine u ugostiteljstvu, a njemci/austrijanci u svojem lidlu, dmu i kauflandu
bas me zanima kolika bude potrosnja izvan smjestaja. jel se vode tu neke statistike?
mislim da ce se neugodno iznenaditi turisti kada vide cijene ove godine u ugostiteljstvu, a njemci/austrijanci u svojem lidlu, dmu i kauflandu
bas me zanima kolika bude potrosnja izvan smjestaja. jel se vode tu neke statistike?
kolega, mislim da neće, da vidiš koje su cijene sad na eu skijalištima u dućanima i u ugostiteljstvu pao bi na dupe, dubrovnik i hvar kao vrhunske destinacije su još jeftini prema tome
Ne vjerujem u nas turizam, predugo ga gledam, na staklenim je nogama..
Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac
- Uz dobru pripremu sektora, mjere pomoći Vlade i promociju vjerujemo da možemo imati uspješnu turističku godinu, kaže ministrica, koja smatra da nema bojazni za sezonu zbog rasta cijena u turizmu jer je inflacija i u drugim zemljama visoka, ali da turisti, po informacijama s mnogih tržišta, generalno žele putovati, osobito ljeti.
O čemu Brnjac brboće??? Imamo najveću inflaciju od svih mediteranskih EU zemalja i to skoro x2.
mislim da ce se neugodno iznenaditi turisti kada vide cijene ove godine
Kako to da je onda, prema riječima ministrice Brnjac, "interes i buking fanstastičan"? Pa ne bi se valjda razbacivala s takvim izrazima da nije tako?
Možda ćete se VI, svi koji ne vjerujete u naš turizam, iznenaditi?
kolega, mislim da neće, da vidiš koje su cijene sad na eu skijalištima u dućanima i u ugostiteljstvu pao bi na dupe, dubrovnik i hvar kao vrhunske destinacije su još jeftini prema tome
nije tolko problem cijena samih po sebi, vec cijena u hrvatskoj.
turisti, pogotovo njemci i talijani su navikli da je u hrvatskoj jeftinije nego kod njih.
njemci su najveci cicije , ne znam jesam li pricao vec, al mene je njemac jebao u mozak jer je pivo bilo kunu skuplje nego prosle godine kad je dosao.
mi smo dosli gdje je pica bila 30ak kuna, cevapi 25, do toga da je sada pica 15 eura , a cevapi 10.
a i vec sada turizam koji mi imamo nije kao sto je bio prije
prije 10+ godina su svi turisti samo bili po restoranima, sada se guzvaju u lidlu non stop za 10 deka salame
Kako to da je onda, prema riječima ministrice Brnjac, "interes i buking fanstastičan"? Pa ne bi se valjda razbacivala s takvim izrazima da nije tako?
Možda ćete se VI, svi koji ne vjerujete u naš turizam, iznenaditi?
ja ne pricam o bukingu, vec o potrosnji u ugostiteljstvu.
mi smo dosli gdje je pica bila 30ak kuna, cevapi 25, do toga da je sada pica 15 eura , a cevapi 10.
a i vec sada turizam koji mi imamo nije kao sto je bio prije
prije 10+ godina su svi turisti samo bili po restoranima, sada se guzvaju u lidlu non stop za 10 deka salame.
Da, ali ta pojava nije toliko usko vezana za (hrvatski) turizam, već se radi o sveopćoj situaciji u kojoj u EU općenito vladaju inflacija i pad kupovne moći. Ni Nijemcima u Njemačkoj više ne cvatu ruže kao što je bilo nekada, i kod njih je postalo skupo ovo i ono, stanarine su skočile, tako da se ne može reći da je porast cijena samo kod nas. Pogotovo od pandemije na ovamo. Zato i jest inicirana pandemija da se mogu stvoriti razne abnormalne ekonomske i društvene situacije koje se mogu uzeti kao povod i izgovor za isisavanja novca u smjeru globalističkih vladara svijeta. Dolazi do ekonomskog raslojavanja.
Bio sam u Njemačkoj prošlo ljeto i pitao sam Nijemce zašto idu u tolikom broju u Hrvatsku. Odgovor je bio da im je još uvijek jeftinije nego otići u vrlo skupu Italiju. Dakle, sve je relativno.
Dubrovnik dobiva centa kompetentnosti u turizmu.